2013 ikiz anne adayları buraya

duygularını çok iyi anlıyorum ama üzülmeye değmez...evlat evlattır... kız evlatta hayırlıdır
ben ilk kızımı öğrendim rahatladım valla
oğlanı öğrenincede eşim adına sevindim... çnk erkeklerin gönlünde hep bi oğlum olsun oluyor... ama baktım eşim çokta tepki vermedi
sanırım tedavi aşamasından sonra her türlü bebeğe çok özlemimiz vardı
çok şükür Rabbime... hayırlıca kucağımıza almak nasip olsun inşallah
bi de anladığım kadarıyla doğal yolla olmuş çok arzu ederseniz bi daha düşünürsünüz... bizim gibi tedaviyle olanları düşünüp biraz daha rahatlayabilirisiniz :))

kızlar bi liste yapsak aslında
doğum sırasına göre... hoş bizde bu işler sırayla olmuyor ama :))
sanırım nurhan var ilk olarak ...o da uğramadı sanırım bi kaçgündür
sonra sinemisen sonra ben ,papatya ,tuğba, hilbur, bonny
aklıma haftaları ilerleyenler bunlar geldi...
bi liste yapılsa fena olmaz... ben yaparım ama ilk gidenlerden olacağım için takip edemeyeceğimi düşünüyorum ne dersiniz??

Bu arada genel bir mesaj daha yazmak istiyorum; bugün çok konuştum farkındayım ama önceki tekil hamileliğimden hatırladığım tecrübelerime dayanarak söylemek istediğim birkaç şey var ...

Öncelikle bonny ... Bebekler büyüdükçe ve karna sığmamaya başladıkça hareketleri azalabiliyor bazen nerdeyse hiç hissetmemiş gibi de olabiliyorsun ama bu onların o anda sağlıklı olmadıkları anlamına gelmiyor... Son zamanlara doğru daha sakin ol ve kendini rahatlatmaya çalış ...

İhtiyaç listelerini düzenleyen arkadaşlara teşekkürler ... Gerçi herkesin ihtiyaç listesi farklı olabilir; hastaneden hastaneye de değişiklik gösterebiliyor... Benim ilk doğumumda gittiğim hastane ufaklığı giydirip bezlemişti ve nerdeyse çoğu götürdüğüm şeyi ancak hastaneden çıkartırken kullanabildim. Bu nedenle valizinizi tıka basa doldurmanıza gerek yok.
Gecelik konusuna gelince en az bir şık takımınız olsun çekileceğiniz fotoğraflarda kendinizi daha güzel hissettiğinizden daha güzel çıkıyorsunuz; ama terleyebileceğiniz için iki günlük geceliğiniz daha olsun geceleri onları kullanın.

Ayrıca valizine eklemeyi unutmamanız gereken şeyler makyaj çantanız ... Tabi full aksesuar demek istemiyorum ama bir rimel bir ruj bir allık; kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. (Ben ilkinde götürmüştüm ve insanlar gelmeden önce yapmıştım biraz ... Çok mu kokoşum ne :)))

Ayrıca tavsiyem doğuma kiminle gidecekseniz diğerlerine doğum saatini haber vermeyin; ameliyattan çıkar çıkmaz odanıza vardığınızda çocuğunuzla mı hasret gidermek istersiniz, yoksa sizi o suratsız halinizle bekleyen ve sürekli flaş patlatan bir orduyla mı? bunun için eşinizi önceden örgütlemeniz ve sabah doğum yapacaksanız, ancak akşam saatlerine doğru gelmek isteyebileceklere haber vermesini istemeniz ...

Son olarak, valizinize kamera ve fotoğraf makinesini eklemeyi ve şarjlarını dolu tutmayı unutmayın. Doğuma eşiniz giriyorsa o çekebilir; gerçi benimkine eşim girmemişti ama birinden ricva etmişti ve ilk çıkış anını, ilk ağlayışını temizledikleri anları, sizin omzunuza koydukları anları çektirebilir ve bir ömür boyu hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar ... Daha sonra geldikçe yine yazarım ... Ben artık işime döneyim biraz; çok ektim bugünlerde ...

Hepiniz Allah'ıma emanet olun ... Sağlıcakla ...

mergen arkadaşımızında haftası ilerdeymiş... pardon :)
isimlerini yazmadığım arkadaşlar yanlış anlamasın sakın ben sadece haftası ileri olanlardan bahsettim liste yapıldığında her gelen eklenecektir..
şu an doğuma yaklaşanları hatırlattım sadece

Son düzenleme:

Kısmet olursa liste işiyle ben ilgilenebilirim kızlar. Mayıs annelerinde benzeri bir liste vardı.(YAŞ, SAT,TAHMİNİ DOĞUM TARİHİ, CİNSİYET,BEBİŞİN İSMİ,ANNENİN KAÇINCI BEBEĞİ,) gibi bilgiler vardı biz de tedaviyle mi oldu doğal yolla mı?Tek yumurta ikizi mi çift yumurta ikizi mi bunları da ekleyebiliriz.

dosbacim sanirim sen bu gidisle eski kilondan 5-6 kg eksilmis olarak cikacaksin dogumdan.belkide daha fazla degilmi.cunku bebislerin kendisi esleri suyu derken 10kg gibi bi eksilme oluyor.sende 4kg almissin kendi kilondan eksilmis oluyor gerisi

hamileliğin başında olanlardan biri alsın kızlar bu görevi hatta doğuma giden özelden bi arkadaşa telini bırakırsa bizden haber almak için en az 1 hafta beklemek zorunda kalmayız.merakta son haftalarında olan annelere sancı yapar ona göre:) sancılanırım bak dosba senden haber beklerkene görürsün:)

iki kiz bebis bekleyen arkadaslar cok sanlisiniz bende size ozeniyorum.sizde farkindasiniz gerci ama eslerimiz uzulsede 5 dk uzuluyorlar sevinsede 5dk.oda ilk ogrendikleri anda.benimkiler ikiside erkek.esim ozel olarak sevinmedi buna.oda beni dusundu kiz istiyordum diye sanirim.amaa sizde bilirsinizki kiz evlat aileye daha duskundur.ben tek kizim ve kiz kardesim olmasini cok isterdim.
gelincik senin k.validen 1i bari erkek olsaydi demis benimkide ben kizlari seviyorum dedi.ne yapalim herkesi mrmnun etmemiz mumkun degil.bende isterdim kiz olmasini ama bundada vardir bir hayir.yeterki saglikli olsunlar.saglikla doguralim hepimiz.amiiin

Haftası yeni arkadaşlardan liste yapmak isteyen olursa yapabilir. Daha sağlıklı olur böyle. Benim ne olacağım belli değil.:18: Taslak bir liste hazırlıyorum şimdilik. Almak isteyen arkadaşımız olursa listeyi o devam ettirir.

ins.bundan sonrada catlamazsin canim.sende benim gibi ihmal etmemissin kremlenmeyi emeginin karsiligini alirsin ins.daha once hic duymadim catlaksiz gorunup dogumdan sonra ortaya cikan.genellikle kirmizi olarak gorunur dogumdan once.demekki suan gorunmesede emin olmamak gerekir.benim cildimde cok kuru.kremlenmeye devam en azindan derinligi az olur dimi.sizler baya yaklastiniz.darisi basimiza ins.

dosbacim sanirim sen bu gidisle eski kilondan 5-6 kg eksilmis olarak cikacaksin dogumdan.belkide daha fazla degilmi.cunku bebislerin kendisi esleri suyu derken 10kg gibi bi eksilme oluyor.sende 4kg almissin kendi kilondan eksilmis oluyor gerisi

Evet canim ben kesin kilo vermis olarak cikacagim cnk su an bebisler 4 kilo... Ama ben kilolu hamile kalmistim... Su an tek dusuncem sagliklica dpgurmak normalde cok kilo takintiliydim

kızlar ya bir sürü alışveriş yaptım ama hala bebek çantası alamadım..çokta uyuz oldum çünkü acayip pahalılar ve ben öle pembe yada mavi kumaş bebekli çantalardan hiç hoşlaşmıyom...siz aldıysanız bi resin koysanıza ya.büyüklüğü falan nasıl seçtiniz.

Dur sancilanma bende daha dogurmayayim ins.
Sancim basladi yine dr.umu arayacagim sanirim
evet bende herkesi merak ederim

benimde sormak istedigim bi konuydu canim.cok iyi olmus.bakalim arkadaslar nasil cantalar almislar...

Malum yatiyorum bu nedenle foto koyamiyorum. Benimki kirmizi bebek yok ustunde... Silinebilir bo kumas. Fiyatini bilmiyorum

çocukfoni den aldım ben 54,90 dı hala bitmemiş kampanya baya büyük ben bir tane aldım yeter inşallah eni 35, 40 cm kadar boyu da iyi 30 cm ye yakın fiyatı da dükkanlarda 80 civarıydı ben izmirde görmüştüm çok uygun bi bak bence

masaallah canim cok sevindim senin adinadarisi basimiza ins.genetik oldugu dogrudur.ben surunup duruyorum belki hic catlaksiz olmasada hafif olmasina yardimci olur diye.cunku cildim cok kuru
Ben yaklaşık 1 aydır bebek yağı sürüyorum ama dün gece fark ettim ki karnımın iki tarafında çatlaklar başlamış.Ayrıca göğsümde de kaşınma var.Sanırım ben çatlıcam :18:

Gunaydin arkadaslar nasilsiniz kacgundur okuyorum sizleri ama yazamiyorum .bugun ayrintili ultrosan kontrolum var dua edin insallah bi soru nla karsilasmayiz. Rabbim hepimize kolaylik versin insallh.
.
Kontrolden mutlu olarak çıkarsınız umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…