- 14 Ocak 2013
- 172
- 31
- 48
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.601
Sorunsuz bir gün olması dileklerimle... Hasta olan, durumumu riskli olan arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. İnşallah kısa sürede sorunlarınızı atlatır ve rahatlarsınız. Rabbim yavrularımızı bizlere bağışlasın inşallah. Bebişlerine ciciler alan arkadaşlarım, mutlu günlerde, sağlıkla kullanmanız nasip olur inşallah. Maşallah cicilerinize ve bebişlerinize.
Aslında dün yazmak istiyordum sizlere ama moralim bozuk olduğu için sadece sayfaya göz atabildim. Şimdi biraz daha iyiyim şükür.
Dün çoğunuzun da bildiği üzere kontrolümüz ve şeker yüklememiz vardı. Şeker yüklememizi yaptıktan sonra doktorun yanına çıktık. Ultrason da her şey normal gidiyordu ta ki doktor kız bebeğimin boynuna kordon dolandığını görene dek.(( "Bundan sonra her hafta kontrole gelin, bebeğin kalp atışlarını kontrol edelim,eğer 30. haftadan önce acil bir durum olur da sezaryen gerekirse Ege Üniversitesi Hastanesi' ne gönderebilirim seni" dedi. "Sol tarafına yat, bol su iç ve bebekte aşırı hareket veya hareketsizlik hissedersen acile git" dedi. Çok şükür kalp atışları ultrasonda iyi çıktı ikisinin de. Ama Allah korusun yavaşlarsa, sezaryenle almaları gerekebilir ikisini de ... Henüz 26+2 deyiz teyzeleri... (
Bir daha evden çıkamayacağım ve Allah korusun erken doğum riski olduğu için alelacele bebişlerimin banyo+bakım setlerini, kendi ihtiyaçlarımı aldım. Koskoca Manisa' da bir mağaza da bile prematüre giysi bulamadım... Eve geldim netten sipariş verdim. Şimdi birkaç eksiğimiz kaldı. Normalde bebişlerime bir çorap bile alsam mutluluktan uçan ben o kadar alışverişi zar-zor ve isteksizce yaptım.
Netten kordon dolanması hakkında araştırma yaptım. Hamileliklerin yaklaşık % 30' u gibi oldukça yaygın bir şekilde görülüyormuş, doktor tarafından düzenli takibi yapılırsa sorunsuz atlatılan bir durummuş. Bunları okuyunca biraz rahatladım şükür...Zaten bu durumda doktorumun normal doğum önereceğini sanmıyorum, sezaryende de sorun oluşturmaz sanırım. Anneme hafta sonu gelmesini söyledim. Şimdi bol bol dua edip, su içip yatıyorum. Her şey Rabbimin takdiri, tevekkül etmekten başka elimizden bir şey gelmez...Sizlerden de dua istiyorum arkadaşlar... Allah hepimize, yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Ah yaramaz kızım senin o kordonla ne işin vardı...
kızlar günaydın...
dün kontrolüm vardı benimde,çok şükür herşey yolunda.kuzularım da 2,5 kiloya doğru ilerliyolar
doktorla doğumla ilgili konuştum ama beklemek taraftarı,şimdilik suları falan iyi dedi.bakalım çantalarını hazırladık bekliyoruz.pazartesi tekrar kontrolüm var,inşallah sabrederler o zamana kadar.
papatyacım sen şöyle 1 hafta daha atlat bak görürsün o karnındaki top şeklindeki yamulmaları
benim kuzucuklar bazen öyle bi şekle giriyolar ki yerlerinden çıkacak gibi oluyolar,hatta eşim elini karnıma koyunca itekliyorlar babalarını
Rabbim inşallah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin,evlerimiz yavrularımızın kokusuyla dolsun inşallah...
canım çok geçmiş olsun allah şifalar versin inşallah en yakın zamanda kızın kurtulur ve erken doğum yapmak zorunda kalmazsın dualarımız sizinle
canım geçmiş olsun,sakin olmaya çalış,bunu söylemesi kolay biliyorum insan düşünmeden yapamıyor.ama doktorun bi sorun görseydi yatırırdı seni hastaneye ya da sevk ederdi.şimdi kötü düşünme ki bebeklerin etkilenmesin.benzer durumlar yaşanabiliyor,Rabbim isterse herşey yolunda gider,içini ferah tut lütfen.ayrıca 24 haftalık dogum yapanlar ve bebekleri yaşayanlar var,inşallah senin de herşey yoluna girecek,iyi olacak...
bak benimkilerde 2 hafta önce kafa kafaya yukarda duruyolardı,doktor bunlardan birinin dönmesi gerekiyor yoksa doğum zor olur falan demişti ki çok şükür biri geçen hafta dönmüş.ve ben o kadar panik yapmıştım ki ya dönmezse ne olacak nasıl olur diye,ama herşey yoluna girmişte bana bile hissettirmemiş yaramazlar...
seninde öyle olacak ALLAH'ın izniyle,herşey yoluna girecek,dualarımız seninle...
Canım hiç moralini bozma zaten kendinde araştırmışsın bu olağan bir durum kordan dolanıyor sonra çözülüyor vs.. önemli olan sensin sen moralini yüksek tut sağlıklı olki bebişlerde öyle olsun. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın kuzularını
canım cokk gecmıs olsunn..bak allahtan duzenlı takıptesın ve hemen farkedılmıs, rabbım korumus sızı boyle düşün...ınsallah bıraz daha dururlar karnında, ne kadar dururlarsa fayda mınıklere, bol bol dınlen rabbım yardımcınız olsun ınsallah...
ya sacma gelebılır ama bana bı doktorun hemsıre olan eşi şöyle tavsıye etmıstı: ıkı avcunu bırbırıne hızlıca sür , ısıt, sonra elını karnına koy bebeklerın gevsedıgını rahatladıgını düşün sessız bı ortamda , onlara pozıtıf enerjı yolla demiştı.kendısı bu şeylerle ılgılenıyor da..ne bılım...ben yapıorum, öyle kolay olmuyor hıc bebekler soz konusu olunca moral bozmamak ama ..işte....faydası olur zararı olmaz ..ınsallah atlatacaksın
canım biliyorum düşünme demek kolayda uygulaması çok zor.ama mesela cumartesi kontrole gittigimde orda bir kişi vardı,onunda kordon dolanmış ve 37. haftasındaymış.buna ragmen dr. doğuma almıyor.bu hamilelerin çoğunun başına gelebilecek bir durummuş.sıkı takiplerle riski ortadan kalkıyomuş.bu durum çok hareketli bebeklerde görülürmüş senin bu kız çok yaramaz olucak galiba annesi.bide ben inanırım ve yaparım beni rahatlatır.aklıma geldikçe ayetel kürsi okuyup karnıma üflerim
canim topigi devamli takip ediyorum fakat ilk defa yaziyorum.kayinvaliden yazdiklarini okumusbiz ikiz bekleyen anneler olarak zaten duygusal olarakta fiziksel olarakta cok zor gunler geciriyoruz bize karsi normalden cok daha fazla anlayisli olmalari gerekir.o kadar sıkıntının arasinda birde bunun icin uzmesinler seni.bebislerde hissediyor uzuldugunu unutma.teyzemizde okuyorsa lutfen anlayisli olsun sadece bizi anlamaya calismanizi ve tabiki yanlislarimiz olabilir heleki su durumda bunlari affetmenizi diliyoruz.torunlarinizin sagligi ve oglunuzun huzuru icin...sevgiler
Hepinizden Allah razı olsun canlar, şöyle bir forumlara göz attım da moralim düzeldi. Hep olumlu şeyler yazılmış. Kordon 2-3 kez dolanan, bu şekilde normal doğum yapanlar bile var. Sezaryen olursa pek riski olmuyormuş.
milasis ve yasmin önerileriniz için çok çok teşekkürler, "Olumlu düşün olumlu şeyler yaşa" felsefesi uygulanması gereken bir felsefe gerçekten, özellikte hamilelikte...
Her gün dualarımı, surelerimi okur yatarım, aklıma geldikçe de okuyorum. Bebişlerim güzel ve ahlaklı olsun diye Yusuf suresini okuyorum ayrıca.
sinemisen hayırlı haberlerini bekliyoruz. Rabbim sağlık ve mutlulukla kavuştursun yavrularına.
evet normalde ıkızlerın bhcg yuksek olur ama benım bhcg 270 falandı ılk baktrdıgımda ve adetım de 3 gecmıstı:) katlarken de degerler 2 katın bırazcık uzerındeydı:) degerlere takılma yanıı,az olsa da ıkız olma ıhtımalı bence heppp var:)
kızlar güzel dilekleriniz için çok teşekkkür ederim ....ben sipinal oldum...çok rahat geçti doğum ancak sonradan dediğim gibi gaz problemim çok büyük oldu....nedenini bulamadılar genel cerrah baktı zaten..ama şimdi iyiyim belki çok zayıftım sadece bebekler kilo almıştı bebekler alınınca bağırsaklar şoka girmiş ..doğuma 11 kilo alarak girmiştim şimdi 13 kilo verdim sadece göbüşcük var.....
kızlar pompa çok işe yarıyor ben ilk zaman zaten hiç veremedim sonradanda uç sorunu yaşadım ama pompa işime çok yaradı avent ben aldım elektrikli çok memnunum gerçi artık emiyorlar sütüm yok demeyim ilk günler olmasada sonradan geliyor rahat olun ben hiç sıkıntı yapmadım ..........bebek malzemesi olarak hastanede bizden zıbın değil bady istediler zıbın hiç kullanmadık 1 gece küvezde kaldı poyraz bady kullandık ondada...bende bady götürmemiştim sonradan getirdim....ve en çok penye battaniye kullanılıyor bende 4 tane vardı yetişmiyor acayip lazım bişey çok çabuk kirleniyor...bol mendil kullanılıyor...ve bebeklerle çamaşır hiç bitmiyor...çünkü kusma çiş yapma derken çok çamaşır çıkıyor.....ama onların kokusu herşeyi zevkle yaptırıyr..bu arada bengerçekten kilolu çocuklar dünyaya getirdim ikiz olmalarına rağmen bunun sebebi iyi beslenme ve son 3 ayımı yatarak evde geçirdimm...herkese sevgiler
öğrendiğim kadarıyla mercan2011 29.haftalık pazaur günü kızlarını doğum yapmış bebekler küvözdeymiş...solunum cihazına bağlıymış bebekler.dualarınızı eksik etmeyin..
Canım benim çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda düzelir bu durum. Ben Kağan Kocatepe'nin sitesinde okumuştum ve video görmüştüm sanki bu durumla ilgili, aslında normal bir durummuş. Bbebekler pek çok kez kordona dokunuyor ve bedenlerine sarabiliyormuş. Pozisyon değiştirdikçe düzelebilecek bir durum sanırım. Dualarımız seninle, inşallah da iyi olacak. İçini ferah tut. Sol tarafına uzan, bacaklarını büküp ki kan dolaşımı rahat olsun. Bir de iyi beslen, süt, yumurta, et, ceviz eksik etme. İyi haberlerini bekliyoruz canım. Allah yardımcınız olsun.Hepinizden Allah razı olsun canlar, şöyle bir forumlara göz attım da moralim düzeldi. Hep olumlu şeyler yazılmış. Kordon 2-3 kez dolanan, bu şekilde normal doğum yapanlar bile var. Sezaryen olursa pek riski olmuyormuş.
milasis ve yasmin önerileriniz için çok çok teşekkürler, "Olumlu düşün olumlu şeyler yaşa" felsefesi uygulanması gereken bir felsefe gerçekten, özellikte hamilelikte...
Her gün dualarımı, surelerimi okur yatarım, aklıma geldikçe de okuyorum. Bebişlerim güzel ve ahlaklı olsun diye Yusuf suresini okuyorum ayrıca.
sinemisen hayırlı haberlerini bekliyoruz. Rabbim sağlık ve mutlulukla kavuştursun yavrularına.
Canım çok teşekkür ederim ilgin için. Kayınpederim yoğun bakımda hala, böbrekleri kalp krizinden zarar gördüğü için dün diyalize, bugün de farklı bir makineye bağlandı. Çok zor günler geçiriyoruz, hepimiz çok üzgünüz. Dua ediyoruz bol bol. Allah onu bebeklerime bağışlasın. Bebeklerim benim taraftan boynu bükük olacaklar dede açısndan; ben babamı kaybettiğim için. inşallah bu taraftan o sevgiyi yaşarlar. Eşim hala hastanede, bugün bir hafta oldu. Ben stresten doğurmazsam iyi, kendime hiç güvenemiyorum. O acıyı yaşadığım için sakin olamıyorum, canım yanıyor...nasılsın kayınpederin nasıl oldu canım?eşin dönebildimi?
inşallah kendi de bebekleri de iyidir,ALLAH yardımcısı olsun.
sen nerden öğrendin canım ya?
azo spermi topiğinde yazıyormuş..ben memorilada tedavi olanlar toğinde okudum tabi ikiz olduğunu okuyunca hemen merake edip düştüm peşine.anladığım kadarıyla iyiler çok şükür..
Canım çok teşekkür ederim ilgin için. Kayınpederim yoğun bakımda hala, böbrekleri kalp krizinden zarar gördüğü için dün diyalize, bugün de farklı bir makineye bağlandı. Çok zor günler geçiriyoruz, hepimiz çok üzgünüz. Dua ediyoruz bol bol. Allah onu bebeklerime bağışlasın. Bebeklerim benim taraftan boynu bükük olacaklar dede açısndan; ben babamı kaybettiğim için. inşallah bu taraftan o sevgiyi yaşarlar. Eşim hala hastanede, bugün bir hafta oldu. Ben stresten doğurmazsam iyi, kendime hiç güvenemiyorum. O acıyı yaşadığım için sakin olamıyorum, canım yanıyor...
Canım benim,Allah acil şifalar versin inşallah...Bizde dua edelim...Kuzucuklar için sakin olmaya çalış...Sen evde yalnızmı kalıyorsun?İnşallah yanında birileri vardır.
Amin canım, inşallah. Dua ederseniz çok sevinirim, adı Rıza kayınbabamın. Sakin olmak istiyorum tabi ama elde değil. O orda canıyla boğuşurken, eşim harap durumdayken beceremiyorum. Annem var benim yanımda ama beni şu aşamada kimsenin anlamadığını düşünüyorum. Gün içinde defalarca "inşallah yaşar ama olmayacak herhalde", "olacağı varsa olur, sen boşuna üzülüyorsun" gibi cümleler duyuyorum ve bu durumdan çok sıkıldım. Ben de biliyorum ecel geldiyse yapacak bir şey yok, Allahtan gelene boynumuz kıldan ince ama "ol deyince olduran, ölüyü dirilten de o değil mi?" Her şey dua üstüne. Etrafımdaki Kimseyle konuşmak bile gelmiyor içimden, çünkü aynı açılardan bakmıyoruz.
öğrendiğim kadarıyla mercan2011 29.haftalık pazaur günü kızlarını doğum yapmış bebekler küvözdeymiş...solunum cihazına bağlıymış bebekler.dualarınızı eksik etmeyin..
Canım benim çok geçmiş olsun, inşallah tez zamanda düzelir bu durum. Ben Kağan Kocatepe'nin sitesinde okumuştum ve video görmüştüm sanki bu durumla ilgili, aslında normal bir durummuş. Bbebekler pek çok kez kordona dokunuyor ve bedenlerine sarabiliyormuş. Pozisyon değiştirdikçe düzelebilecek bir durum sanırım. Dualarımız seninle, inşallah da iyi olacak. İçini ferah tut. Sol tarafına uzan, bacaklarını büküp ki kan dolaşımı rahat olsun. Bir de iyi beslen, süt, yumurta, et, ceviz eksik etme. İyi haberlerini bekliyoruz canım. Allah yardımcınız olsun.
Canım çok teşekkür ederim ilgin için. Kayınpederim yoğun bakımda hala, böbrekleri kalp krizinden zarar gördüğü için dün diyalize, bugün de farklı bir makineye bağlandı. Çok zor günler geçiriyoruz, hepimiz çok üzgünüz. Dua ediyoruz bol bol. Allah onu bebeklerime bağışlasın. Bebeklerim benim taraftan boynu bükük olacaklar dede açısndan; ben babamı kaybettiğim için. inşallah bu taraftan o sevgiyi yaşarlar. Eşim hala hastanede, bugün bir hafta oldu. Ben stresten doğurmazsam iyi, kendime hiç güvenemiyorum. O acıyı yaşadığım için sakin olamıyorum, canım yanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?