Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    95
Ayyy kızlar galiba bebeğimin hareketini hissediyorum bağırsak hareketi mi bilemedim pıt pıt ediyor sanki yaaaa 🥰🥰🥰🥹🥹
Ben de birkaç gündür acaba bağırsak mı yoksa bebiş mi diye ikilemdeyim böyle çok derinden ve genelde aynı noktaya dokunuyor gibi 🥹🥹

ya herkesin kendi kararı tabi ama ben anneanne-babanne dede ismi koymaya karşıyım ya. ne gerek var ki. herkesin ismi kendine özel olmalı diye düşünüyorum. ama işte eşlerden birisi isteyince çok zor bir durum oluyo. hayır desen yanlış anlaşılıyo evet desen gönül razı değil. Allah yardımcın olsun canım 🥹
Ben de koymak istemiyorum dediğin gibi. Eşime de söyledim çocukla dalga mı geçsinler çok uzun isim diye. Dün kayınvalidem sormuş gerçekten koyacak mısınız diye o da benim beğenmediğimi söylemiş iyi olmuş😂 Dün gece kimliğe yazdırmayalım ailen koyduk sansın öyle çağırsın dedim bunda anlaştık gibi şimdilik😅 Kayınvalidem de Ahmet istiyordu siz ne koyarsanız koyun ben Ahmet derim diyor ne diyim insanlar kendilerini ne sanıyor bazen anlamakta zorlanıyorum. Kızımda açık açık söylemiştim isim koymak isteyen kendi doğursun diye yine öyle söyleyeceğim ama yüzüme söylemiyor diyemiyorum

ya herkesin kendi kararı tabi ama ben anneanne-babanne dede ismi koymaya karşıyım ya. ne gerek var ki. herkesin ismi kendine özel olmalı diye düşünüyorum. ama işte eşlerden birisi isteyince çok zor bir durum oluyo. hayır desen yanlış anlaşılıyo evet desen gönül razı değil. Allah yardımcın olsun canım 🥹
Ben de koymak istemiyorum dediğin gibi. Eşime de söyledim çocukla dalga mı geçsinler çok uzun isim diye. Dün kayınvalidem sormuş gerçekten koyacak mısınız diye o da benim beğenmediğimi söylemiş iyi olmuş😂 Dün gece kimliğe yazdırmayalım ailen koyduk sansın öyle çağırsın dedim bunda anlaştık gibi şimdilik😅 Kayınvalidem de Ahmet istiyordu siz ne koyarsanız koyun ben Ahmet derim diyor ne diyim insanlar kendilerini ne sanıyor bazen anlamakta zorlanıyorum. Kızımda açık açık söylemiştim isim koymak isteyen kendi doğursun diye yine öyle söyleyeceğim ama yüzüme söylemiyor diyemiyorum
Kızlar kan testi yaptıranlar var aranızda, doktorlar benden istemedi neden acaba? Ben sadece bir kere yaptırdım oda 10. Haftada sanırım.
Crp falan baktirmissiniz bana niye bakmiyorlar içime kurt dustu simdi😄
Ben de 14.haftada idrar ve kan tahlili yaptırdım canım ama 10.haftada yaptırmadım belki zamanlamaları farklıdır doktorların istemesinin

İsim konusuna çok anlam yüklüyorsunuz,hatta şu son neslin yaptığı bir durum haline geldi.
Sağlıklı ve ahlakli ve imanlı bir evlat yetiştirmek her şeyden daha önemli
Size katılmıyorum. Hem ismine önem verip hem de dediğiniz gibi sağlıklı ve ahlaklı bir çocuk yetiştirmek isteyemez miyiz? Çocuklarımıza bir ömür boyunca bu isimlerle sesleneceğiz öncesinde uzun bir süre düşünmemiz çok normal diye düşünüyorum. Bu da oldukça kişisel bir konu siz anlam yüklemiyorsunuz diye başkalarından da bunu beklemenizi doğru bulmadım herkesin isteği ve heyecanı farklıdır

Canım ben de dün sordum kızlara olan var mı diye Hipoglisemi var bende de yemek sonrası şekerim 61 e düşüyor baya düşük sınır 70 72 senin yine iyi ben şekerli de alsam etki etmiyor yükseltmem çok zor oluyor doktor da normal diyor 😀 endişe etme yani yaygın bir durum az az sık sık ye ve protein ağırlıklı beslen şeker salınımını yavaşlatan ürünlerle birlikte tüket şekerli gıdaları beslenmeni böyle düzene koyunca düzeliyor
aa çok geçmiş olsun canım gebelik önceside varmıydı bu durum gebeliktemi oluştu ama şeker düşmesi çok kötü ya eli ayağı karışıyo insanın valla benim gebeliğin başlarında daha sık olmuştu ama şu an yaklaşık 20-25 gündür hiç ölçmemiştim ve belirtide hissetmemiştim .. aslında beslenme düzenim aynı sık yiyorum ve daha az ama işte arada oluyo demekki 🙂

böyle problemler genelde kocalarımız yüzünden oluyor sanırım onlar bi höt dese kimse ağzını açamaz da işte bazen çok sinirleniyorum bende eşime hele hamilelikte dövesim geliyo tövbe 😅😅

Kizlar bebek ilk kimildadiginda kime bakarsan ya da iste hamilelik boyunca kime bakarsan ona benzer hurafesine inaniyor musunuz?
Ben en cok kocama bakmisim sanirim oglum ayni o😀
Simdi herkes aynaya bak bu da sana benzesin diyorlar da ne alaka diyorum ya
Gun boyu cocukla ugrasmaktan yemek yapmaktan aynaya gece dislerimi fircalarken bakabiliyorum ancak🥴 aa dogru su suna bakmisti ayni ona benzedi dediginiz ornek var mi
Benim bi arkadas yabanci bi bebege bakmisti cidden de kizi onu andiriyor ama bilemiycem kac kere bakti😄
Ya benimde oğlum aynı babası benden aldığı hiç bir benzerliği yok. Pandemi zamanı hamileydim eşimden başka kimseyi görmüyordum tabi 😂 şimdi kıza hamileyim banada hep aynaya bak kendi resmine bak diyorlar ama aynı dediğin gibi çocuktan ev işinden fırsat kalmıyor 😂 bi arkadaşım kardeşine benzemesi için onun resmini alıp karnına sürdüğünü ve bebeğin kardeşine benzediğini söylemişti. Tesadüfmüdür yoksa bi ilgisi varmıdır bilemem 😂

Gözyaşlarımı durduramıyorum. Bunu hissettiğim için ayrı kendimi suçluyorum. Tabiki Allah nasip etti çok şükür sağlıklı yani şükrediyorum ama dediğim gibi alışmaya çalışıyorum. Bütün yeğenlerim kız çevrem hep kız erkek çok çok tuhaf geliyor
Kendini hiç suçlu hissetme canım o kadar normal ki aslında insanın kız yada erkek bebek istemesi. Benim bi oğlum var şimdi kız bebeğe hamileyim. İkiside tüp bebekle oldu. Oğlumda o kadar çok kız istemiştim ki. Ama içimden. Kimseye dememiştim mesela. Çünkü bu kadar tedaviden, iğneden, ilaçtan maddi manevi zorlu yollardan geçtikten sonra Rabbim bi bebek nasip ettikten sonra cinsiyeti şu olsun bu olsun diye söylenmek hataymış suçmuş şımarıklıkmış gibi geldi. Tabi ki öyle değildi ama işte o psikoloji bambaşkaydı. Erkek olduğunu öğrendiğimde üzülmüştüm yalan değil ama şimdi o üzüldüğüm günlere üzülüyorum 😊her sarıldığında, öptüğünde her annecim seni çok seviyorum deyişinde eridiğim zamanları oldu, oluyor. Şimdi bu hamileliğimde gönlümden geçen yine kızdı. Ama bu sefer bide kız olsunda şu tüp bebek sayfasını kapatalım artık bi kız bi erkek yeter diyeydi 😂 yoksa kız erkek farketmediğini anladım ben oğlumda. Merak etme sende anlayacaksın ve bugünlerini gülümseyerek hatırlayacaksın😊

Ben de birkaç gündür acaba bağırsak mı yoksa bebiş mi diye ikilemdeyim böyle çok derinden ve genelde aynı noktaya dokunuyor gibi 🥹🥹
Bence bebiş yani öyle olsun umuyorum bağırsak haraketinden farklı gibiydi ayyy tekmelerinide hissettiğimiz zamanlar gelir 🥹🥰

Ya benimde oğlum aynı babası benden aldığı hiç bir benzerliği yok. Pandemi zamanı hamileydim eşimden başka kimseyi görmüyordum tabi 😂 şimdi kıza hamileyim banada hep aynaya bak kendi resmine bak diyorlar ama aynı dediğin gibi çocuktan ev işinden fırsat kalmıyor 😂 bi arkadaşım kardeşine benzemesi için onun resmini alıp karnına sürdüğünü ve bebeğin kardeşine benzediğini söylemişti. Tesadüfmüdür yoksa bi ilgisi varmıdır bilemem 😂
Fotoyu karnina sürmek de ne bileyim😄
Bi ara diyom tatlis bi kiz fotosu mu koysam ekranima telefonuma
Ama oglumun resmi var onu kaldirip baska resim koymak da vicdanimi seyapiyo kafalar karisik😁

Fotoyu karnina sürmek de ne bileyim😄
Bi ara diyom tatlis bi kiz fotosu mu koysam ekranima telefonuma
Ama oglumun resmi var onu kaldirip baska resim koymak da vicdanimi seyapiyo kafalar karisik😁
Bunu bende denemek istiyorum ya benzeyecek mi merak ediyorum

Eklentiler

• 1000073665.webp
    1000073665.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 11
aa çok geçmiş olsun canım gebelik önceside varmıydı bu durum gebeliktemi oluştu ama şeker düşmesi çok kötü ya eli ayağı karışıyo insanın valla benim gebeliğin başlarında daha sık olmuştu ama şu an yaklaşık 20-25 gündür hiç ölçmemiştim ve belirtide hissetmemiştim .. aslında beslenme düzenim aynı sık yiyorum ve daha az ama işte arada oluyo demekki 🙂
Önceden de sık yeme alışkanlığım yoktu ama şekerim orta sınırdaydı böyle bir düşme olmuyordu şimdi ise açken 50 leri tokken 60 ları gördüğüm oldu elim ayağım boşalıyor boynum ısınıyor ani ter vs çok zor ama yemek düzenini oturtunca biraz düzene girdi gibi yemek yeme eylemini zorla gerçekleştiren biri için hamilelik zormuş 😂😂😂

Maşallah 😂😂 benimki de babasına çeker umarım 😍😍 sevdiğin adamın junior u 😂

Önceden de sık yeme alışkanlığım yoktu ama şekerim orta sınırdaydı böyle bir düşme olmuyordu şimdi ise açken 50 leri tokken 60 ları gördüğüm oldu elim ayağım boşalıyor boynum ısınıyor ani ter vs çok zor ama yemek düzenini oturtunca biraz düzene girdi gibi yemek yeme eylemini zorla gerçekleştiren biri için hamilelik zormuş 😂😂😂
ay gerçekten bende hamilelikten önce hiç notmal beslenmezdim günde bir öğün yerdim neredeyse ama şimdi az yemeyim elim ayağım dolanıyo inan beninde aynı şekil bi titreme soğuk terleme anlıyorum zaten hemen düştüğünü 🫣 glukoz ihtiyacını bizden alıyomuş bebek o yüzden sanırım bu tarz şeyler yaşıyoruz

ay gerçekten bende hamilelikten önce hiç notmal beslenmezdim günde bir öğün yerdim neredeyse ama şimdi az yemeyim elim ayağım dolanıyo inan beninde aynı şekil bi titreme soğuk terleme anlıyorum zaten hemen düştüğünü 🫣 glukoz ihtiyacını bizden alıyomuş bebek o yüzden sanırım bu tarz şeyler yaşıyoruz
Evet maalesef sık sık yemek gerekiyor tek öğünden çıkmaya zorluyorum kendimi 🙈 inşallah sağlıkla atlatırız bu süreci

Back
X