- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.741
bu arada hazırladığım liste hakkında hiç yorum yapılmaması beni çok üzdü
kızlar genel bakış açıma göre bir liste (eksik ve hastaneye götüreceklerle beraber) hazırladım. eksiklerimi ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. daha erken ama bizim için doğum da erken olabilir değil mi? :) ayrıca bazılarının fiyatını da araştırdım.
Kendim için:
2 pijama takımı
1 gecelik
sabahlık
uzun ped
hasta bezi
terlik
emzirme sütyeni ve atleti
ıslak mendil
kağıt havlu
havlu
çorap,yelek yada şal
alt iç çamaşırı
göğüs pedi-lansinoh 60 lı 12 tl
göğüs kalkanı-avent 2 li 29 tl
göğüs ucu kremi- lansinoh 20 tl
göğüs ucu çıkarıcı - nuby 9 tl
göğüs başı-wee 5 tl
humana çayı 200 gr 18 tl
bebişler için:
kıyafetleri kayınvalidem almış ben daha görmedim. eksiklere bakarak sadece prematüre 2 takım olabilir.
biberon seti- dr. browns 37 tl
termometre chıcco 10 tl
çamaşır yıkama filesi sevi bebe 4 tl
burun aspiratörü chıcco 11 tl
tırnak makası bebedor 4 tl
banyo termometresi weevell 17 tl
yan yatış yastığı sevi bebe 15 tl
şampuan sebamed 16 tl
pişik kremi sebamed 16,5 tl ama ben lansinoh düşünüyorum yine de.
prima premature 30 lu bez 12 tl
prima 1 beden bez 50 li 22 tl
prima ıslak havlu 168 li 8 tl
süt saklama poşetleri 25 li 13,5 tl
medela elektrikli pompa 145 tl
nuby elektrikli pompa 140 tl
lansinoh elektrikli pompa 127 tl.
bunu genel bir fikir oluşsun diye yazdım. fiyatlar hepsiburada. com dandır. pompaları da gözüme çarpanları not ettim. herşeyi alır mıyım bilemem. dediğim gibi sadece araştırma. inşl sizin için de faydalı olmuştur.
hastane çantamızı çektim size...hastane çıkışı 1 takım ki onlar büyük muhtemelen giyemezler ama adet yerini bulsun...prematüre tulum 2 tane...prematüre üst ve alt..anneciğin ördüğü çok küçük tüysüz ve antibakteriyel ipten yelek ve patik...peluş battaniye..sanırım biraz fazla ama insan az koyupta zorda kalmasın nede olsa sırtımızda taşımıyoruz..veee benim gecelik ve pijamalarım:)Eki Görüntüle 620419 Eki Görüntüle 620420 Eki Görüntüle 620423 Eki Görüntüle 620434 Eki Görüntüle 620425 Eki Görüntüle 620426 Eki Görüntüle 620421 Eki Görüntüle 620424 Eki Görüntüle 620433 Eki Görüntüle 620435 Eki Görüntüle 620437 Eki Görüntüle 620440 Eki Görüntüle 620442
Arkadaşlar bugün 30. Haftanın bitişi ile kontrolümüz vardı, kızlarımız iyi çok şükür, kiloları 1.600 ve 1.300 olmuş, iki hafta önce bakıldığına göre sağlıklı gelişmişler. Bendeki gebelik şekeri nedeniyle aşırı büyümemeleri ve sularının çok artmaması kritik, öyle birşey görülmedi çok şükür. Doktor hareketlerini de güzel buldu, aralarındaki kilo farkının önemli olmadığını haftalarına göre iyi olduğunu önemli konunun küçük olanın iyi bir gelişim oranı göstermesi olduğunu söyledi. Şu an tek sıkıntı şeker seviyesinin kontrol edilmesi gibi...
Doktorun şu anki planı 36+3-4 gün iken doğum olması yani 17-18 Mart:) daha erken olmasını gerektiren bir sürpriz durum olursa bakacağız tabi... 34. haftayı geçmek önemliymiş, Herşeyin hayırlısı ne diyeyim... Binlerce şükür bu günümüze.
Çok sevgiler herkese:)
günaydın hanımlar..
bugün doktorum müsaitse ayrıntılı ultrson için gideceğim dua edin....ve yine gece mide yanmasından uyuyamadım
Günaydın kızlar günlerdir yazamıyorum.Bu ara annemlerde oluyorum ablam, yeğenim geldi.Ama her sabah kalkınca hemen açıp bakıyorum sizler, bebekler nasıl diye.
Geceleri uyuyamayanlar yazıyor ya bende şimdiden sorun var.Ya belim ağrıyor ya tuvalete kalkıyorum.Sola yatsam başım acıyor düz yatsam kuyruk sokumum.5 ay nasıl geçecek bakalım.Haftasonu kontrolümüz var sabırsızlanıyorum.
bu arada hazırladığım liste hakkında hiç yorum yapılmaması beni çok üzdü
günaydın hanımlar..
bugün doktorum müsaitse ayrıntılı ultrson için gideceğim dua edin....ve yine gece mide yanmasından uyuyamadım
**günaydınlarrr** arkadaşlar bugün gebzede güneşli bi hava var...camdan içeri vuruyo ama daha bakmadım soğukmu diye yazı çok özledim , yaz gelse bebişlerimde gelmiş olcak,hergün kızımla hayal kuruyoruz kardeşleri doğsa,herşeyimizi düzene oturtsak,3 kızımıda alıp şöyle parklara , gezmelere götürsem, ah ahhhh..hayal kurmak çok güzel, hayaller olmadan insan yarını bekleyemez herhalde,,yatağa girince eşime anlatıyorumda , anlatıyorum tabii hamilelik duygusallığıyla, 20-25 dk. sonra bide bakıyom cevapları kesildi,peşine bi horlama, garibim çok çalışıyo 3 kız babası olmak kolaymı...bende hayallerle dalıyom uykuyaaaaa....
yaa demek oyle canim bende yeterki catlamiyayim diye uyanip kremlendigim bile oluyorfaydasi olmayacaksa bu kadar psikopata baglamanin bi anlami yok o zaman.kendimi psikolojik olarak hazirlamam daha iyi olacak sanirim...
benim kilo alma durumum çok ilginç oldu ..canim yanlis hatirlamiyorsam sen cok kilo almamistin.simdi kac kilo fazlan var?catlaklar kacinci haftada basladi?catlaksiz dogurma ihtimalimiz varmiki acaba:18:
çatlağın ortalaması yok ,herkeste farklı farklıarkadaslar sizler kac kilo aldiniz?catlaklar kacinci haftada basliyor?kisiye gore degisiyordur ama bi ortalama varmiki acaba?
gözünaydın maş.Arkadaşlar bugün 30. Haftanın bitişi ile kontrolümüz vardı, kızlarımız iyi çok şükür, kiloları 1.600 ve 1.300 olmuş, iki hafta önce bakıldığına göre sağlıklı gelişmişler. Bendeki gebelik şekeri nedeniyle aşırı büyümemeleri ve sularının çok artmaması kritik, öyle birşey görülmedi çok şükür. Doktor hareketlerini de güzel buldu, aralarındaki kilo farkının önemli olmadığını haftalarına göre iyi olduğunu önemli konunun küçük olanın iyi bir gelişim oranı göstermesi olduğunu söyledi. Şu an tek sıkıntı şeker seviyesinin kontrol edilmesi gibi...
Doktorun şu anki planı 36+3-4 gün iken doğum olması yani 17-18 Mart:) daha erken olmasını gerektiren bir sürpriz durum olursa bakacağız tabi... 34. haftayı geçmek önemliymiş, Herşeyin hayırlısı ne diyeyim... Binlerce şükür bu günümüze.
Çok sevgiler herkese:)
Hakkında hayırlısı olsun ama söyleme nazar değer ,bana da aynısı oldu çünkü ,doğurana kadar ben de bu gidişle 40 ı görürüm diyordum ama dışardaki durumla içerdeki durum çok faklı oluyorbu arada 35e girdim bugün ama hala doğuracakmışım gibi gelmiyor
karnımda sertleşmeye başladı
Rabbim herşeyin hayırlısını versin
RABBİM inş. hepimize o güzel günleri gösterir ..**günaydınlarrr** arkadaşlar bugün gebzede güneşli bi hava var...camdan içeri vuruyo ama daha bakmadım soğukmu diye yazı çok özledim , yaz gelse bebişlerimde gelmiş olcak,hergün kızımla hayal kuruyoruz kardeşleri doğsa,herşeyimizi düzene oturtsak,3 kızımıda alıp şöyle parklara , gezmelere götürsem, ah ahhhh..hayal kurmak çok güzel, hayaller olmadan insan yarını bekleyemez herhalde,,yatağa girince eşime anlatıyorumda , anlatıyorum tabii hamilelik duygusallığıyla, 20-25 dk. sonra bide bakıyom cevapları kesildi,peşine bi horlama, garibim çok çalışıyo 3 kız babası olmak kolaymı...bende hayallerle dalıyom uykuyaaaaa....
günaydın hanımlar..
canım ben 2 gün sonra 36.haftaya giricem ALLAH'ın izniyle,sadece unı baby nin vazelinini her banyodan sonra kullandım,henüz hiç çatlağım yok.ama çoğu arkadaşın söylediği gibi biraz da genetik...
Gunaydin arkadaslar nasilsiniz kacgundur okuyorum sizleri ama yazamiyorum .bugun ayrintili ultrosan kontrolum var dua edin insallah bi soru nla karsilasmayiz. Rabbim hepimize kolaylik versin insallh.
.
Benim de eşim hep bir oğlu olsun istiyordu, kızım oldu maaşallah suan 2 yaşında, ikizlerime hamileyim ve onlar da kız, benim eşim de hayal kırıkığına uğradı cnm, her ne kadar çaktırmamaya çalışsa da belli oldu, belki de yeni yeni alışıyor bu fikre, yapacak birşey yok, allahımın takdiri, demek ki üç kız sahii olmamaız gerekiyormuş.
Bu arada biz de 4 kızız ve bundan da cok memnunuz, birbirimize çok desteğiz ve hep bira aradayız.
Dolayısıyla kızlarım için de bu duruma çk seviniyorum, hayat boyu kimseye şhtiyaçları olmayacak, birbirlerine yetecekler.
Sen de güzel şeyler düşün cnm, şimdiden allah tamamına erdirsin inş, tebrikler.
Bonny sen nasil oldun gecmis olsun. Bebislerin nasillar.
Canım Allah sağlıklı evlatlar versin cinsiyetin ne önemi var zaten şanslı babanın kızı olurmuş. Hastalığın da bir an önce geçer inş. bende geçen hafta zehirlenmiştim çok şükür bebklerim iyi ama yaşadığım korkuyu anlatamam bu tarz rahatsızlıklarda bebekler çok etkilenmiyormuş yani doktorum öyle söyledi. Sende sıkma canını herşey çok güzel olacak inşallah hepimiz için sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alacağız
merhaba..
benim de bir kızım var ve şimdi ikizlere hamileyim.aynı şekilde eşim erkek çok istiyor ve bu bende sadece baskıya sebep oluyor.düşününce 3 tane kız..eğer ilk kızım gibi olacaksa ki onları da ben büyüteceğim için öyle inş. benim için servet tir başka adı yok..rabbimin verdiiği herşeye kabul..aynı baskı bende de var canım seni çoook ii anlıyorum..rabbim hakkımızda hayırlsını versin.sağlık öncelik inş.üzme kendini..
yaklaşıyorsun sona doğru. allah sağlıklı bir doğum versin. bir şey soracağım. sen kilo vermişim yazmıştın ya bir ara. ben de geçen hafta kontrolümde hiç kilo almamıştım. bu haftada hiç iştahım yoktu. zorla yedim o da bebekler için. sen de yaşadın mı bu durumu? birden iştahta bir azalma başladı ben de. hoş iştahım olsa da her istediğimi yemedim, hep dikkat ettim.
**uranıa**sendin galiba canım 2 kızın olacak diye eşinden dolayı burukluk yaşamıştın demi. canım inan bende doktor 2 kız deyince hemen eşimin yüz ifadesine baktım ve çok üzülmüştüm çünkü o hep 1 kız 1 erkek olsun kızımız yalnız kalmasın, erkek evladıda görelim diyodu kızlar 3 leyince günlerce üzüldüm k. validembile biri bari erkek olsaydı deyip morelimi bozmuştu..bizde 6 kızız ailem ve sağolsun burda yazıştığım arkadaşlarımla konuşarak o günleri atlattım. eşim seninki gibi asla dile getirmedi ama ben onu iyi tanıyorum anlıyodum..şimdi her dk. giderken, gelirken kızlarım nasıl onlar benim canlarım diyor,hee arada bide bunların peşine bide oğlumuz olur şakasını da yapmıyo değil, tabii bu işin şakası yarın ne olur belli olmaz önemli olan sağlıklı olsun yavrularımız inan şuan diyorum neden boşa üzülmüşüm....
amiiin inşallahyaklaşıyorsun sona doğru. allah sağlıklı bir doğum versin. bir şey soracağım. sen kilo vermişim yazmıştın ya bir ara. ben de geçen hafta kontrolümde hiç kilo almamıştım. bu haftada hiç iştahım yoktu. zorla yedim o da bebekler için. sen de yaşadın mı bu durumu? birden iştahta bir azalma başladı ben de. hoş iştahım olsa da her istediğimi yemedim, hep dikkat ettim.
Gerçi dosba'ya sormuşsun ama ben daha önceden doğum yapmış tecrübeli biri olarak cevap vermek istedim. Son aya girdiğinizde vücuttaki ödemler inmeye başlıyor, hatta ben de 1-2 kilo kaybetmiştim ama sanırım ödemlerin azalmasına bağlı ve vücut biraz rahatlıyor. Ama siz yine de yemeniz gereken proteini en azından es geçmeyin başka bir şey yemeseniz bile 60-100 gr kadar en az protein alın ...
Bu arada dosba'dan bahsetmişken, biraz daha dayan be güzelim ... az kaldı... sabret ... Bir gün değil, bir saat bile önemli onlar için... Kendini sakinleştirmeye çalış sancın olduğunda; ben de bu erken süreçte yaşadığımdan seni anlayabiliyorum en azından kısmen... Ne kadar sakinleşirsen o kadar arası uzuyor sanki sancıların ... Stresten uzak durmaya çalış ... Söylemesi kolay tabi; biliyorum. ama umarım 36'da değil, 37-38'lerde doğumun olur inşallah ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?