2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
minikuss kutumu boşalttım. ıhlamur nane limon ve zencefil içtim. bi ara iyileşio gibiydim bu sabah iyice kötü olmuşum. terlemek istemiorum yataktan çıkmak zorunda kalıorum die.

yataktan çıkmamam lazım. banada bakcak biri lazım. iyice herşeyi içip içip terlemem lazım. pazar günü eşim ilgilendi ama ptesi ve salı tekrar kaptım şifayı. annem şu an istanbulda bile değil :(

merhaba arkadaşlar, ben çok fazla giremiyorum; girdiğimde de yazılanları okuyorum. bilgisi olanlara bir sorum olacaktı. benim 2 aydan beri bel, kasık ve karın ağrılarım var. biraz iş yaptıktan sonra ayakta duramıyorum ve aşırı ağrı çekiyorum. doktora gittim doktor bebek aşağıda dedi, ciğer geliştirici iğne yaptı, erken doğabilir diye. şimdii de ağrılarım var. bu şekilde ağrısı olan var mı, benim ki normal mi, bilemiyorum.

kızlar dogum ne ka pahalı yaa bende basından berı ozele gıdıyorum her muayeneye-30 tl verıyorum dogumada tek kısılık ozel oda ınsll 300 tl verecegım dogum seklı fark yapmıyor 1 gecelık ve yogun bakım unıtesı fılanda var bebekler ıcın (ınsl gerek kalmaz)ve oda ucretsızz

bende her muayeneye 30 tl veriyorum ama doğum miktarını tam bilmiyorum, tahminimce 500 tl civarı bişey yinede pahalı yawww

canım bugün bizde sorduk doktora dogumu 1 gecelik dogum ücretiyle beraber 350 tl dedi.doktorum illa yaptırsın dersen art 150 tl dedi. yani 500 tl tutuyo...yok illa agrısız dogum istiyorum belden igne vurulsun istiyosa 200 tl de anasteziye vercen dedi yani toplam bize 750 tl cıkardılar...
ya sonucta ben dogurcam o acıyı ben cekecem giderim paşa paşa devlet hastanesinde dogururum.o paraylada kendime bilezik alır koyarım :9:

bende ağrısız istiyordum ama vazmıgeçsem ne :1:

Kızlar bugün bir uyuşukluk vardı üstümde ara ara okumaya çalıştım ama tam adapte olamadım o yüzden cvp da yazamadım çogunlukla yattığım yerden tv izledim bugün :31:sizlerde iyisinizdir inşallah Talıaacım düşmüşsün ama iyiymişsin cnm geçmiş olsun dikkat et kendine, geridönüşümkutusu sende iyileşemedin, e bakanın yok sende haliyle kendine bakamıyosun bide üstüne misafir ağırlamışsın ve bekletmiş seni :47:off kızlar ya ağzınızı açın ve şu misafirleri ağırlamayın ,benimde dün eşimin arkadaşları geldiler nişanlısıyla ama ben hiç bişey yapmadım sadece ortalığa çeki düzen verdim, eşim dışardan söyledi yemeği, misafirler de yardımcı oldular çay servisinde falan, bana yük olmadılar, böyle olursa başım üstüne tabi bu gelenler pek yabancı sayılmaz halimi de görüyolardı karnımı tuta tuta yürüyorum. benim eşim gibi sizin eşleriniz çağırıyosa da kılınızı kıpırdatmayın eşiniz yaptığının farkına varsın misafir ağırlamak kolay değil hiç acımayın onlara onlar bize acıyomu hiç? yemeği de dışardan söylesin de görsünler... Nasıl olsa herkaşam dışardan yemek söylenmez o yüzden bidaha düşüncesizcede çağaramazlar.
Hastane çantaları da hazırlanmaya başlamış , ben biraz aceleci davrandım 10 gün önce hem kendi çantamı hem kızçemin çantasını hazırladım şimdi rahatım yatak odasında beşiğin yanında hazır duruyolar.
Kızlar benim esas canımı sıkan başka derdim var. benim gözümcem muş ta oturuyo kocası orada polis, kayınvalidemler izmitte oturuyolar, görümcemde yılda birkere yazları geliyo, bu yaz da gelecek tabi bebişimizi de görmek istiyo hakkı tabi yeğeni olacak ve yılda bir kere gelebiliyo buraya kadar herşey tamam, aramızda iyi ama geçen aradı 30temmuza uçak bileti almış bize gelecekmiş, evimizi de daha hiç görmedi, önceki yazlar hep direk annesigilin yanına gidiyodu, gelsin tabi ama 30temmuzu duyunca şok oldum :53::53::53: yani benim planım bebiş bir ayını doldurunca eşim bizi sinoba memleketime yollayacaktı çünkü İstanbuldaki bütün akrabalarım yazın memlekete gidiyolar kimse kalmıyo, eşimde 3 günde bir gece çalışıyo, diğer günler de akşam geliyo işten yorgun argın, e ben eve kapanmayayım minicik bebekle tek kalmayayım hem de yaz tatili yapabileyim diye beni memlekete annemlerin yanına bırakacaktı , temmuz 15-20 gibi gitmeyi planlıyodum şimdi ne yapıcam ben 30 temmuza kadar gidemıycem 40ımıda annem çıkartacaktı sinopta , ben anlamam çünkü :ssz: :31::14: Görümceme dedim böyle böyle ben yalnız kalmayayım diye beni sinopa yollayacaktı abin dedim sen niye hem bukadar geç geliyosunki dedim daha erken gelsen olmazmı dedim ?benim gibi çalışmıyosun ki ev hanımısın dedim.
Diyo ki yalnız kalmazsın annem gelir diyo o kalır sizle diyo, annesi peşinde eşimin abisinin oğlunu da getirecek ve kayınpeder de gelecekben daha çok bunalıcam loğusa sendromlarıyla nasıl başedecem, yatsam yatamam, rahat oturamam...ve neden 30 temmuzmuş ???? Muş'ta günler daha kısaymış orucu daha rahat tutarmış ,İzmitte tutamazmış :53::53::53: ya ben işte bu yüzden kızım 2 aylık olana kadar İstanbula çakılacam :14::14: Ya hepsini çok seviyorum ama ben yaz sıcağında bu sıkıntıyla uğraşmak istemıyodum kendimi memlekete gitmeye okadar hazırlamıştım ki annemlerle oh deniz kenarlarında gezecektim , 3 yıldan sonra ilk defa bukadar çok memleketimde kalabilecektim malum polis olduğum için bizde tatil hayal yılda bir- iki kere belki bir haftalığına gidebiliyodum bu yaz doğum yaptıktan sonra ne güzel memleketime gidecektim doya doya kalacaktım şimdi ağustosun ilk haftasını bulur bağıra bağıra ğlamak istiyorum.
Eşim diyoki onlar bize sorarakmı plan yaptılar herkesin planı programı ayrı ben seni bırakırım diyo gidersin sinoba diyo ama ben nasıl orda içim rahat ederek kalim şimdi kızcağız yılda bir geliyo ve yeni doğmuş yeğenini, abisinin evini görmek istiyo çok ayıp olur :14: içim hiç rahat etmez. offffffff kızlar ne yapim ben ne yapim yaaa

eşini taktir ettim doğrusu, bende ailesinden uzak biri olarak kesinlikle giderdim ailemin yanına, görümcende haklı tabia ama sana sormadanda seninle ilgili plan yapamaz kimse zaten doğum izniniz öyle çok değil kışın mecbur istanbulda olacaksın yazı bari doya doya geçir, ayrıca oruç meseleside ne kadar saçma öyle plan yapılırmı hiiç muşta günler kısa diye cık cık cık, sen bilirsin tabi senide anlıyorum vicdanın el vermiyordur ama ben olsam giderdimmm :36:

Sana da günaydin canim sen hala calisiyormuydun ki? Ya benim esim de ayni bu siralar aksam eve geliyor yemegini yedigi gibi sizip kaliyor cok yorgun oluyor birde kac gündür dis agrisi cekiyor garibim onun icin nazda yapamiyorum birsey de söyleyemiyorum kiyamadigimdan ama aksama kadar bekliyorsun kocisi oda gelince böyle...

Buarada herkese günaydin kizlar bu gün pasam uyandirdi beni yarim saattir icerde bir rahat edemedi kuzum i hareketli diye heyecandan devam uyuyamadim da ne güzel bir duygu bu ya artik son haftalar tadini cikarin kizlaaar:21::21:

Ben de öyle ama 5 gün kıyamıyorsam 2 gün öyle bir kıyıyorum ki tüm haftanın acısı çıkıyor kocamdan :) ben izne ayrıldım canım da, demeye çalıştığım ben sabah onunla erkenden uyanınca da geç geliodu, şimdi ben yayılınca sabahları o da benle yayılıyo tabi; yine geç gelio sonra da vay sabah geç çıkmış da ondanmış... Git! İşkolik oğlu işkolik :47:

Cnm güle güle kullan hepsi de çok güzel :16:bebişin de mışıl mışıl uyusun inşallah yatağında :34:

Öyle, öyle olmasına da bende ki bu merhamet duygusu varken ben beklerim :27:
Eşim bide şöyle bi seçenek sundu, bebek 20günlük olduktan sonra ben seni sinoba götürürüm sonra bir ay sonra tekrar alırım istanbula getiririm hem sizi çok özlerim ben okadar uzun bebişimi de seni de görmeden zorlanırım zaten dedi öyle diyince içim burkuldu zaten :43: 1 hafta istanbulda kalırsın bidaha götürürüm sinoba dedi ama bilemıyorumki minicik bebekle 10 saat yol çekilirmi sürekli ama gerçi böylesi de mantıklı kocişkoyu da çok özlerim ben hem o da bebişi çok özler ama bu şekilde memlekette daha uzun kalırım arada istanbula dönerek kocişi de çok ihmal etmemiş olurum, sizce nasıl kocişin fikri iyimi kızlar? Aslında şimdi buraya yazınca daha mantıklı kaldı adamcağız çocuğunun ilk aylarını görememesi büyük haksızlık ben de bencil düşünmüşüm :31:
kocişini birkez daha taktir ettim :1: bencede böyle daha mantıklıymış hem eşini hem aileni hemde kendini memnun etmiş olursun tatlımm:16:

bana da oluyor.

kızlar ben iyice kötüleştim ya. dün yatıp dinlenmediğim ve misafir kabul ettiğim için hepten pişmanım. inş oğlum hastalığımdan etkilenmez. onun için korkmaya başladım şimdi. ilaç alsam da almasam da o etkilencek diye üzülüyorum. nasıl üşüttüm ben böle ya :( nerden oldu bu hastalık. hastalık olacağı varmış olmuş ona eyvallah da dün neden dinlenmedim. yatmam gerekirdi :(

Yaa her okuduğumda daha çok üzülüyorum sana, çok geçmiş olsun. Ben de yapamıyorum ama artık biraz daha bencil olmamız mı gerekiyor acaba? Bu insanların bizi düşüneceği yok, yakıp gemileri alauına gider mi yapsak isyan ededim var herkese atarlanasım var benim bugün.. Dikkat et kendine valla sen ve bebeğinden önemli kimse yok artık bunu böyle düşünürsek insanlara da belki azıcık hissettirebiliriz

Kızlar günaydın geçmişi tam okuyamadım geçen bir halt ettim balkon yıkadım halbuki hep eşim yıkıyodu o nöbetten geldi diye kıyamadım sonra benim de adet sancıları gibi sancım oldu geçti ama korktum o yüzden fazla iş yapmayın dikkat edin artık az kaldı bi de kayınvalidelere görümcelere sinirlenmeyin ve taviz vermeyin tamam gelip görsünler torunlarını yeğenlerini ama çok da fazla işe karıştırmayın sonra hakkından gelemeyiz:19:

Günaydın annişler! dün eşim tatil olunca oğluşun ihtiyaçlarını bitirdik sayılır.. yatsan dan iki tane yatak ,yün yorgan yastık aldık.tavsiye ederim çok güzel.ikea dan odasına halı aldım çok da uygun 75 tl. kızılcık şerbeti aldım malatya pazarından lohusa şerbeti için.paşabahçeden de sürahi ve bardak takımı aldık..gece 11 de gelip dolap ve çekmece kulplarını da taktılar şükür artık silip yerleştiricez..bir de küçük bavul aldım hastane için onu yerleştirdik mi oğluşu beklicez artık hayırlısıyla:21: ağrısı olan ,hasta olan annişlere acil şifalar,kayınvalide görümcezedelere sabır diliyorummm:21:

Günaydın annişler! dün eşim tatil olunca oğluşun ihtiyaçlarını bitirdik sayılır.. yatsan dan iki tane yatak ,yün yorgan yastık aldık.tavsiye ederim çok güzel.ikea dan odasına halı aldım çok da uygun 75 tl. kızılcık şerbeti aldım malatya pazarından lohusa şerbeti için.paşabahçeden de sürahi ve bardak takımı aldık..gece 11 de gelip dolap ve çekmece kulplarını da taktılar şükür artık silip yerleştiricez..bir de küçük bavul aldım hastane için onu yerleştirdik mi oğluşu beklicez artık hayırlısıyla:21: ağrısı olan ,hasta olan annişlere acil şifalar,kayınvalide görümcezedelere sabır diliyorummm:21:

yastık yorgan kaça aldın. lohusa şerbeti nasıl yapılıo

denizkızı tatlım seni çok iyi anlıyorum arada kalmışsın ama çok iyi niyetlisin. önemli olan sen ve bebeğinsin unutma görümcen kendi planını nasıl bozmuyosa sende bozma bence hiç vicdan yapılacak bişi yok bunda. ama koca konusuna gelince bende kıyamazdım heralde o kadar ayrı kalmaya eğer git gel yapıcaksanda bu kocan için olsun görümcen için diil :34: ( görümcem yok ama olsaydı heralde ben hiç sevmezdi :1: )

taliaa eşin gelmiş gözün aydın canım
kralkaya yaşadıklarını anlayabilmeme imkan yok ama o dışardan gördüğün hamileler varya herşeyleri dörtdörtlük dedğin onların bile yüzlerce derdi var inan bana içini ferah tut azıcık bakış açını değiştirip çocukların için hayattan zevk almaya çalış tatlım. şimdiden depresyona girmeyelim (bende dün kıyısından döndüm depresyonun :27: yani döndürdüm kendimi. bebişim için mecburum çünkü huzurlu olmaya)
geridönüşümkutusu canım eğer üst solunum yolundaysa hastalığın zencefil ve bal karışımını mutlaka dene doğal antibiyotik :34:

yastık yorgan kaça aldın. lohusa şerbeti nasıl yapılıo

yastık 80 tl,yorgan 180 tl..indirimli fiyatı bu,fazla gelebilir ama yün yorgan çok hafif ,yastık da tamamen doğal koyun yününden..ben çok beğendim. lohusa şerbeti için aktarlarda kızılcık şekeri satılıyor canım kırmızı tablet gibi bir şey onu sıcak suda kaynatıyorsun lohusa şerbeti oluyor..

üst alt karışık sanırm :)

zencefil bana çok iyi gelir ama eşim kök zencefil almamış. normal zencefil almış. dün biraz içtim ama pek iyi gelmedi

Dün İKEA çıkarması yaptık eşimle. Neme lazımdı sanki. O kadar yoruldum ki hala yorgunluğum geçmedi. Mağazanın her yerini görmeden çıkamıyorsunuz var mı böyle bir şey :37: İkeadaki bebek-çocuk nevresimlerine bayıldım. Desenler şahane, fiyatlar da makul. Oğluşum için oyuncak saklama filesi ve saklama kutusu aldım.
$pe269009.webp Eki Görüntüle 693911

Bu da kendime :49:

Eki Görüntüle 693912

Çok mutsuzum, çok yalnızım kızlar. Hamileliğin etkisi var illa ki ama artık dayanacak güç kalmadı bende. Anne yok baba yok, 2 yıl önce 2. evlilik:( Kanana derdi çek koca derdi çek. Allahım yardım et ne olur. Çıldıracağım. Çekip gitmek istiyorum uzaklaşmak kaçmak yüzlerini görmek istemiyorum. Ne haliniz varsa görün demek istiyorum. Şuraya yazacak detay anlatacak gücü bile kendimde bulamıyorum. Bbebeğim içimde kıpır kıpır. ama onu sevecek şımartacak tek ben varım. Ne onu seven bir babası var ne anneannesi ne dededi ne babaannesi. Üzülüyorum kuzuma. Çevremdeki hamilelere bakıyorum imreniyorum maşallah diyorum ne kadar da mutlular. Eşleri aileleri etraflarında pervane. Bnese tek başıma hamilelik yaşıyorum. Hazırlıkları ile tek başıma ilgileniyorum. Doktora tek başıma gidip geliyorum. Boğuluyorum canlarım bir kuyunun içinde gittikçe derine batıyorum:(
Canım inşallah geçici bir dönemdir bu yaşadığın. Bazen öyle olur ya, kimse bizi sevmiyor anlamıyor deriz. Ben de eşimle tartışınca kendimi çok kötü hissediyorum. Dışarıdan mutlu gördüklerine çok özenme, kimbilir onların da ne sıkıntıları vardır. Bu depresyon hallerinde gebeliğin de çok etkisi var. Kızınla teselli bul bebeğini düşün.

günaydın kızlar :16:,,
2 gündür gündüzleri hiç bakamadım buralara malum izindeyim kahvaltı davetlerini kabul ediyorum :52: :1::1::1:
akşamları biraz bakabildim geçmişe, umarım keyifler yerindedir.. :29:

Biz birbirimize yardımcı olacağız artık madem sırayla depresyona girip girip çıkıyoruz, iyi olanlar olmayanlara moral veriyor, birkaç gün sonra iyileşenler de kötüleşenlere moral vermeye çalışıyor, böyle yuvarlanıp doğuma kadar gidecez inşallah :38: ben de bugün bunalımlıyım ağlayarak uyandım bayağı da bi süre durduramadım.. rüyamda ne gördüm diye sorarsanız masmaviydi deniz alabildiğine görüş mesafesi, ama ben sahildeyim, kardeşim yüzüyor ve ben ağlayarak bağırıyorum '' ama ben bu yaz sadece 4 kez yüzdüüüüm''.:37: bu muydu bu kadar ağladığım bilmiyorum ama hareket edememek gerçekten beni çok sıkmaya başladı.. valla bebişim kıymetini bilsin, başkası için asla dayanamazdım :emir_bebek:

Back
X