2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
arkadaşlar meraba, hepimizin bebişleri hayırlı uğurlu olsun umarım ,benim bebişim de 7 haziranda doğdu şu anda 42 günlük ,bu haftalarda bana gülümsemesi ve tepki vermesi gerekiyormuş ama benimkisi emzirirken de dahil olmak üzere bırakın gülümsemeyi bana bakmıyor bile ,hiçbir oyuncağa veya parlak ıvır zıvıra da tepki vermiyor sizinkiler nasıl nelere nasıl tepki veriyorlar ,bilinçli gülüyorlar mı mesela ya da bakıyorlar mı size

oglum 49 gunluk beni takip ediyor ve sewdigimde guluyor..bunlari bir haftadir daha iyi yapiyor..tedirginsin belli doktora gorunun..icin rahat eder her bebek ayni olcak diye bisi yokk..zamanla hepsini ogrencek cnmm

kızlar okuorum hep ama bitürlü yazmaya fırsat olmuyo
nasıl dayanıyosunuz maşallah size çok uykusuzum
bide hık dese uyanıyorum geri uykuya dalmak çok zor benm için
fotoları görüyorum teker teker alıntı yapamadım
hepsine maşallah :nazar::emir_bebek:
Rabbim nazarlardan korusun bebişlerimizi inş.
dün 30 olduk, aşımızı yaptılar
ve genel bi konrtol, kilo almış yavrum bi haftada 410 gr.
çok sevndik, ama mamaya devam
sütüm hala yeterli deil
napsam yetecek kadar arttıramadım ben de
napalım mama süt devam edicez...
burda paylaşılanları okuyorum ben de
süt arttırıcı bildiklerini paylaşan herkese teşekkrler
ben de denedim çoğunu...
onun dışında kolik deil ama gazlı ve nazlı bi kızım var
az uyuyo çok yoruluyorum yazamıyorum hiç girsem de o yüzden
şimddi de uyandı
sevgiler , öpücükler herkese...:16:

oglum 49 gunluk beni takip ediyor ve sewdigimde guluyor..bunlari bir haftadir daha iyi yapiyor..tedirginsin belli doktora gorunun..icin rahat eder her bebek ayni olcak diye bisi yokk..zamanla hepsini ogrencek cnmm[/QUOTE
teşekkürler canım cevabın için doktor randevumuz ayın 17 sinde o zaman sorucam ama şu anda çok tedirginim eşim de çok kızıyor bana ,bakalım doktor ne diyecek off o zamana kadar ne yapıcam

arkadaşlar meraba, hepimizin bebişleri hayırlı uğurlu olsun umarım ,benim bebişim de 7 haziranda doğdu şu anda 42 günlük ,bu haftalarda bana gülümsemesi ve tepki vermesi gerekiyormuş ama benimkisi emzirirken de dahil olmak üzere bırakın gülümsemeyi bana bakmıyor bile ,hiçbir oyuncağa veya parlak ıvır zıvıra da tepki vermiyor sizinkiler nasıl nelere nasıl tepki veriyorlar ,bilinçli gülüyorlar mı mesela ya da bakıyorlar mı size

canım bizimde doğum tarihimiz 7 haziran .bizimkide çook nadiren tepki veriyor.Ben doktora sordum 60 günden sonra başlayacak dedi.

kızlar bebeğim uykuya çok zor dalıyor uyuyuncada kaldırmak zor oluyor gözlerini çevirip duruyor korkutuyor beni sizinkilerde yapıyor mu başka yerlere bakıyor bazen gülüyor bazen kaşlrını çatıyor normal mi bunlar

canım bizimde doğum tarihimiz 7 haziran .bizimkide çook nadiren tepki veriyor.Ben doktora sordum 60 günden sonra başlayacak dedi.
ayyy çoook teşekkürler içim rahatladı:21: ,gerçi bizim doktor herşeye normal diyor buna da normal diyecek biliyorum da yine de annelik böyle bişey sanırım bi çeşit psikopat paronoid manyak oldum . bu arada aynı günmüş doğum günümüz ,Allah uzun ömürler versin sağlıkla:46:

emizrmeyince sağım yapmışmıdın. ben iyileşsin biraz diye sağıp veriyorum şu an. içeri doğru geniş oyuklar oldu bende. yakında meme başı diye bişi kalmayacak. o yüzden biraz iyileştireyim istedim. benimde sol göğsümden sağa göre yarısı çıkıyor.

Göğsüm sabah kanamıştı. O gün hiç sağmadım . Çünkü o göğsümde hep az süt oluyordu. Şişmez diye sağmadım. Ama gece bir kalktım üstüm hep süt. Göğsüm şişmiş akıyor. Sağdım 125 cc. Ertesi gün sünger gibiydi göğsüm. Bir daha da 20 cc yi geçemedim işte.

Birde senin dediğin gibi derin yarıklarım var benimde. Nerdeyse başından beri aventin meme ucuyla emziriyorum. Geçen gün bir kez onsuz denedim yaralar arttı yine.
Ama yine de memnunum ben her şeyden. Çok şükür bebeğim sağlıkla yanımda. En fazla 2-3 ay sıkıntımız var. Hem onlar bize alışacak hem biz onlara.

Kayseride yasayan haziran anneleri bizde bulusalim mi cok imrendim istanbuldakilere

bende onu diyorum canım biz de buluşalım valla bana uyar. ama bayramda yokum ben ank.da olacağım ailem orada ben gurbetteyim burada evlenip geldim kayseriye. o yüzden pek kimsem de yok. bayram sonrası da bikaç hafta kalmak planım ama dönünce yada gitmeden ayarlarsak görüşmek isterim.

bende onu diyorum canım biz de buluşalım valla bana uyar. ama bayramda yokum ben ank.da olacağım ailem orada ben gurbetteyim burada evlenip geldim kayseriye. o yüzden pek kimsem de yok. bayram sonrası da bikaç hafta kalmak planım ama dönünce yada gitmeden ayarlarsak görüşmek isterim.
Aynn canim bizde bayramda burada degiliz ama sonrasında bulusabiliriz hem bebeklerimizde ele avuca gelir biraz

Aynn canim bizde bayramda burada degiliz ama sonrasında bulusabiliriz hem bebeklerimizde ele avuca gelir biraz

Gitmeden de olabilr tabi

bizde de kaka yapamama sorunu başladı... 2 gündür tık yok.... korkup acile götürdük,10 güne kadara yapmaması normal ilaç ya da herhangi bi uygulama yapamayız dediler... anlamıyorum ki çocuk emiyo emiyooo o sütler nereye gidiyor... yememde de sorun yok.... zeytinyağı verdim,popişine de sürdüm hala tık yok....
işin ilginç yanı huzursuzluğu da yok herşey normal...

benimki de bu ara günde 1-2 defa yapıyo sadece anne sütü veriyorum ama normalmiş sanırım 3 güne kadar normal diye okumuşitum bende..

kızlar bebeğim 16 günlük ve sanki doymuyor gibi geliyor sizinkiler bir emme saatinde ne kaç cc sütle doyuyordur tahmini olarak gece falan durmazsa mama veriyorum beni emiyor ardından bir ölçek mama yiyor ama hala aranıyor sütüm ağzına gelmiyor mu acaba diyorum birde emerken bazen yutkunma sesleri çıkarıyor bazende sadece ağzını kımıldatıyor sanki hiç yutkunmuyor süt yok galiba diyorum sıkıyorum göğsümü süt geliyor ama sizinkiler nasıl yapıyor ben çok mu pimpirikleniyorum

canım o günlerde insan hep acaba sütüm yetiyormu diye düşünüyor ama 15 günlük kontrolü var sağlık ocağında git tartsınlar sana sütün yetip yetmediğini söylerler.. benim oğlum 29 günlük ve 15 günlük kontrolde sütün yeterli dediler ama ben hala zaman zaman bundan şüpheye düşüyorum özellikle de oğlumun sık emdiği ve göğsümün hiç sertleşmediği gündüz saatlerinde ki benim oğlan gündüzleri 2 saat falan uyumuyor genelde.. ama nette okudum illa göğüslerin dolup sertleşmesi şart değilmiş zaten sütün artması için de o zamanı beklemeden bebişleri emzirmek gerekirmiş.. inşallah yarıyordur bebişlere sütler.. olumlu düşünmeye çalış ben aklıma gelince hemen kendi kendime benim sütüm bol fışkırıyor diyorum..

canım nette öyle yazıyor ama her bebek aynı değil ki kimi 1 yaşında konuşur mesela kimi 2 yaşında böyle düşün.. tabi doktoruna danış ama bence kafana takma..

göğüs pedleri sırıksıklam oluyor insan içine nasıl çıkcaz üstüm ıslanıyor hemen kaç saatte bir emziriyorsun canım

ayy ne güzel benim hiç öyle bişey olmadı valla.. :30: :30:

emizrmeyince sağım yapmışmıdın. ben iyileşsin biraz diye sağıp veriyorum şu an. içeri doğru geniş oyuklar oldu bende. yakında meme başı diye bişi kalmayacak. o yüzden biraz iyileştireyim istedim. benimde sol göğsümden sağa göre yarısı çıkıyor.

canım benim de öyle yarıklarım var göğüslerim de çok acıyor hala.. susam yağı biraz iyi geldi ama benim oğlum doğru düzgün emmediği için tekrarlıyor devamlı.. sen canını sıkma sık sık emzirmeden geçmezmiş bu yaralar bak çok araştırdım. emzirdikçe meme başın sertleşecek ve bu yaralar öyle geçecekmiş. yani kremler hep yatıştırmak için geçici çözüm..

Benim bebgin burnu surekli tikali hrhir ediyor. Serum fizyolojik veriyorum aspiratorle cekiyorum ama yine ayni yine ayni. Nasil kurtulucam bilemedim.

ya benim oğlumun da öyle özellikle emerken tıkanıyor niye böyle ki zor emiyor tıkanınca ne yapacağımı şaşırdım bende..

uyusaydık iyiydi ama kızım oyun oynuyor. geceleri uyuyor dıye diye kendı kendime nazar değdirdim cocuga...:(((

aynen bende ya 2 gündür gece gündüz uyumuyor çocuk anlamadım bende..

Canım ben ilk kızıma verdim. Şimdi bu kızıma da veriyorum, vereceğim. Aslında çok temel şeyler var uykuyu düzene sokmak için. Çok fazla kucak olmayacak. İlerleyen aylarda da rahat etmek için bebek her zaman kendi odasında ve yatağında yatacak. Kundak ve emzik başlarda şart. Karnı muhakkak tok olacak. Beslenme saatleri hep sabit olacak ne olursa olsun. Saatinden öne veya sonra değil. Akşam 12'den sonra altını açmak yok. Işıklı ortamda, gürültüde tutmak yok. Gece gündüz ayrımı yapabilsin diye. Başlardaki devamlı uyuma hali geçmeye başladığı zaman her gün 10-12, 14-16 arası yatağında olacak, uyusun uyumasın. O saatlerin uyku zamanı olduğunu öğrenmesi şart. Her gün muhakkak 19:00'da banyo, emzirme ve en geç 20:30'da yatakta olmalı. İlk aylarda bu duruma çok itiraz etmiyorlar bu şartları sağladığında. Eğer ki ederse kucağa almadan önce emzik kontrolü, yönünü değiştirip yeni bir pozisyon verme, odanın sıcaklığını ayarlama gibi şeyler işe yarıyor. İlerleyen aylarda özellikle gündüz uykusu saatlerine itiraz edebilir bebek. O zaman da biraz mızıldanmasında problem yok, çünkü gerçekten edepsizlikten yapıyor oluyorlar. Bir de genel olarak en en büyük şart, devamlı kucakta tutup kucak kuşu yapmamak gerekiyor.

ne zaman başlamak gerekir canım bu eğitime? çok güzel bilgiler vermişsin bu arada teşekkürler..

kızlar oğlum pazar gününden beri çok huzursuz sürekli ağlama durumunda emerken savaşarak emiyor ve sürekli emmek istiyor yatırıyorum kalkıyor kucağa alınca az susar gibi olup 5 dk sonra kucakta olmasına rağmen gene ağlıyor doymuyor mu acaba diyorum sütüm var öyle aman aman taşıp akıcak kadar değil ama var acaba kalitesizmi ki doymuor diyorum kaka yapmasıda azaldı pazardan beri 4-5 defa yapardı şimdi 1 defa yaparsa yapıyor ıkın ıkın bir hal oluyor gazıda var ama onuda alttan üstten çıkarıyor genede rahatlamıyor noldu anlamadım pazar gününden önce 22-3 saatte bir emip 2 saat uyurdu gazı vardı ama böyle huzursuz değildi memede kavga olayı yoktu hiç kakası düzenliydi ne derdi var emin olamıyorum doymadığını nasıl anlarım yada ne derdi olduğunu çok üzülüyorum o öyle yaptıkça :(

canım huy değiştiriyordur bence.. valla bebekler illa bir sıkıntısı olduğu için ağlamıyor bence bazen de huysuzluktan yapıyorlar sanki,..

oğlum tam en tatlı olacağı ,tepki vereceği ,beni anlayacı zaman işe başlayacağım.şu 6 ay mevzusu da çıkmadı zaten.Neyse vardır bundada bir hayır ....

ayy onu düşündükçe benim de içim acıyor.. napalım onlar için çalışıyoruz sağlıklı olsunlar da.. ama bam telime dokundun valla... :14: :14:

kızlar bebeğim uykuya çok zor dalıyor uyuyuncada kaldırmak zor oluyor gözlerini çevirip duruyor korkutuyor beni sizinkilerde yapıyor mu başka yerlere bakıyor bazen gülüyor bazen kaşlrını çatıyor normal mi bunlar

gayet normal bebek refleksleri bunlar canım hatta büyüklerimiz derler ki melekler güldürüp ağlatırmış.. yani lafı bile var.... :) ama senin bebeğin uykusu sarılıktan sanki dikkat et ona sık sık emzir her emzirmeden sonra uyanıksa su vermeyi dene canım..

evet güzel olur ayarlayalım bence.

olurrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama daha cokk kucuguz tatlımmmmmmmmmmmmm:44::44:ama bız temmuzda dogdukk olarmıkii:1:

o zamana kadar senin bebişin de toparlanır
ama tabi arayı uzatmayalım ramazanın içinde olsun derseniz oda uyar bana

kızlar bu kundak olayının gözünü seveyim ya ben 3 gündür sımsıkı kundak yapıyorum sabahtan akşama kadar uyuyor bütün işimi rahatlıkla yapıorum.hatta uyanmıyor ben uykusunda emziriyorum
daha önceden ellerini sürekli hareket ettirdigi için hep uyanıyordu.uyuyamaadıgı içinde huysuzdu.
kundak saglıkszı akıncalı falan degil.altına tek iç çamaşır zıbınıyla dolayacaksınız bide uyanır uyanmaz cözeceksiiz.
sımsıkıda yapmayacaksınzı sadece kolları sabitleyin yeter.doktorumuzu aradım sordum sakınca yoktur ama arada cöz dedi
bence deneyin derim.

HOLLYWOOD´UN DOKTORUNDAN ÇOCUK SAĞLIĞI - SABAH´LA GUNAYDIN - 26.07.2010

Dünya starlarını "mutlu bebek yetiştirme" konusunda eğiten Doç.Dr.Harvey Carp:Ebeveynin yaptığı en büyük hata, bebek doğduktan sonra onu hareket edemeyeceği, sessiz bir odaya koymak.Bebeğin gürültüye, harekete ve kucaklanmaya ihtiyacı var.

ABD´de UCLA Tıp Fakültesi´nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç.Dr.Harvey Carp;Madonna,Michelle Pfeiffer ve Pierce Brosnan gibi dünya starlarına "mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirme" konusunda destek verdi.Acıbadem Maslak Hastanesi´nin davetlisi olarak Türkiye´ye gelen Dr.Carp, "Mutlu Bebekler ve Çocuklar Yetiştirmenin Püf Noktaları" konusunda bir de konferans verip, çocuk yetiştirmekteki deneyimlerini Türk aileleri ile paylaştı.
Bir kız babası olan Doç.Dr.Harvey Carp, iki aylık bir bebeği susturmakta kullandığı özel teknikleriyle dikkatleri çekti.Katıla katıla ağlayan bir bebeği bir kaç saniye içinde susturmayı başaran Dr.Carp ile mutlu bebekler ve çocuklar yetiştirmenin püf noktalarını, bu konuda kullandığı özel teknikleri konuştuk.

AĞLIYORSA GAZI VARDIR

- Bebek sustururken tam bir sihirbaz gibisiniz.Bunu nasıl başarıyorsunuz?
Çocuk sağlığı uzmanlarının hepsi bebeklerin ağladığını bilir.Bu ağlamaların da anne - baba için, ne kadar sıkıntı yarattığının farkındadır.Bebeklerin ağlamaları tüm anne ve babalar için baş edilmesi gereken büyük bir sorundur. Doktorların eğitiminde çok ağlayan bir bebeğin kucağa alınması,arabaya konularak gezdirilmesi, kendini kötü hissettiğinde bitkisel çaylar verilerek sakinleştirilmesi gibi telkinlerde bulunulur. Oysa tüm bunların yapılması bazı bebeklerde hiçbir işe yaramaz.Eğer çocuk çok ağlıyorsa gazı var demektir.Bu nedenle bebeğin gazının çıkarılması öğretilmelidir.

- Bunu ne zaman keşfettiniz?
Afrika´daki bir kabilede, bebeklerin yüzde 95´ini bir dakikadan kısa sürede susturabildiklerini öğrendim.Bunu öğrenince de kendi kendime düşündüm.Bu insanlar, ya Mars gezegeninden geliyordu ya da o kabiledeki insanlar bizim unuttuğumuz bir şeyleri yapmaya devam ediyorlardı.Derken bir bebeği sakinleştirmek için ne yapmam gerektiğin ve bunun için neyin işe yaradığını düşünmeye başladım. Sonra fark ettim ki bebeklerin çoğu kolay, bazıları zor.. Derken zor bebeklerin çok istekli ve duyarlı olduklarını anladım.Kendilerini hareket etmeyen, küçük bir bedende hapsolmuş gibi hissettiklerini gördüm.

- Bebeği sustururken kullandığınız tekniği anlatırmısınız?
Bebeği nasıl tuttuğunuz önemli..Onu önce hava alabilen, çok yumuşak ve ince bir bezle hafifçe kundaklayın.Bacaklarını serbest bırakın, yarım kundak yapın ve kollarını kundakla sarın.Sonra bebeği kolunuzun üzerine, yüzü açık şekilde,elinizde yan yatar pozisyonda koyun.Bebeğin yanağı elinizle temas etsin ve açık durumdaki eliniz bebeğe adeta rahat bir yastık olsun.Kolunuzla da bebeğin tüm bedeni boyunca yatay bir şekilde destek verin.Sonra aşağı yukarı yaylanarak bebeği hafifçe sarsın, aynı zamanda kulağına yüksekçe bir sesle "şşşşşşşttttt" deyin.Bebek susana ve rahatlayana kadar bu sesi çıkarmaya devam edin.Siz de bebek sihirbazı olduğunuzu göreceksiniz.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ SESİ

- Bebekleri sessiz bir ortamda mı tutmak gerekiyor?
Bebeklerin ağlaması kaçınılmazdır.Bu nedenden ötürü bebekleri sürekli kucakta taşımamız ve sık sık beslememiz gerekir.Fetuslar,anne karnında ve rahşm içindeyken bir duygular senfonisi
içinde yaşarlar.Maruz kaldıkları ses, 24 saat boyunca çalışan elektrik süpürgesinin sesinden yüksektir.Ebevyenin yaptığı en büyük hata bebk doğduktan sonra hareket edemeyeceği, sessiz
bir odaya koymaktır.Bebeğin gürültüye, harekete ve kucaklanmaya ihtiyacı vardır.

TÜRK NİNELERİ GİBİ YARIM KUNDAKLAYIN

- Türkiye´de bebekleri kundaklamak eski bir gelenek.Siz yeniden "eskiye dönün ve bebekleri kundaklayın" diyorsunuz..Büyükannelerimiz doğrumu yapıyordu?
Türkler bebekleri kundaklıyordu çünkü bunun bebekleri mutlu ettiğini biliyorlardı.Kundaklamanın bebeği mutlu etmesinin nedeni,kundaklanarak aldığı pozisyonun rahşm içindeki haline benzemesinden dolayıdır.Bebeği kundaklamaya kalktığınızda bazı bebekler mücedele edebilir,ağlayabilir,bu onların bundan hoşlanmadığı anlamına gelmez,kundağa devam etmek lazım.Ancak burada önemli bir noktanın altını ısrarla çizmek isterim:Geleneksel Türk kundağı kollar için iyidir,ancak bacakları da sıktığından kalça,bacaklar ve dizler açısından sakıncaları vardır.Tam ve sıkı kundakla bacakları düz bir şekilde kundaklamaya zorlamamak lazım, bu kalçalara zarar verir.Bacakların bükülmesine izin vermek lazım.Kundaklarken bebeği aşırı sıcaklığa da mahkum etmeyin.Bu nedenle kundaklamakta kullanılan bez çok ince olmalıdır.Eğer ortam sıcaksa
bebeğin sadece bezi yeterlidir.

BEBEKLERİN DÜĞMESİ VAR O DÜĞMEYİ BULUN

- Bebekleri çok kolay susturmanın bilimsel bir açıklaması varmı?
Büyükanneler önemli şeyler biliyordu.Ancak o zamanlarda da büyükannelerin bilmediği bir şey vardı;bu da bebeklerde onlarda sakinleştirebilecek bir düğmeye basmak gibi harekete geçireceğimiz bir refleks olduğuydu. Buna "sakinleştirme refleksi" deniliyor.

ARKADAŞLARIYLA OYNASIN

-Hiperaktif bebekler için özel teknikler var mı?
Önerebileceğim birkaç şey var ;bunlardan en önemlisi evin güvenli hale getirilmesidir.Çünkü hiperaktif çocuklar çok hareket ederler, bu nedenle de diğer çocuklara göre daha fazla oranda kazaya maruz kalabilirler. İkinci önemli nokta ise bu çocukların dışarı çıkarılması ve gün içinde başka çocuklarla zaman geçirmelerinin sağlanmasıdır.

BAKIMINI 4-5 KISI YAPSIN ANNE YIPRANMASIN!

-Zor bebekler var diyorsunuz, zor anneler de yok mu?Sabırsız,haşin ve ser davranışlarla bebeklere yanlış davranan annelere ne öneriyorsunuz?
Öncelikle annelerin bilmesi lazım ki, bir bebeğe bakmak ihtiyacı içgüdüseldir, ama bu bakımı da öğrenmek gereklidir.Yapamadıklarında kendilerini suçlamasınlar, bir bebeğin bakımı bir kişinin altından kalkabileceği bir iş değildir.Köylerde eskiden olduğu gibi 4-5 kişi bir bebeğin bakımını üstlenmelidir.Ben zor anneler olduğuna inanmıyorum.Yeterince yardım almayan anneler olduğunu düşünüyorum. Anneler yanlız kalırsa, bebeği susturmakta yeterli olmazsa,emzirmeyi doğru bir şekilde yapamaz ve bebeğini doyuramazsa, aç kalan bebek de sürekli ağlarsa annenin de sinirleri yıpranacaktır.

Canım ben Avent ve Mam marka 0-6 olanlarını aldım. Hepsi çok şekerler. Birde gece emzikleri varmış bilmiyordum onlardanda aldım ama daha gelmediler. Galiba şekilleri aynı resimlerden öyle anadım,

Back
X