2013 Haziran annesinin beslenme ve hamilelik günlüğü

ayyyy canımmm çoook sevindim hadi gözün aydın rabbim hayırlı sağlıklı koca bir ömür nasip etsin size

ee topik sahibi olarak ilk önce onun gelmesi gerekiyodu zaten

hikayeni merakla bekliyorum,darısı başımıza

valla benim oğlan bugün tam 39haftalık,yarından itibaren 40 haftanın içinde oluyoruz gelse iyi olur artık ben çok zorlanıyorum bide çok heyecanlıyım

Sabah:
iki dilim kepekli ekmek
3-4 ceviz
beyaz peynir, 3 zeytin , domates
çok açık çay

Ara:
3-4 kayısı
2 nektari
bi avuç kiraz

Öğlen:
3 dilim ev yapımı kek
4 tane mini tuzlu kurabiye
2 tane mini kandil simidi
çok açık çay

Ara:
dondurma
bi kase erik

Akşam:
4-5 tane kadınbudu köfte
2-3 dilim karpuuz

4lt su,15 dk yüryş

Sabah:
yağda bi tane kaşarlı yumurta
3-4 ceviz
çok açık çay, bi dilim kepekli ekmek

Ara:
bi kase kiraz
3 hurma

Öğlen:
4 dilim yufkasız patatesli börek

Ara:
Dondurma

Akşam:
çilek, kayısı
karpuz kepekli galeta

Ara:
dondurma yada yoğurt

4lt su, 30 dk yüryş

Sabah:
iki dilim kepekli ekmek
bi kase yoğurt ( ev yapımı)
3 zeytin, beyaz peynir
domates, salatalık
3-4 ceviz, çok açık çay

Ara:
4 dilim bisküvili pasta
1 dilim ev yapımı kek

Akşam:
bi tabak etli patlıcanlı güveç
3 dilim kepekli ekmek
salata

Ara:
çok açık çay
kayısı, erik, kavun...

4lt su, 20 dk yürüyüş

günaydın kızlar:) dün haftasonundan beri yazamadım herşey yolunda mönülere dikkat ettim,yürüyüşe de devam.bugünkü mönü;

kahvaltı;
krem peynir
beyaz peynir
zeytin
domates salatalık
çokokrem
2 dilim tam buğday ekmeği

ara
4 ceviz,4 yer fıstığı,3 hurma

öğlen ve akşam yiyince yazarım bugün işyerindeyim..

meyve
karpuz,can eriği

dondurma

4 lt su,1 saat yürüyüş...

Sabah:
kepekli ekmeğe kaşarlı tost
bir dilim kepekli ekmek
4 zeytin
kaşar, bal
çok açık çay

Ara:
bi kase yoğurt
5-6 mini un kurabiyesi
bi kase balık kraker
böğürtlen çayı

Akşam:
kıymalı bezelye yemeği
çoban salata
bir bucuk dilim kepekli ekmek

Ara:
karpuz, dondurma

4lt su, 30 dk yürüyüş

Kızlar kaç gündür yazamıyorum. Ben yine ipin ucunu kaçırdım. Toparlanıp yazmaya devam ederim. Egemm ben seni doğuma gitti diye düşünmeye başlamıştım :)

Kızlar kaç gündür yazamıyorum. Ben yine ipin ucunu kaçırdım. Toparlanıp yazmaya devam ederim. Egemm ben seni doğuma gitti diye düşünmeye başlamıştım :)

ahhhhhhhh loverlovercığım nerdeeeeeeee benim oğlum yerini çook sevenlerden dün kontolümüz vardı,bebek olduğu yerde duruyo,aşağı falan inme yok,çatı muayenesi oldum yine açılma da yok..sadece rahim bayaa yumuşamış,suni sancı vermek zorunda kalsak bile rahat açılır dedi doktor..c.tesi günü 40 hafta doluyo c.tesi yine gel bi kontrol yapalım muhtemelen pazartesi suni sancıyla doğumu başlatırız dedi inşallah gerek kalmaz da kendiliğinden gelir oğlum bekliyoruz bakalım hayırlısı sen de durumlar nasıl,var mı sancı falan?

dün öğlen 1 tabak taze fasulye,1 tabak köfteli patatesli yemek,ekmek yok..akşam da yemedim bişey,canım istemedi..bugünkü mönü;

kahvaltı
krem peynir
çokokrem
tahin pekmez
domates salatalık
kaşar peyniri
bal
1 kupa light süt

ara
4 ceviz,4 yer fıstığı,5 hurma (hurmayı artırıyorum kızlar doğumda faydası olsun diye)

öğlen
yarım porsiyon bol yoğurtlu mantı

akşam yemek yemicem öğlen hamurişi yedim diye,hurma yerim çok acıkırsam,hurma kalorili gerçi ama doğuma faydası olsun yeter ki)

meyve
karpuz,can eriği

dondurma

temizlik yapıcam,4lt su...

İnşallah gerek kalmaz suni sancıya hemencik doğurursun. Senin ki ilkmiydi ?
Yok benim paşamda yerini çok seviyor. Açılma falan yok hatta yumuşama bile yok Doktor 8 gün sonra gel dedi. Galiba oda umudu kesibiti baya zaman koydu araya :)
Sancılarım değilde ağrılarım oluyor. Özellikle son iki gündür adet ağrısı gibi ağrılarım başladı. Geceleri çok ağrım oluyor kasıklarda. Soldan sağa yada sağdan sola dönerken canım çok yanıyor Çatımda çok geniş değilmiş ama doktor becerebilirsin galiba dedi korktum azıcık

amin inşallah canım.evet bu ilk bebeğim geçen hafta bende de yoktu yumuşama,bu hafta olmuş nasıl olduysa ben hiç bişey hissetmiyorum doğuma dair,öyle senin gibi ağrılarım da yok,sadece karnım kocaman oldu onun zorluğu var o kadar..senin yine biraz sancın varmış inşallah gelir minik kuş hayırlısıyla..nst ye girdin mi peki?

İsmi:Yavuz
Kilo:2/900
Boy:43
Tarih:24 Mayıs 2013
Hafta:38
arkadaslar Mrhabalar topigimizin ilk dogum hikayesi benden.sizinkileride sabırsızlıkla bekliyorum.
Nerden başlasam bilemiyorum.malum 38 haftaya girince erken dogum riskinin bitmiş olması falan beni cok rahatlatmıştı . Bol yuruyus yapma vs kararlar almıştım. Doğumdan önceki aksam bol bol yürüdüm eve gelip sıcacik bir duş aldım.yaklasik 3-4 gün rahat uyuyor sancılarım da azalmıştı.esimle bebeğin artık 40. Haftasına kadar bekleyeceğine kanaat getirmiştik:))). Yani hiç dogurmiyacakmisim gibi hissediyordum.ha bide o gece kk koymak için gobusumun fotosuna çektik :))) tabi nasip olmadı.
Gece uyuduktan sonra yarı uykuda baya sancı çektim ama bir türlü uyanamadim. Uyandığımda cok garip hissediyordum hafif adet sancısı gibi sancım vardi.esime herhalde bebek geliyor dedim ama esim bir panik göreceksiniz ne yapacagını şaşırdı oda ikinci cocuk yani:))) onun şaşkınlıklarına hiç girmeyim yoksa hikaye uzayacak:)
Sonra wc gittim hafif pembe nişanla suyum geldi. Onceden hazir olan çantama adet yerini bulsun diye bir turk kolonyasida koyup:))) fermuarini kapattık .kizimin eşyalarını da onceden hazırlamıştım onuda çantasına koyduk.kizimi uyandırdık.ve yola koyulduk cimcime beni ağlattı .anne kardes im elimi tutmuş falan dedi artık gece ruyasindami gördü bilmiyorum.
Kızımızı bı arkadasa bıraktık .yol da dualar ederek hastaneye gittik.elimizdeki koca bavulu vs gören personel baya şaşırdı yani cidden cok eşya koyduğumuz un farkına sonradan vardık.
İlk kontrollerim yapıldı suyum gelmiş 2 cm açıklığım vardi.
Sancı odasına girdik esimle hastane ve personelin full sakın olması isimizi cok kolaylaştırdı .
Odada esimle beni yalnız bıraktılar uzun bir duş aldım sıcak suyla ama sancım artmadı.suyumun onceden gelmesi normal dogum için biraz riskliydi.doktorum geldi kontrolden sonra acilma olması için bir iğne yaptım o nodan sonra yaklasik 3 saat ararar sancılarım oldu.yalniz bütün tecrubemi kullandım sancı anlarında bağırıp çağırmadım düzenli nefes egzersizleri yaptım.dr geldiginde açılmam 3 cm di. artık suni sancı zamaniydi onu dozunu artırarak verdi yarım saatte 7 cm açıklık vardi. Dozu artırdı ve son açıklamalarla masadaydim yatağımı dogum masasına çevirdiler.doktorumun komutlarını dinledim.4 tane uzun ıkinmayla bal arımı kucağıma aldım. Babası o an ağladı.ama ben bebeği görme telasindaydim.yanimizda bütün hersey yapıldı .yalniz birgul boyunca yıkamadılar saglık acısından daha iyiymis.
Kuzucugumu emzirdim 2 saat sonrada kalacağımız odaya çıktık .
Önce si dikiş oldu .kesi yoktu ama cok az yırtılma olunca doktor dikiş attı. Ama dikişim az.cok şükür doğumumda normal oldu. İnanın hemen ayağa kalkmak istedim.zaten hastanede duramadım sabah erkenden çıkış istedim.
Gurbette Rabb'imin yardımıyla ve eşmin desteğiyle güzel bir dogum yaptım.
Bal arimin kilosu beklediğimizden az geldi ama cok şükür saglikli ve güçlü .
Bugun 5 gunluk oldu. Benim uykular vs karışık .
Ama olsun. Evlat kokusu cennet kokusu derler ya âynen öyle lohusa depresyonuna girmemek için bol bol kolluyorum :)))
Dualarla darısı sizlerin basına

canımm çoook güzel bi doğum hikayesi iyi olmanıza çok sevindim,oğluna maşallah gayet iyi,ismi de çok güzelmiş adıyla yaşasn inşallah ve inşallah darısı başıma olsun,günümüz dolmak üzere bizim paşa da tık yok,ben de o kadar yürüyorum ev işi yapıyorum ama ne sancı var ne ağrı..bekliyoruz bakalım hayırlsı..tekrar gözünüz aydın hayırlı olsun

NAR23
Çok güzel bir doğum yaşamışsın. Pozitif hikayenle bizi cesaretlendirdiğin için teşekkür ederim. Rabbim sağ salim büyütmeyi nasip etsin ama ben yinede o eski göbüşü görmek istiyorum

Egemm
NSt ye girdim ama sancı falan çıkmadı. bu ara kasıklarım çok ağrıyor kendi kendime çatım mı genişliyor acaba diye düşünüyorum. Bildiğin kemiklerim ağrıyor. Gerçi çatı muayenesinden sonra ağrılarım arttı aslında son ana kadar çatı muayenesi yaptırmamak lazım. Eskiden hiç ağrım sızım yoktu şimdi geceleri perişan oluyorum.

Öncelikle cooook tebrik ediyorum, Allah analı babalı büyütsün. Ben ipin ucunu kaçırdım son 2 ayda, sen harika gidiyordun...Toplamda kaç kilo ile doğuma girmiş oldun peki? Ve doğumda ne kadarı gitti?
Allah bebişine sağlıklı uzun ömür versin...

inşallah bebek aşağı falan iniyordur da ından oluyodur ağrı canım,hadi hayırlısı inşallah kendiliğinden gelir minikl kuzun ben de çok zorlanıyorum artık allah kolaylık versin valla hepimize

bugünkü mönü;

kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
beyaz peynir
krem peynir
çokokrem
kaşar peyniri
çilek reçeli
1 kupa light süt

öğlen
2 haşlanmış tavuk but
biraz pilav
ayran

akşam
iştahım kapalı hu aralar akşamları sadece meyve yiyorum..

meyve
karpuz,can eriği

dondurma

1 saat yürüyüş,3 lt su...

egemm son 2 günün
allah tez zamanda bir avazda kurtarsın seni ve miniğini

Bu arada yürüyüşler için hepinizi tebrik ediyorum. Sabah 30 dk yürüdüm eve geldim 3 saat uyudum belim çok ağrıdı.

Son düzenleme:
egemm son 2 günün
allah tez zamanda bir avazda kurtarsın seni ve miniğini

Bu arada yürüyüşler için hepinizi tebrik ediyorum. Sabah 30 dk yürüdüm eve geldim 3 saat uyudum belim çok ağrıdı.

son 2 gün değil canım,son 3 gün diyelim biz ona çünkü pazartesi suni sancıyla gelcek belli,hiç umudum yok kendiliğinden gelmicek biliyorum,pazartesiye odakladım ben kendimi

yorma kendini canım yürüyüş yapcam diye,dikkatli ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…