- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.641
Canım şu listeden bahsediyorsun sanırım, ben de bilgisayarıma eklemiştim lazım olur diye.
* Alttan ya da yandan+alttan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet
* ayaklı pijama altları (penye/kadife) 8 adet
* Penye ayaklı ve uzun kollu tulum 5-6 adet
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
* yün ve penye yelekler 4-5 adet
* minik penye önlükler 7-8 adet
EŞYA
* banyo küveti, küvet içi yatırma aparatı / filesi
* vücut ve baş şampuanı
* pişik kremi yeterli, bebek yağlarını ilk aylarda kullanmamalı.
* saç fırçası, tarağı
* tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* vücut derecesi (digital kol altı bebekken en uygunu)
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* kirli çamaşır kutusu, torbası
* ufak boy ütü masası (çooook pratik, çok iş görür)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* emzirme sütyenleri (penye ve balensiz, son haftalarda satın almalı)
* emzirme pedleri ve veya göğüs hazneleri
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirmeye uygun gecelik ve kıyafetler
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
* minik plastik bebek kaşıkları
* gerekirse, emzik (silikon uçlu)
BÜYÜK EŞYALAR
* bebek karyolasi / beşiği
* lastikli çarşaf ve yatak koruyucu
* odada ufak bir gece lambası
* çekmeceli şifoniyer veya dolap
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
Alıntı : kiz Anneleri.net
Hmm yaniltmak gibi olmasin ama dogum sancisi araliklarla giriyor
ama sen yine de dr.una sor
gecmis olsun canim
Canım şu listeden bahsediyorsun sanırım, ben de bilgisayarıma eklemiştim lazım olur diye.
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
EŞYA
* vücut ve baş şampuanı
* saç fırçası, tarağı
* banyo termometresi
* bebek termoforu (ilk 100 gün gazında çok iyi geliyor) gazlı bebek sayısına göre 1-2 adet
* popo temizliği için kaynamış ılımış suyu koyacak hijyenik kaplar ve yumuşak makyaj pamukları (bence ilk 6 ay ıslak mendil kullanmayın)
* bebeği taşımak, gün içinde üstünde uyutmak, emzirmede destek vs için uygun boyda ince minderler (anneanneler babaanneler dikebilir, kare ve ince uzun dikdörtgenler şeklinde)
ANNE İÇİN
* meme ucu kalkanı
* göğüs kremi (emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü)
* emzirme yastığıya da hamlielikte de kullanılan sosis yastık (duble emzirmede çok işe yarıyabilir)
* gerekirse göğüs pompası (hastane tipi kiralanması da uygun bir çözümdür) ve süt poşetleri
HİJYEN VE BESLEME
BÜYÜK EŞYALAR
* ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs yarar, ayni zamanda bebek oto koltugu olarak da adlandırabilirsiniz, bebek arabaları ile kombine ve ayri satılıyor)
* puset (ikizler için bebek arabası kararı ayrı bir uzmanlık konusu, ayrı ayrı kullanmayı tercih edenimiz de var; ikiz arabası tercih eden de. bebeklerin doğumundan sonraya bırakılabilir)
* kanguru (ilk 1 aydan sonra kısa süreli gezmeler için keyifli olabiliyor, tamamen tercihe kalmış. sadece kaliteli bir model seçilmeli)
sağol canım ınsallah rabbım yar ve yardımcımız olsun...
kızlar detaylı ultrason denen şeyı öğleden sonra yaptrdım fakat normal ultrasondan pek farklı bırsey olmadı.ben mı yanlıs bılıyordum bu işi yoksa beklentım mı fazlaydı anlayamadım..her neyse, durumlar bıraz karıstı....normalde en basından berı gebelıgım bır hafta gerıden gıdıyordu.ıkızler arasında da 3 gun fark vardı.ıkızler arasında 1 hafta fark oluşmuş şu an..sagdakı bebek haftasıyla uyumlu soldakı bebek gerıde...
sonuc: dr.acık acık ben tam bılmıorum bu tip ıkızlerdekı sorunları dedı, ankaraya gıtmem gerekıyor..
papatya arkadasımızın tavsıye ettıgı ÖZGÜR DEREN beyle görüşüp duruma göre HACETTEPE PERINATOLOJIYE gıtmeyı planlıyorum...hacettepe gıdenler varsa hangi doktora gıdıyosunuz bılgılerınıze ıhtıyacım var..
Canım sancı gibi değil aslında belimde bi nokta tutulacakmış gibi
canım ayakta falanmı kaldın çok..bak bende kaç gündür kasık ağrısı çekiyorum ama doktor sabır dedi...dayanacaksın dedi...sende dayanacaksın..artık ada ve ege iyice büyüdü ..annelerinin beli bu yüke alışkınmı canım..yorgunluktur.bir dahaki kontrolün ne zaman...
Aslında 2 gündür ciğer geliştirici iğne vuruldum onun etkisi olabilir mi?
Yarın aricam geçmezse doktorumu
Ciger gelistirici bende odem yapmisti
zaten benim sancim oldugu icin vurulmustu yan etkisi olabilir mi bilmiyorum
sanci adet sancisinin $iddetli halidir , ayni sanci daha bi keskin vurur belinizeBenim sancım filan yoktu önceden söylemişti zaten 29. Haftada vurulacaksın diye peşpeşe 2gün 2 şer doz vuruldum.sancı nasıl bişey onuda bilmiyormki.bel fıtığım vardı zaten o azdı belkide
* uzun kollu body 8 adet
* çorap, yün patikler
* penye şapka, eldiven
* banyo havlusu
* penye battaniye 4 adet
* kalın battaniye 2 adet
EŞYA
* vücut ve baş şampuanı
* saç fırçası, tarağı
* banyo termometresi
ANNE İÇİN
* meme ucu kalkanı
HİJYEN VE BESLEME
BÜYÜK EŞYALAR
sanci adet sancisinin $iddetli halidir , ayni sanci daha bi keskin vurur belinize
birde gobegin tam ortasinin sertle$ip ta$ gibi olmasida sanciya girer erken haftalarda tehlikelidir, çunku her sertle$mede rahim kasilip çocuklari a$agi iter , haftaniz ileri deilse mutlaka dr unuza soylemelisiniz bu sertle$me yada adet sancilarini ..
Allah yardimciniz olsun ..
2hafta sonra cnm kontrolümüz. Sende îğne vuruldun mu? 1-2 kere sol kasığımada ağrı vurdu sanki yarın yatarak geçîririm artık korktum
bende vuruldum canım 29.haftamda ama herhangi bi fark hissetmedim..kimilerindede aşırı sırt ağrısı oluyor bu haftalarda.vücudun tepki veriyor.ee bayada çalıştın ancak dinleniceksin..nerden baksan 2,5 kg bebek var karnında suyu seli derken...tek olsa artık doğuma yaklaşmış bi ağırlığımız olucaktı düşünsene..
Bu öyle bi sancı değil muhtemelen ağırlık artınca belime baskı arttı. Sertleşme filanda yok.
sertleşme falan yoksa telaş etme canım
Seninki tek yumurta ikizi miydi csnim
detayli usg 30 dk falan suruyo... Butun organlara tek tek bakiliyor... Supheli gordugu seyi soyluyor
bende ankaradayim ama riskli gebelik dr.una gitmiyorum cok ozel bi durum
bi arkadasim gazi de bi prof.a gidiyo eger istersen sorablirim
umarim hersey yolundadir icini ferah tut
canım ben ankarada değilim ama bir an önce ara doktoru ben 17.haftamdayken izmirde hiçbi doktor ikiz gebelik olduğumu duyunca beni kabul etmediği için balıkesirden kalkıp istanbula tedavi olduğum hastaneye geldim..ki senin gebeliğin daha riskli sayılıyor çift keseye göre seni doktorun riskleriye göze alıp kabul temesi dahada zor...inşallah hiç bişey olmadan atlatacaksın bu süreci.ama şunu söyliyim ki çift keselrde bile 1-3 hafta gelişim farkı oluyor.senin doktor harbiden iç karatıcı galiba en azından bunu söylese sana yeterdi..zaten ikizlerin günü gününe aynı gitmesi çok zor.hele tek kesede...sen sakin ol allaha emanet etmekten başka çare varmı..bak mercan 29.haftada doğum yaptı tamam hiç birimiz istemeyiz bebeklerin küveze girmesini ama bebekleri sağ ve takip altında çok şükür....
bence o doktorları tebrik etmek gerek. dürüst davranmış, mesleki deneyimsizliğinin kurbanı etmek istememişler sizi. bu yapacak doktor çok azdır. en azından kendisine gelen ikiz gebeyi deneyim kazanmak için takibini yapabilirdi. şanslısınız kızlar bence siz.demek, sende de bbi doktor krızı yasandı.ıkız olunca böyle oluyor öyleyse..canım haklısın, ozellıkle bastan berı 1 hafta gerıdeydık, pkoluyum ben gec dollenme olmustu ıcım rahattı, sonra bı anda ne oldu anlamadım, ..zaten her gıdısım de söylüyordu, ben bıkac ay oncesıne kadar ankarada yasıyordum.aılem hala orda ucakla gıdebılır mıyım dıyınce kadın hemen madem ımkanın var gıt, ben anlamıorum bu ıslerden falan dıyınce sok oldum...bı de düşük olmasın dıye kan sulandırıcı ıgne vermıstı eski doktorum onlem amaclı, kan pıhtılaşma testı falan yaptrmadan..belkı bılıosunuzdur o tarz ıgnelerı..onu duyunca hepten bozuldu, ben bılemıorum anlamıorum ankaraya gıt daha ıyı bakılırsın dedı...bunu soylemesı guzel bısı en azından dürüst oldu bana...eşimi burda bırakıp gıdıcem ..okulların acılmasını beklıorum..rapor alıp okula verıcem...ınsallah atlatıcaz canım ya..
mercan arkadasımızı duydum, rabbım yardımcıları okusun , korusun onları, bebeklere hıc bısı olmadan atlatıversınler ınsallah cabucak bugünlerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?