- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.261
Canım ayakta durmaktan oturman daha iyi ama ileriki haftalarda rahime baskı yaptığı için dr.lar çok önermiyorlar, aman dikkat et. İnşallah şimdi iyi haberler aldığın gibi sağlıkla kucağına almak da nasip olur inşallah. Bugün tatil günün sanırım, dinlen bol bol.bn spor tesisinde çalışıp hiç spora vakit ayırcak zamanı olmayan biriyim:)) akşama kadar oturuyorum bazen ayağım şişiyor.Bn de iyi geçtiğine sevindim ,herşeyini ölçtü özellikle serçe parmağına bakmak isteyince bnde sordum neden önemlimi okadar diye evet,önemli dedi neden diye sordum sanırım down sendromlularda serçe parmağın orta kemiği gözükmüyor dedi.Bi ohh çektim serçe parmağı gördüm deyince:))Bn 8:00-22:00 çalşp diğer gün izin yapıyorum.
Canım çok sevindim enfeksiyon durumu olmamasına. Sen yine bol su iç, dikkat et kendine. İnşallah 34 hatta sonralarını da görürüz hep birlikteArkadaşlar bugün kontrole gittik, bebeklerin suları azalmamış, rahim ağzında açılma yok, normal görünüyordu herşey. Enfeksiyon olması ihtimaline karşılık kan tahlili yaptırdı doktorum, onda da enfeksiyon çıkmadı. Bu durumda endişe edecek birşey yok, devam ederse de canını sıkma dedi. Bizim de içimiz rahatladı valla, neden olduğunu anlamadık ama neyse...
Doktor 34. Haftayı bulmamız çok önemli dedi, inşallah gayret edeceğiz tabi ki:))
Dün eşim geldi gece, uyumadım ama onunla konuşup ilgilenmekten seni yalnız bıraktım. Kızlarım babaları gelince eski hareketlerine kavuştu ve sertleşmedi karnım. Böylece her şeyin psikolojik olduğunu bir kez daha anladım. Eşim hala kötü ama en kısa zamanda toparlar umarım, kolay değil baba acısı. Kızlarım doğuncada babalarını tekrar hayata bağlarlar inşallah...artık geceleri burda olurmuyum bilmem ama gece nöbetçileri yok bugün
hilbur,tuğba,bekay ??? inşallah iyisinizdir
cumartsidne beri hastanedeyizbiliyorsunuz...geldiğimde makina 120 sancı göstermesine rağmen ben kahkahalar atıyordum tabi zaman ölne ilerlelemedi..2 saaat te 1 nidilat ve serum edavisine karş ılık sancılarım ancak 5 dak 1 50 lere indi...hala doğurmadım ama doktor salmıyorda...şuan ki halim nst yi an an anlıyabiliyorum ..değerlerimi kendim anlar haldeyim..fakat 50ler beni terletip 120ler filmlerdeki gibi ağlatır oldu malesef.DOĞUM SANCISI VARMIŞ:) buna rağmen suyumda azalma yada açılmam yok çok ilginç.rahim yolu normal bebeklerin kalp atışları normal ama ben sancılı...verilebilecek en yüksek doz verildiği için sancı olunca çekmekten başka çarem yok malesef.doktorum şu durumda ilaçla seni ben 36 ya kadar yine tutarım ama canın yanıyor diyor ve bu öle ben çekerim siz bebeklere bakın diyecek durumda değil...bugün belli çok taşıyamıycaksın burda 36 ya kadar kalmak çok maliyetli ama bu derece sancıyla seni evede yollıyamam dedi açık açık...1-2 güne bu ilaçlara yanıt alamazsak bebekleri alırız dedi.küveze girerler dedi.ama korkma yoğun bakıma girmezler artık onu atlattık dedi.1 doz daha ciğerleri için iğne yapıldı..zaten küçücük bebekleri küveze koyalım orası anne karnı sıcaklığında ve hijyenik,şimdi senin 2 tane bebeğe bu kadariyi ortam hazırlaman çok zor kendilerini toparlayınca alırsın burda gözümüzün önünde olurlar diyor.içimimi rahatlatmak için yapıyor bilmiyorum ama eve gitsem daha sıkıntı olucak gibi..dün akşam tamam eve gönder beni madem başka dozu yok bu işin suyum gelene kadar evde durayım dedim kabul etmedi.iyikide etmemiş yarım saat sonra feryat figan ağlıyodum sancıdan ,ağrı olunca kalp atışlarına bakıyorlar hemen bu ağrıyı evde çekseydim hastaneye kadar ölürdüm korkudan.....
Hilalim Allah hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah canım. En kısa zamanda durur umarım sancıların. Rahimde açılma olmaması çok iyi aslında bu sancıya rağmen. Umarım azcık daha beklerler ama beklemezlerse de üzülme. Emin ellerdesin. Bizden birine numaranı msj at da merak ediyoruz seni, haberleşelim. İyi haberlerle görüşürüz inşallah
Buara kiminle görüşsem "doğumda oradayız" diyor...
Benim ve eşimin ailesi,akrabaları,yakın arkadaşlar vs.
Yanımızda olmak,mutluluğumuzu paylaşmak istiyorlar sağolsunlar,
Ama;
İlk zamanlar evdeki kalabalığı düşünmek,beni şimdiden tedirgin ediyor...
Uygun bir dille annelerle bu konudaki düşüncelerimi paylaşıyorum ama hep kıyas " Ayşe'nin doğumundada herkes gelmişti" , "Fatma 1 günde ayağa kalkmıştı" gibi...
Ben 1-2 ayı sakin geçirmek,ardından sosyalleşmek istiyorum...
Çünkü gelen yatılı gelecek...Hem onlar için,hem bizim nasıl olur bilmiyorum...
Hamileliğin zorlu süreçlerinde yardım amaçlı gelmeye çekinenler,teklif dahi etmeyi aklına getiremeyenler,doğum sonrası kanama,emzirme vb.konusunu hiç düşünmüyor sanırım...
Yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum...
Canım bu durumda önemli olan bebeklerimiz ve biziz. O nedenle nezaketi ve mütevazı tavrı bir kenara bırakıp uygun bir dille durumu ifade etmekte fayda var. Ben annemle k.validemin bir araya gelmesinden bile tırsarken başka başka misafirleri hiç düşünemiyorum