- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.121
Aynen öyle ne yeme ne içme.Sinirlerim bozuluyor öyle olunca da başlıyorum ağlamaya.Zaten duygular tavanda.Belki ilk günümdür diye böyle olduğunu umuyorum.Yarın da denicem.Olmazsa ya seruma giderim ya da 2 güne 1 ilaç almaya çalışırım.Herkes de çıkarsan da ye diyor kolay mı sanki.Değil yemek, reklamlarda çıkan yiyecekleri görmeye bile katlanamıyorum.Senin tam olarak ne zaman geçti hatırlıyor musun?bu saatten sonra asıl bir şeyler yemen gerekecek. ben 22. haftama kadar kullandım. bulantıda bırak yemeyi su bile içemezsin ki. sen o zaman 2 günde bir seruma gideceksin. ya da baktı ki doktor serumla olmayacak dedi, mecburen bulantı hapına devam edeceksin.
valla yaşamayan pek bilmez. ben 10 dakikada bir kusuyordum, bir şey yesem de yemesem de. hatta o kadar kötü kusuyordum ki kusarken idrarımı tutamıyordum. kaç defa altıma kaçırdım. bulantı hapı kurtarıcım oldu. yine de her sabah kusmadan içmiyordum. kendimi deniyordum, bulantım kusmam varsa alıyordum hapı.
endişen konusunda haklısın. kimi doktor 9 ay kussan da bulantı hapı vermiyor. bir arkadaşım hamileliğini serumlarla beslenerek geçirdi. o da zor ve yorucu.
umarım yakın zamanda geçer bu derdin.
Annem için de teşekkür ederim canım.Bu bulantılardan daha hamileliğin keyfini çıkaramadım.Çocuklarımı aç bırakıyorum diye hepten üzülüyorum.Zaten şu ana kadar da sağlıklı beslenemiyordum.Şimdi iyice bitti.Yarın da deneyip bir şeyler yapıcam olmadı.Annene hayırlı yaşlar dilerim canım. Gerçekten de zor bir durum bulantı çekip aynı zamanda beslenmek zorunda kalmak... Baktın olmadı doktoruna söylersin serum vs. destek alırsın. İnşallah bulantıların kısa sürede geçer de tüm bunlara gerek kalmaz.
Yaa, demek ciğer geliştiricidenmiş. Hiç aklıma gelmemeişti. Ben nidilat ya da pre-par tarzı ilaçlar yapıyordur demiştim. Bana da 2 doz yapıldı 12 saat arayla ama adını bilmiyorum, aynıdır muhtemelen. Sağol canım, öyle şu süreci geçirmeyen heleki tekil hamilelik yaşayan hiç anlamıyor valla...canım ben şimdi araştırdım bu hareketlerin azalması olayını, başka başka forumlara baktım. ciğer geliştirici iğne yapıyormuş. 2-3 gün hareketleri azaltıyormuş, sonradan da düzeliyormuş. celestone ciğer geliştirici iğne bebek hareketlerini azaltır mı diye araştırınce bir kaç yazışma gördüm. nidilat falan yapmıyormuş. sana da ciğer geliştirici yapmışlardı değil mi?
niye içimi karartasın, birbirimizin halinden en iyi yine biz anlarız. yaşanmayınca bilinmiyor çünkü.
canım şiddetlenerek geliyor... ilacı alınca biraz hafifliyor ama bu defa çok etkili olmadı
benim ilk 31+3 de olmuştu ozaman kolay durdu sonra 33 de ama şimdi o kadar hafiflemiyor
şimdi de artıyor ama bu defa hastaneye gitmeyeceğim çnk çok masraflı oluyor ve evdeki gibi sadece ilaç alıyorum
serumun bi faydası olmuyor sadece nst de ne çıkar merak ediyorum
artık sabah dr.uma gideceğim
benim hastane 300Yaa, demek ciğer geliştiricidenmiş. Hiç aklıma gelmemeişti. Ben nidilat ya da pre-par tarzı ilaçlar yapıyordur demiştim. Bana da 2 doz yapıldı 12 saat arayla ama adını bilmiyorum, aynıdır muhtemelen. Sağol canım, öyle şu süreci geçirmeyen heleki tekil hamilelik yaşayan hiç anlamıyor valla...
Ben de az önce hastaneye gitsem mi dedim vazgeçtim. Dr.u aradım ilacın dozunu arttırdı. 3 saatte bir içeceğim artık. Karnım yani göbek deliğimin hemen üstü taş gibi dosba, sanki derim ikiye ayrılacak gibi ağrıyor. Annem normal, bende de olurdu ki seninki ikiz dese de rahat edemedim aradım dr.u
Hastane çok masraflı evet, biz geçen 12 saat yatmama rağmen 300 lira verdik valla. Soyguncu olmuşlar iyice. 24 saat yatış 200 lira, tahlil muayene derken 300.ü buldurdular. Nst.yi merak ediyorum, onun için gidecektim sonra kalsın bakalım, yarın olsun dedim. Tedavi aynı değil mi sonuçta? Serum dışında aynı ilaçları içiyoruz işte...
benim hastane 300
dr.um gelirse 100
serum falan derken 500 olabiliyor(
sadece nst 82tl
yarın kendi yerine giderim en fazla 75e çıkarım ... sancım var ama inanın bişey yapmıyorlar
serum nst nidilat veriyorlar
artık bana ciğer geliştirici yapmazlar çünkü 2*2 kere yapıldı
yarına kadar dayanamazsam zaten doğururm :))
karın sertleşmesine gelince benimde üst kısım çok sert...zaten aşağıya doğru sertleşme başlayınca doğum belirtisi... hafife alma ama benim uzun zamandır taş gibi alıştım artık
beni doğum paklar artık sanırım
Merhaba kizlar. Sali günü sanciyla yine hastaneye gittim. Dogum sancılari basladigi icin saat 4 de sezeryana aldilar beni. Yavrularimi dunyaya getirdim. Oglum 2800 kizim 2140 gr dogdu. Oglum hizli nefes alip verdigi icin kuveze koydular. Allahtan 2 gun kaldı ve hep birlikte evimize geldik. Simdi ikiside iyi cok şükür. Firsat bulunca ayrintili yazarım kızlar.
Oooo seninkiler iyice abartmış valla. Sadece nst için devlete gitsen olmaz mı? Ben arada gidiyorum doğumevinin aciline. Bu arada Ciğer geliştiricinin 2 kez yapıldığını bilmiyordum. Dayanırsın inşallah canım benim. Bu zamana dayandın. Sertleşme konusunda bana moral mi verdin dikkat mi et diyosun anlamadım, aşağılar sert değil göbek çevresi ve üstü sert.
Nurhan gözün aydın, hayırlı uğurlu olsun bebeklerinle yeni hayatın:) sağlıklı, şanslı güzel ömürler dilerim size, uygun olunca bize yine haber verirsin...
Kızlar doğum yapanların paylaşımları için ayrı bir topic mi açsak ? Buradaki yazışmaların arasında doğum sonrası paylaşımlar karışıp gitmesin. Delikız böyle yapacaksak öncülük yine sana yakışır:))
Arkadaşlar benim bugün de sulu akıntım devam etti birkaç kez, doktorumla konuştum yarın sabah çağırdı kontrol için, bugün istirahat etmemi söyledi, bakalım ne diyecek.
Bugün ne keyfim ne de halim var, arada kasılma, en çok nefes sıkışması, yatsam olmuyor otursam olmuyor...
inşallah yarın hayırlı haberler alırız...
Canım sen ne yaptın bu arada, dr. kontolün ne zaman? Bebeklerin iyidir inşallah
sanırım doğum yapanlar bi süre gelemiyor :)) eee malum yeni bi hayata adapte olmak kolay değil...
acaba başka bi topicte koparmıyız yoksa daha mı sağlam ilişkilerimiz olur ??
zaten yakında doğumu olacak çok kişi var aslında
tamam ben yeni bir konu açayım orada da tecrübeleri paylaşalım ama buraya giren oraya giren derken kopukluk olabilir diğer topik boşta kalabilir ama yine de açabilirim istersenizNurhan gözün aydın, hayırlı uğurlu olsun bebeklerinle yeni hayatın:) sağlıklı, şanslı güzel ömürler dilerim size, uygun olunca bize yine haber verirsin...
Kızlar doğum yapanların paylaşımları için ayrı bir topic mi açsak ? Buradaki yazışmaların arasında doğum sonrası paylaşımlar karışıp gitmesin. Delikız böyle yapacaksak öncülük yine sana yakışır:))
sanırım doğum yapanlar bi süre gelemiyor :)) eee malum yeni bi hayata adapte olmak kolay değil...
acaba başka bi topicte koparmıyız yoksa daha mı sağlam ilişkilerimiz olur ??
zaten yakında doğumu olacak çok kişi var aslında
tamam ben yeni bir konu açayım orada da tecrübeleri paylaşalım ama buraya giren oraya giren derken kopukluk olabilir diğer topik boşta kalabilir ama yine de açabilirim isterseniz
valla yine en çok ben geliyorumelimden geldiğince de herkese cevap vermeye çalışıyorum
iki bebeyle bundan iisi can sağlığı
Canım nazar değdi bizlere herhalde. Hepimizin sıkıntıları ortaya çıktı bu haftalarda. Allah beterinden korusun. Sabah git bakalım, hayırlı haberlerle gelirsin inşallah. İnsan farklı bir durumla karşılaşınca psikolojik olarak çöküyor, keyfinin olmaması ondandır belki de. Hayra yor, çok takılmamaya çalış (Yani ben beceremiyorum da sen yapabilirsen iyi olur en azından:) )Arkadaşlar benim bugün de sulu akıntım devam etti birkaç kez, doktorumla konuştum yarın sabah çağırdı kontrol için, bugün istirahat etmemi söyledi, bakalım ne diyecek.
Bugün ne keyfim ne de halim var, arada kasılma, en çok nefes sıkışması, yatsam olmuyor otursam olmuyor...
Sağ ol canım sorun yok inşallah şimdilik. Sürekli takipteyim ama psikolojik olarak oldukça rahatladım şükür. Annem de geldi, dikkatim biraz dağıldı, iyi oldu. İnşallah bir sorun çıkmaz. Bol bol yatıyorum bakalım. Kontrolümüz perşembe. Gün sayıyorum çabuk gelsin diye.
yok maşallahın var sen iyi geliyorsun canım
inşallah bizde bu kadar vakit bulabiliriz
nasıl bebişlerin sen nasılsın
sanırım bi düzenin oluştu
ayaktayken yaşadığın kasılma gelincik. zaten nefesinin daralmasından anlarsın onu. benim direkt nefesim daralıyor ve mesaneme de baskı yapıyor. bence sen de dinlenmeye başlamalısın. ayaktayken olduğuna göre rahim rahatsız oluyor demek ki. biz de bu olay yatarken de oluyor ve 4-5 dakikada bir olauyor. bu da direkt doğumu etkilemeuye balladı zaten. bence sen de artık dinlenmeye çalış.nasılsınız kızlar..30 u geçen arkadaşlarımızda sorunlar çıkıyo,hilbur,dosba,tuğba...daha unuttuğum varsa kusura bakmasın inşallah bunlarıda atlatıcaz.sizin şikayetlerinizi okuyorum ve bilgileniyoruz...kızlar ben ayakta fazla hareket edince örneğin evi süpürünce karnım sertleşiyo, içim bi tuhaf oluyo,hiç kıpırdamak istemiyom o an.ama hep ayaktayken oluyo 1-2 dk sonra geçiyo.sizce bu önemlimisizin kasılmalarınız hiç uzandığınız zaman oluyomuydu.benimki yoksa kızlarımın hareket etmesimi anlayamıyorum.randevümede daha var , yoksa öne alıp gitsemmi....şunuda söyliyim kıpırdadıklarında acayip vuruyolar otururken olsun,ayakta olsun ama bu anlattığım vurma gibi değil, sanki karnımın içini o an sert bi balon kaplıyo,acı değil ama hissettiğim,beni rahatsız ediyo.....cevabınızı sabırsızlıkla bekliyom, görüşürüz....
benim 22. haftamda geçti bulantım. o zamana kadar da kullandım. ben de çoğu kez 2 günde bir içtim. 2. günün sabahına kadar etki ediyordu ilaç ama 2. günün akşamını bulmuyordu etkisi. yine de 2. günü akşamı bulantıyla geçirip ertesi sabah içiyordum ilacımı. ne kadar az içersem o kadar iyi diye düşünüyordum. kimi zamanda her gün içtim, çünkü çok şiddetlenmişti.Aynen öyle ne yeme ne içme.Sinirlerim bozuluyor öyle olunca da başlıyorum ağlamaya.Zaten duygular tavanda.Belki ilk günümdür diye böyle olduğunu umuyorum.Yarın da denicem.Olmazsa ya seruma giderim ya da 2 güne 1 ilaç almaya çalışırım.Herkes de çıkarsan da ye diyor kolay mı sanki.Değil yemek, reklamlarda çıkan yiyecekleri görmeye bile katlanamıyorum.Senin tam olarak ne zaman geçti hatırlıyor musun?
Annem için de teşekkür ederim canım.Bu bulantılardan daha hamileliğin keyfini çıkaramadım.Çocuklarımı aç bırakıyorum diye hepten üzülüyorum.Zaten şu ana kadar da sağlıklı beslenemiyordum.Şimdi iyice bitti.Yarın da deneyip bir şeyler yapıcam olmadı.
ben de 26 saat falan kaldım 210 lira verdim. açıkcası hangi hizmetlere bu kadar para verdiğimiz bilmiyoruz. bugün medikal muhasabeye gidip soracağız. içinde muayene parası yok, çnkü kontrol hakkımız vardı. bu sürekli böyle olacaksa yandık valla. doktor durduramazsak sürekli kalacaksın demişti. bundan sonraki süreçte böyle olacaksa eğer ben devlet hastanesine giderim zaten. 5 dakika yakınımda tıp fakültesi var. oradaki doktor da aynı şeyi yapacak nasıl olsa. kendimizi doğum sonrasına da hazırlamamız gerekli. bizleri nelerin beklediğini bilmiyoruz.benim hastane 300
dr.um gelirse 100
serum falan derken 500 olabiliyor(
sadece nst 82tl
yarın kendi yerine giderim en fazla 75e çıkarım ... sancım var ama inanın bişey yapmıyorlar
serum nst nidilat veriyorlar
artık bana ciğer geliştirici yapmazlar çünkü 2*2 kere yapıldı
yarına kadar dayanamazsam zaten doğururm :))
karın sertleşmesine gelince benimde üst kısım çok sert...zaten aşağıya doğru sertleşme başlayınca doğum belirtisi... hafife alma ama benim uzun zamandır taş gibi alıştım artık
beni doğum paklar artık sanırım
Arkadaşlar benim bugün de sulu akıntım devam etti birkaç kez, doktorumla konuştum yarın sabah çağırdı kontrol için, bugün istirahat etmemi söyledi, bakalım ne diyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?