2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar selülitiniz var mı, benm zaten normalde de vardı da birden inanılmaz arttı, baktığınzda çok rahat belli oluyor, neler yapmalı ki, hamilelikte yeşil çay iyi değil biliyorum da içsek mi iki güne bir fincan?

cnm dr bana kesinlikle içme yeşil çay dedi bitki çaylarınıda yasakaldı :(

sadece bende bu durumun olduğunu düşünüyordum. benim bildiğim insanlar son aylarda uyuyamazlar ama ben bir kaç haftadır gece uykularımda hep huzursuzum sabaha kadar lavabo için bile uyanmayan ben sağdan sola dönerken dahi uyanıyorum ve çok sık uykum kaçıyor artık 1,5 - 2 saatim cin gibi uyanık geçiyor..

kendimi teselli ederek bebeğimin beni hazirandan sonraki uykusuz gecelere sık uyanmalara alıştırmaya çalıştığını düşünüyorum :(

ben bi sitede okumuştum canım vucüt alışmakta zorlandığı için, bu haftalarda da bebek artık hissedilir dereceede büydüğü için uykuya dalmak zorlaşabilrmiş, ilk ayların aksine uykusuzluk baş gösterebilr diye okumuştum ilk başladığnda, yoksa ben de çok garipsemiştim, başlarda inanılmazdım çünkü, çok uyuyodum, son aylara kadar böle olursun diyolardı bana da ama bünyeye göre değişebiliyor işte. bi zaaman sonra uyucaz yine merak etme ;)

Ne sorduğumu söyleyeyim hemen: Başı açık bilgisayardan Kuran okunur mu? O gün cevabı almadım ama bugün bunun caiz olduğunu öğrendim din işleri yüksek kurulundan.

Benim aşı olan kolum rahatsız edici derecede ağrıyor. Çantamı bile zor taşıdım, halsizleştim hemen. Kaç gün ağrıyacak böyle :44:

bugün doktor kontrolümüz vardı hala erkek dedi doktorumuz artık değişmez heralde çünkü pipisiininde fotoğrafını çekti doktorumuz pazartesi tetenoz olucam olan arkadaşlar ağrıdığını falan yazmışlar bakalım görücez bizde benden kan ve idrar istedi doktorum bu arada elevit kullanıyorum hala tahlil sonuçlarına göre ilaca ek verebilirmiş şimdiki gelişmeler böyle bizden bu arada hiç kilo almadım halaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)))

cnm bende hiç kilo almadım hatta 4 kilo verdim dr çok kızdı banada

Arkadaşlar bugün dörtlü test için doktora gittim ve rahim ağzının 2,6 cm e (normalde 4,5 cmdi) indiğini ve serklaj yapılması gerektiğini söyledi. Serklaj işlemi bazı riskleri giderirken bazı riskleri de arttırıyor. Ne yapacağımı şaşırdım aranızda bu işlemi yaptıran var mı?

en yakın arkadaşlarımdan biri yaptırdı kesinlikle yapılması gerekiyor sanada canım
doktoruna güven sadece rahim ağzına dikiş atılacak ve hamileliğinin geri kalanını yatarak geçireceksin
hiçbir riski yok canım kalbini ferah tut çok şükürki çaresi var

bugün doktor kontrolümüz vardı hala erkek dedi doktorumuz artık değişmez heralde çünkü pipisiininde fotoğrafını çekti doktorumuz pazartesi tetenoz olucam olan arkadaşlar ağrıdığını falan yazmışlar bakalım görücez bizde benden kan ve idrar istedi doktorum bu arada elevit kullanıyorum hala tahlil sonuçlarına göre ilaca ek verebilirmiş şimdiki gelişmeler böyle bizden bu arada hiç kilo almadım halaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)))

maşallah oğluna Allah nazarlardan saklasın :) bende 17. haftaya kadar sadece 1,5 kilo aldım doktorum çok iyi gittiğimi söylüyor bundan sonra ayda 2 kilo almam yeterliymiş.. eğer böyle gidersek doğuma güzel kilolarla gideriz

ama hiç kilo almamakta olmazmış aman onada dikkat çünkü kilo alımı vucudu genişleterek rahim tarafından itilip kakılna organlara yer açıyormuş :) yani dengeli kilo alımında bile bir güzellik var...

bu arada benim doktorum 13. haftada bebeğin cinsiyetini kız olarak tahmin etmişti, 16da bakarız net demişti ama bir gittik ki bizimki almış kordonunu bacaklarnın arasına cin gibi bize bakıyor net olarak görebildiğimiz tek şey o minicik yüzü oldu :) artık 20. haftaya kadar cinsiyet heyecanımız devam edecek bakalım...

merhaba bu konuda bende kendımı sık takıp ettırıyorum rahım agzı konusunda.burda bır arkadas var.gurbetcııı o rahım agzına dıkıs attırdı sanırım ama bızım topıge fazla gırmıyor aslında ona sorabılırdın.benım bıldıgım 16.haftaya kadar atılıyor yaanı 12,haftada falan kı olcumlere bakarak degerlendırılıyor galıba.senın neden bu kadr kısalmıs bu kadar surede baska bır doktora daha olctur.rahım agzı yetmezlıgı erken doguma sebeb oluyor.dıkıs bu konuda onemlı.fazla ayakta kalmamaya calıs yanı dınlen yatarak.bu sekılde dıkıssız son ana gelen ınsanlar var.panık yapma.bendede rahım problemı oldugu ıcın rahım agzı yetmezlıgım olabılır su ana kadar olcum normal gıbı ama daha cok kısalırsa ne yaparım bende bılmıyorum.sen" rahım agzı yuzunden erken dogum yapanlar topıgıne" gır gurbetcı arkadasımız o topıkte oluyor genelde.oradakı annelerın bılgılerınden faydalanabılırsın cunku oradakı annelerde cogu dıkıslı hamılleıgını surduruyor.umarım azda olsa katkıda bulunmusumdur sana.umarım saglıkla gununde bebegını kucagına alırsın.telas yapma sadece dınlen ayakta fazla kalma bol su ıc.

Aslında doktorum sancılarımdan dolayı epeyce önce önermişti. Ama ben başka sorunlara neden olur diye istememiştim. Üstelik tavsiye edilen başka bir doktorun da fikri benimle aynıydı. Zaten bu hamileliği dinlenmeyle geçiriyorum, dinlenmesem ne olur bilemem. Sözünü ettiğin topiğe de bakarım, gerçi moralim bozulur mu bilemiyorum ama. Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla dünyaya gelmeyi nasip eder inşallah. Cevabın için teşekkürler.

kargüneşi Rabbim yardımcın olsun inşallah bir problem yaşamadan atlatırsın operasyonunu ben bir kaç kişide okumuştum dikiş atıldıktan sonra herşeyin daha güvenli ve yolunda devam ettiğini doğumdan hemen önce yda bir hafta öncesinde de minik bir operasyonla dikişlerin alındığını duydum...

eğer özel olmaz ise bir şey sormak isterim... rahim ağzındaki bu durumun herhangi bir belirtisi var mıydı? sadece ultrason ile bakıldığında anlaşılabilen bir durum mu? benim belli aralıklarla oluşan ve bir türlü sebep bulunamayan minik lekelenmelerim oluyor bir ara rahim ağzı yetmezliği olabileceğini söylemişlerdi ama doktorum bu durumu çok önemsemedi benimde aklımın hep bir köşesinde takılı kaldı o nedenle belirtilerini ve teşhis şeklini öğrenmek istedim...

Ben 15 gün önce muayene olmuştum rahim ağzı 4,5 cm di. Ama benim plasenta önde ve 11. haftada yoğun kanamadan dolayı doğuma kadar çalışmayıp sürekli yatıyordum. Aslında benim kendi doktorumun kontrol zamanı haftaya ama ben doktorum gerak görmediği halde dörtlü test yaptırmak istedim. İyiki de gitmişim haftaya kalsa belki çok geç olacaktı. Bu arada rahim ağzının kısalmasını sancılar tetiklemiş olabilir dedi gittiğim doktor. Ayrıca senin lekelenmelerin canlı kırmızı değilse çok önemli değil. ( Çünkü daha önceki hamileliğimde bende de lekelnmeler vardı) Ama yine de çalışıyorsan bir süre çalışmaya ara verip riske atmaman strese girmemen, bol su ve ilişki yasağına uyman iyi olur.

bol bol su iç canım özellikle son aylarda kendini günde en az 2.5 litre su içmeye alıştır sütü en çok çoğaltan şey sıvı tüketmek birde doğduktan sonra sütün kalitesini arttırmak için bol sebze protein tüketmen lazım......

çok teşekkür ederim tatlım :)))

Desty benim ikinci bebeğim ilkinden tecrübeliyim bu emzirme konusunda
sütü artıran 1. kaliteli beslenmek abartmadan ve nasıl tüketebiliyosan süt, komposto, su, meyve suyu, meyve yani suyu bol olan herşeyi düşünerek
günde toplam 5 litre sıvı tüketebilmek. bol bol dinlenmek uyku çok süt yapıyor. ve başlarda bazı doktorların dediği gibi 2 saatte değil sık sık emzirmek
ne kadar sık sık emzirirsen beyne o kadar çok sinyal gönderip o kadar süt salımını artırıyor sonraları zaten kendin düzene sokarsın ama hemen mamaya başlayıp sütüm az diye endişelenirsen zor. çünkü ne kadar çok mama o kadar az anne sütü alımı ve üretimi demek...

çok teşekkürler arkadaşım sana da :) bunları aklımda tutucam kesinlikle :)))

maşallah oğluna Allah nazarlardan saklasın :) bende 17. haftaya kadar sadece 1,5 kilo aldım doktorum çok iyi gittiğimi söylüyor bundan sonra ayda 2 kilo almam yeterliymiş.. eğer böyle gidersek doğuma güzel kilolarla gideriz

ama hiç kilo almamakta olmazmış aman onada dikkat çünkü kilo alımı vucudu genişleterek rahim tarafından itilip kakılna organlara yer açıyormuş :) yani dengeli kilo alımında bile bir güzellik var...

bu arada benim doktorum 13. haftada bebeğin cinsiyetini kız olarak tahmin etmişti, 16da bakarız net demişti ama bir gittik ki bizimki almış kordonunu bacaklarnın arasına cin gibi bize bakıyor net olarak görebildiğimiz tek şey o minicik yüzü oldu :) artık 20. haftaya kadar cinsiyet heyecanımız devam edecek bakalım...

bana da aynısı olmuştu, kordonu bacak arasına alınca emin olamadık cinsiyetine. kontrolüm yarın bakalım görecek miyiz? :))

ben 26 yaşındayım 1 kızım var 7 yaşında bu hamileligim erkek allah isteyen herkeze nasip etsin

benim bir oğlum var 4 yaşında buda erkek büyük bir ihtimallll kız olmasını çok istemiştim ama kısmet böyleymiş bu arada 31 yaşındayım....

Ben 15 gün önce muayene olmuştum rahim ağzı 4,5 cm di. Ama benim plasenta önde ve 11. haftada yoğun kanamadan dolayı doğuma kadar çalışmayıp sürekli yatıyordum. Aslında benim kendi doktorumun kontrol zamanı haftaya ama ben doktorum gerak görmediği halde dörtlü test yaptırmak istedim. İyiki de gitmişim haftaya kalsa belki çok geç olacaktı. Bu arada rahim ağzının kısalmasını sancılar tetiklemiş olabilir dedi gittiğim doktor. Ayrıca senin lekelenmelerin canlı kırmızı değilse çok önemli değil. ( Çünkü daha önceki hamileliğimde bende de lekelnmeler vardı) Ama yine de çalışıyorsan bir süre çalışmaya ara verip riske atmaman strese girmemen, bol su ve ilişki yasağına uyman iyi olur.

evet canlı kırmızı değil sadece her ay bir kez yaşadığım bir yada ki damla kadar gelen bir pembelik yada açık kahve bir renk ve sadece 1 progestan alsam geçiyor o nedenlede hangi doktora gittiysem önemsemiyor hayatı biraz rolantide yaşa yeter diyorlar sanırım internettende çok araştırmamak gerekiyor doğru yanlış o kadar çok şey okudum ki artık kafamda bir sürü soru işareti var ama bugüne kadar gittiğim tüm doktorların bebekle bağlantılı olmadığını söylemleri içimi biraz rahatlatıyor inşallah bundan sonra yaşamam sende en kısa zamanda bu durumu atlatıp vakti tamam olana kadar güzel bir hamilelik vakti tamam olduğundada mutlu huzurlu bir doğum geçirirsin...

Allah herkesin evlatlarını sağlıkla bağışlasın inşallah...

çok teşekkür ederim tatlım :)))

çok teşekkürler arkadaşım sana da :) bunları aklımda tutucam kesinlikle :)))

bana da aynısı olmuştu, kordonu bacak arasına alınca emin olamadık cinsiyetine. kontrolüm yarın bakalım görecek miyiz? :))

haydi hayırlısı inşallah canım bu sefer miniğiniz kendini göstersin size haberlerini bekliyoruz :) ve darısı başıma diyorum artık.. bazen doğuma kadar cinsiyeti kendisi öğrenmek istemeyenleri duyuyorumda öle mi olsaydım acep diye içimden geçirmiyor değilim merak zor şey vesselam :)

golgencim nerelerdeydin canım?özlettin kendini:29:

canım işler fena yoğundu, bitürlü fırsat bulamıyorum nete girmeye , son zamanlarda da bebeğin eksikleri derdine düştüm , alınacaklar-alınanlar derken ...geçmişi de okuyamadım umarım hersey yolundadır herkes adınaa:44:

yaaaa :( ben de hiç içmedim hamile olduğumu öğreneli , selülitleri napcaz ya, daha yolun başındayz bide :(

kızlarr selilüt melülüt dert etmeyin doğumdan sonra toparlarız allahın izninle önemli olan sağlıklı olmamız sahsen ben öyle yapıyorum amannnn anne olmak kolay değil diyorum kendikendimeee:32:

Selam kizlar bende Haziran annesiyim Aranıza yeni katıldım.
Allah nasip ederse benimde bir kızım olacak
Rabbim hepinize saglık versin Sağlicakla kucağınıza almanizida nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:
minikuss yazılarını gördüm içim rahatladı,iyi olmana çok sevindim.annendeymişsin ne güzel,o sana güzel güzel bakar.dikkat et kendine.sonuçlar da temiz çıkıcak Allahın izniyle,o kadar çok dua alıyorsun ki.Birbaşkasının tanımadığı birine dua etmesi daha makbulmuş.dularımız senin ve diğer arkadaşımız akasya için....

çokk geçmiş olsun arkadaşım.daha önce hiç konuşmadık ama burda yazdıklarını takip ediyorum.daha önceden başka türlü bir kaybım olduğu için yaşadığın endişeyide çok iyi anlıyorum.dünü atlattıysan inşallah birşey olmayacak.bende inanıyorumki burada o kadar hamile insanın dualarıylada 2 hafta sonra çok güzel haberler alacak sende bebeğine ciciler almaya başlayacaksın...

Minikusscum sorunsuz geçmesine çok sevindim operasyonun, sen şimdi güzelce dinlen annesi o sana destek olacak bu dönemde merak etme hiç...biz de dualarımızla yanındayız:)))
Hem kızım da adaşından gelecek güzel haberleri bekliyor sabırsızlıkla:)))

Minikuss cok gecmis olsun Allah saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin bebegini

merhaba arkadaslar ve pembe yanaklı kıraz dudaklı bebısleri.umarım hepınız ıyısınızdır.bır selam vereyım dedım.mınıkkus arkadasım cok sukur atlattın.guzel haberlerınıde duyacagız ınsallh.gecen detaylı ultrason hakkında bılgı almak amaclı doktorlar sıtesıne bakıyordum.orada bırısı bobrekle ılgılı bır soru sormus doktorda erkek bebeklerde bunun gorulebıldıgını haftalar ılerledıkce bunun duzelecegını soylemıs.yanı bebeklerde bu tur anomalıler gorulmekte sonra duzelmekteymıs bebek buyudukce.bu arada bılıyorsun bende rahım anomalısı var.yanı rahımde perde bu tur rahımlerde bobrek anomalısı de gorulur dedıler bana yanı buyuk bobrek gıbı.ama ben baktırmadım.yanı ınsallah saglıklı evlatlarımız olsun ama hıcbırımız organlarımız nasıl gelıstı anne karnında bılemıyoruz gordugunuz uzere down sendromlu degılım.sapasaglam normal zekalı bırıyım.ama ınsallah bebeklerımız cok cok saglıklıdır.hepınıze sevgıler.. anne olmak.."hic"ken "hep" olmakmıs meger...cogalmakmıs durmadan..dunyaya meydan okumakmıs...anne olmak..meger kor ateslerde usumesı,karakıslarda busz kesmesıymıs yuregın..hep "ben"derken,artık,"o" ılla "o" demesıymıs yuregın.....

Gerçekten bu kadar çok dua almak içimi ferahlatıyor. Sizlerin alışverişlerini görünce ben de çok hevesleniyorum.. Sakin durup atlatmayı bekliyorum sanırım 1-2 gün daha annemde kalırım hareket etmeye korkuyorum çünkü doktor sıkı tembihledi araba bile olsa gözümü korkutuyor.. Arada bebeğimin haraketlerini hissediyorum sonra acaba gerçekten hissettim mi yoksa gaz mıydı endişeleniyorum.. kayıp yaşayan anneler riskli gebeler eskiye göre çok daha iyi anlıyorum sizi.. Evet kız ya da erkek adaşlarımıza bize de çok sevindik..

minnos1 canım yazdıkların çok güzel şeyler özellikle son yazdıkların içime dokundu.. inşallah masumlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız..

Arkadaşlar bugün dörtlü test için doktora gittim ve rahim ağzının 2,6 cm e (normalde 4,5 cmdi) indiğini ve serklaj yapılması gerektiğini söyledi. Serklaj işlemi bazı riskleri giderirken bazı riskleri de arttırıyor. Ne yapacağımı şaşırdım aranızda bu işlemi yaptıran var mı?

Çok geçmiş olsun canım ben yaptırmadım ama iyice araştırıp işinde iyi birine yaptırmakta fayda var gerekliyse bebeklerimiz için yaptırıcaz mecbur..

Kızlar merhaba herkese? ben 2 gündür çok kötü hastayım,öksürük,faranjit,halsizlik,bulantı herşey üst safhada...dün doktora gittik,mecburen antibiyotik verdi :50: boğaz ağrısı için bol bol bal-tarçın,ıhalmur,ılık su,ılık süt tüketimi yapıyorum... aklınızda bulunsun ballı ılık süt inanılmaz bir balgam söktürücü...boğaz kuruluğum ve alerjim olduğu için şu buhar makinalarından alıcam..çoğu kişi faydası olduğunu söylüyor..zaten bebek içinde gerekliymiş,kuru hava bebeğe iyi gelmiyormuş...ortamın nemli olması gerekliymiş...

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin bebeğine ve sana..

Selam kizlar bende Haziran annesiyim Aranıza yeni katıldım.
Allah nasip ederse benimde bir kızım olacak
Rabbim hepinize saglık versin Sağlicakla kucağınıza almanizida nasip etsin inşallah.

Aramıza hoşgeldin MIZRAK :) dualarına yürekten amin diyorum bebeğin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla doğsun inşallah...

Back
X