2013 ikiz anne adayları buraya

Biberon : Dr. Browns

Emzik : Chicco

Elek. Süt Sağma Makinası : Avent

Göğüs Kalkanı : Avent

Göğüs Ucu Koruyucu : Lierac

Süt Arttırıcı Çay :
Humana

Hasta Bezi
: Canbebe (Yoğun kanama riskine karşı külot gibi giyilen hasta bezi)

Bebek Bezi : Molfix Premature Bebek Bezi

Bebek Bakım Ürünleri :Sebamed (Şampuan,krem,losyon,sabun vb.)

Islak Mendil : Uni Baby Yenidoğan

Tek Kullanımlık Alt Açma Örtüsü : Dalin

teşekkürler :) fikir olması açısından önemli :)

Canım pek çok arkadaş cevap vermiş ama benim son 2-3 haftadır hergün düzenli olarak oluyor böyle karnımdan bebeklerin itmesi ve yer değiştirmesi ile oluşan tepeler:) özellikle biri bu konuda çok başarılı. Tesadüf doktora son kontrole gittiğimde tam ultrasonda oldu, bebeklerin oynaması ile alakalı tamamen normal dedi. Rahim kasılması ile bebeklerin oynamaları-çekiştirmeleri sonucu oluşan karındaki gerginlik kasılmayı ayırmak lazım.

Bonny çok geçmiş olsun canım bu konuyu çok bilmediğim için ilk okuduğumda ben de korktum ancak sonra sık karşılaşılan birşey olduğunu anladım, sürekli takip edildikten sonra inşallah hiçbir sorun olmayacaktır. Kızın yaramazlık yapıp senin biraz istirahat etmeni istemiş, kendine çok iyi bak dualarımız seninle :)

Allah bebeklerini sana senide onlara bagislasin insallah, bol bol dua et canim allah korur insallah sizleri

bonny geçmiş olsun canım
sıkma canını... muhakkak düzelecektir... biliyorum elinde değil ama stres bize iyi gelmiyor duamdasın

bekay canım Allah yardımcınız olsun
dua etmek lazım...duanın gücüne inanmak lazım sen moral bozanları bu dönemde dinleme
annen yanındaymış...inşallah en yakın zamanda eşinde yanında olur

bana gelince bugün pek keyfim yoktu cepten girdim ama yazamadım
sabah biraz sancım oldu
öğleden sonra ise kasılmalarım başladı
karnım taş gibi oluyor ve çok uzun süre öyle kalıyor...
hayırlıca bi kaç hafta daha kalsınlar küveze girmesinler istiyorum
hepimizin bebekleri sağlıkla eve gelsin inşallah

Kızlar bu akşam belim ağrıyo daha önce bel fıtığım vardı acaba onun ağrısı mı? Erken doğum belîrtisi olabilir mi? Çok korkuyorum

Allah bebeklerini sana senide onlara bagislasin insallah, bol bol dua et canim allah korur insallah sizleri

sağol canım ınsallah rabbım yar ve yardımcımız olsun...

kızlar detaylı ultrason denen şeyı öğleden sonra yaptrdım fakat normal ultrasondan pek farklı bırsey olmadı.ben mı yanlıs bılıyordum bu işi yoksa beklentım mı fazlaydı anlayamadım..her neyse, durumlar bıraz karıstı....normalde en basından berı gebelıgım bır hafta gerıden gıdıyordu.ıkızler arasında da 3 gun fark vardı.ıkızler arasında 1 hafta fark oluşmuş şu an..sagdakı bebek haftasıyla uyumlu soldakı bebek gerıde...

sonuc: dr.acık acık ben tam bılmıorum bu tip ıkızlerdekı sorunları dedı, ankaraya gıtmem gerekıyor..
papatya arkadasımızın tavsıye ettıgı ÖZGÜR DEREN beyle görüşüp duruma göre HACETTEPE PERINATOLOJIYE gıtmeyı planlıyorum...hacettepe gıdenler varsa hangi doktora gıdıyosunuz bılgılerınıze ıhtıyacım var..

bonny çok geçmiş olsun canım.morelini bozma allahım meleğinin yardımcısı olsun. inan okuduğumdan beri aklımdasın ve dua ediyorum hayırlısıyla yavrularına kavuşursun inş.ama çok kötü bi durum olsaydı doktorun seni eve göndermezdi diye düşünüyorum canım bol bol dinlen...

Seninki tek yumurta ikizi miydi csnim
detayli usg 30 dk falan suruyo... Butun organlara tek tek bakiliyor... Supheli gordugu seyi soyluyor
bende ankaradayim ama riskli gebelik dr.una gitmiyorum cok ozel bi durum
bi arkadasim gazi de bi prof.a gidiyo eger istersen sorablirim
umarim hersey yolundadir icini ferah tut

ha gayret dosba*cım.2-3 hafta daha beklesen ne güzel olucak inşallahhhh.....

iyi akşamlar arkadaşlar bikaç gün önce bir arkadaşımız güzel bir liste paylaşmıştı anne için çanta için bebek için şeklinde güzel bir ihtiyaç listesiydi. Ben telefondan girdiğim için çok zorlanıyorum sitede aradığım şeyi bulmakta benim için paylaşabilirmisiniz o gönderiyi? şimdiden teşekkür ederim.

bonny geçmiş olsun canım
sıkma canını... muhakkak düzelecektir... biliyorum elinde değil ama stres bize iyi gelmiyor duamdasın

Teşekkür ederim kızlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah, sizler de benim dualarımdasınız. Hakikaten afacan benim kız galiba. Rabbim acılarını göstermesin.

Canım şu listeden bahsediyorsun sanırım, ben de bilgisayarıma eklemiştim lazım olur diye.

* Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)

ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri

HİJYEN VE BESLEME

* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)

BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)

Alıntı : kiz Anneleri.net

merhaba guzel anne adaylari
ALLAH yardimciniz olsun , i$iniz zor ama sonucun guzel olacagina eminim
bizim ayleyede ikizler geliyor, mart in ortasi 40 haftanin biti$i ama ikizlerin keyfi bekleryeeckmi bakalim:)
eltim dogurcak in$allah iki guzel kizz..

çok garipde bi hikayeleir var, ne anne ne baba tarafinda yok ikiz çocuk,eltimin 4 kizi vardi, dordu yapan be$ide yapar dedi bi daha denedi $ansini
rabbim ikiz kiz verdi bu sefer :) tek yumurtami onu bilmiyorum ama dogal yoldan gelme onu biliyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…