- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.541
sımdı sana ne soyleseler tam olarak rahatlayamazsın.ben de yasadım, gel gör ki hala yasıyorum.esıt beslenmemem rıskı hala bende de var.zarla ayrılmıs olmaları kordon dolanma rıskını kaldırıyor o kadar. ben o surecte ıkı doktora gorundum ıkısı de zar yok dedı.kabullendım.burdan arastrmalar yaptım, kımısı bebeklerı kaybetmıs kımısı saglıklı dogurmus.düşündüm, tek bebek bekleyenlerın de basına bi sürü gelebılıyor.okudum da kımısını, cokk uzulerek...dogacaklarsa kım bunun onune gecebılır, sadece rabbım ızın verecek.hersey onun ıznın de.verdıgı gıbı alabılır de hayırlısını ıstedım.tek bebek bekleyıp kesesı delınen de var, kordonu dolanan da, gelışemeyen de; aynı sekılde saglıklı doguran da var..bızım ıcın de aynıları gecerlı sadece bıraz daha dıkkat ıstıyoruz o kadar.14.haftada ben zar yok fıkrıne alısmıtım, boylarını falan dınlemeyı beklerlerken , dr.gozunaydın zar olusmus dedı...senınkı de boyle olabılır:) olsa ıyı olur tabıkıı, olmazsa da düşün mono mono annesı olann cokkkkk varr..bak benım arkadaşlarım tek yumurta ıkızlerı.seslerı bıle benzıyo ayıramazsınannesıne sordu benım ıcın, zar falan varmıydı sızde dedım.kadın o ne kı demış dogumda ogrenmıs ıkız olduklarını bıle bunu duyunca cok ırdeledıgımızı anladım..sakın olmak ıyıdır
aahhh ahhh ben ankaradydım, orda yasıyordum fakat atamam yapılınca batmana geldım.soracagın bişi varsa yardımcı olurum seve seve
Şu anda tam da anlattığın durumdayım benimkiler de tek kese içinde çizgi var mı yok mu ikisi de aynı şekilde gelişecek mi ne olacak vs.. sürekli bunları düşünüyorum inşallah dediğin gibi bu kaygılarımız düşüncelerimiz bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda geçecek ve çok mutlu olacağız tek istediğim bu Allahım bize sağlıklı bebekler sağlıklı bir hamilelik geçirmemizi nasip etsin. Bu arada ben Ankara'dayım sen nerede yaşıyorsun?
kızlarrrrrrr az önce göbeğimin sağ tarafında küçük bir top gibi bir yuvarlak oluştu
taş gibi sertti, karnım böyle yamuk yumuk göründü bir anda
acayip korktum, ilk defa oldu, hiç dokunmadım 2 dakika içinde geçti çok şükür
peki nedir bu arkadaşlar?
cnm mrh sana özelden mesaj yazamıyorum.umarım burdan okursun...ben gebelığimi ilk ögrendığimde ve ilk keseyi gördügümde ikiz gebelık dememıstı dr um.yalnız b-hcg değerlerım yuksek cıktıgı için ben şüpelendim.geçem hafta perşembe dr gıttığimde 2. keseyıde görduk sukurler olsun. bu persembede gıdıp kalp atıslarını duyarsak tamamdır.gebelık haftama gelınceben gecen hafta dr gıttıgımde şu ınternetteki gebelık haftası hesaplayıcısına gore 6hafta 3günluk dıye gıttım.ama dr um 5hafta 3-4 gunluk demişti.yani dr dedıgıne gore hesaplarsam.kabaca 5 hafta olmasına 1 gun kala gıttıgımde tek keseydı fakat kesenın altında bısey daha gorunuyo demıstı dr.5gun gectıkten sonra gıttım ve 2 kese cok nettı.cnm sen ne kadarlık hamişsin.normal yoldanmı hamiş kaldın yoksa aşılama vs ilemi.allah gonlune gore versın.bol bol dua et ben çok ettım.sanada dua etcem...
Sağdaki bebeğin pozisyon değiştirmek istemiştir bence canım. Kasılma olunca daha uzun sürüyormuş ve sık oluyormuş sanırım. O yüzden şimdilik telaşa sebebiyet verecek bir durum yok bence, eğer tekrar olursa ve uzun sürerse o zaman dr.u ararsın. Umarım gerek kalmaz. Büyüyorlar malum, yerleri de dar kuzuların. Ne yapsınlar :)
canımmmm bence daha önce dikkat etmemişsin
kesin totosu yada ayaklarıdır
korkma ondan bişey olmaz... kasılma bu anlattığın gibi ama uzun sürüyor karnın taş gibi oluyor ve ağrın da oluyor
bence daha öncede olmuştur çnk ben 30dan beri bebişelrimin şekilden şekile girdiğini görüyorum
zaten sana bu haftadan itibaren nst isterler
canım benim bebeklerim 28. haftadan bu sana günde en az 5-6 kez oluyor öyle.2 dak kadar sürüyor dediğin gibi.abartmıyorum karnım sağda yada solda bi tepecik,huni,prizma,kare gibi değişik şekillere giriyor...doktor bebeklerin yer ayarladığını kendilerine söylüyor bunlar normalmiş,özellikle uykumdan bi uyanıyorum bazen tam göğsümün altına çıkmış 1 top....yada karnımın bir tarafı tamamen boşalmış ikiside aynı tarafta yükselmiş..fotoğraf çekmeyi denedim ama o zaman pek anlaşılmıyor.korkma yani...daha sık olur ya da uzun sürerse arasın doktorunu..ve öyle olduğunda kasıklarımdada bi ağrı oluyor ama geçiyor şekil düzelince oyüzden sakinim şimdilik tabii:)
merhaba sinyuk benimde ikizlerim tek yumurta 8. Haftada zarı oluştu allaha şükür. Bu arada bende ankaradayım.:)
ne kadar güzel ben 8 haftalıkken gittiğimde daha birşey yoktu inşallah benimkilerinde oluşur. Sen hangi hastaneye gidiyorsun? hiç sorun yaşadın mı? Bebeklerin cinsiyeti nedir? ben böyle benden birini bulunca çok soru soruyorumne yapıyım merak işte :26:
günaydın kızlar..
akşam mide yanmasından zor uyudum. 3 yastıkla yattım bu sefer beli ağrıdı. eşimde hamilelik başından beri çok problemim olmadığı için korktu. normal diyorum anlamıyor. sanırım doktorlar rennıe veriyor yanma için. yine de doktoruma sormadan almayalım dedim. 2 gün soda içtim yanma geçsin diye o da kum dökmeme sebep oluyor o daha zor. anlıyorum artık. bu hafta ayrıntılı için gideceğim doktora o zaman sorucam bakalım ne önerecek. pratik çözüm önerileri olan var mı yanma için. sanırım akşam yemekleri mutlaka yanma yapacak.
ayrıca ben kasılma ve kramplar için magnezyum ve kalsiyum alıyorum onlar da çok yakıyor midemi. Allahım sağlık versin hepimize..
iyi günler...
Valla canım benim oğlan solumda ve ara ara nasıl bi şekle giriyosa orda popoyu çıkartıyor sonra düzeliyor[/QU
papatya senın haftalarda degılım fakat, hastanede bı kadın vardı, gun sayıyor doguma, karnı ıkı tepe seklınde duruyor, sag tarafı yusyuvarlak, sol taraı hafıf tepecık, yamuktu karnıben sormadan soyledı kendısı, bebek oyle rahat edıyormus, saga dayanmıs yumurcak, senınkı de rahat ettıgı yana donmusur heralde dıye dusunuyorumm
Aynı şeyleri yaşamışız dediğim gibi canım. Acayip sinir bozucu bir durum biliyorum ama çok takmamaya çalış, ben artık 10 gün önce amaaan su olsa sancıda 24 saate geliyomuş, gelmediğine göre su değil demekki dedim. Ne yapayım, düşün düşün bunaldım artık. İnsan pimpirikli oldukça başına bunlar geliyor. Senin antibiyotik bitti ya şimdi 1 hafta ya da 10 gün sonra tekrar kan tahlili yaptır, sonucu dr.a göster. Bakalım enfeksiyon gitmiş mi? Ben de kültür yaptırdım, götüreceğim sonucu, bizimki öyle söyledi. Bir süre devam eder ıslaklık ama sakin ol. Bebeklerin suyu iyiymiş bak, geçer o da. İnşallah hepimiz görürüz canım o haftaları. Tatilde bol bol dinlenmeye bak...
canım aynen ben de okulda koştur koştur , nöbet falan derken o zamanlar farkettım avuc ıcı kadar olmustu bende de ılk..aslında sureklı akıntılarım olur eskıden berı de ıste..bu iç güdü mü artık nedır cok rahatsız ettı benı oyle gıttım doktora.o pedı de yaptım ama enfeksıyon varsa o zaman da mavileşir dıyor, amnıyon suyu ıse de mavı olurmus..yok mu bunun kesın ayrımı bılemedım.dr.rahım agzı kapalı suları ıyı dıyor fakat şüphelı yaklaşıyorçamaşırdakı o ıslaklık nasıl sınır bozucu anlarsın benı...ıdrarda enfeksıyon cıkmadı kanda cıktı.kullandm antıbıyotıgı bugun bıttı ama hala her wc ye gıdısımde ben goruyorum 1lıra buyuklugunde bı ıslaklık...gormezlıkten gelıp vucudumu yanıltmaya calısıyorum.gunluk ped kullanınca fazla farkedılmıyo..ınsallah ben de atlatrım da 35-36 haftalara gelırım.dr.o zaman pek rısk kalmıyor yeter bıze o haftalar demıstı..hayırlısı bakalım..
canım ya bende de oluyor ıslaklık ama ben normal diye biliyordum,korktum şimdi.enfeksiyon olduğunda akıntıdan başka belirti veriyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?