- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.981
Canım ben dün akşam baygın şekilde uyumuşum, kaç gündür gündüz de dahil uyuyamıyordum, birde bacaklarımda kramp, kızların itip kakmaları filan perişandım, akşam eşlik edemedim kusura bakma:)uykusuzluğuma ortak senmi geldin canım bu akşam.hoşgeldin..
bu arada tugba bana 30.haftadan beri kaynanam bakıyor
hiç bişeye elimi sürmüyorum yemekte yapmıyorum
sancılardan sonra açılma başlıyor dikkat et istersen annen gelsin
ben kendime 1 hafta daha zaman verdim ... haftaya doğururum gibi geliyor :18:
günaydın..
hala aynı haldeyim bel ağrısı ve sanki ishal olcakmışım gibi karnım ağrımaya devam ve aşırı mide bulantısı...
doktoru arıycam artık birazdan..hiç sancı hayalim gibi değil bu ama anlıyamıyorumda.çocuklar çok hareketli allahtan onların hareketleri biraz rahatlatıyor...
canım geçmiş olsungünaydın..
hala aynı haldeyim bel ağrısı ve sanki ishal olcakmışım gibi karnım ağrımaya devam ve aşırı mide bulantısı...
doktoru arıycam artık birazdan..hiç sancı hayalim gibi değil bu ama anlıyamıyorumda.çocuklar çok hareketli allahtan onların hareketleri biraz rahatlatıyor...
canım ne demek rica ederimhilbur benim öyle aman aman bir sancım yoktu. 5 dak. arayla olan bir sertleşme vardı o da 15 sn sürütordu ve karnımın altı acıyordu. ben normalde doktora gitmezdim. dosbanın tecrübesini göz önünde bulundurdum. eşim de ne olur ne olmaz gidelim dedi. ben bir şey çıkmaz umduduyla hastaneye geldim. ve sonuç doğum sancısı oldu.
bence git doktoruna. herkes farklı yaşıyor olabilir bu sancıyı. sancı- ağrı diyorum ama öyle çok rahatsız edici değil. sadece karnında bir farklılık hissediyorsun o kadar. valla dosba burada yaşadıkları paylaşmasaydı ben de gitmezdim doktora. teşekkür ediyorum buradan ona. en ufak bir değişikliği önemsemek gerekiyormuş. doktoruma gelmeseydim sancım artardı, rahmim daha çok açılırdı ve hastanede sürekli yatmak zorunda kalırdım.doktorum önlemini şimdi almasak doğumu durduramayız dedi.
serumlar ve 4 saatte bir içtiğim nidilat işe yaradı. dünden daha iyiyim. doktorum sabah çıkmama izin vermedi. akşam 6 ya kadar kal, öğlen nst ni çekelm dedi. bir de ciğer geliştirici iğnenin diğer dozunun 24 saat sonra yapılması gerekiyormuş. 2. dozunu verdikten sonra çıkabilirsin dedi. zaten akşam olacak 2. doz verildiğinde, istersen u gece de kal dedi. serum falan yapılmayacaksa kalmaya gerek yok. akşam evime giderim inşallah.
canım inşallah dediğin gibi olur bebişlerimi de alır gelirimCanım ben dün akşam baygın şekilde uyumuşum, kaç gündür gündüz de dahil uyuyamıyordum, birde bacaklarımda kramp, kızların itip kakmaları filan perişandım, akşam eşlik edemedim kusura bakma:)
Arkadaşlar bu uykusuzluk durumu bizim için artık yaşam biçimi, bir an önce kabullenip alışmakta fayda var. Doğumdan sonra esas uykusuz geceler başlayacak hem de kim bilir kaç ay hatta yıl:) Allah kuvvet versin hepimize...
Dosbacım sen bu haftasonunu da atlat, haftaya artık olayı akışına bırak hiç endişe etme, elinden gelenin fazlasını yaptın, zaten zamanına kadar dayanmış oldunuz hep birlikte. Bu çektiklerinden sonra inşallah bebeklerini alıp hemen evine geleceksin, sonrası güzel olacak yani...
Tuğba sana da çok geçmiş olsun, sürpriz yaptın vallahi... Eve gitmekte acele etme, ne lazımsa yapılsın da sorun olmasın yeterki hastaneye gitmişken. Gördüğümüz kadarı ile olayı geciktirmek ve yavaşlatmak konusunda son derece başarılı doktorlar, biraz uğraşmak gerekiyor ama endişe etme, hepimiz birşeylerle uğraşıyoruz, uğraşacağız. Ben günde 12 kere delinerek şekerle uğraşıyorum işte:)
Bu söylediklerin biraz fazla sanki Hilbur sen mutlaka doktora sor, Albilda nın dediği gibi bize de haber ver...
Son gelişmelerden sonra ben de kızlar oynuyor birşey yoktur dediğim kasılma hissini daha ciddiye alarak takip edicam, kasılma sırasında sancım olmuyor diye rahattım ama anladığım o da yetmiyor... Sabahtan beri de kızların hareketi biraz az, Allahım düşünecek ne çok şey var:) Son dönem bu bakımdan çok zormuş arkadaşlar ya... Devamlı bir erken doğarlarsa, küveze girerlerse yok bir sorun olursa, aman birşeyi atlamayayım... Daraldım bu sabah valla...
Kendinize ve bebeklere mukayet olun :)
rahatsızlanan arkadaslara gecmıs olsun...dosba dogum heyecanına gırıyor galıba yavas yavas, hadı kolaylıkla gelsınler bebeklerın ınsallah:)
ozgur deren beyden randevu aldm,detaylı ultrason ıcın, umarım gec degıldır
ordan sonra nereye gıdıcem bılmıorum hala, arastrmalarım sonucsuz kaldı hep...hem hastane ortamı olsun, hem perınatolojı uzmanı olsun derken gerıye bırsey kalmıyor...
hayırlısı bakalım bı gıdeyım ozgur beyden ınsallah hayırlı haberler duyarım.
günaydın..
rahatsızlanan arkadaslara gecmıs olsun...dosba dogum heyecanına gırıyor galıba yavas yavas, hadı kolaylıkla gelsınler bebeklerın ınsallah:)
ozgur deren beyden randevu aldm,detaylı ultrason ıcın, umarım gec degıldır
ordan sonra nereye gıdıcem bılmıorum hala, arastrmalarım sonucsuz kaldı hep...hem hastane ortamı olsun, hem perınatolojı uzmanı olsun derken gerıye bırsey kalmıyor...
hayırlısı bakalım bı gıdeyım ozgur beyden ınsallah hayırlı haberler duyarım.
İyi gunler atkadaslar nasilsinz?? Umarim guzel bir gun olur. Dosba sen nasil
Oldun bebisler nasil hareketleri nasil cokmu hareketliler yoksa yer dar diye azmi ?? Merak ediyorum bizimkiler bu hafta bayagi bi hareketlendiler buda beni esimi cok mutlu etti.
canım çok geçmiş olsunHerkese iyi hafta sonları ...
Geçmiş olsun ntugba... Birkaç güne kalmaz inşallah rahmin tamamen düzelir. Rabbim sana ve son haftadakilere 4-5 hafta daha dayanabilme gücü versin inşallah ... Sen mi sordun tam hatırlamıyorum ama yemek yapmakla uğraşma bence... Annen yanındaysa annene, yoksa eşin yapabiliyorsa eşine yaptır... Bu zorlukları yaşadığın süreç boyunca bir de yemeği düşünme... gerekirse dışarıdan temiz olduğunu düşündüğün yerlerden birşeyler alsın getirsin ... Ben ilk gebeliğimde son 2-3 hafta hiç yemek yapamamış ve daha çok tavuk, köfte gibi protein ağırlıklı dışarıdan beslenmiştim; geçen hafta da rahimde ağrı çıkınca aynı yöntemi uyguladım ve mümkün olduğu sürece dinlendim. Elinin altında hazır birşeyler bulundur; yapmak zorunda kalınca da kısa sürede yapılabilen şeyleri yap bence ... İştahın yok diye de yemek yemeyi kesme ... en azından dosba'nın dediği gibi aralarda birkaç meyve atıştır ... bir kase yoğurt götür, vb.
Bonny ... günlük ve hastaneye defter götürme fikri harika ... ama doğduktan sonra uygulamak çok zor ... Ben de ilk doğumumda çok idealisttim neler neler yapacağım derdim. Ama çocuğa zaman ayırmaktan kendime bile zor zaman ayırabiliyordum. Şimdi iki çocukla uğraşacağımıza göre, ne tutmak istiyorsan istediğin kadar özenli ve detaylı olacak şekilde ancak şimdi tutabilirsin. Sonrasındaysa benim için en kolay gelen şey sürekli kameraya almak olmuştu ... 1,2,3, 4,5,6 aylık büyümelerini ve ilk konuşmalarını ilk yürümelerini kaydetmek ve sonra birlikte izlemek güzel oluyor ... Oturup birşeyler yazamasanız bile sürekli fotoğraf çekin, hatta kameranız varsa hareketli görüntüleri daha iyi oluyor. Tabi ben hepsini yapabilirim diyebilen ve bunu ispatlayabilen "anayiğitler" de çıkabilir aramızdan ... belki de ben tembellik ettim bilemiyorum ... :))
Bu arada ben dün akşam acaba rahmim tamamen düzeldi mi, yoksa halen ağrı var da ben mi hissetmiyorum diye gece pendik bölge hastanesinin acil servisine gittim ve nöbetçi kadın doğum doktoruna muayene oldum. Antibiyotik kullandığımdan dolayı akıntımda biraz sararma olmuştu; mantar olabilir diye korktum önceden teşhis edilebilsin dedim. Korktuğum da başıma geldi; gebelikte olabiliyormuş ve antibiyotik kullanımı da tetikliyormuş dedi. Bir fitil ve merhem verdi; gece kullandım bugün daha iyiyim... Pazartesi tekrar CRP enfeksiyon testim var; kendi doktorum haftaya şeker yüklemesi de istedi. "Gerçi daha erken ama kilolu olduğum için önceden öğrenmemizde fayda var" dedi. yani birkaç gün daha istediğimi yiyebileceğim, sonra şeker testi sonucuna göre artık kısıtlamam gerekebilir diyetimi. Umarım biraz enfeksiyonum geçmiştir ve umarım şeker tavan yapmaz ...
Şunu kesin olarak anladım hem kendimde gözlediklerim, hem de sizin yaşadıklarınızdan öğrendiğim kadarıyla... İkiz gebelik tek gebelikle kıyaslanamaz bile ... Önceki gebeliğimde çok sızlanıyordum, meğerse güle oynaya geçirmişim haberim yokmuş :))
Allah hepimize dayanma gücü versin, sabrımızı ve dayanma gücümüzü arttırsın, herşeyin başı sağlık ... Sağlıklı olmayı ve hep sağlıklı düşünmeyi nasip etsin bize ...
Hepinize selamlar ve sevgiler ...
Herkese iyi hafta sonları ...
Geçmiş olsun ntugba... Birkaç güne kalmaz inşallah rahmin tamamen düzelir. Rabbim sana ve son haftadakilere 4-5 hafta daha dayanabilme gücü versin inşallah ... Sen mi sordun tam hatırlamıyorum ama yemek yapmakla uğraşma bence... Annen yanındaysa annene, yoksa eşin yapabiliyorsa eşine yaptır... Bu zorlukları yaşadığın süreç boyunca bir de yemeği düşünme... gerekirse dışarıdan temiz olduğunu düşündüğün yerlerden birşeyler alsın getirsin ... Ben ilk gebeliğimde son 2-3 hafta hiç yemek yapamamış ve daha çok tavuk, köfte gibi protein ağırlıklı dışarıdan beslenmiştim; geçen hafta da rahimde ağrı çıkınca aynı yöntemi uyguladım ve mümkün olduğu sürece dinlendim. Elinin altında hazır birşeyler bulundur; yapmak zorunda kalınca da kısa sürede yapılabilen şeyleri yap bence ... İştahın yok diye de yemek yemeyi kesme ... en azından dosba'nın dediği gibi aralarda birkaç meyve atıştır ... bir kase yoğurt götür, vb.
Bonny ... günlük ve hastaneye defter götürme fikri harika ... ama doğduktan sonra uygulamak çok zor ... Ben de ilk doğumumda çok idealisttim neler neler yapacağım derdim. Ama çocuğa zaman ayırmaktan kendime bile zor zaman ayırabiliyordum. Şimdi iki çocukla uğraşacağımıza göre, ne tutmak istiyorsan istediğin kadar özenli ve detaylı olacak şekilde ancak şimdi tutabilirsin. Sonrasındaysa benim için en kolay gelen şey sürekli kameraya almak olmuştu ... 1,2,3, 4,5,6 aylık büyümelerini ve ilk konuşmalarını ilk yürümelerini kaydetmek ve sonra birlikte izlemek güzel oluyor ... Oturup birşeyler yazamasanız bile sürekli fotoğraf çekin, hatta kameranız varsa hareketli görüntüleri daha iyi oluyor. Tabi ben hepsini yapabilirim diyebilen ve bunu ispatlayabilen "anayiğitler" de çıkabilir aramızdan ... belki de ben tembellik ettim bilemiyorum ... :))
Bu arada ben dün akşam acaba rahmim tamamen düzeldi mi, yoksa halen ağrı var da ben mi hissetmiyorum diye gece pendik bölge hastanesinin acil servisine gittim ve nöbetçi kadın doğum doktoruna muayene oldum. Antibiyotik kullandığımdan dolayı akıntımda biraz sararma olmuştu; mantar olabilir diye korktum önceden teşhis edilebilsin dedim. Korktuğum da başıma geldi; gebelikte olabiliyormuş ve antibiyotik kullanımı da tetikliyormuş dedi. Bir fitil ve merhem verdi; gece kullandım bugün daha iyiyim... Pazartesi tekrar CRP enfeksiyon testim var; kendi doktorum haftaya şeker yüklemesi de istedi. "Gerçi daha erken ama kilolu olduğum için önceden öğrenmemizde fayda var" dedi. yani birkaç gün daha istediğimi yiyebileceğim, sonra şeker testi sonucuna göre artık kısıtlamam gerekebilir diyetimi. Umarım biraz enfeksiyonum geçmiştir ve umarım şeker tavan yapmaz ...
Şunu kesin olarak anladım hem kendimde gözlediklerim, hem de sizin yaşadıklarınızdan öğrendiğim kadarıyla... İkiz gebelik tek gebelikle kıyaslanamaz bile ... Önceki gebeliğimde çok sızlanıyordum, meğerse güle oynaya geçirmişim haberim yokmuş :))
Allah hepimize dayanma gücü versin, sabrımızı ve dayanma gücümüzü arttırsın, herşeyin başı sağlık ... Sağlıklı olmayı ve hep sağlıklı düşünmeyi nasip etsin bize ...
Hepinize selamlar ve sevgiler ...
ben bugün daha iyiyim canım inşallah biraz daha götürürüm
evet sen artık iyice hareketlerini hissedersin 28-30 arasında ayaklarını cildinin üzerinden göreceğin günleri bekle :))
30 dan sonrada canını bile acıtacaklar o yaramazlar
benimkiler yer dar olsada maşallah çok hareketliler bugün biraz durgunlar yada ben çok dinliyorum
:103: :103:
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]ÜYE ADI[/TD]
[TD]YAŞ[/TD]
[TD]SAT[/TD]
[TD]BEKLENEN DOĞUM TARİHİ[/TD]
[TD]KAÇINCI DOĞUM[/TD]
[TD]BEBEKLERİN
CİNSİYETLERİ KIZ ERKEK[/TD]
[TD]BEBEKLERİN İSMİ[/TD]
[TD]HAMİLE KALINAN KİLO & ŞİMDİKİ KİLO[/TD]
[TD]TEK YUMURTA , ÇİFT YUMURTA[/TD]
[TD]ŞEHİR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nurhan88
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]01.03.2013
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinemisen
[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]01.06.2012[/TD]
[TD]08.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Aslin & Çağan[/TD]
[TD]62-80[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dosba[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[TD]13.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]79-83[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Papatya50[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]18.06.2012[/TD]
[TD]24.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Zeynep Deniz & Eren Yavuz
[/TD]
[TD]55 - 66[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haeshin[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]22.06.2012[/TD]
[TD]29.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Deniz & Defne[/TD]
[TD]68-79[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Aydın[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hil-bur[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]26.06.2012[/TD]
[TD]30.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Derin Lal & Deniz Burak[/TD]
[TD]48 - 68[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Balıkesir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ntugbagoksin[/TD]
[TD][/TD]
[TD]24.06.2012[/TD]
[TD]31.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]Aylin +Selin[/TD]
[TD]55 - 69[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Kocaeli[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]MRL_26[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]26.06.2012[/TD]
[TD]02.04.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız + Kız
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]61 - 81[/TD]
[TD][/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mergen[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]30.06.2012[/TD]
[TD]06.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]59 - 75[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bekay[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]06.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Bursa
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Artvin08[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[TD]08.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Erkek[/TD]
[TD]Sümeyye Azra & Mehmet Yusuf[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nehir71[/TD]
[TD]38[/TD]
[TD]04.07.2012[/TD]
[TD]10.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Duru & Ezgi[/TD]
[TD]67-81[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Suudenaz[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]11.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Albilda[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]07.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Ada & Ege[/TD]
[TD]70-87[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasmin4106[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]11.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Elvin & Gülfem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Reyyan07[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]26.07.2012[/TD]
[TD]20.04.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Konya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Enabe[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]20.07.2012[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]60 - 67[/TD]
[TD][/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bonny3845[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]29.07.2012[/TD]
[TD]05.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Zeynep & Burak[/TD]
[TD]46-54[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Manisa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Comet07[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]18.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD]56-62[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tbsn[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]14.08.2012[/TD]
[TD]21.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Muhammed Yusuf & ? [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Laviniya23[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]14.08.2012[/TD]
[TD]21.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]64-77[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Elazığ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik41[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]08.15.2012[/TD]
[TD]22.05.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]Merve & Tuğçe[/TD]
[TD]67-71[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Kocaeli[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nadidenursu[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]22.05.2012[/TD]
[TD]28.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Hazar & Sungur [/TD]
[TD]58-64[/TD]
[TD]TekYumurta[/TD]
[TD]Çanakkale[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Beyazzinci
[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD][/TD]
[TD]06.06.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Erkek +)[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]59-66[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kedi26237
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]11.06.2013
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Milasis
[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]06.09.2012[/TD]
[TD]13.06.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD]60-67[/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Deseha[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]08.09.2012[/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Derin & Demir[/TD]
[TD]?[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]?[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mechul_mim
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]22.06.2013
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nisasum
[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]23.09.2012[/TD]
[TD]30.06.2013
[/TD]
[TD]İkinci
(1.? +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hasimed[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]26.09.2012[/TD]
[TD]03.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + ?[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aysemirac[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]11.10.2012[/TD]
[TD]19.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pcesur[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]13.10.2012[/TD]
[TD]19.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelelif2[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]20.10.2012[/TD]
[TD]27.07.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Uranıa[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[TD]04.08.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD]84-85[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sheisspeaking[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]30.10.2012[/TD]
[TD]07.08.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sinyuk[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]23.11.2012[/TD]
[TD]30.08.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
ANNELERİMİZ VE BEBEKLERİMİZ
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]ÜYE ADI[/TD]
[TD]YAŞ[/TD]
[TD]BEBEKLERİN DOĞUM TARİHİ[/TD]
[TD]KAÇINCI DOĞUM[/TD]
[TD]BEBEKLERİN
CİNSİYETLERİ KIZ ERKEK[/TD]
[TD]BEBEKLERİN İSMİ[/TD]
[TD]BEBEKLERİN KİLOSU[/TD]
[TD]ANNENİN ALDIĞI KİLO[/TD]
[TD]TEK YUMURTA , ÇİFT YUMURTA[/TD]
[TD]ŞEHİR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Başak1984[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]28.11.2012
32+5[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2200 & 865
[/TD]
[TD]60 - 63[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tarcinkara[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]07.01.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD]2700 & 2890 [/TD]
[TD]56 - 71[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]?[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delikiz1982[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]09.01.2013
35+5[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Büşra & Yiğit[/TD]
[TD]2350 & 2600 [/TD]
[TD]60 - 80[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mehmetderya
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]10.01.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek
[/TD]
[TD]Akın & Anıl
[/TD]
[TD]2300 & 2100
[/TD]
[TD]64 - 81[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aycem2013
[/TD]
[TD][/TD]
[TD]14.01.2013
[/TD]
[TD]İlk
[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Uraz& Poyraz
[/TD]
[TD]3000 & 2600
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Amin canim insallh bir degil iki hafta daha dayanirsin. Erken dogummolmamsi icin bol bol dinlenmek gerek sanirim. Bide birsey duydum bilginiz varmi erken olmamasi icin orayi dikiyolarmis????
Teşekkürler dosba ve bonny iyi dilekleriniz için ... İlaçlarımı aksatmıyorum ama bu kadar çok ilaç alırken onlara birşey olacak diye de korkuyorum :))
Evet dosbacığım, ben tecrübeliyim tek bir çocuğu çok rahat büyütebilirim ama ikisini aynı anda nasıl yapacağım bilemiyorum; orada sizinle aynı derecede tecrübesizim. Yaşayarak öğreneceğiz ama şu an için tek bildiğim şey, vücudumuzdan çıktıktan sonra bakmak daha kolay gibi geliyor. Bana hamilelik daha zor geliyor; vücudum iyi olmadığı için ... Halen sabah kalkar kalkmaz kusuyorum ve arada mile bulantılarım devam ediyor ama buna da şükür ... Bebeklerimiz sağ ve sağlıklı olsun da biz herşeye razıyız onlar için ...
Ha bu arada bir tavsiyem daha var bebeklerin yedirilmesi konusunda ... Anne sütü iyi olanlar için geçerli değil diyeceklerim ama anne sütünüz yetmediği takdirde, anne sütünüzü ikiye bölüp (örneğin 40'ar ml) verdikten sonra, çocuk doymayacağından arkasından hemen mama vermeyin. Mama ile anne sütünün emilimi aynı değil; anne sütünü heba etmiş olursunuz. Gerçi bu konuda doktorunuz da tavsiyelerde bulunacaktır ama bazen unutabiliyorlar. Eğer bebeğiniz 70-80 ml ile doyuyorsa ve elinizdeki süt 70-80 ml kadarsa onu birine verip diğerine mama verin; veya bir 70-80 ml anne sütü elde edene kadar buzdolabında bekletin; ve bu arada her ikisine de mama verin. Tabi ki öncelikli olan her ikisine de yetecek anne sütümüz olması ... umarım hepimizin çağlayanlar gibi sütü olur ve bu dediğime hiç ihtiyaç duymayız ama ben ilkinde 2. aydan sonra emmek istemediğinden sağarak 9-10 ay kadar anne sütü vermeye devam edebildim ve bu yöntemi uygularken asla her ikisini aynı anda bebeğe vermedim. Anne sütü çok değerli ... 10 ml'sini bile heba etmeyin birbirine katıp tek bir öğün için yeterli olacak miktara ulaşınca tek seferde verin. Çocuğunuzun bağışıklığı daha güçlü olacaktır inanın bana ...
Hava güzel gibi ... ben biraz kızımı da alıp dışarı çıkacağım galiba... Önceden korkuyordum hasta olacağım diye ... ama zaten hastayım daha ne kadar olabilirim ki :))
Görüşmek üzere ... Kalın sağlıcakla ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?