- 29 Mayıs 2011
- 21.447
- 48
- 163
sabah sabah kayınvalidem nedeni ile ağlıyorumkızlar size anlatayım, ben mi duygusallık yapıyorum..bunların bir komşusu vardı bunun bebeği olacağında defalarca birlikte çarşıya çıktılar, bebeğin odasını hazırladılar hatta kız başka şehirde oturuyor, k.validem bi ara kız hastalandığında gidip çocuğuna bakmayı bile teklif etti. Bize gelecekler diye anlaşmışken önceki haftalarda hastayım deyip sonra onlara bebek görmeye gittiğini öğrendim. Sonraki hafta işim var dedi, bize gelmek istemedi sonra dediği işine gitmediğini öğrendik.Bir kere eşim şehir dışına çıkmıştı, benim yanımda kalmasını rica etti bu aynı kızla bebek kınası için alışverişe çıkacağını gelemeyeceğini söylemişti. Eşim de kızıp "gelme" demişti.Sonra zorla geldi ama bir ton söylendi. Geçen hafta görümcemle geldiler bize, bu hafta beraber kahvaltıya çıkacağız sonra alışverişe gideceğiz diye anlaşmıştık. Sabahın köründe aradı, uzak bir akrabaları vefat etmiş de ona gidecekmiş, e yarın gidelim deyince de yarın da başka bir komşuları var daha yakın zamana kadar küslerdi onun için alışverişe çıkacaklarmış! Geldiğinde dünyanın nazını yapıyor, hep alttan alıyorum ama yinede sürekli başkalarına tercih ediliyorum. Benim kırılacağımı hiç düşünmüyor mu acaba,bu kaç oldu..Eşim ağladığımı görünce arayıp "bu kaçıncı oldu, senin oğlun benim başkasını tercih ediyorsun" diye azarladı. Ama ben biliyorum aslen onu değil beni istemiyor. Ben kayınvalideme hiç bir saygısızlık yapmadım bugüne kadar, hiç kırmadım(en azından benim bildiğim), zaten her dediğine peki diyorum. Ama hiç bir zaman da onun kafasındaki gibi, misal görümcem ya da o birlikte alışverişe çıktığı kızlar gibi olmadım. Misal onlar şımarıklık yapar bir şeyin süslüsünü isterler ben işlevli olsun isterim. Düğüne, giyinip süslenmeye bayılırlar. Tamam ben de giyiniyorum, makyaj yapıyorum ama bunu konu yapmam. Hiçbiri okumamış, doğru düzgün çalışmıyorlar. Günlere fln gidiyorlar bense çalışıyorum ve işim hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor. Ya nasıl anlatayım bi farklılık var işte, ben öyle fıkır fıkır bi insan sayılmam vs. herhalde öyle bir gelin tercih ederdi. Mümkünse göçmen olan, okumamış,çalışmayan,günlere giden,evini pespembe döşeyen,giyinip süslenmeyi hayatının merkezine koyan...Sorsan öyle demez ama sanki öyle gibi. Bilemiyorum..Çok doldum,bi yorum yapın kızlar
Ohhh ohh canım boşver ya ağladığına değer mi Allahını seversen.Peşinde kuyruk olup bilmişlik yapacağına
Bırak sen kafana göre takıl zevkine göre seç beğen al.Bide onun nazını niyazını mı çekeceksin

İsabet olmuş valla.Hem eşine karşıda haklı tarafsın sen bu işten karlı çıktın bence