2013 ikiz anne adayları buraya

Canım ayakta durmaktan oturman daha iyi ama ileriki haftalarda rahime baskı yaptığı için dr.lar çok önermiyorlar, aman dikkat et. İnşallah şimdi iyi haberler aldığın gibi sağlıkla kucağına almak da nasip olur inşallah. Bugün tatil günün sanırım, dinlen bol bol.
Canım çok sevindim enfeksiyon durumu olmamasına. Sen yine bol su iç, dikkat et kendine. İnşallah 34 hatta sonralarını da görürüz hep birlikte
artık geceleri burda olurmuyum bilmem ama gece nöbetçileri yok bugün
hilbur,tuğba,bekay ??? inşallah iyisinizdir
Dün eşim geldi gece, uyumadım ama onunla konuşup ilgilenmekten seni yalnız bıraktım. Kızlarım babaları gelince eski hareketlerine kavuştu ve sertleşmedi karnım. Böylece her şeyin psikolojik olduğunu bir kez daha anladım. Eşim hala kötü ama en kısa zamanda toparlar umarım, kolay değil baba acısı. Kızlarım doğuncada babalarını tekrar hayata bağlarlar inşallah...

Hilalim Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah canım. En kısa zamanda durur umarım sancıların. Rahimde açılma olmaması çok iyi aslında bu sancıya rağmen. Umarım azcık daha beklerler ama beklemezlerse de üzülme. Emin ellerdesin. Bizden birine numaranı msj at da merak ediyoruz seni, haberleşelim. İyi haberlerle görüşürüz inşallah

Canım bu durumda önemli olan bebeklerimiz ve biziz. O nedenle nezaketi ve mütevazı tavrı bir kenara bırakıp uygun bir dille durumu ifade etmekte fayda var. Ben annemle k.validemin bir araya gelmesinden bile tırsarken başka başka misafirleri hiç düşünemiyorum

Öncelikle doğumunu yapmış ve bebeklerine kavuşmuş anneleri tebrik ediyor ve kendilerine bebişleriyle çoooookkk ama çooook uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

dosba, hilbur, ntugba ve sonlardaki doğum haftalarında bulunan tüm diğer arkadaşlarım için en hayırlısını diliyorum. Gönül ister ki siz ve bebekleriniz biraz daha dayanabilin; ama Allah ne yazmışsa onu yaşayacağız hepimiz ... Umarım hepiniz bu süreci kolay atlatır ve sağlıkla bebişlerinize kavuşursunuz Rabbimin uygun gördüğü vakitte ...

Epidural sezaryenden korkmayın; ben 3 kez oldum bugüne kadar ... ve ters bir durumla karşılaşmadığım sürece, ikizlerimde de kesinlikle bu yöntemi istiyorum.

Bir Medela kullanıcısı olarak ben de Medela'yı öneriyorum; hatta çiftlisini ... çok zaman kazandırır. Gerçi diğer markaları bilmiyorum fiyatlarını da ... Ben 6 sene önce aldığımda Medela 300 TL idi; ve geçen CNR'daki anne ve bebek fuarında gördüğümdeki fiyatı ise 275 TL idi. Yani hiç zam gelmemiş ... Tabi delikız da sanırım başka bir marka kullanıyor onun tecrübelerine de danışabilirsiniz; ama benim nacizane tavsiyem; almışken tekli değil ikili alın özellikle benim gibi kısa bir süre sonra çalışmayı düşünecek anneler için çok kolaylık sağlayacaktır.

Benim dün enfeksiyon testim ve şeker yükleme testim yapılacaktı; ama dün bütün gün ne yediysem çıkardım ve sağlığım hiç iyi değildi; gidemedim. Bugüne de yetişecek çeviri dosyalarım bulunduğundan maalesef yarına kaldı testlerim. Umarım iyi geçer ...

Misafir meselesine gelince ... Delikız sonuna kadar haklı... Elletmeyin başlarda bebeklerinizi ... Ben ilk 15-20 gün yardımcı olabilecek kişiler dışında kimsenin bizi rahatsız etmemesi gerektiğini düşünüyorum. İlkinde acemiydim ve neredeyse herkesin yanında emzirmeye çalıştığım oldu ve çok nazar aldım; tabi a sütün yetmiyor galiba ... bu çocuk niye hemen uyanıp ağlıyor gibi saçmalıklar da dinledim. ama bu sefer daha tecrübeliyim ... Annem dışında kimsenin yorum yapmasına bile izin vermeyeceğim. En ufak bir olumsuz yorum bile insanın moralini çok bozabiliyor. Zaten kendiniz çocuğa yetebiliyor muyum acaba stresini yaşarken, en yakınlarınız olduğunu düşündüğünüz kişilerden gelen bu negatif yorumlar sizi sinir ediyor. Zaten doğum sonrası depresyon denen bir olgu gerçekten var özellikle ilk doğumda ... Bunu atlatabilmeniz için mümkün olduğu kadar sakin, huzurlu ve neşeli olmaya ve dış mandalların dediklerini takmamaya çalışın... Zor ama imkansız değil ... kimse sizden ve bebeklerinizden daha önemli değil... Servisi ikramı da unutun; yanınızdaki kişiler yapabiliyorsa yapsın; yapamıyorsa "kusura bakmayın, bir dahakine" demeyi bilin ve kendinizi boşuna yormayın ...

Ay çok konuşmaya başladım yine ... Yaş aralığına bakınca ablalarınızdan biri olarak tecrübelerimi size de aktarmak istiyorum ama siz benden önce doğum yaptığınızdan/yapacağınızdan sizin tecrübelerinizden de çok faydalanıyorum/faydalanacağım.

Herkese selamlar ve sevgiler ...

kızlar merhaba. bugün şeker yüklemem vardı. 75 lik verdiler. içerken sorun yaşamadım. ama 1 saat içinde istifra ettim bugün biraz zor geçti. çok şükür şeker çıkmadı sonuçlarım iyi.rapor işini de hallettim.ilk önce 10 gün 10 gün 2 kez verip raporlarımı kullandırıp sonra heyet raporu verecek.rapor üstüne rapor bizde problem olmaz heralde değil mi sevgili öğretmen arkadaşlarım ?
çok şükür rahatladım. dün gece stresten uyku uyuyamadım yaaa.

Hilbur canım merak etmiştik seni, öncelikle geçmiş olsun bu kadar ağrı çekmek kolay değil, sen kaçgündür birkaç kez doğurmuş kadar olmuşsun. Rahimin açılmaması ve su gelmemesi çok önemli, dün doktorum söyledi bazen yalancı sancılar ve kasılmalar çok şiddetli bile olabilir, rahim açılmadığı sürece bu doğum demek değildir dedi. Son mesajında sancının kontrol altına alındığını anlıyorum, inşallah ilaçlar yeni etki ediyordur ve böyle kontrollü devam eder. Bak Dosba kaç haftadır bu şekilde idare ediyor. Olmazsa da 32. hafta kritik çok önemli riskler atlatılmış durumda, dediğin gibi biraz küvezde büyümeleri gerekebilir ancak başka bir sorun olmayacaktır inşallah.
Senin sakin kalman çok önemli bu aşamada, hepiniz için en hayırlısı neyse o olsun, buna dua edelim...

Doğum kısmında hastanede ve eve gelince evde oluşacak o ilk etaptaki hengame benim de en çok kafama takılan şey, çok örneğini gördüm, herkes karışıyor, her kafadan bir ses çıkıyor, biz zaten ameliyatlı vaziyetteyken ortalık karışıyor. Bu sefer anne çocukları kimseye bırakmayayım diye yataktan fırlamak zorunda kalıyor. Süt mevzusu ayrı bir ritüel, sakin ve özel yaşanması lazım. Son günlerde çok yakın çevre haricinde doğumu kimseye haber vermesem, eve geçip birkaç gün toparlanınca mı söylesem diye düşünmeye başladım açıkçası, bu yazı da tam üstüne denk geldi:) Bebekleri fazla ortada gezdirmemek ve elletmemek de önemli tabi...

Öncelikle geçmiş olsun, sonuçlarının iyi olmasına sevindim. Rapor üstüne rapor kullanabilirsin canım, bir sorun çıkmıyor.

hem bebişler hem de senin için en iyi vakti kararlamıştır rabbim.o yüzden küveze girerler falan diyede sıkıntı yapma.biz allaha sığındık vaktimizi bekliyoruz hepimiz :)

teşekkürler tecrübelerini yazdığın için. bence de süt pompasını 2 li almak daha makbul. piyasa araştırması yapıyorum. medela nın var ama sitedesinde stokta yok yazıyor. , bir de lansinoh' un 2 lisi var. lansinoh'un yorumlarını okudum. kullananlar memnun da kalmış. hem daha da uygun fiyatı.
lohusa depresyonu geçiren çoğu kişi gördüm. çok normal bir durum. çevrenin anlayışı çok önemli. nazara da inanıyorum.

arkadaslar iki gündür bogazlarim sisti, öksürükte cabasi. öksürmek bebeklere etki yaparmi, ne icebilirim iyileseblmek icin

Geçmiş olsun canım, doktorunu haberdar et istersen, en doğru çözümü o bulur. Bizim durumumuzda hiçbir şeyi es geçmemek gerekiyor biliyorsun. Bitki çayları falan da zararlı olabilir belki, yine içersen de doktorunun önereceği bir bitki çayı iç. Bunun dışında karabiber ve pekmezi birbirine katıp yiyebilirsin, doğal çözüm olarak.

Son düzenleme:
Kızlar ben hala tüm gün boş boş yatıyorum. Ne süt sağma makinesine ne de biberon markalarına karar verebilmiş değilim. Bebek bezinde bile kararsızım, prima mı diğer markalar mı diye. Almam lazım en kısa zamanda ama maddi durumların son olaylarla sıkıntıya girmesi karar vermemi zorlaştırıyor. Ne yapacağım bilmiyorum

Bir sorun çıkmamasına sevindim canım.Bu arada ben de öğretmenim.Bana müdürüm doğuma kadar rapor al göreve başla bırak yapma dedi.Ben 2. dönem başlamayı düşünüyordum aslında.Gerçi bu bulantılarla okulda ne yaparım onu bilmiyorum.

Ben de son an sıkışmayalım diye yavaş yavaş bir şeyler almaya başlayayım diyorum ama herkes çok erken diyor beni korkutuyor.Bundan sonra herşey çocuklarımız için.Kendi ihtiyaçlarımızdan kısıp alabildiğimizin en iyisini alıcaz artık.Sen çok bekleme artık bence.Bebekler acele edip sürpriz yapabiliyorlar

canım bu eksikliklerini tamamlamaya çalış. her şeyin en iyisini almak zorunda değilsin. insan yanılıyor çok para verince en iyisini aldığını sanıyor. ortalama bir şeyler almak yeterli bence. sağlıklı malzemeden yapılsın yeter.
ben herşeyimi parça pinçik aldım. dışarı çıktığım zamanlar uyguna gördüğüm yerlerden aldım hep. az çok her şeyin fiyatını biliyordum. kimisini internetten kimisini mağazalardan aldım. bezini ve biberonlarını hazır et bence. her an herşey olabilir. süt sağma makinasını ben de almadım. hastaneme sordum, siz sezaryenden sonra süt pompası veriyor musunuz diye. veriyoruz dedi. ilk gün hastaneninkini kullanırım. eve çıktığımda sütümm gelmezse o zaman alacağım mecburen. aslında sütüm gelse de gelmese de alacağım sanırım. doğum yapanlar bebeklerin güçsüz olduğu için sütü çekemediğini söylüyor. kıyamam herhalde, zorlayamam. sağar veririm gibime geliyor.
maddi durumları hiç sorma. bu süreçte hangimizin cepleri boşalmadı ki. etrafında hediye almak isteyipte sana danışan varsa onlara söyleyebilirsin. ne bileyim, kardeşlerine vs. bence çekinmeden de söyle, ileride sen de bu kişilere aynı duyarlılıkla yaklaşacaksın çünkü. böyle zamanlarda yardımlaşmak çok önemli. ama ben biliyorum seni, kafan başka yerde kime ne söyleyeceğim diyorsundur.
benim şuan prematüre kıyafetlerim ve pompam eksik. ihtiyacımı soran olursa direkt prematüre kıyafet olduğunu söyleyeceğim. küçük kızım şuan 1400 gr civarında. doğana kadar en fazla 400-500 gr alsa bile 2 kilo olmaz. o yüzden prematüre kıyafete ihtiyaç olacak. malum onlarda çok pahalı.
bebekler bereketiyle gelir derler, inşallah bizim için de öyle olur. umarım zırt pırt hastalanmazlar, asıl masraf hastanede çıkıyor. onun dışında herşeyleri hazır, sadece mama ve bez masrafı çıkar.
inşallah en kısa zamanda toparlarız maddi durumları.

Tuğba sen anlıyorsun beni, kafam karmakarışık olduğundan ona bile karar verecek gücü hissedemiyorum kendimde. Bebeklerin her şeyi tam, prematüre henüz almadım ama elimde prematüreye çok yakın takımlar var, olmadı eşim gider alır hemen. Onu çok düşünmüyorum ama bu biberon ve süt sağma makinesi düşündürüyor beni. Lansinoh'un ikilileri indirimde ama iyi mi bilmiyorum, spectra-3, medela, ameda, avent diğer önerilenler. Ama ne nerde ucuz ve kullanışlı bilmiyorum. Biberonda avent, nuk, mr.browns diyenler var ama karar veremiyorum. Sen biberonda hangisini aldın?

İndirimli fiyatla bebek bezlerini e-bebek sitesinden aldım molfix in prematüre olanlarından. Süt sağma makinesini de yakında doğum yapmış olan bir arkadaşım verdi. Lansinoh'un çiftlisi, memnun kalırım inşallah. Benim de hasta bezi, ateş ölçer, buhar makinesi,anne sütü artırıcı çay, yenidoğan ıslak mendil, emzik, ana kucağı kaldı acil ihtiyaç olarak.Çoğunun markalarını belirledim sadece alınması kaldı, eşim alır artık, ben çıkamam sanırım...
Ekonomik olarak biz de çok sarsıldık ama toparlarız inşallah zamanla... Allah hepimize ödeme kolaylığı versin...

arkadaslar iki gündür bogazlarim sisti, öksürükte cabasi. öksürmek bebeklere etki yaparmi, ne icebilirim iyileseblmek icin
bol su ve ılık ballı limonlu su iç çok ii geliyor boğazlara ,bi nevi tylol hot gibi oluyor işte ,bal ve limon
geçmiş olsun
hadi geçmiş olsun ,şeker yüklemesi herkeste bir olmuyor ama atlamışsın gözünaydın

medelayı ben de biliyorum ii bir marka diye ama açıkçası o kadar para veremem bir makineye.
süt sağma öyle uzun süren bir işlem değil ki ,ben 2 göğsümü 15 dakikada sağıyorum
nerdeyse yarı fiyatı tekliler..
ben de medela alacaktım aklımda o vardı ama nasip bunaymış bu oldu
markası farketmez aslında işlevi önemli ,güzel çekiyormu çekmiyormu
hastanedeki pompalar biraz dandik tam çekmiyor evdekinin güzel çekmesi lazım ki tüm sütü boşaltsın
bana kaynanam geldi kaldı annem vardı o zaman yanımda ,ben sadece bebeklerle ilgilendim ,onlar yedirip içirip pişirdiler ,hiç ellemedim ,heryere yetişmek mümkün değil ki ,zaten yorgunluk da sütü etkiliyor ,o yüzden ne kadar az yorulursak süt o kadar ii geliyor ,bu yüzden sadece bebeklere odaklanmak lazım gerisi boş ..
milleti naılsa memnun edemezsinz ,ne yapsanız mutlaka eksik bulurlar
o yüzdenkimseyi tınlamayın bebişlere konsantre olun,adam olan adam zaten 2 bebeyle niye bize hizmet etmiyor demez ...
ben şuan yalnızım ,misafir geldiğinde dışardan pasta börek sipariş veriyorum hiç uğraşmıyorum
en mantıklısı da o zaten ,kendinizi harapetmeyin sakın çünkü bebeklerin size ihtiyacı var

Canım arkadaşın memnun kalmış mı peki lansinohtan? Bebek bezi hala indirimli mi e bebekte? Buhar makinesi almayacağım ben.

Canım arkadaşın memnun kalmış mı peki lansinohtan? Bebek bezi hala indirimli mi e bebekte? Buhar makinesi almayacağım ben.

E- bebek' te Molfix Prematüre Bebek Bezi 50`li Bebek Bezi 19,99 TL den 16,99 TL' ye düşmüş şu an. Ben de o fiyata almıştım. Ben prematüre kıyafetlerle sipariş verdiğim için bu siteden almıştım,belki başka sitelerde daha da indirimlidir bir göz at istersen.
Ben de buhar makinesi istemiyordum ama şu an oturduğum evde boğazımız geceleri çok kuruyor, sürekli su koyuyorum baş ucuma, bebişlerimi düşünemiyorum bile. O yüzden bizim için aniden acil bir ihtiyaç oluverdi ister istemez...

Kısa bir süre kullanmış, tek bebekti onunki zaten, gerek duymamış kullanmaya pek. Fırsat bulup da bizzat görüşemediğimden soramadım memnun kalıp kalmadığını.

Molfix Prematüre Bebek Bezi 50`li Bebek Bezi - e-bebek.com

Son düzenleme:
ben 2012 annesiyim ama yazdıklarnızı görünce yazmak istedim ben de. ben de 2 li süt pompası almıştım ama hiç iki göğsümü birden sağamadm aynı anda. hep tek tek sağdım çünkü ilk etapta memenin oturtulduğu aparatı da diğer elimde desteklemek durumunda kalıyordum. bence bu yüzden tekli de işinizi görür. hatta aventin manuelinden de çok memnun kalanlar var.

biberon meselesi de bebekten beğe değişiyor ama ben aventin yenidoğan setini almıştım kampanyayla gerçi benimkiler aventi beğenip almadılar :S biberon bize abartmıyorum neredeyse mamalar kadar külfetli oldu çok biberon değiştirdim özellikle kızım biberon konusunda çok sorun çıkarıyor. biberon meselesi biraz da bebeğin seçimi

bebek bezinde de şu sırada e-bebekte kampanyalar var bu ayın 22 sinde de yeni bir kampanya daha yapacaklar prima premium care için bence premium care in yenidoğanını almak daha avantajlı olur çünkü 12 saate kadar kuruluk sağlıyor ilk aylarda da çok sık bez değiştirmek durumunda kalınacağı düşünülürse diğer bezlere oranla pahalı gibi görünse de daha az kullanım olacağım premium care de diğerleriyle aynı fiyata gelmiş oluyor.

prematüre kıyafeti almamıştım ben yenidoğan tulum ve bodylerini kullandım zaten 1 ay 1,5 ay sonra o aldıklarınız hep boşa çıkıyor hızla büyüyorlar bence ilk etapta prematüre kıyafete çok bütçe ayırmayın

mrb bekaycım,uzun zamandır giremiyodum herkesi çok merak ediyorum aklım hep burada ama fırsat bulamıyorum,öncelikle bebek bezi hangisi uygunsa onu al,ben hep molfix kullanıyodum,geçenlerde prima almış babam,hiç bi farkı yok,üstelik çok pahalıymış,iki bebeğe zaten bez yetişmiyo,o yüzden hangisi uygunsa onu al,biberon ve makineyide tuğbaya katılıyorum,sağlıklı olsunda çok kaliteli olmasınada gerek yok,ben avent kullanıyorum,sana uyarsa tavsiye ederim,allah maddi manevi kolaylık versin,umarım kayınpederinde iyidir...

mergencim listeyi cok beğendim,valla cahilliğime verin ama bu listeyi kim hazırladı:) bu arada benimkiler çift yumurta ve isimleri ERKAN SERHAT ve ERHAN SERDAR :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…