2013 ikiz anne adayları buraya

Aynen öyle ne yeme ne içme.Sinirlerim bozuluyor öyle olunca da başlıyorum ağlamaya.Zaten duygular tavanda.Belki ilk günümdür diye böyle olduğunu umuyorum.Yarın da denicem.Olmazsa ya seruma giderim ya da 2 güne 1 ilaç almaya çalışırım.Herkes de çıkarsan da ye diyor kolay mı sanki.Değil yemek, reklamlarda çıkan yiyecekleri görmeye bile katlanamıyorum.Senin tam olarak ne zaman geçti hatırlıyor musun?
Annem için de teşekkür ederim canım.Bu bulantılardan daha hamileliğin keyfini çıkaramadım.Çocuklarımı aç bırakıyorum diye hepten üzülüyorum.Zaten şu ana kadar da sağlıklı beslenemiyordum.Şimdi iyice bitti.Yarın da deneyip bir şeyler yapıcam olmadı.

Yaa, demek ciğer geliştiricidenmiş. Hiç aklıma gelmemeişti. Ben nidilat ya da pre-par tarzı ilaçlar yapıyordur demiştim. Bana da 2 doz yapıldı 12 saat arayla ama adını bilmiyorum, aynıdır muhtemelen. Sağol canım, öyle şu süreci geçirmeyen heleki tekil hamilelik yaşayan hiç anlamıyor valla...

Ben de az önce hastaneye gitsem mi dedim vazgeçtim. Dr.u aradım ilacın dozunu arttırdı. 3 saatte bir içeceğim artık. Karnım yani göbek deliğimin hemen üstü taş gibi dosba, sanki derim ikiye ayrılacak gibi ağrıyor. Annem normal, bende de olurdu ki seninki ikiz dese de rahat edemedim aradım dr.u
Hastane çok masraflı evet, biz geçen 12 saat yatmama rağmen 300 lira verdik valla. Soyguncu olmuşlar iyice. 24 saat yatış 200 lira, tahlil muayene derken 300.ü buldurdular. Nst.yi merak ediyorum, onun için gidecektim sonra kalsın bakalım, yarın olsun dedim. Tedavi aynı değil mi sonuçta? Serum dışında aynı ilaçları içiyoruz işte...

benim hastane 300
dr.um gelirse 100
serum falan derken 500 olabiliyor (
sadece nst 82tl
yarın kendi yerine giderim en fazla 75e çıkarım ... sancım var ama inanın bişey yapmıyorlar
serum nst nidilat veriyorlar
artık bana ciğer geliştirici yapmazlar çünkü 2*2 kere yapıldı
yarına kadar dayanamazsam zaten doğururm :))
karın sertleşmesine gelince benimde üst kısım çok sert...zaten aşağıya doğru sertleşme başlayınca doğum belirtisi... hafife alma ama benim uzun zamandır taş gibi alıştım artık
beni doğum paklar artık sanırım

Oooo seninkiler iyice abartmış valla. Sadece nst için devlete gitsen olmaz mı? Ben arada gidiyorum doğumevinin aciline. Bu arada Ciğer geliştiricinin 2 kez yapıldığını bilmiyordum. Dayanırsın inşallah canım benim. Bu zamana dayandın. Sertleşme konusunda bana moral mi verdin dikkat mi et diyosun anlamadım, aşağılar sert değil göbek çevresi ve üstü sert.

Nurhan gözün aydın, hayırlı uğurlu olsun bebeklerinle yeni hayatın:) sağlıklı, şanslı güzel ömürler dilerim size, uygun olunca bize yine haber verirsin...

Kızlar doğum yapanların paylaşımları için ayrı bir topic mi açsak ? Buradaki yazışmaların arasında doğum sonrası paylaşımlar karışıp gitmesin. Delikız böyle yapacaksak öncülük yine sana yakışır:))

moral verdim ama yinede dikkat et derim herzamankinden farklıysa dikkate al
göbek deliğinden aşağısı kasılmaya başladıysa gerçekten riskli....çünkü dr.um eliyle bakıyor üst tarafa bakıyor sonra aşağıya bakınca daha doğurmazsın diyor
nst ye zaten o şekilde sadece 1 kere girdim diğer gittiğimde hastaneye yattım 300 tl nin içine dahil olmuştu...
yani hastaneye gitmek istemiyorum ... hayırlıca sadece doğuma gitmek istiyorum
bende ciğer geliştiriciyi 2 kere yapacağını hiç düşünmedim ama perşembe hastaneye yatınca 2.kez yaptırdı 2 doz...
inşallah ciğerleri gelişmiştir... ve emebiliyorlardır ve inşallah sağlık sorunları olmazda eve geliriz

Arkadaşlar benim bugün de sulu akıntım devam etti birkaç kez, doktorumla konuştum yarın sabah çağırdı kontrol için, bugün istirahat etmemi söyledi, bakalım ne diyecek.
Bugün ne keyfim ne de halim var, arada kasılma, en çok nefes sıkışması, yatsam olmuyor otursam olmuyor...
inşallah yarın hayırlı haberler alırız...

sanırım doğum yapanlar bi süre gelemiyor :)) eee malum yeni bi hayata adapte olmak kolay değil...
acaba başka bi topicte koparmıyız yoksa daha mı sağlam ilişkilerimiz olur ??
zaten yakında doğumu olacak çok kişi var aslında

canım inşallah yarın hayırlı haberler alırsın
su gelmesi olayını yaşamadım bi fikrim yok... ama kasılma nefes alamama sancı uykusuzluk ne ararsan var bugün bende de

Canım sen ne yaptın bu arada, dr. kontolün ne zaman? Bebeklerin iyidir inşallah

Sağ ol canım sorun yok inşallah şimdilik. Sürekli takipteyim ama psikolojik olarak oldukça rahatladım şükür. Annem de geldi, dikkatim biraz dağıldı, iyi oldu. İnşallah bir sorun çıkmaz. Bol bol yatıyorum bakalım. Kontrolümüz perşembe. Gün sayıyorum çabuk gelsin diye.

Bebeklerin gelişinden sonra yeni bir dönem başlıyor ve aslında birbirimize sorup destek alacak çok konu var. İlk şoku atlattıktan sonra paylaşım olacaktır mutlaka ve faydalı da olacaktır diye düşünüyorum. Gündem tamamen farklı hatta bebeklerin aylarına göre bile değişiyor:)

tamam ben yeni bir konu açayım orada da tecrübeleri paylaşalım ama buraya giren oraya giren derken kopukluk olabilir diğer topik boşta kalabilir ama yine de açabilirim isterseniz

valla yine en çok ben geliyorum elimden geldiğince de herkese cevap vermeye çalışıyorum
iki bebeyle bundan iisi can sağlığı

yok maşallahın var sen iyi geliyorsun canım
inşallah bizde bu kadar vakit bulabiliriz
nasıl bebişlerin sen nasılsın
sanırım bi düzenin oluştu

Canım nazar değdi bizlere herhalde. Hepimizin sıkıntıları ortaya çıktı bu haftalarda. Allah beterinden korusun. Sabah git bakalım, hayırlı haberlerle gelirsin inşallah. İnsan farklı bir durumla karşılaşınca psikolojik olarak çöküyor, keyfinin olmaması ondandır belki de. Hayra yor, çok takılmamaya çalış (Yani ben beceremiyorum da sen yapabilirsen iyi olur en azından:) )

Sevindim canım iyi olmanıza. Allah senin kalbinin güzelliğini, iyi niyetini görüyor. İnşallah sorun çıkmayacak. Annenin gelmesi de iyi olmuş, ne güzel. İnsanın her gün gidip göresi geliyor bebişlerini. Evde ultrason olsaydı keşke diyorum ya da hamileler için ultrason kiralama sistemi geliştirseler ya :))

yok maşallahın var sen iyi geliyorsun canım
inşallah bizde bu kadar vakit bulabiliriz
nasıl bebişlerin sen nasılsın
sanırım bi düzenin oluştu

şimdilik bir düzen var ama ilerde nasıl olur bilemiyorum
malum kırkından sonra değişiyorlar olayı varya bakalım bizde nasıl olacak
bebişler ii çok şükür yiyip içip yatıyorlar :))
yarın işitme testine götüreceğim onları ,inş. bir sıkıntı çıkmaz ,gitmişken sarılık değerlerine de baktırayım ,boylarını kilolarını ölçtüreyim diyorum
banyo günümüz yarın bir de ,bayağı işimiz var yani:))
insan onlarla uğraşırken günleri unutuyor valla
bu arada yeni resim ekliyorum albüme bakmak isteyenler için bugün çektim

ilacın etkisi geçti ben yine nöbetçi....
sancım azalmış oysa ki ben bugün doğuma giderim diye düşünüyordum
hayırlısı artık... ama ilacı kesmez sanırım

ayaktayken yaşadığın kasılma gelincik. zaten nefesinin daralmasından anlarsın onu. benim direkt nefesim daralıyor ve mesaneme de baskı yapıyor. bence sen de dinlenmeye başlamalısın. ayaktayken olduğuna göre rahim rahatsız oluyor demek ki. biz de bu olay yatarken de oluyor ve 4-5 dakikada bir olauyor. bu da direkt doğumu etkilemeuye balladı zaten. bence sen de artık dinlenmeye çalış.

benim 22. haftamda geçti bulantım. o zamana kadar da kullandım. ben de çoğu kez 2 günde bir içtim. 2. günün sabahına kadar etki ediyordu ilaç ama 2. günün akşamını bulmuyordu etkisi. yine de 2. günü akşamı bulantıyla geçirip ertesi sabah içiyordum ilacımı. ne kadar az içersem o kadar iyi diye düşünüyordum. kimi zamanda her gün içtim, çünkü çok şiddetlenmişti.
yediğini çıkardığında hiç bir faydası yok ki. o yediklerin bağırsaklarına geçecek ki oradan da kana geçsin. yediğinde mide direkt yukarı atıyor. yani yediğinin hiç faydası yok. sana işkence oluyor sadece.
ben de 26 saat falan kaldım 210 lira verdim. açıkcası hangi hizmetlere bu kadar para verdiğimiz bilmiyoruz. bugün medikal muhasabeye gidip soracağız. içinde muayene parası yok, çnkü kontrol hakkımız vardı. bu sürekli böyle olacaksa yandık valla. doktor durduramazsak sürekli kalacaksın demişti. bundan sonraki süreçte böyle olacaksa eğer ben devlet hastanesine giderim zaten. 5 dakika yakınımda tıp fakültesi var. oradaki doktor da aynı şeyi yapacak nasıl olsa. kendimizi doğum sonrasına da hazırlamamız gerekli. bizleri nelerin beklediğini bilmiyoruz.

yatarken nefesim daralıyor benimde. biraz dikleştirerirsem kendimi daha rahatım. bunlar bizler için normal bu süreçte. akıntından bir şey çıkmaz umarım. güzel haberlerini bekliyoruz.

günaydın hanımlar...
hepinize nazar değmiş belli. herkeste bir stres hali var. maşallah diyelim de geçsin uğursuzluk burdan.
ben haftasonu kayınvalidemdeydim. aldığı kıyafetleri gördüm hepsi çok güzel maşl. inşl Allahım giymeyi nasip eder pıtırcıklarıma. sadece kalın battaniye ve prematüre kıyafetleri eksik. onları da annem tamamlıyacak. sonra yıkar ütüler çantamızı hazırlarım inşl. sağlık olsun yeter ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…