2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

Dün öğlen mercimek çorbası, taze fasulye ve birazcık makarna yedim.
akşamda misafirim vardı yemeğe; bigün önceden gece yapmıştım yemeğimi Allahtan
çorba ve kıymalı kabak, biber dolması karışık yanına cacık, zeytinyağlı barbunya.
ben yine çok yiyemedim.
üzerine küçücük bir dilim yaşpasta ve bir kase meyve salatası yedim yatmadan.

eltim sağolsun gitmeden toparladı bulaşıkları, sonrada direk yattım

bu sabah tahıllı ekmeğe peynir domates zeytinli sandviç ile başaldık, hayırlısı bakalım

dilca
maşallah göbüşün çok tatlı. Çokta fit görünüyorsun
Dün kontrolüm vardı. 1 ayda 5 kilo almışım doktor eşime buna yemek vermeyin dedi. Eşim kıyamaz bana vicdan yapıyorum ben 2 canlıyım çocuk istiyor diye (oysa yalan kendim istiyom) Son ay dikkat edeyim bari 2 kiloyla mayısı kapatırsam süper olacak
Yoğunluktan göbeğimi ekleyemedim. akşama ekleyeceğim.

anammm yazdıklarınızı gördüm de neler yiyosunuz öyle yahuuuu?:)) sarelleler falan? zararlı diye eşimden gizli gizli yiyorum ben

Sabah:
bir kepekli tost
4-5 ceviz, 3 zeytin

Ara:
yarım 2 si bir arada
4-5 kremalı bisküvi
bi tane kakaolu kek

Ara:
ananaslı yovita
bi tane yeşil elma

Akşam:
bir tabak etli kurufasülye
kocaman kase çoban salata
2-3 dilim kepek ekmeği

Ara:
sade dondurma ( bi kase)

3lt su, 30 dk yürüyüş

Dün sabah
Peynirli Tost
öğle
1 tane tereyagli yumurtaa
1 dilim peynir
1 küçük kase tahin pekmez
1 kupa sekersiz cay
Ara
2 halley
Aksam
1 kase harira çorba
Koca bir tapak patates kızartması biraz ketchapla
çeyrek ekmek:)))
1 kase etli pilav
Salatalık
cay vakti
2 halle y
1 kase kadar tuzsuz cekirdek
1 şeftali
1 hurma

canım ne kadar az giriyosun, çok mu yoğun çalışıyosun, izne ayrılmadın mı artık?
hergün yazmıyosun artık gördüğüm kadaryla

kızlarrrr naberrrrr.. ben çok çok uzun zamandır girmiyorum nete... ama sizleri de merak etmiyor değilim :) ben artık yediklerime dikkat etmiyorum bu yüzden de girip yazmıyorum zaten çok kilo aldım 2 hafta önce 73 kiloydum yani 15 kilo almıştım çarsamba yine kontrolum var bakalım nolcak dr um rekoramı kosuyon diyo :) vitaminlerimi günaşırı almamı söyledi bebeğimde tombul olmaya adaymış 32+2 de 2000 kiloydu.. 1 hafta önde dedi maşallah :) 15 kilo aldım ama görenler hiç kilo almamışsın diyo cok mutlu oluyorum :):) artık saldım ben doğumdan sonra toparlarım inş :)

inşallah sizşerde iyisinizdir bebişleriniz de tabiki.... hee bu arada bebeğim hala ters bakalım carsamba gunude tersmi olucak... 37-38 e kadar bekliyeceğiz dedi dr um 38 de hala dönmezse riske atamayız dedi sanırım sezaryen olucam... bana dönmeyecekmiş gibi geliyor... kısmet hayırlısı bakalım.. hepimize hayırlı doğumlar...

canım ne kadar az giriyosun, çok mu yoğun çalışıyosun, izne ayrılmadın mı artık?
hergün yazmıyosun artık gördüğüm kadaryla
Aslında hErgün takip ediyorum .evde yim ama ev ısı yemek bide kızım var onlarda uğraşıyorum boyle olunca yazmamıyorum düzenli
+4 kiloyla devam ediyorum bu gidişle doğumdan sonra hamileliğe basladigim Kilonun altına düşeceğim ...

Bende mucizem nerelerde diyorum
Bebisini Masaallah
Sen yinede yaz kontrollü git bari son ayı
Benide bebis İnde kilo iyi gidiyor bakalım kac kilo doğacak

canım sen yine de yaz, ne yediğini görüyosun en azından, hani eksik kalmış mı kalmamış mı
ben de çok dikkat etmiyorum ya, başlarda hiç ambalajlı ürünler yemiyodum, son bir aydır aşırı bi enerji ihtiyacım var, çok abur cubur yiyorum , e bu da bana kilo yapıyo tabi bebişe yaaramıyo
ama engel olamıyorum kendime, napalım doğumdan sonra toparlarız, ben de +11 le devam ediyrum bi sabitlendi son 1 aydır, keşke 14 le tamamlasam
havalar da ısınıyor ama belki hiç almayız bundan sonra bebiş alır

Bende mucizem nerelerde diyorum
Bebisini Masaallah
Sen yinede yaz kontrollü git bari son ayı
Benide bebis İnde kilo iyi gidiyor bakalım kac kilo doğacak

harikasın ya
doktorun da takdir ediyor olmalı seni
valla ben hiç olmadığm kadar kiloluyum şuan

doktorum bebise bakiyor kilo iyi .bende neredeyse kilo almadim sayilirim.
bebgin kendisi,,suyu falan derken :)) gayet duurmdan memnun. bide cok pozitif bi bayan.
bende hep 60 larda gezdim en fazla 68 olmustum onlada kizima hamile kalmistim:)) sonrasi 70 , 80 oh oh
ins dougumdan sonra tekrar 60 li kilolarima donerim ki ins donecegim bu sefer .cunku suan bekarkenki beslenme aliskanligima dondum.
yeni evli olmak, hamilelik ,emzirme donemi, beslenmemi cok degistirmisti cidden...neyse hyairlisi
az kaldi artik hayirlisiyla bebislerimizi kucagimiza alalim saglik olsun hersey olur diyorum:)
normal doguma odaklanin arkadaslar istanbul dogum akdemisi diye bir yer var sosyal paylasim sitelerinde takip edebilirsiniz guzel bilgiler var...
bu arada benim suyum once geldi sancisiz hastaneye gitmistim.suni sanciyla 6 saatte dogumum gerceklesmisti.bakalim bu nasil olacak.

Sabah:
peynir, zeytin (5 tane)
çeri domates,salatalık
çok açık çay
iki dilim kepek ekmeği

Ara:
bir paket yulaflı bisküvi

Akşam:
iki tabak kabak yemeği
2 dilim tam buğday ekmeği

Ara:
3-4 hurma, 2-3 ceviz
dondurma

3lt su, temzlk vardı bugün yürüyüş yapmıcam yeternce yoruldum zaten

bugünkü mönü;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
1 kupa light süt
krem peynir
çokokrem
tahin pekmez
zeytin
bal
kaşar peyniri
1 dilim tam buğday ekmeği

ara
4 ceviz,4 fındık,4 yer fıstığı,2 hurma,biraz kuru üzüm

öğlen
1 dilim tam buğday ekmeğine labne peyniri
1 kupa light süt

akşamüstü
1 tabak bulgur pilavı
1 tabak izmir köfte
yağsız bol salata
1 kupa ayran
ekmek yok
yemeğin ardından şekersiz küçük çay bardağının yarısı kadar çay ve yarım dilim yaş pasta:26:

meyve
karpuz,can eriği5-6 tane,biraz da çilek.

3 lt su,yürüyüş yok çünkü kışlıkları kaldırdım yazlıkları çıkardım dolapları düzenledim yerleştirdim çok yoruldum:26:

birde tartıldım çok şükür 2 haftada kilo almamışım 70 kiloyum(+14 yani) böyle tamamlasam ne güzel olur,doğumda 10 kilo gitse bana sadece 4 kilo kalır onu da rahat veririm ay ne güzel olur yaaa

dilca mönülerin çok az daha doğrusu kalori olarak az değil (bisküviler,kekler:) ama yeterince sağlıklı değil gibi,sadece sana yarıyo bunlar akşam yemeklerin falan harika,az ve öz,ama son zamanlarda öğlenleri bisküviyle falan pas geçiyosun:26:

ohoo sen de bu azim varken doğumdan sonra 60 ı görürsün eminim,emzirme dönemini avantaja çevirir geri dönersin eski kilona
peki kaçıncı haftandaydın ilk doğumunda? ben yarın 36.haftanın içinde oluyorum allahın izniyle ve çoook heyecanlıyım,rabbim hepimize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

ben de merak ettim seni,en son moralin bozuktu şeker çıkmıştı yanlış hatırlamıyosam:26: doğumdan sonra veririz inşallah kiloları,yine de yaz ama ara sıra
bebeğine de maşallah
doğum ne şekilde olursa olsun sağlık olsun yeterki gönül isterki normal olsun tabiki ama bebeği de riske atamazsınız tabiki hayırlısı olsun,rabbim hepimize kolaylık versin

Son düzenleme:

offf evet ya, son zamanlarda paketli abur cuburlara pek düştüm hiç sebebini bilmiyorum normalde de çok tüketmezdim çünkü
dikkat etmeye çalışcam ya bundan sonra, ben de farkındaydım zaten de senin de uyarman iyi oldu

canım ya evet 36. haftanın içinde oluyosun, heran bebiş gelebilr artık
normal doğum mu senin?
çatı muaynesi oldun mu?

öğlen yemeklerini es geçme kahvaltı ve akşam çok iyi zaten öğlenleri de 1 tabak sebze yesen arada yine bisküvini kekini ye ama mesela yarım paket ye hem senin gönlün olsun hem bebişe faydalı bişey yediğin için gönlün daha rahat eder,nacizane tavsiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…