2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

narcım, birazcık daha dayansın güzel bebişin... sen de çok stres olma, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. son durumda bebişin kaç gr? sen ne kadar almış görünüyorsun?

ben 10 kg aldım malesef, bebek de çok iri degil, 2050ydi geçen pazartesi...

bugünün anneler günü menüsü:

sabah: en sevdiğim pastanede açık büfe kahvaltı

ara: yok, zaten sabah abartmışım

akşam: çorba, balık, salata

ara: 4 tane çikolata kaplı badem şekeri, 1 bardak kefir

Gecen Pazartesi gitmiştik kontrole.
+4/400 düm . Bebiste 2/680 idi.
Bu haftaki kontrolum salı idi bugüne aldık bakalım 1 haftada ne kadar degisiklik olmuş.nst sancım cikacakmi?
Senin de bebis in kilosu artar daha ...

günaydınn kızlar herkese iyi haftalar:) dün çok güzel bi gündü,eşimle akşama kadar evde dinlendik öğlene kadar uyuduk sonra da bi güzel kahvaltı ettik,sarıldık birbirmize film keyfi yaptık:) bu arada tabi gelsin çaylar,gitsin kahveler,kekler doğum öncesi enerji depoladık,bi güzel dinlendik neyse yürüyüşümü falan yaptım dün biraz fazla kaçırdım ama olsun artık gelelim bugüne;

kahvaltı;
1 haşlanmış yumurta
krem peynir
kaşar peyniri
bal
tahin pekmez
1 kupa light süt
1 parça simit

ara
4 ceviz,4 yer fıstığı,2 hurma

öğlen ve akşam cacık,domates salatalık vs geçiştiricem..

meyve
karpuz,kiraz,can eriği

1 saaat yürüyüş,3lt su..

bu arada hepimizin anneler günü kutlu olsunn

Gecen Pazartesi gitmiştik kontrole.
+4/400 düm . Bebiste 2/680 idi.
Bu haftaki kontrolum salı idi bugüne aldık bakalım 1 haftada ne kadar degisiklik olmuş.nst sancım cikacakmi?
Senin de bebis in kilosu artar daha ...

narcım hayırlısı olsun bakalım,inşallah biraz daha durur kuzucuk:) doktordan gelince gelişmeleri yaz bize

Sabah
1 haşlanmış yumurta
2 büyük dilim tam tahıllı ekmek
çeçil peyniri, beyaz peynir
2 çay kaşığı bal

öğlen
1 bardak ayran
1 avuç (ceviz+badem+kuru üzüm)
1 erik (çok ekşiydi hiç hoşuma gitmedi :26:)

akşam
1 kase haşlanmış yeşil mercimek salatası yemeyi düşünüyorum.
aklımda ise koca bir dilim çikolatalı pasta var.

Son düzenleme:

akşam çok hafig olcağı için pasta da yiyebilrsin tatlım bence

akşam çok hafig olcağı için pasta da yiyebilrsin tatlım bence

Bana bunu yapmaaa tutamam kendimii
Şaka bir yana yemeyeceğim. Şimdiden sağlıklı beslenmeye dikkat etmem lazım ki doğumdan sonra vucudum şoka girmesin. Şimiden alışsın bazı isteklerini reddeyim ki şımarmasın
Pasta yerine tarçınlı bir elma yiyeceğim

bugünün "evdeyim, mutluyum" menüsü:

sabah: 1 yumurta, tam tahıllı 2 dilim ekmeğe tost, bir kibrit kutusu peynir, 3 zeytin, yeşillik, domates, 2 ceviz, 2 kuru erik, 1 hurma, 5 tane çikolata kaplı badem (bebek şekeri için aldığımız bademleri ben bitircem bu gidişle :)) yanında 2 bardak çay

ara: 1 kupa bol sütlü filtre kahve, 1 muz

öğle: bir kase şehriye çorbası

akşam: gözleme, salata, ayran

ara: bir porsiyon meyve, biraz kuruyemiş

yatmadan: 1 bardak kefir ya da süt

kızlar herkes patır patır doğuruyor haziran annelerinin bebekleri aceleci biraz.. sanırım nar ın da bebeği sabırsızlardan.. benımde adet olcakmıs gibi ağrılarım var nst ye girdim ama doktorum anlamlı denecek bi sancın yok dedi bugun temizlik falan yaptım ama bugun karın ağrım yok şükür...

bu arada 77 kilo oldum tam 19 kilo

Bugün dışarda çok yoğun bi gün geçirdik, ve çok yedik

Sabah:
bir dilim kepek ekmeği
domates, peynir, 3 zeytin

Ara:
bir elma,yarım muz
2 dilim baklava
bir dilim ev yapımı çikolatalı kek

Ara:
3 tane minik bayram çikolatası

Akşam:
menekşe kebap( tavuklu bi kebap)
bol salata
minik bi parça yufka ekmek
3 kaşık bulgur pilavı

Ara:
çok açık çay
iki-üç çatal irmik tatlısı

Ara:
bi kase yeşil erik, bi tane nektarin

3 lt su, 20 dk yürüyüş

evet ya topiklerde geziniyorum erkenden doğuruyo millet
kiloyu boşver az kaldı zaten hamileliğin son demleri tadını çıkar canım olan olmuş

bugünkü mönü;

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
kaşar peyniri
bal
tahin pekmez
çokokrem
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kupa light süt

ara
4 ceviz,4 yer fıstığı,2 hurma

öğlen
menemen
2-3 dilim tam buğday ekmeği

akşam
cacık,domates vs.belki 2 dilim tam buğday ekmeğine tost yaparım

meyve
karpuz,can eriği,malta eriği

1 saat yürüyüş,3 lt su...

şükür hala +14 yani 70 kiloyum

süpersin canım bitti zaten ne kaldı ki şunun şurasındaa

süpersin canım bitti zaten ne kaldı ki şunun şurasındaa

ben de çok memnunum valla dilca tam zamanında frenledim kendimi inşallah normal doğum olur doğumda 10 kilo gider ve bana kalan sadece 4 kilo olur çok heyecanlıyım gün içinde ara ara ağrılarım oluyo ama ciddi bişey değil,heyecandan karnıma kramplar giriyo,nar23 üde merak ettim sesi çıkmadı naptı acaba:44: sen nasılsın nası gidiyo? bebeiş nasıl,döndü mü prenses

Günaydın kizlar
Doğurmadım buradayım
Dün doktora gittik.allttan muayene etti doktor .acilma yok ama bebek dogum kanalına girmiş dogumun kolay oacak dedi. 1 /2 haftaya bebek gelebilirmiş .
Ultrason ve nst yapti. ufak ufak sancılar var.
Benim kilo +5
Bebis 2/800
Bı 3 kilo olsa icim rahatliyacak kuzucuk en az bir hafta dur diyorum:)))
son haftalar olunca kendi kilolarımızın hiç bir ehemmiyeti kalmıyor .bebislerimiz ,dogum ve saglık daha ağır basıyor.
Bir kac gün önce bebek geliyor diye baya panikledik son bı hazırlıkları kontrol ettim eksik gedik hersey de tamamlandı .

bugünün masabaşı menüsü:

işten ayrılsam da yapmam gerekenler peşimi bırakmadığı için, bugünü bilgisayar başında geçirecek gibiyim.

sabah: yarım peynirli gözleme, kuru üzüm, 2 ceviz, birkaç fındık, salatalık, 3 zeytin

ara: bir paket (100 gr kadar) baharatlı tuzlu bisküvi

öğle: kıymalı yumurta+1 dilim ekmek

ara: 1 bardak süt, 1 elma

akşam: bakla yemeği, yoğurt

ara: 2 dilim sütlü tatlı, 1 porsiyon meyve

yürüyüşlerim neredeyse sıfıra indi :/

canımmm çook heyecanlandım yaaaa topiğimizin ilk bebişi olabilir yaniiiii bende bu haftayı geçirmek istiyorum c.tesi tam 38haftalık oluyo öbür hafta bu zamanlar gelse ne iyi olur benimki,ilk doğumum olacak hayırlısıyla 39-40ı görmek istemiyorum bebek 3kilo şuan..seninkide 2800müş ha 2800 ha 3 ne farkeder canım,hem ultrasonun %10 yanılma payı var biliyosun daha fazla yada daha eksik de olabilir sağlıklılar ya çok şükür biz ona bakalım peki sen anladın mı bebeğin kanala girdiğini,anlaşılır mı yani? ay benimkide girse keşke doktor bana da dese çok rahat bi doğum olcak diye daha çatı muayenesi de olmadım ben haftaya pazartesi kontrolüm doktorum doğumu tetikleyebilir diye erteliyo ama sanırım haftaya yapıcak

Sabah,
2 dilim tam tahıllı ekmek
çeçil peyniri
1 domates
açık çay
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı çikolata

ara
1 kase dondurma
1 bardak süt

öğlen
2 lahmacun
yarım porsiyon künefe

ara
1 halley

akşam
midem çok yanıyor ve bulanıyor bişey yiyemeyeceğim.
dışardaydım çok yürüdüm çoookk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…