2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın ama dolmuşum heralde içim sıkılıyor hala.
öpüyorum hepinizi.

bugün ben de üzüldüm doktorda, görmüşsündür belki o yüzden duygularını çok iyi anlıyorum. :(( doktoruna güveniyorsan o ne diyorsa onu yap, soru işaretlerin varsa da bir doktora daha görün. Çok geçmiş olsun. Ben iyi düşünürsem herşeyin daha iyi olacağına inanmak istiyorum. sen de öyle yapmaya çalış. Doktorun geçer demiş, onlar bizden iyi bilecek tabi, güvenmek gerek. Eşine de aferin valla nasış farketmiş. süper...

canım için rahat olsun stres yapıp bebeğini de kötü etkileme
bu durumu yaşayan o kadar çok kişi varki
çok yakın bi tanıdığın başına geldi kendi kuafördü çalıştıda kanaması da oluyodu sürekli
doğuma yani normal 40 haftayı doldurmasına çok az zaman kala bebeği aldılar şimdi ikisi de gayet iyi

canm çok saol. böyle haberleri alınca çok çok inanıyorum sonuna kadar bebeğimi sağlıklı sıhatli taşıyacağıma...

o ne ki? linkini yollasana girip bakalım... ben burdan başka yeri takip etmiyorum bir de bazen temmuz annelerine bakıyorum

canım haziran annelerinde hemen bi iki konu altta, çok yazan olmadığı için geride kalıyor hep, neler yediğimizi yazıyorz güünlük.

sana da çok teşekkür ederim canım. eşim nasıl farketti ben de bilmiyorum gerçekten. doktor gösterince farkettim ben yoksa dünyadan haberim yokmuş... aslına bakarsan keşke farketmeseymiş bile dedim hiç olmazsa moralim bozulmazdı böyle.
bu arada doktor 4 boyutluda baktı kızıma ve babaya benziyor dedi bana benzemiyormuş. ayni babası gibi kaşlarını olduğu kemik çıkık böyle asabi asabi bakınıyordu :')
inşallah sağsalim doğar hepimizin bebekleri inşallah hiçbirimizde bir sorun çıkmaz.

kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
öpüyorum hepinizi.
Canım benim üzülme bak doktorunda bilgilendirmiş seni ne güzel konuşmuş senle
ortalığı velveleye vermemiş gereksiz bilgilerle.Bence için rahat olmalı doktorunada güvenmelisin
Allah'ın izniyle prensesinde hiçbir sorun yok sağlıcakla gelecek annesi;)
ya bu nefes nefese kalma bendede oluyor kalp çarpıntım oluyo
gebelikten dolayı normal olduğunu düşünüyordum:26:

Selam kizlar hayirli aksamlar nasilsiniz iyisinizdir inşallah bugün tetenoz adımızı da vurulduk geldik diğer ası bir ay sonra yapılacakmış bacaklarında varis ve şişlik var mü diye sordu hemşire size de böyle seyler sordu mü

sana da çok teşekkür ederim canım. eşim nasıl farketti ben de bilmiyorum gerçekten. doktor gösterince farkettim ben yoksa dünyadan haberim yokmuş... aslına bakarsan keşke farketmeseymiş bile dedim hiç olmazsa moralim bozulmazdı böyle.
bu arada doktor 4 boyutluda baktı kızıma ve babaya benziyor dedi bana benzemiyormuş. ayni babası gibi kaşlarını olduğu kemik çıkık böyle asabi asabi bakınıyordu :')
inşallah sağsalim doğar hepimizin bebekleri inşallah hiçbirimizde bir sorun çıkmaz.

Amin inşallah Allahın izniyle hiçbirimiz üzülmeyiz, sağlıkla doğar bütün bebekler

çok teşekkür ederim canım. nefes darlığı olayını başlarda ben de gebelikte normaldir deyip geçiştiriyordum ama son zamanlarda beni fazla zorlamaya başladı. şu an bile nefes nefeseyim. zaten nefes darlığına gögüs ağrısı ve nabız yükselmesi de eşlik ederse mutlaka doktora gidilmeliymiş ki bende aynen öyle. yarın sabah 11 de dahiliyeye randevu aldım. anlatıcam bütün şikayetlerimi bakalım ne diyecek. burda yazarım zaten sizi de bilgilendiririm mutlaka.

çok teşekkür ederim canım. nefes darlığı olayını başlarda ben de gebelikte normaldir deyip geçiştiriyordum ama son zamanlarda beni fazla zorlamaya başladı. şu an bile nefes nefeseyim. zaten nefes darlığına gögüs ağrısı ve nabız yükselmesi de eşlik ederse mutlaka doktora gidilmeliymiş ki bende aynen öyle. yarın sabah 11 de dahiliyeye randevu aldım. anlatıcam bütün şikayetlerimi bakalım ne diyecek. burda yazarım zaten sizi de bilgilendiririm mutlaka.

Ay canım bi git bakalım inşallah bir sorun çıkmaz
buraya gelip yazarsın doktordan geldikten sonra inş
bende yarın kadın doğuma gideceğim doktoruma
hem idrar tahlilimi hemde kan tahlilimi göstereceğim
kan değerlerim çok düşmüş kan ilaçlarımı kullanmadığım için:(
onada soracağım bakalım bu nefes ve kalp çarpıntısını

öpüyorum hepinizi.

Benim yegenim 15. Yaslarinda sinir krizi gecirip bayiliyordu ama mosmor kesiliyordu disler kitlenip titriyordu.Vucut kontrolsuzdu.Sonra doktor doktor gezdiler ilk once astim krizi sanip astim ilaclari dayadilar cunku nefes alamayip tum gogsunu tirnakliyordu daha sonra beyin tomografisi cekildi tomografiden sonra beyninde kistler oldugunu soylediler ve onlari kucultmek icin ilaclar verdi doktor ama yine nafile sonra o tomografileri en proflara gosterdiler hepside ne dedi hepimizin beyninde bu tip kistler var bunlar sebep olmazki demis.Ben o zaman bunun dogal bir sey oldugunu ogrendim.Ve yegenin olayi panik atakmis ergenligini cok gec ve cok agir geciriyormus bu yuzdende bu tip krizler yasiyormus.Terapi ve antidepresanlarla suan gayet iyi hatta dersleride cok duzeldi.Diyecegim eger doktor bunda ciddi bir durum yada risk oldugunu dusunse her ihtimale karsi soyler ayrintili takip isterdi ama sen icim rahat ettsin diyorsan iyi bir perinatoloji uzmani bul ve tekrar baktir ben olsam baska bir doktorada gosterirdim.

Bende sizin bebeginizle kiyaslayinca kilosu az gibi geldi kizimin.:(
Sali gunu kontrolmuz vardi bizimde boyu 25 cm kilosu 288 gr dr iyi dedi ama
Simdi sizinkilere bakinca cok az degilmi.

ya bence boyu önemli kilo sonradan toparlanıyo ama doğumdaki boyla çocuğun ilerdeki boyu çok örtüşüyo arkadaşım ve eşi çok uzun kızları 55 cm doğdu şimdi 2 yaşında ve boyu uzun kilo sonradan ayarlanıyo boşver sen boyuna şükret :emir_bebek:

Selam kizlar hayirli aksamlar nasilsiniz iyisinizdir inşallah bugün tetenoz adımızı da vurulduk geldik diğer ası bir ay sonra yapılacakmış bacaklarında varis ve şişlik var mü diye sordu hemşire size de böyle seyler sordu mü

Oh hadi kurtulmuşsun aşıdan
benide bu hafta çağırdılar ama ben gitmedim yaa
kar kış kıyametti her yer ne işim var düşecem müşecem allah korusun
iki doz mu yapılıyormuş

öpüyorum hepinizi.

umarım bişey yoktur arkadaşım.bence çok önemli bişey olsaydı doktorun bunu siz sormadan söylerdi.ama sen yinede işini garanti altına almak için başka bir doktora git bence.bu arada eşine helal olsun.mesleği ne bilmiyorum ama iyi göz varmış valla.kalp atışlarına gelince geçen 2-3 hafta boyunca bendede aşırı çarpıntı sorunu vardı.hemoglobin ve tiroitlere baktılar normal çıktı doktorum eğer geçmezse bir kardiyoloğa görün demişti.ama ben son bikaç gündür baya iyiyim.henüz doktora gitmedim.bu çarpıntıların hamilelikten olabileceğinide umutma...

arkadaşlar benim son günlerde sol göğsümün altında sabit bir nokta artık kaburgamı neyse batıyor.ama hep aynı nokta.çok sinir bozucu ve can sıkıcı.sanırım karnım büyüdüğü için oluyor.ama erken değilmi yinede.aranızda böyle bişey yaşayan var mı?

ben nemlendirici sürerken uçlarına da sürüyorum. zararlı mı

evet canım uçlara kesinlikle sürmüyorsun sadece çevresine..fazla uğraşmamak lazım uçlarında kanalları tıkıyan böle derimsi parçacıklar var onlar doğuma kadar kalmalı göğüs ucunda..

öpüyorum hepinizi.

Allah şifa versin canım kafana takma böle şeyleri bak dr. da sölemiş zaman içinde kendiliğinden kayboluyo die..fakat şu nefes daralması bende troid hormonum bozulduğu için oluyo senin tsh free ts3, 4 değerlerine bakıldı mı acaba.. bunlar hamilelikte önemli hormon değerleri mutlaka bakılması lazım çünkü benim gibi aslında troid problemi olmayan bi çok kadında hamilelikle birlikte çıkabiliyo.. kansızlık da yapabiliyo çarpıntı ve nefes darlığı troid dee mutlaka tahlillerini değerlendirtmelisin dr.una..

kızlar bebeshop diye bir site buldum, chicco hastane çıkışları 5 li setler 40 tl, 3 lü setler 22-26 tl arası. 0-6 ay arası bebek patikleri de 4.95 tl. :8: ben 1 takım 5 li set, 2 takımda 3 lü set aldım 2 tanede de patik, dün sipariş verdim bugun geldi :52: inanılmaz güzellerrrr, böle beyaz kurdeleli keselerin içinde geliyor bayıldımm... üstelik magaza fiyatının yarısı. belki çogunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için haber vermek istedim :34:

Canim e-bebek chicco da ayni indirim var hatta az once ordaydik alacaktim cok kaliteli ama kumasi kalinmi olur diye dusundum ablama gosterip oyle alayim dedim.
Birde esimle ikeaya baktik benim begendigim dolabi o cok basit buldu onun begendiginide ben sevmedim.Dugun zamanimda oldugu gibi stresli bir donem gecirecekmisim hissi oldu hastane,doktor,odasi, bebek arabasi ve daha bir suru karar verilmesi gereken sey derken ayni seyleri tekrar yasicaz galiba dugun zamani ufacik birsey icin heryere bakiyorduk bu sefer dayanamam.
Keske soyle kararli bir insan olsam tamam iste deyip hemen karar versem.

arkadaşlar benim son günlerde sol göğsümün altında sabit bir nokta artık kaburgamı neyse batıyor.ama hep aynı nokta.çok sinir bozucu ve can sıkıcı.sanırım karnım büyüdüğü için oluyor.ama erken değilmi yinede.aranızda böyle bişey yaşayan var mı?

Gaz sancisi olabilir mi? sen gazin yok sandiginda bile bu olabiyor ve suan bebekde var iyice yukari dogru baski oluyor.Ve gaz sancisi oyle birseyki kalbe kadar vurabiliyor.

Back
X