- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.281
Tuğba sen anlıyorsun beni, kafam karmakarışık olduğundan ona bile karar verecek gücü hissedemiyorum kendimde. Bebeklerin her şeyi tam, prematüre henüz almadım ama elimde prematüreye çok yakın takımlar var, olmadı eşim gider alır hemen. Onu çok düşünmüyorum ama bu biberon ve süt sağma makinesi düşündürüyor beni. Lansinoh'un ikilileri indirimde ama iyi mi bilmiyorum, spectra-3, medela, ameda, avent diğer önerilenler. Ama ne nerde ucuz ve kullanışlı bilmiyorum. Biberonda avent, nuk, mr.browns diyenler var ama karar veremiyorum. Sen biberonda hangisini aldın?
Allah bebeklerinizi sizlere, sizleri bebeklerinize bağışlasın.Hep beraber evde olup kendin bakabilmen de çok güzel.
Gözün aydın.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallh.Darısı başımıza.Yalnız başına neden bırakıldın yaw.Küvezde fazla kalmadıkları için şanslısın ne güzel.Bu arada isimler çok güzel.İsimleriyle yaşasınlar inşallh.
Canım hayırlı uğurlu olsun. Allah bebeklerine sağlık ve uzun ömürler versin. Darısı vakti zamanı gelince bizlere inşallah... Sütün var mı bu arada, süt pompası kullanıyor musun?
nurhancım gözünaydın canım,çok şükür sağlıkla kavuşmuşsun yavrularına.ALLAH bizlere de nasip eder inşallah o günleri.Maşallah annesi kuzucuklarına,kıyamam ben onlara bizim için de kokla yavrularını...Rabbim güzel günlerde sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
bebeklerin hayırlı,ömürlü olsun canım.sana da çok geçmiş olsun.doğum haberlerini aldıkça şimdiden ben bile heyecanlanıyorum.nil ve kayra bebeği güle güle sağlıcakla büyüt inşallah
kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, inşallah sizlerinde hayırlı haberlerinizi alırız, bu arada size yaşadığım tecrübelerden bir kaç tüyo vermek istiyorum,
1. doğuma kesinlikle boydan gecelik götürün, dikiş yerlerinize baskı yaptığı için hiçbirşey giyemiyorsunuz, hatta iç çamaşırı olarak altınıza hamilelik kilotlarından götürün, ben onlardan kullandım çok rahat ettim
2. sütünüz hemen gelmeyeceği için yanınıza 1 numara bebek maması ve biberon alın, süt gelmediğinden bebekler aç kalıyor, hem kan şekerlerinin düşme tehlikesi oluyor hemde aç olduklarından sabaha kadar bağırıyorlar, sağolsun hastanede ki hemşire uyandırdı bizi olaya, gece olmadan alın yoksa sıkıntı olur dedi, gerçekten yavrular doyunca hem rahat uyuyorlar hem de gürültü yapmıyorlar
3. sizde durum ne olur bilmiyorum ama ben doğum yaptığımın ertesi süt sağma makinası aldım, ilk başta süt gelsin diye kullandım, ama göğüs ucunu acayıp derecede ağrıtıyor ve süt olmadığı için yara yapıyor, süt gelince gece ikisi birden uyanırsa diye sağıp birine biberonla vereyim dedim, sağdım, gece ikisinede denedim ama beğenmediler ve tükürdüler, o yüzden pompa işi biraz çocukların keyfine bakıyor gibi
4. eğer kuzular küçük doğarlarsa benim kız gibi hiçbir şey olmuyor, elinizin altında 3-4 takım prematüre bulundurun, ben anneme sonradan aldırdım, diğerlerinin içinde kayboldu yoksa yavrucak
şimdilik aklıma gelenler bunlar,
delikız bu arada senin sütün nasıl yetiyor mu? benim sütüm geliyor ama kuzular doymuyor, doymadıklarından uyumuyorlar da, mecbur günde 1 defa mama takviyesi yapıyorum, mama işinden nefret ediyordum ama mecburiyetten veriyorum, yoksa benimkiler doymadıklarından yarım saatte bir yalanarak kalkıyorlar
benim yaşadığım süreçleri yaşsaydın emin ol bunlara hiç takılmazdın ...
bebek sahibi olmam zor oldu ,hamilelik döneminde düşük riski atlattım
yavrularım doğdu oğlumda problem var dediler onunla uğraştık derken çatlakmış vs hiç umrunda olmuyor insanın
tek önemli olan bebişlerin sağlıklı olması ,sağlıklı mı gerisini boşver
zamanla kilo da verilir hepsi olur
mergencim listeyi cok beğendim,valla cahilliğime verin ama bu listeyi kim hazırladı:) bu arada benimkiler çift yumurta ve isimleri ERKAN SERHAT ve ERHAN SERDAR :)
arkadaslar iki gündür bogazlarim sisti, öksürükte cabasi. öksürmek bebeklere etki yaparmi, ne icebilirim iyileseblmek icin
İyia aksamlar guzel anne adaylari nasilsiniz? İlk once nurhan seni tebrik ederim dogumun gercekleesmis rabbim cocuklarina saglik sanada guc kuvvet ve bol sut versi. İ sallah.
Boony sen nasilsin ge mis sayfalari bi goz attm senin de sanirim sancin cikmis Hakkinda hayirlisi olsun insallah bebislerin birAz daha dayanir insallah. Gelincik detaylidan sende ici n rahat cikmissin gozun aydin. İsmini unuttugum diger annlee herkesr bol saglik diliyorum . Cepten giriyorum toplu ali ti yapamiyorum tek tekde zor oluyor kusura bakmayin. Beni sorarsanoz allaha sukur iyiyim oglumu uyutmaya calisiyorum suan. Odaha kucuk kzularim dogunca isim con dha zor olacak;(
kızlar bu arada bizim günlerde cok hareketli geçiyo,asılar,muayeneler derken...küçük kuşuma anne sütündeki ve mamadaki protein yetersiz gelmiş,oda bazı kan değerlerini değiştirmişo yüzden küçük kuşumun maması değişti,küvezde kullanılan mamaya döndükgeçenlerde 2.ay asımızı olduk,ondan çok korkuyodum ateş yapıyomuş diye,asıdan 5 saat sonra ikisi aynı anda bi ağlamaya basladılarki sormayın,ateş yok,sadece bağırıyolar,ama herzamankinden farklı,belliki canları yanıyo,caresizlik ne kötü ya,ağzı yok dili yok,derdini anlatsın,neyse önceden tedbirimi almıştım,calpol almıştım,artık onu verdimde rahatladılar...geçen dr küçük kuzudan tahili istemişti,onu verdik,ilk seferde kan alamadılar,mecburen bi daha deldiler insan ne kötü oluyo,o an kendi canı yansıın ama ona bişey olmasın istiyo,ayrıca kuzulara TF USG ve KALÇA USG çekilecek,onlara gün aldım,şubat ve mart ayına...yani emin olun,karnınızdayken sizde onlarda daha rahatsınız,ama kokularını içinize çektiğiniz an herşeye bedel :)......................bu arada geçmişe biraz göz atımda sinemisen ve dosba inş.hayırlı sağlıklı doğumlarınız olur,kuzularınızla eve dönersiniz
bugün de yalnızım
artık benim doğum yaklaştı sanırım
uyku falan da kalmadı
dualarınızı bekliyorum kızlar
bugün de yalnızım
uyku falan da kalmadı
hangi mama markalarını kullandın başak? gerçi doktor bize de söyler. aşıdan sonra verdiğin calpol ne işe yarıyor, ağrıyı mı kesiyor? bebeklerden kan alınması tam bir işkence ama yapılacak bir şey yok. inşallah USG leri de normal çıkar.kolay gelsin.kızlar bu arada bizim günlerde cok hareketli geçiyo,asılar,muayeneler derken...küçük kuşuma anne sütündeki ve mamadaki protein yetersiz gelmiş,oda bazı kan değerlerini değiştirmişo yüzden küçük kuşumun maması değişti,küvezde kullanılan mamaya döndükgeçenlerde 2.ay asımızı olduk,ondan çok korkuyodum ateş yapıyomuş diye,asıdan 5 saat sonra ikisi aynı anda bi ağlamaya basladılarki sormayın,ateş yok,sadece bağırıyolar,ama herzamankinden farklı,belliki canları yanıyo,caresizlik ne kötü ya,ağzı yok dili yok,derdini anlatsın,neyse önceden tedbirimi almıştım,calpol almıştım,artık onu verdimde rahatladılar...geçen dr küçük kuzudan tahili istemişti,onu verdik,ilk seferde kan alamadılar,mecburen bi daha deldiler insan ne kötü oluyo,o an kendi canı yansıın ama ona bişey olmasın istiyo,ayrıca kuzulara TF USG ve KALÇA USG çekilecek,onlara gün aldım,şubat ve mart ayına...yani emin olun,karnınızdayken sizde onlarda daha rahatsınız,ama kokularını içinize çektiğiniz an herşeye bedel :)......................bu arada geçmişe biraz göz atımda sinemisen ve dosba inş.hayırlı sağlıklı doğumlarınız olur,kuzularınızla eve dönersiniz
kızlar bu arada doğum yapalı 70 gün oldu,benhala eve hiç kimseyi kabul etmedim,gerçi bizim çoğu günümüz hastanede geçmişti ama yinede kabul etmedim,anlayışlı olan komşu ve akrabalarımıza söyledik,onlarda diğerlerine söylesin diye,valla küsen küssün, kuzularımı hasta edersem,o insanların ruhu bile duymaz,hastanelerde gel git ne çektiğimizi ben biliyoyorum,acılarıda kuzular çekiyo,canları yanıyo,kış bitene kadar da kimseyi kabul etmiycez,zaten salgınlar var,o çocuklar bi hasta olursa,evde ilaçla şuruplada geçmez,mecbueren hastaneye yatarlar,hatta diğer bi topikte bi arkadaşın ikizlerinden biri domuz gribi olmuş,dün sanırım hastaneye yatırmışlar,onu duydum daha çok tedirgin oldum,kardeşim grip oldu geçen,bi hafta yanlarına sokmadım,evde maskeyle gezdi,yani o nazar boncukları herkesten kıymrtli,varsın küsen küssün....
bugün de yalnızım
uyku falan da kalmadı
bugün de yalnızım
uyku falan da kalmadı
kızlar bugün hamaratım yatağın içinde boşboş beklemektense kalktım,zaten sırt ağrısından bi sağ bi sol yazık kızlarımda bi oyana bi buyana yuvarlanıp duruyolar,sonrada tam rahatı bulmuşken bu seferde onlar durmuyolar...bugün** tetenoz**aşımın 2.dozunu vurdurucam ilkinde doktoruma sormuştum hiç korkma vurdur demişti.çok ağrı yapıyo ama bu sefer yatmadığım tarafıma,sağıma, vurdurucam akıllandım....hee bide hemşire gelince süt fişide alırsın dedi alanlar varmı hiç duymadım sizlerden......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?