- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.161
Maşallah hamsilerine, çok sevindim sorun çıkmamasına. Rabbim daha da iyi etsin inşallah. Ee anne olmak kolay mı? Önce bebişler, sonra anneler yer.
Herkese merhaba.Bugün ayrıntılıya girdim arkadaşlar.herşey normal dedi.
Cinsiyetleri:Biri kız biri erkek
Kilo ilk&son=60-66
Günaydın herkese. Ben artık stresten baş ağrısıyla yatıp baş ağrısıyla kalkıyorum. Ve her sabah "çok şükür bir günü daha atlattık" diyorum. Allah yardımcımız olsun. Bizlerin elinde değil ama çoğul gebeliği öğrendikten sonra bize söylenen "o riskli gebelik" tabiri ve "erken doğum" kelimesi bir şekilde haftalar ilerledikçe karşımıza çıkıyor. Aslında bazen kızıyorum kendime, araştırmasaydım bu kadar ilk gebeliğimdi. Kör cahil gitseydim, yok bu hafta neler olmalı, bebek kaç kilo olmalı vs. gibi hiç bir şeyle ilgilenmeseydim belki kafam daha rahat olurdu. Ama geciktik tabi, ben ikiz olduğunu öğrendiğimden beri araştırmadığım yazı kalmadı. Sonra zaten pimpirikli benden en üst seviyede pimpirikli bir ben daha çıktı. İnşallah hepimiz için bebeklerimizi sağlıkla, vaktinde kucağımıza alıp; bu günleri gülümseyerek anlattığımız güzel günler gelir...
Hepinize merhaba,
Çok yoğun bir hafta geçirdim. Geçen pazartesi anneannem vefat etti ve evdeki kalabalığı düşünebilirsiniz. O kadar çok koşturdum ki gelen gidene, ikrama, hizmete... İlk iki gün kasıklarımda sancım tuttu. Sonraki günler biraz daha iyiydi. Bu nedenle haftasonunu dinlenerek geçirdim. Fakat o kadar hamlamıştım ki bu hareket bana iyi gelmiş diye düşünüyorum. Şişliklerim indi. Daha iyi nefes alıp verebiliyorum. Normalde doktorum her türlü sporu yasaklamıştı.Birkaç kilo bile vermiş olabilirim. Şimdi kendime iyi bakıyorum. Her şeyde bir hayır vardır derler. Bu arada doğum yapan arkadaşlar olmuş. Onları tebrik ediyorum. Sancısı olanlara da acil şifalar diliyorum. Dün akşam vücudumu yağlarken derimin yüzüldüğünü gördüm. Sanırım gerilmeden oluyor. Sizlerde de oldu mu? Artı, hamilelikten bu yana burnum ara ara kanıyor, bunu tecrübe eden var mı? Hepiniz sağlıcakla kalın.
herkese selam ..
hamsilerin işitme testini yaptırdık geldik
çok şükür ikisinde de bir problem yok
sağlık ocağı sarılık değerine bakmıyormuş(
çok kalabalıktı kilosu boyunu da baktıramadım beklemek istemedim hamsilerin yeme vakti geliyordu
artık pazartesi gidince öğreniriz inş.
bunu da atlattık ,pazartesi günü de inş. ilk aşılarını vurdurmaya götüreceğiz ..
eve geldik süt sağ ,yedir altını al uyut derken kahvaltı bile edemedim ,şimdi sıra ona geliyor :))
Kilo ilk&son=60-66
desene hep bir koşuşturma, bir hengame
ama ne büyük mutlulukla anlatıyorsun
maşallah sana ve kuzularına
Kilo ilk&son=60-66
evet artık tek uğraşım onlar ve bundan çok mutluyum
kimisine göre çocuk bir yük hayatı kısıtlayan birşey
ama bana göre öyle değil ,ben yaz olsun da onlarla beraber dışarı çıkıp hayatı onlarla paylaşmayı bekliyorum
onları bir yük olarak değil renk olarak görüyorum
annelik üzerine başka bir duygu dünya üzerinde yokmuş gerçekten ,ne eş ne ana ne baba hepsinden öte birşey bu ..
resmen onlara hayranım ve aşığım ..
yüzlerine her baktığımda hayranlığım bi kat daha artıyor
RABBİM isteyen herkese nasip etsin
sat:04/09/2012Herkese merhaba.Bugün ayrıntılıya girdim arkadaşlar.herşey normal dedi.
Kilo ilk&son=60-66
sarılık değeri kan testiyle yapılıyor değil mi? eğer teninde sararma yoksa boş boşuna kan aldırma bebeklerden. çok zor birşey. işitme testini nasıl yaptılar? umarım saorunsuz devam eder büyümeleri.herkese selam ..
hamsilerin işitme testini yaptırdık geldik
çok şükür ikisinde de bir problem yok
sağlık ocağı sarılık değerine bakmıyormuş(
çok kalabalıktı kilosu boyunu da baktıramadım beklemek istemedim hamsilerin yeme vakti geliyordu
artık pazartesi gidince öğreniriz inş.
bunu da atlattık ,pazartesi günü de inş. ilk aşılarını vurdurmaya götüreceğiz ..
eve geldik süt sağ ,yedir altını al uyut derken kahvaltı bile edemedim ,şimdi sıra ona geliyor :))
Hepinize merhaba,
Çok yoğun bir hafta geçirdim. Geçen pazartesi anneannem vefat etti ve evdeki kalabalığı düşünebilirsiniz. O kadar çok koşturdum ki gelen gidene, ikrama, hizmete... İlk iki gün kasıklarımda sancım tuttu. Sonraki günler biraz daha iyiydi. Bu nedenle haftasonunu dinlenerek geçirdim. Fakat o kadar hamlamıştım ki bu hareket bana iyi gelmiş diye düşünüyorum. Şişliklerim indi. Daha iyi nefes alıp verebiliyorum. Normalde doktorum her türlü sporu yasaklamıştı.Birkaç kilo bile vermiş olabilirim. Şimdi kendime iyi bakıyorum. Her şeyde bir hayır vardır derler. Bu arada doğum yapan arkadaşlar olmuş. Onları tebrik ediyorum. Sancısı olanlara da acil şifalar diliyorum. Dün akşam vücudumu yağlarken derimin yüzüldüğünü gördüm. Sanırım gerilmeden oluyor. Sizlerde de oldu mu? Artı, hamilelikten bu yana burnum ara ara kanıyor, bunu tecrübe eden var mı? Hepiniz sağlıcakla kalın.
dışarı çıkmak ve lohusa şerbeti içmek dışında diğerlerinin hepsini yaptım ve yapıyorumLohusalık bence esas hastaneden eve gelince başlıyor. Hastanenin size verdiği ekstra bir konfor, güven var. Ama eve gelince gerçek hayat başlıyor. Tavsiye edeceklerim:
- Bebeğinizi hastanede ve evde emzirirken kesinlikle yalnız olun. Geçenlerde bir arkadaşımız tarafından “anne sütü” ile ilgili yazıda da dikkat edeceksiniz bu konuya. Ben mecburen sezeryan yöntemi ile doğum yaptım ve maalesef doğumdan sonra üçüncü gün tam anlamı ile sütüm geldi. Hastaneden eve geldiğimde oturdum salona, aldım kızımı kucağıma. Emzirmeye çalıştım ama nafile. Etrafta bir sürü insan var, hepsinin yüz ifadeleri aynı: “ hay allah, süt de gelmiyor, vah vah vah” Zaten neden evdeki ilk gün o kadar insan yanınızda olur, onu da anlamış değilim. Bir de olaya felaket ile yaklaştıklarından ötürü sizin sütünüzün geleceği varsa da gelmiyor…
- Hastaneden geldiğiniz ilk günlerde yanınızda eşiniz ve olabiliyorsa sadece anneniz olsun. Benim annem iki hafta boyunca gece benimle kaldı, çok faydasını gördüm. Anne gibisi yok!!!
- Anneniz yanınızda olsa bile bebeğinize siz bakın, anneniz size baksın. (Annenizin de bebeğinize bakması gereken zamanlar olabilir, siz duş yaparken, siz uyurken bebeğiniz uyandı ise vs. Ama dikkat edin, bazen anneanneler kendilerini bebek bakımına kaptırıp sizi unutabilirler.
- Eve hemen tebrik için misafir gelmek isteyecek, bence iki hafta misafir kabul etmeyin. Hatta gelen her misafirden rahatsız olacaksınız, çünkü lohusalık sırasında hep yalnızlık, az insan istiyorsunuz.
- Beslenmenize çok dikkat edin, öğün atlamayın. Düzenli sebze, kırmızı et yiyin. Size süt yapsın diye bol bol tatlı yiyin diyecekler, sakın inanmayın. O tatlılar süt değil kilo yapıyor. Ama tatlıdan da mahrum etmeyin kendinizi, emzirdiğiniz için ekstra enerjiye ihtiyacınız var. Süt için; bol bol su için.
- Sıcak su ile sık sık duş yapın. Göğüslerinizin süt dolması için faydalı. Hatta ben sıcak havlu koyardım. Emzirme saati gelmeden çekilirdim ütü odasına. İki adet küçük el havlusunu ütüler göğsüme koyardım, bir sağ, bir sol.. Birkaç kez tekrarlardım, sonra kızımı emzirirdim. (bu arada ben banyo yaparken vücuduma sadece beyaz sabun kullandım, göğüslerime fazla kimyasal sürmemeye dikkat ettim)
- Bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Sizin de uykuya ihtiyacınız var. Siz uykuda iken daha iyi süt dolar göğüsler. Hatta sırt üstü yatın. Göğüsleriniz serbest kalsın.
- Akşam eşiniz ile 1 saat yalnız başbaşa vakit geçirin. Yanına oturun, uzanın, sohbet edin.
- Dışarı çıkıp hava alın. Evin küçük ihtiyaçları için markete siz gidebilirsiniz, hava almak size iyi gelecektir. Zaten önümüz yaz, bebeğiniz ile birlikte bile çıkabilirsiniz. Ben kırk dolmadan dışarı çıkılmaz lafına inanmıyorum, uygulamadım da..
- Ağlama nöbetleri geçireceksiniz, şaşırmayın. Normaldir, ağlayın, açılırsınız. Hatta günün belli saatlerinde karamsarlık çökecektir, sabredin geçiyor. Lohusalık psikolojisi bu işte.
- Bol bol lohusa şerbeti için.
Alıntı:Lohusalıkta yapıl(ma)ması gerekenler | Blogcu Anne
sarılık değeri kan testiyle yapılıyor değil mi? eğer teninde sararma yoksa boş boşuna kan aldırma bebeklerden. çok zor birşey. işitme testini nasıl yaptılar? umarım saorunsuz devam eder büyümeleri.
başın sağolsun. kendini çok yorma. benim derimde soyulma olmadı. burnum da kanamadı. ama dişetlerim kanadı. hamileliğin sorunsuz geçer inşallah
bugün yine doktor kontrolüne gittik. doğum sancısı çıkmadı. zaten yoktu sancıya benzer bir şey. 3 saat nst ye bağlandım. neden mi? hastanenin elindeki 2 nst cihazı da bozuktu. bozuk olduğunu da biz anlayıp uyardık. tak çıkar, tak çıkar 3 saat geçti. çoksıkıcıydı.
cuma günü yine kontrolümüz var. ciğer geliştirici iğnenin 3 ve 4. dozları yapılacak. artık haftada 2 kere gitmeye başladık doktora.
bu arada bekay bebeklerim bu sabahtan beri tekrardan hareketlendiler. doktoruma sordum ciğer geliştirici iğne yapar dedi. ciğer geliştiricinin ağrı kesisici özelliği var dedi. ondan dedi. tabi anlamadım işin o yönünü. ama normal dedi. zaten 2 gün sürdü. bugün kendilerini hissettirdiler baya. kıpır kıpırlar.
Canım çok sevindim sancı çıkmamasına. Nst zulüm olmuş ama resmen, 3 saat olması çok kötü. Sırt üstü yatınca benim belim çok ağrıdı o gece. Yan yatmaya çalıştım genelde nst.de Benimkilerde bugün düne göre daha hareketliler. 3. ve 4.doz işini bende sorayım dr.uma, bilmiyordum dosbada söyledi. Karnımda sertlik oluyor benim zaman zaman, o canımı sıkıyor bazen. Annem normaldir diyor ama ben korkuyorum. İlaca evam ediyorum. Sen bıraktın mı?
slm kızlar
günüm dr.da geçti... sabah sancım geçmediği için gittim nst de %60-70 sancı çıkıyor nidilata rağmen
alttan muayene oldum 2-3cm açılma var
artık dr.um bekleyemeyecekler dedi...bu hafta doğumum var hayırlısıyla...
sık kontrolle bi kaç gün daha kalmasını istiyo hayırlısı... nidilata devam diğer kan sulandırıcı dahil bütün ilaçları kesti sadece kan hapını kullanacağım
hastaneden odam rezerve edildi kapı süsü siparişim verildi :)) kaşlarımı aldırdım :)) eee hayırlıca doğuma hazırım artık sanırım :))
şaşkınım heyecan yok telaş var... küvezde sağlık sorunu olmazsa kalmazlar ama hastane 2 gün tutabilir moralini bozma dedi.... sanırım özel hastaneler burdan çok kazanıyor :))
süt sağma makinası medelayı tavsiye etti... valla dr.umla ne konuştuk hatırlamıyorum :)) herşey şu an havada ... 35 fena bi hafta değil dedi...
dualarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?