evet kızlar resmen hamileliği tamamlamak istediğim kilodayım ve daha 2 ayım var56 kiloyla hamile kaldım,şuan 68 im.boyum 167...
bende hamilelğimi tamamlamak istediğim kiloyu 2 kilo geçtim bile tam 14 kilo aldım ve daha 2buçuk ayım var ne olcak şimdi.....takmaaa doğurduktan sonra gider hepsii...
bende hamilelğimi tamamlamak istediğim kiloyu 2 kilo geçtim bile tam 14 kilo aldım ve daha 2buçuk ayım var ne olcak şimdi.....takmaaa doğurduktan sonra gider hepsii...
Canim aklıma gelenbide kızlar haftaya hastane çantası hazırlıcaz eşimle şunları koymayı düşünüyorum bi baksanıza ;
2 gecelik,1 sabahlıklı pijama takımı
2 paket (içinde 3 tane var) tek kullanımlık lohusa kilodu
4 tane normal yüksek bel penye kilot
2 emzirme atleti,2 normal atlet
1 emzirme sütyeni
2 çift çorap
1 çift terlik
1 tane havlu
1 paket (içinde 8 tane var) hasta bezi
1 büyük paket ped
hastaneden taburcu olurken giymeye bir tk eşofman
1 eşofman tk eşim için
bebek için;
1 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane 5li hastane çıkışı
1 tane 2li takım
15 tane bebek bezi
1 paket yenidoğan ıslak mendil
2 tane penye battaniye
normal doğum yapmayı düşünüyorum,bi aksilik olmazsa.. 1 gece kalırım heralde.şimdilik aklıma gelenler bunlar..eksik gördüğünüz bişey varsa söyleyin kızlar
bide kızlar haftaya hastane çantası hazırlıcaz eşimle şunları koymayı düşünüyorum bi baksanıza ;
2 gecelik,1 sabahlıklı pijama takımı
2 paket (içinde 3 tane var) tek kullanımlık lohusa kilodu
4 tane normal yüksek bel penye kilot
2 emzirme atleti,2 normal atlet
1 emzirme sütyeni
2 çift çorap
1 çift terlik
1 tane havlu
1 paket (içinde 8 tane var) hasta bezi
1 büyük paket ped
hastaneden taburcu olurken giymeye bir tk eşofman
1 eşofman tk eşim için
bebek için;
1 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane 5li hastane çıkışı
1 tane 2li takım
15 tane bebek bezi
1 paket yenidoğan ıslak mendil
2 tane penye battaniye
normal doğum yapmayı düşünüyorum,bi aksilik olmazsa.. 1 gece kalırım heralde.şimdilik aklıma gelenler bunlar..eksik gördüğünüz bişey varsa söyleyin kızlar
Canim aklıma gelen
Gogus Pedi
İlk emzirirken gogus ucunu bebegiin tutması senin emzirmen zor olabilir gogus ucuna takılan emzirme kalkanı var istersen ondan da al ilk emzirmede ısını kolaylastirabilir.
doğumda birileri yanında olacak mı bazı seyler o anda da alinabiliyor her ihtimale karsı mama bibeberon ve emzik te alabilirsiniz.
Ana kucağı ni da götürün hastaneye çıkışda icine koyarsınız. Benim annem kızımı kucaklamıştı battaniyesiyle . Kimse yoksa koyarsınız icine.
Kendine istersen kişisel bişeyler koyabilirsin tarak, toka, dudak nemlendiricisi vs.
Rabbim hepimize hayirli doğumlar nasip etsin ben esimle tek olacağım burda ondan benim çantam daha detaylı valiz desem daha iyi bide hastanemizde merkeze uzak ondan her ihtimali değerlendirerek hazırlanıyoruz .
tek kullanımlık kültları nerden aldın canım?
benim de almam lazım, daha çok eksiğim varrr çoookk
bugünkü mönü,
kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
1 kupa light süt
2 dilim tam buğday ekmeği
domates salatalık
krem peynir
bal
kaşar peyniri
zeytin
çokokrem
öğlen
1 tabak taze fasulye
1 kase yoğurt
domates salatalık
ara;
4 fındık,4 ceviz,4 yer fıstığı,4 şam fıstığı,biraz kuru üzüm,1 kuru incir.
akşam
işyerindeyim bugün bilmiyorum eve gidince ne uydurcam
meyve
1 muz,1 portakal
1 saat yürüyüş,3 lt su
Hosgeldin enesibel
Bilinen üzere anneler emzirdigi donemde süt salgısı olduğu için , sütun oluşumu için ,vücut ekstra enerji harcar.açlık ve susama hissi artiyor. bu süreçte saglikli ve kaliteli beslenirsek hem sütümüzün kalitesi artar hemde kilo almak yerine veririz. Ama bazı anneler dikkat etmedikleri için ta tersi oluyor. çemzirme donemi özellikle ilk 6 ay annenin toparlanma döneminde . Bol sıvı tüketimi ,salata ,meyve tüketimi, abur çuburlara şekere vs dikkat edilirse yapilabilirse spor,kısaca güzel değerlendirilirse kilo alınmaz aksine verilir.
Tabi herkesin metabolizması , beslenme sekli aynı değil .bunuda unutmamak lazim.sadece emzir ,ama yukarda yazdıklarıma dikkat etme tabi sonuc kilo artısı olur. yani hersey paralel gidmeli:)
Bu arada kuzeninden öyle bı bahsetmissinki gözümde bı canavar canlandı :)Canim bide ne sabirliymis 3 yas ben 2 ye kadar zor sabrettim.1 buçuk yasından sonra İnan emzirmek cok zor geldi. Seninde sanırım 2 cocuk kac yasına kadar emzirdin?
evet onları yazmayı unutmuşum göğüs pedi,ufak şampuan,duş jeli,saç kurutma makinam var küçük bişey banyo havlusuyla onu da alcam hastanede duş alma imkanımız olcak kendimi iyi hissederim duş iyi gelebilir.birde makyaj çantamı alcam zaten:) ve tabi lohusa tacıana kucağımızda var onu da alcaz.eşim olcak sadece yanımda başka kimseyi istemiyorum annemlere kayınvalidemlere falan söyledim doğurunca haber vercez,kalabalık istemiyorum iyice stres olurum..dediğin gibi bişey lazım olursa alınır zaten.hastanenin yanında civil'in kocaman mağazası var:) siz de iyi ediyosunuz canım nolur nolmaz hazırlıklı olmak lazım peki 2 gecelik,1 pijama takımı yeter mi sence 1 pijama tk daha koysam mı?
Benim ilk dogum normaldi.bir pijama takımı 1er klot atlet sütyen kullandım .hastanede 1 gece kaldım.
Şimdi iki takım lohusa pijaması aldım. 1 tanede boydan onden dugmeli gecelik ve sabahlik alacağım... Bence koymana gerek yok.
Hastaneden çıkış için ben bol bı pantolon ve gömlek düşünüyorum bu arada .
Unutmadan doğumlarımız yaza gelecek ama bir tane yazlık güzel sık bı. Salda koyabilirsiniz olurda pijamayla eve gectiniz üzerinize alırsınız .
Ben im basım açık olduğu için lohusa tacı kullanacağım kapalı arkadaşlarda yazlik,renkli ,hafif,yazma ve bone kullanırlarsa rahat ederler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?