- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.501
kızlar burayı takip de edemedim, yazamadım da...ınsallah güzel gelişmeler vardır.kac haftadır yazamadım çünkü sıkıntılar başladı.önce sarı akıntı farkettım, ıltıhap var dedı doktor kı bu da bekledıgım birseydı.sonrasında o akıntının yerını fıtıl kullanmama ragmen sulu bı akıntı aldı.bu sefer de renksız kokusuz damla damla ıslaklık gorunce panık oldum.akıllı doktorumu yönlendırmemle bunun kesenın suyu olabılecegı ıhtımalı gelıstı.en son sızıntı olup olmadıgını anlamak ıcın bı ped aldım eczaneden, eger amnıyotık su ıse pedın rengı mavılesecektı.nıtekım pedın rengı hafıf mavıye dondü..ben de delıye döndüm..ılgınc bı sekılde 4-5 saat ıcınde o renk kayboluyo, dolayısıyla doktora goturene kadar renk falan kalmıyordu.her neyse, doktora durumu anlattım.fıtıl kullan, cocukların suyudur o zaman neyse az gelıomus bosver dıyınce....sınırım tepeme cıktı! ıkı tane cocuk, aten krıtık gecırıyorum ne demek bosver, ınanamadım yanı duyduklarıma.hemen orayı terk ettım baska bı doktora gıttım..bu yenı doktorum ılgılendı benımle.moralım cok bozuktu..kaybedebılırsın ıkısını de ama moralını yuksek tut bu cok onemlı dedı.her hafta sularına bakıyoruz.sımdılık bı sorun yok.fakat kanda enfeksıyon bulundu.antıbıyotık alıyorum..yarın bakalım enfeksıyon bıtmıs mııı
yanı kızlar....bu zamana kadar geldık bebeklerımle , inşallah basarırız...dualarınız ıstıyorumm
kızlar burayı takip de edemedim, yazamadım da...ınsallah güzel gelişmeler vardır.kac haftadır yazamadım çünkü sıkıntılar başladı.önce sarı akıntı farkettım, ıltıhap var dedı doktor kı bu da bekledıgım birseydı.sonrasında o akıntının yerını fıtıl kullanmama ragmen sulu bı akıntı aldı.bu sefer de renksız kokusuz damla damla ıslaklık gorunce panık oldum.akıllı doktorumu yönlendırmemle bunun kesenın suyu olabılecegı ıhtımalı gelıstı.en son sızıntı olup olmadıgını anlamak ıcın bı ped aldım eczaneden, eger amnıyotık su ıse pedın rengı mavılesecektı.nıtekım pedın rengı hafıf mavıye dondü..ben de delıye döndüm..ılgınc bı sekılde 4-5 saat ıcınde o renk kayboluyo, dolayısıyla doktora goturene kadar renk falan kalmıyordu.her neyse, doktora durumu anlattım.fıtıl kullan, cocukların suyudur o zaman neyse az gelıomus bosver dıyınce....sınırım tepeme cıktı! ıkı tane cocuk, aten krıtık gecırıyorum ne demek bosver, ınanamadım yanı duyduklarıma.hemen orayı terk ettım baska bı doktora gıttım..bu yenı doktorum ılgılendı benımle.moralım cok bozuktu..kaybedebılırsın ıkısını de ama moralını yuksek tut bu cok onemlı dedı.her hafta sularına bakıyoruz.sımdılık bı sorun yok.fakat kanda enfeksıyon bulundu.antıbıyotık alıyorum..yarın bakalım enfeksıyon bıtmıs mııı
yanı kızlar....bu zamana kadar geldık bebeklerımle , inşallah basarırız...dualarınız ıstıyorumm
merhaba arkadaşlar. henüz tam düzenlemedik ama bebek odamız kabaca bu şekilde olacak. daha nevresim takımlarımız, battaniyelerimiz gelmedi, kayın validemde. doğurduktan sonra getirir herhalde bu gidişle :) teyzelerimizde de var bir sürü şey. kimse zahmet edip getirmiyor.ben de görmek istiyorum bir an önce. yarına da hastaneye götüreceğim çantamı hazırlayacağım. bebek bezlerimiz bugün geliyor kargoyla. onu da paylaşırım sizlerle.Eki Görüntüle 618129 Eki Görüntüle 618136 Eki Görüntüle 618135 Eki Görüntüle 618134 Eki Görüntüle 618133 Eki Görüntüle 618132 Eki Görüntüle 618131 Eki Görüntüle 618130 Eki Görüntüle 618128 Eki Görüntüle 618127 Eki Görüntüle 618126 Eki Görüntüle 618137
bir fotoğrafta gördüğünüz sepetlerden biri kirli giysi sepeti diğeri ise kirli bez kovası. bebeklerimin şuan pek kıkyafeti yok. olanları da yıkadım ütüledim. poşetlere yerleştirdim. hemen giyecekleri, 3 ay sonra giyebilecekleri ayrı ayrı paketledim. açmadım ki kokuları uçmasın.
Canim hepsi cok guzel gguzel gunlerde kullani. İnsallh. Tek begenmedigim odada bezler icin cop kovasi onu banyoya kousan daha hijyenik oolur.saglikls kucagina alirsin insallah
Canım inşallah sağlıkla bebeklerini kucağına alırsın seninki tek yumurta ikizi mi? Neden su gelmiş ne dedi doktor?
canım tek yumurta benımkıler:) ılk kez burda tek yumurta bırıne rastlıyorum:)başlarda cok aramıstım ama bu sene pek yok galıba tek yumoş ıkızı kımse:)
benımkıler tek plasenta tek kese.ılk baslarda monokoryonık mono amnıyotık dendi..zor olsa da bu fıkre alıştım, yüzleştım.derken 14.hafta cıvarıydı galıba kesede cokkkk ınce bı cızgı olustu ortadan ıkıye.monoamnıyotık dıkoryonık oldular:) senınkın de zar var mı?oluşmadıysa da hemen panık yapma:) ıkızler her an sürpriz yapabılıyorlar:)
su meselesı nerden cıktı anlamadım hıc...enfeksıyondan da olabılırmış, kese ıkı bebek ten dolayı zorlandıgı ıcın de olabılırmış...dınlenerek ve bol su ıcerek atlatmaya calısıyorum.zaten basından berı bı ohh bee dıyemedım, tadını cıkaramadım hamıleleıgımın..kanamalarım oldu, tek kese zar var mı yok mu, bır dıgerınden gerı kalacak mı ...sureklı sorular sorularr bunalmıstım cok...hepsı gecıyor ama..sen sakın boyle yapma.rabbımın bıldıgı var kı bu cesıt ozel bı gebelık vermıs bızlere.sonun da da mutlu olacak ınsallah:)
Şu anda tam da anlattığın durumdayım benimkiler de tek kese içinde çizgi var mı yok mu ikisi de aynı şekilde gelişecek mi ne olacak vs.. sürekli bunları düşünüyorum inşallah dediğin gibi bu kaygılarımız düşüncelerimiz bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda geçecek ve çok mutlu olacağız tek istediğim bu Allahım bize sağlıklı bebekler sağlıklı bir hamilelik geçirmemizi nasip etsin. Bu arada ben Ankara'dayım sen nerede yaşıyorsun?
milasis benim de tek yumurta . aynen senin gibi ilk Başlarda ayıran zar yoktu sonradan oluştu muhtemelen 13-14. haftalardı. ben olumsuz birşey okumuyorum. dinlemiyorum. sadece sağlık olsun diye dua ediyorum. moralimi bozmuyorum hiçbirşey için. herşey olacağına varır olumsuz düşünüp davet etmek istemem kötülükleri. iyi düşünelim iyi olsun.sımdı sana ne soyleseler tam olarak rahatlayamazsın.ben de yasadım, gel gör ki hala yasıyorum.esıt beslenmemem rıskı hala bende de var.zarla ayrılmıs olmaları kordon dolanma rıskını kaldırıyor o kadar. ben o surecte ıkı doktora gorundum ıkısı de zar yok dedı.kabullendım.burdan arastrmalar yaptım, kımısı bebeklerı kaybetmıs kımısı saglıklı dogurmus.düşündüm, tek bebek bekleyenlerın de basına bi sürü gelebılıyor.okudum da kımısını, cokk uzulerek...dogacaklarsa kım bunun onune gecebılır, sadece rabbım ızın verecek.hersey onun ıznın de.verdıgı gıbı alabılır de hayırlısını ıstedım.tek bebek bekleyıp kesesı delınen de var, kordonu dolanan da, gelışemeyen de; aynı sekılde saglıklı doguran da var..bızım ıcın de aynıları gecerlı sadece bıraz daha dıkkat ıstıyoruz o kadar.14.haftada ben zar yok fıkrıne alısmıtım, boylarını falan dınlemeyı beklerlerken , dr.gozunaydın zar olusmus dedı...senınkı de boyle olabılır:) olsa ıyı olur tabıkıı, olmazsa da düşün mono mono annesı olann cokkkkk varr..bak benım arkadaşlarım tek yumurta ıkızlerı.seslerı bıle benzıyo ayıramazsınannesıne sordu benım ıcın, zar falan varmıydı sızde dedım.kadın o ne kı demış dogumda ogrenmıs ıkız olduklarını bıle bunu duyunca cok ırdeledıgımızı anladım..sakın olmak ıyıdır
aahhh ahhh ben ankaradydım, orda yasıyordum fakat atamam yapılınca batmana geldım.soracagın bişi varsa yardımcı olurum seve seve
14 ocakta uraz ve poyrazıma kavuştum kızlar.....çocuklar gayet sağlıklı doğdu biri 3000grm biri 2600grm doğdular ...sıkıntı bende oldu gaz ve bağırsak sorunu yaşadım alahım kimseye verme 2 gün fazladan kaldık benim yüzümden büyük sıkıntı atlattım gerçi az daha var ama şükür bugünkü günüme......allahım bebişler çok tatlı allahım isteyen herkese nasip etsin tüm hamişler içinizi rahat tutun ve sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza alın onların kokusu bir ömre bedel.....ben çok sık giremem malum arada girmeye çalışıcam herkese sağlıklı günler.....
Canım Allah aldıklarınızı güle güle kullanmayı nasip etsin bebeklerine inşallah. Ne güzel eksiğiniz kalmamış, bizim eksiklerimiz var hala. Eşim İstanbuldan iyi haberlerle gelir inşallah, tez zamanda hallederiz bizdeilk olarak tek yatakta, yatak odamızda yatacaklar. bez kovasını daire kapısının arkasına koyacağım. malum her gün boşaltmak gerekecek,çocukların odasında da olmaz zaten.
arkadaşlar az önce kargoyla bezlerim de geldi. 4 paket prima 2,5 kilodan düşük bebekler için 0 beden bez aldık, toplam 120 adet, bir de can bebenin 1 beden olan 2-5 kg arası bebekler için olan 60 lı paketten aldık o da 240 adet oluyor. 0 bedeni kilosu küçük olan kızım için kullanırız, 1 beden olanını da her halde 2,5 kg olur diye tahmin ediyoruz büyük kızım için kullanırım diyorum.
şuan piyasada en uygun canbebenin bezleri. onda kaliteye pek bakmadım. zaten ilk aylarda hep sıvı kaka yapacaklarından her çiş yapamalarında kaka da yapacaklarından her seferinde altlarını almak mecburiyetinde kalacağız. kakaları katılaşacağı zaman çişi iyi emen daha kaliteli bezlere geçerim diyorum. ya da can bebe de iyidir, bilmiyorum tecrübe edeceğim. can bebenin 0 bedeni yoktu. primanın vardı hem de indirimdeydi, ben de onu aldım.
kendim için de canpedin emici külodundan sipariş vermiştim o da geldi. hastanede ped değiştirmekle, pijama değiştirmekle uğraşmam en azından.
çantamda eksiğim kalmadı. yarına, olmadı öbür güne hazırlarım.
canım tek yumurta benımkıler:) ılk kez burda tek yumurta bırıne rastlıyorum:)başlarda cok aramıstım ama bu sene pek yok galıba tek yumoş ıkızı kımse:)
benımkıler tek plasenta tek kese.ılk baslarda monokoryonık mono amnıyotık dendi..zor olsa da bu fıkre alıştım, yüzleştım.derken 14.hafta cıvarıydı galıba kesede cokkkk ınce bı cızgı olustu ortadan ıkıye.monoamnıyotık dıkoryonık oldular:) senınkın de zar var mı?oluşmadıysa da hemen panık yapma:) ıkızler her an sürpriz yapabılıyorlar:)
su meselesı nerden cıktı anlamadım hıc...enfeksıyondan da olabılırmış, kese ıkı bebek ten dolayı zorlandıgı ıcın de olabılırmış...dınlenerek ve bol su ıcerek atlatmaya calısıyorum.zaten basından berı bı ohh bee dıyemedım, tadını cıkaramadım hamıleleıgımın..kanamalarım oldu, tek kese zar var mı yok mu, bır dıgerınden gerı kalacak mı ...sureklı sorular sorularr bunalmıstım cok...hepsı gecıyor ama..sen sakın boyle yapma.rabbımın bıldıgı var kı bu cesıt ozel bı gebelık vermıs bızlere.sonun da da mutlu olacak ınsallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?