2013 ikiz anne adayları buraya

biberon olarak 0 ay için avent aldım. indirimdeydi. bir de o biberonlara 1 aylıklar için biberon ucu aldım. indirimde olsaydı başka marka da alırdım. sonuçta uçları değişecek hep. biberonların akış hızı önemli. bebeği çok sıkmamalı, gaz yapmamalı ki gazlı olmalarından çok korkuyorum. emziklerim 0-6 ay avent, 6 ay üstünü nuk aldım mesela.
bence söylediğin markalara takılma. hangisi indirimdeyse onu al. sonuçta yazdığın markaların plastik kalitesi iyi.
ben bezlerimi, biberonlarımı ve emziklerimi hepsiburada.com dan aldım.
ben iki çeşit bez aldım. primanın prematüre bezini ve can bebenin yeni doğan bezini aldım. prematüre ile yenidoğan bezi arasında boyut olarak hiç fark yok diyebilirim. can bebenin bezleri çok uygun. kalitesini bilmiyorum ama zaten hep sıvı kaka yapacaklarından ve her seferinde altlarını alacağımızdan öyle çok da kaliteye bakmadım. ileride kakaları katılaşacağı zaman çişlerini iyi tutsun, altı kuru kalsın diye daha iyi bir bez alırım. hoş kimse de bana can bebenin kalitesiz olduğunu söylemedi.
e-bebekte molfix daha uygunmuş primaya göre. onu da alabilirsin. gerçekten boyut farkı yok. zaten bezlerini çok sık alacağız. çişi kakayı tutması önemli değil. kakayı niye tutsun ki zaten. kokar, pişer bebişler. mecburen her seferde değiştireceğiz. bence bezde de markaya çok takılma.

Allah bebeklerinizi sizlere, sizleri bebeklerinize bağışlasın.Hep beraber evde olup kendin bakabilmen de çok güzel.

Canım hayırlı uğurlu olsun. Allah bebeklerine sağlık ve uzun ömürler versin. Darısı vakti zamanı gelince bizlere inşallah... Sütün var mı bu arada, süt pompası kullanıyor musun?

bebeklerin hayırlı,ömürlü olsun canım.sana da çok geçmiş olsun.doğum haberlerini aldıkça şimdiden ben bile heyecanlanıyorum.nil ve kayra bebeği güle güle sağlıcakla büyüt inşallah

kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum, inşallah sizlerinde hayırlı haberlerinizi alırız, bu arada size yaşadığım tecrübelerden bir kaç tüyo vermek istiyorum,
1. doğuma kesinlikle boydan gecelik götürün, dikiş yerlerinize baskı yaptığı için hiçbirşey giyemiyorsunuz, hatta iç çamaşırı olarak altınıza hamilelik kilotlarından götürün, ben onlardan kullandım çok rahat ettim
2. sütünüz hemen gelmeyeceği için yanınıza 1 numara bebek maması ve biberon alın, süt gelmediğinden bebekler aç kalıyor, hem kan şekerlerinin düşme tehlikesi oluyor hemde aç olduklarından sabaha kadar bağırıyorlar, sağolsun hastanede ki hemşire uyandırdı bizi olaya, gece olmadan alın yoksa sıkıntı olur dedi, gerçekten yavrular doyunca hem rahat uyuyorlar hem de gürültü yapmıyorlar
3. sizde durum ne olur bilmiyorum ama ben doğum yaptığımın ertesi süt sağma makinası aldım, ilk başta süt gelsin diye kullandım, ama göğüs ucunu acayıp derecede ağrıtıyor ve süt olmadığı için yara yapıyor, süt gelince gece ikisi birden uyanırsa diye sağıp birine biberonla vereyim dedim, sağdım, gece ikisinede denedim ama beğenmediler ve tükürdüler, o yüzden pompa işi biraz çocukların keyfine bakıyor gibi
4. eğer kuzular küçük doğarlarsa benim kız gibi hiçbir şey olmuyor, elinizin altında 3-4 takım prematüre bulundurun, ben anneme sonradan aldırdım, diğerlerinin içinde kayboldu yoksa yavrucak
şimdilik aklıma gelenler bunlar,

delikız bu arada senin sütün nasıl yetiyor mu? benim sütüm geliyor ama kuzular doymuyor, doymadıklarından uyumuyorlar da, mecbur günde 1 defa mama takviyesi yapıyorum, mama işinden nefret ediyordum ama mecburiyetten veriyorum, yoksa benimkiler doymadıklarından yarım saatte bir yalanarak kalkıyorlar

nurhancım bebeklerini güle güle büyüt,allah kolaylık versin,yanında yardım eden birisi var mı,bu arada eğer günde bi defa mama veriyosan o bile çok iyi,yani büyüdükçe sütle doymadıkça mama daha çok artıyo maalesef,inş.sütün artarda yeter bebişlerine:)

İyia aksamlar guzel anne adaylari nasilsiniz? İlk once nurhan seni tebrik ederim dogumun gercekleesmis rabbim cocuklarina saglik sanada guc kuvvet ve bol sut versi. İ sallah.
Boony sen nasilsin ge mis sayfalari bi goz attm senin de sanirim sancin cikmis Hakkinda hayirlisi olsun insallah bebislerin birAz daha dayanir insallah. Gelincik detaylidan sende ici n rahat cikmissin gozun aydin. İsmini unuttugum diger annlee herkesr bol saglik diliyorum . Cepten giriyorum toplu ali ti yapamiyorum tek tekde zor oluyor kusura bakmayin. Beni sorarsanoz allaha sukur iyiyim oglumu uyutmaya calisiyorum suan. Odaha kucuk kzularim dogunca isim con dha zor olacak;(

kızlar bu arada bizim günlerde cok hareketli geçiyo,asılar,muayeneler derken...küçük kuşuma anne sütündeki ve mamadaki protein yetersiz gelmiş,oda bazı kan değerlerini değiştirmişo yüzden küçük kuşumun maması değişti,küvezde kullanılan mamaya döndük geçenlerde 2.ay asımızı olduk,ondan çok korkuyodum ateş yapıyomuş diye,asıdan 5 saat sonra ikisi aynı anda bi ağlamaya basladılarki sormayın,ateş yok,sadece bağırıyolar,ama herzamankinden farklı,belliki canları yanıyo,caresizlik ne kötü ya,ağzı yok dili yok,derdini anlatsın,neyse önceden tedbirimi almıştım,calpol almıştım,artık onu verdimde rahatladılar...geçen dr küçük kuzudan tahili istemişti,onu verdik,ilk seferde kan alamadılar,mecburen bi daha deldiler insan ne kötü oluyo,o an kendi canı yansıın ama ona bişey olmasın istiyo,ayrıca kuzulara TF USG ve KALÇA USG çekilecek,onlara gün aldım,şubat ve mart ayına...yani emin olun,karnınızdayken sizde onlarda daha rahatsınız,ama kokularını içinize çektiğiniz an herşeye bedel :)......................bu arada geçmişe biraz göz atımda sinemisen ve dosba inş.hayırlı sağlıklı doğumlarınız olur,kuzularınızla eve dönersiniz

haklısın aslında bebekleri hayırlısıyla kucağıma alırsam bunlar aklıma bile gelmeyecek.benim için de zorlu bir süreç oldu,2. ayımda kanama yaşadım,bir ay yatmak zorunda kaldım.şu halime şükretmem gerek.silkelendim ve kendime geldim bana iyi geldin delikız

kızlar bu arada doğum yapalı 70 gün oldu,benhala eve hiç kimseyi kabul etmedim,gerçi bizim çoğu günümüz hastanede geçmişti ama yinede kabul etmedim,anlayışlı olan komşu ve akrabalarımıza söyledik,onlarda diğerlerine söylesin diye,valla küsen küssün, kuzularımı hasta edersem,o insanların ruhu bile duymaz,hastanelerde gel git ne çektiğimizi ben biliyoyorum,acılarıda kuzular çekiyo,canları yanıyo,kış bitene kadar da kimseyi kabul etmiycez,zaten salgınlar var,o çocuklar bi hasta olursa,evde ilaçla şuruplada geçmez,mecbueren hastaneye yatarlar,hatta diğer bi topikte bi arkadaşın ikizlerinden biri domuz gribi olmuş,dün sanırım hastaneye yatırmışlar,onu duydum daha çok tedirgin oldum,kardeşim grip oldu geçen,bi hafta yanlarına sokmadım,evde maskeyle gezdi,yani o nazar boncukları herkesten kıymrtli,varsın küsen küssün....

mergencim listeyi cok beğendim,valla cahilliğime verin ama bu listeyi kim hazırladı:) bu arada benimkiler çift yumurta ve isimleri ERKAN SERHAT ve ERHAN SERDAR :)

Listeyi sağ olsun Mergen hazırladı, birlikte güncelliyoruz. Senin bebişlerini de ekliyorum canım.

:103::103:

[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]ÜYE ADI[/TD]
[TD]YAŞ[/TD]
[TD]SAT[/TD]
[TD]BEKLENEN DOĞUM TARİHİ [/TD]
[TD]KAÇINCI DOĞUM[/TD]
[TD]BEBEKLERİN
CİNSİYETLERİ KIZ ERKEK
[/TD]
[TD]BEBEKLERİN İSMİ[/TD]
[TD]HAMİLE KALINAN KİLO & ŞİMDİKİ KİLO[/TD]
[TD]TEK YUMURTA , ÇİFT YUMURTA[/TD]
[TD]ŞEHİR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sinemisen[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]01.06.2012[/TD]
[TD]08.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Aslin & Çağan[/TD]
[TD]62 - 80[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zlm_988[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]04.06.2012[/TD]
[TD]11.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Eyüp- Ensar +Melih- Salih[/TD]
[TD]53 - 68[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]?[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Dosba[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]06.06.2012[/TD]
[TD]13.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]79 - 83[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Papatya50[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]18.06.2012[/TD]
[TD]24.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Zeynep Deniz & Eren Yavuz[/TD]
[TD]55 - 66[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Haeshin[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]22.06.2012[/TD]
[TD]29.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Deniz & Defne[/TD]
[TD]68 - 79[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Aydın[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hil-bur[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]26.06.2012[/TD]
[TD]30.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Derin Lal & Deniz Burak[/TD]
[TD]48 - 68[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Balıkesir[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ntugbagoksin[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]24.06.2012[/TD]
[TD]31.03.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]Aylin +Selin[/TD]
[TD]55 - 69[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Kocaeli[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]MRL_26[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]26.06.2012[/TD]
[TD]02.04.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD]61 - 81[/TD]
[TD][/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mergen[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]30.06.2012[/TD]
[TD]06.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]59 - 75[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bekay[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]06.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Bursa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Artvin08[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]02.07.2012[/TD]
[TD]08.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Erkek[/TD]
[TD]Sümeyye Azra & Mehmet Yusuf[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nehir71[/TD]
[TD]38[/TD]
[TD]04.07.2012[/TD]
[TD]10.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Duru & Ezgi[/TD]
[TD]67 - 81[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Suudenaz[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]11.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Albilda[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]07.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Ada & Ege[/TD]
[TD]70 - 87[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasmin4106[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]11.07.2012[/TD]
[TD]16.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]Elvin & Gülfem[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Reyyan07[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]26.07.2012[/TD]
[TD]20.04.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Konya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Enabe[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]20.07.2012[/TD]
[TD]26.04.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]60 - 67[/TD]
[TD][/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bonny3845[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]29.07.2012[/TD]
[TD]05.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Zeynep & Burak[/TD]
[TD]46 - 54[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Manisa[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Comet07[/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]18.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD]56 - 62[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tbsn[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]14.08.2012[/TD]
[TD]21.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Muhammed Yusuf & ? [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Laviniya23[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]14.08.2012[/TD]
[TD]21.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]64 - 77[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Elazığ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gelincik41[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]08.15.2012[/TD]
[TD]22.05.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]Merve & Tuğçe[/TD]
[TD]67 - 71[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Kocaeli[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nadidenursu[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]22.05.2012[/TD]
[TD]28.05.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Hazar & Sungur [/TD]
[TD]58 - 64[/TD]
[TD]TekYumurta[/TD]
[TD]Çanakkale[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Beyazzinci[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD][/TD]
[TD]06.06.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Erkek +)
[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD][/TD]
[TD]59 - 66[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Kedi26237[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]04.09.2012[/TD]
[TD]11.06.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]?& ?[/TD]
[TD]60 - 66[/TD]
[TD][/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Milasis[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]06.09.2012[/TD]
[TD]13.06.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD]60 - 67[/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Deseha[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]08.09.2012[/TD]
[TD]15.06.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Derin & Demir[/TD]
[TD]?[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]?[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mechul_mim[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]22.06.2013[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nisasum[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]23.09.2012[/TD]
[TD]30.06.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.? +)[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Hasimed[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]26.09.2012[/TD]
[TD]03.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]? + ?[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aysemirac[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]11.10.2012[/TD]
[TD]19.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız +Kız[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Pcesur[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]13.10.2012[/TD]
[TD]19.07.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]? + ?[/TD]
[TD]63 - 60[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Muğla[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Angelelif2[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]20.10.2012[/TD]
[TD]27.07.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Uranıa[/TD]
[TD]35[/TD]
[TD]28.10.2012[/TD]
[TD]04.08.2013[/TD]
[TD]İkinci
(1.Kız +)[/TD]
[TD]Kız + Kız[/TD]
[TD]? & ?[/TD]
[TD]84 - 85[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Sheisspeaking[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]30.10.2012[/TD]
[TD]07.08.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aylinnim[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]?[/TD]
[TD]26.08.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]50 - 54[/TD]
[TD]Çift yumurta[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sinyuk[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]23.11.2012[/TD]
[TD]30.08.2013[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Tek Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ANNELERİMİZ VE BEBEKLERİMİZ

[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]ÜYE ADI[/TD]
[TD]YAŞ[/TD]
[TD]BEBEKLERİN DOĞUM TARİHİ [/TD]
[TD]KAÇINCI DOĞUM[/TD]
[TD]BEBEKLERİN
CİNSİYETLERİ KIZ ERKEK
[/TD]
[TD]BEBEKLERİN İSMİ[/TD]
[TD]BEBEKLERİN KİLOSU[/TD]
[TD]ANNENİN ALDIĞI KİLO[/TD]
[TD]TEK YUMURTA , ÇİFT YUMURTA[/TD]
[TD]ŞEHİR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Başak1984[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]28.11.2012
32+5[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Erkan Serhat&Erhan Serdar[/TD]
[TD]2200 & 865
[/TD]
[TD]60 - 63[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Tarcinkara[/TD]
[TD]33[/TD]
[TD]07.01.2013
37+4
[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Duru & Kayra
[/TD]
[TD]2700 & 2890 [/TD]
[TD]56 - 71[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Delikiz1982[/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]09.01.2013
35+5[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Büşra & Mehmet Yiğit
[/TD]
[TD]2350 & 2600 [/TD]
[TD]60 - 80[/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mehmetderya[/TD]
[TD][/TD]
[TD]10.01.2013
? + ? Hft.[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Akın & Anıl
[/TD]
[TD]2300 & 2100
[/TD]
[TD]64 - 81[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Aycem2013[/TD]
[TD][/TD]
[TD]14.01.2013
? + ? Hft.[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Erkek + Erkek[/TD]
[TD]Uraz& Poyraz
[/TD]
[TD]3000 & 2600
[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nurhan_88[/TD]
[TD][/TD]
[TD]29.01.2013
35+4[/TD]
[TD]İlk[/TD]
[TD]Kız + Erkek[/TD]
[TD]Nil & Kayra[/TD]
[TD]2140 & 2800[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Çift Yumurta[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

arkadaslar iki gündür bogazlarim sisti, öksürükte cabasi. öksürmek bebeklere etki yaparmi, ne icebilirim iyileseblmek icin

yarım çay kaşığı zencefil tozunu 1 yemek kaşığı balla karıştırıp arada bir azar azar alabilirsin.zencefil ayrıca bulantı için de kullanılıyormuş.ama dikkat et günde yarım çay kaşığından fazla alma.her bitkinin faydası olduğu kadar fazla tüketildiğinde zararı da oluyor.özellikle gebelikte dikkatli olmamız gerek

Canım sağ ol ilgin için, benim sancılarım başlamadı da çok şükür, afacan kızım boynuna kordonunu dolamış. Doktor artık haftada bir kontrole çağırıyor, erken doğum riskim var yani...:18: Gerçi araştırdığım kadarıyla hamileliklerin yaklaşık %30' un da görülen bir durummuş, sezaryen olunca çok riski kalmıyormuş ama erken doğum olur da ya organları gelişmezse ya da bebişime bir şey olursa diye tedirgin oluyorum. Yine de ilk öğrendiğim ana göre çok şükür rahatım.Bol bol yatıyorum.

Bebişlerine ve sana sağlıklı mutlu günler diliyorum canım, inşallah bütün testleri sorunsuz çıkar.

bugün de yalnızım
artık benim doğum yaklaştı sanırım
uyku falan da kalmadı
dualarınızı bekliyorum kızlar

hangi mama markalarını kullandın başak? gerçi doktor bize de söyler. aşıdan sonra verdiğin calpol ne işe yarıyor, ağrıyı mı kesiyor? bebeklerden kan alınması tam bir işkence ama yapılacak bir şey yok. inşallah USG leri de normal çıkar.kolay gelsin.

insanın iyisi, bilinçlisi böyle günlerde belli olur zaten. ben normalde bebekleri, çocukları öyle her şeyden koruma taraftarı değilim. sonuçta vücutları mikrobu gördükçe bağışıklık kazanacak, ve daha dirençli hale gelecek. ama bizim 40 haftalık doğn bebeklerden farklı. bebeklerimiz prematüre doğuyorlar, organları henüz tam gelişmemiş, kan değerleri eksik oluyor ve vücut çok savunmasız oluyor. bebeklerimizi 2-3 ay iyi korumamız gerek. ondan sonra yavaş yavaş günlük hayata alışacaklar ve vücutları yavaş yavaş direnç kazanacak. bunu çevre pek bilemez. karşınızdaki anlayışlıysa anlar, anlayışsızsa öyle insanlara ihtiyacınız yok zaten.

bugün de yalnızım
uyku falan da kalmadı

Canim gunaydin. İnsallah sen bole diye diye 36 yida gecersin dogurursun . İlk oglum 36 1 de dogdu kuvezede girmedi 2400 kilosu fena degildi.onemli olan ondan sonraki surec. Dualarimiz seninle insallah hadi dayanin biraz daha

bugün de yalnızım
uyku falan da kalmadı

arkadaşım allahım hayırlısını versin ...aslında geceleri yanlız değilsin benimde her gece işkence gibi geçiyo şuan sol gözüm vampir gibi kıpkırmızı ve kapatıp açınca ağrıyo herhalde geceleri uyumamaktan,,telefondan okuyom sizi gece ama yazamıyom,biraz fazla bakınca hemen boyun ağrım tutuyo o yüzden anca okuyabiliyom..hayırlısıyla ve sırasıyla allahım hepimizi kurtarsın inşallahhh....

*nurhancığım*hayırlısıyla ve sağlıkla bebişlerini büyüt inşallah,fırsat buldukça yaz bizlere....**başak1984* canım sanada maşallah süpersin yaa...deneyimlerin için teşekkürler.valla öyle bi yazmışsınki okurken kendimi doğum yapmışım ve o koşuşturma içinde hissettim keşke hergününü bizimle paylaşabilsen....beyazinci sen nasılsın,seninle haftalarımız yakın benim 2 haftadır zorluklar baş gösterdi, artık karnımdan çorabımı dahi zor giyom,çabuk yoruluyom, hele geceleri sırtım ve belim,2-3 gündürde geceleri karnımın içinde bi ağrı, ayağa kalkıp , yürüyünce geçiyo...perşembe randevüm var bakalım şeker yüklemesi yapılcakmı,bide doğum hakkında konuşcam acaba nekadar beklerler,çokmu zayıf ,küçük olurlar hep kafamda ,neyse hayırlısı hepimiz için...

kızlar bugün hamaratım yatağın içinde boşboş beklemektense kalktım,zaten sırt ağrısından bi sağ bi sol yazık kızlarımda bi oyana bi buyana yuvarlanıp duruyolar,sonrada tam rahatı bulmuşken bu seferde onlar durmuyolar...bugün** tetenoz**aşımın 2.dozunu vurdurucam ilkinde doktoruma sormuştum hiç korkma vurdur demişti.çok ağrı yapıyo ama bu sefer yatmadığım tarafıma,sağıma, vurdurucam akıllandım....hee bide hemşire gelince süt fişide alırsın dedi alanlar varmı hiç duymadım sizlerden......

süt fişi almadım ama oraya sağlık ocağına gidip bilgi aldım. kcaeli büyükşehir belediyesinin anneler için süt kampanyası var. sağlık ocağı senin büyükşehire gebe kaydını yapıyor. 1-2 ay sonra belediye sana bir kart verecek. bu karta ayda 20 lira otomatik olarak yüklenecek. sen de anlaşmalı yere gidip her ay bu 20 lira karşılığında süt alacaksın. amaç annenin de emzirirken süt içmesi. bir de eve bir paket göndereceklermiş. bebeklerin bakımı, beslenme gibi konularla ilgili kaynaklar, dökümanlar ve numune ürünler olacakmış. bana sağlık ocağından bunları söylediler. belediyeye de kaydımı yaptılar. hatta sağlık ocağındaki ebe bana ikiz bebekleri olanlar için mama yardımı da yapılıyor dedi. tek bebek olduğunda maddi duruma bakıyorlar ama ikiz olduğunda her koşulda mama yardımı yapılıyor dedi. doğru mu bilmiyorum bu mama yardımı ama ben yine de belediyeye mail attım doğru mu diye. eğer varsa böyle bir yardım yararlanırım diye düşünüyorum.

beyaz inci günaydın nasılsın?ağrın falan var mı?bn de biraz başağrısı var 2 gündür sende durumlar nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…