- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.641
selam ben de tek yumurta ikiz kız bebek bekliyorum 30.haftamdayım rabbim sağlıcakla yucağımıza almayı nasip eder inşaallah.
Günaydınlar herkese... Biz zor bir gecenin ardından güne biraz daha rahat başladık şükür. Dün dr. kontrolümüz vardı. Bebişlerimiz sadece 100'er gram almışlar. Oysaki erken doğum tehlikesiyle hastaneye yatıp çıktığımdan beri yediklerime çok dikkat ediyordum, üzüldüm. Bir an önce 2 kiloyu geçsinler istiyorum ama maalesef o bizim elimizde değilmiş meğer, almayacakları varsa almıyorlar
Dr.dan sonra bebeklerin eksikleri vardı biraz onları hallettik, ben arabadan birkaç yerde indim ama oturup arabada beklemek bile yetti. Gelince çok sancım ve bel ağrım vardı. Karnımdaki sertleşmeler cabası. O moral bozukluğuyla aldıklarımıza bile bakamadan yattım
Benden hafta olarak geri olan arkadaşlara tavsiyem, alışvrişlerinizi 25-30 haftalarda tamamlayın. Yoksa 30 sonrası büyük sıkıntılar boy gösterebiliyor.
Tuba geçmiş olsun canım, bizim kızlar pek bir nazlı çıktılar valla. İnşallah sıkıntısız kucağımıza aldığımız günleri görürüz.
Hilal daha iyi olmana sevindim. Az daha dayanacaklar inşallah iyi olacak.
Sinemisen maşallah sizeGüzel haberlerini bekliyoruz...
geçmiş olsun umarım en yakın zamanda toparlarsınMerhaba arkadaşlar,
İstanbul'da hava kapalı ama sizin Pazar gününüz aydın olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Son haftalara gelmiş olan tüm arkadaşlarıma Allah'tan sabır ve dayanma gücü diliyorum. Umarım bebişlerinizi sağlıkla ve sorunsuz bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah ...
Hilbur; sana imrendim; bunca ağrı, sancı arasında hala odanı daha nasıl süsleyebilirim diye uğraşıyorsun ya helal olsun ... İşte bu azim ve bu isteklilik umarım hepimizde olur ...
Hastalanan, grip veya nezle olan arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Ben de dün çilek'e uğradım Viaport'taki; bebek karyolalarına baktım. Hava da biraz serindi; bu sabah dakka bir gol bir hapşırmaya başladım hemen... Burun akıntısı da cabası... Hemen doktorumu aradım ve Pazar Pazar beni hastaneye CRP testimi tekrarlamaya gönderdi. Az önce test sonucumu aldım 6'ya düşmüş. Normal değer olduğundan antibiyotik vermedi; bol sıvı ve çaylarla idare etmemi, gribin veya nezlenin tek başına çocuklara zarar vermediğini; ancak son iki haftada 2 kez gribe yakalanmış göründüğümden ve öncekinde CRP enfeksiyon testim pozitif (20) çıktığından ve antibiyotik kullanmam gerektiğinden, testi tedbir amaçlı olarak tekrarlamamı istedi. Vücutta bir enfeksiyon varlığı söz konusuyken, grip veya nezleye yakalanmak daha kolay oluyormuş çünkü. Geçen hafta Çarşamba şeker yükleme testiyle birlikte CRP testim tekrarlanmış ve 9'a düşmüştü; bugün 6'yı görünce sevindim. Normal değer aralığı 0-6 imiş ve bu düştüğünü gösteriyormuş. Bu nedenle grip veya nezle olan arkadaşlarım da isterlerse altta yatan başka bir enfeksiyonları olmadığından emin olmak için hafta içi bir gün CRP testi alıp içinizi ferahlatabilir; veya CRP'niz yüksek çıkarsa doktorunuza bildirip enfeksiyonunuzu kolayca tedavi edebilirsiniz.
Bu arada delikız'ın söylediklerine katılıyorum. Ultrasonla kilo ölçümlerine takılmayın; benim ilk gebeliğimde 3300-3400 aralığında gözüken kızım bir gün sonra 4230 olarak doğdu; bazen eksik ve bazen de fazla ölçebiliyorlar. Önemli olan sağlıklı olmaları ve sizin onlara bakabilmeniz için akıl ve beden sağlığınızın yerinde olması...
Doğum yapmış olan arkadaşlara, yine Delikız'ın dediği gibi, bebişlerin uyanıp avaz avaz bağırmalarını beklememelerini, şimdiye kadar gözlemledikleri acıkma saatlerinden bir 10-15 dak. önce kendilerini veya sütlerini ısıtarak veya mama hazırlayarak, uyandırıp anında beslemelerini ve ardından gazlarını çıkartmalarını ve bunu sessiz ve loş ışıklı bir ortamda yapmalarını tavsiye ediyorum. Ardından hemen yatırın; bu süreç bir hafta kadar sürüyor; ama sonrası çok rahat ... Ben ilk kızımda 40 günden sonra hiç uyanma sorunu çekmedim ve bütün gece uyumayı öğrenmiş oldu böylece ... ve biliyorsunuz ki; bebekler en çok gece 1-5 saatleri arasında zihinsel ve bedensel olarak büyüyorlar... bu saatler arasında fazla uyandırmamaya veya uyanık tutmamaya çalışın ...
Benim de odalarını düzenlemiş olan arkadaşlara bir sorum var; ben kızımda asansörlü ve sallanan bir beşik kullanmıştım 3-3,5 yaşına kadar ve sonra kenarı korkuluklu Çilek yatağı almıştım. Ama ilk kullandığım karyola Çilek değildi; annemler basit bir karyola almışlardı ve memnun kalmıştım ama öldü tabi ki ... bebişlerden birine kullanmam imkansız ... Hem ikisinin de karyolasının aynı olmasını istiyorum. Ben büyüyen karyolaları çok sevdim; cibinlikleriyle çok güzel görünüyorlar ama çok pahalılar ve asansörleri yok Çilektekilerde ... asansörsüz dikiş ve bel ağrısı çekmekten korkuyorum; artı büyüttüğümde içleri 75 cm kalacak ve kızımın kullandığı 90'lık yatak bile onun deli dönüşlerine ancak dayanabiliyor ve altına mutlaka yavru yatak açıyorum düşerse birşey olmaması için. Bu ilerde sorun teşkil edebilecek gibi duruyor ama yine de diğer beşiklerden daha güzel gözüküyorlar; asansörlü ve sallanır olan modeli en ucuz aslında ama tek renk toprak rengi ve hiç süsü yok. Ayrıca karyolanın sallanmasının pek bir faydasını görmedim önceden; çünkü hamak çok daha fazla işime yaramıştı. Gerçi bunları sallamayı hiç düşünmüyorum iki tane olduklarından uğraşmak çok daha zor olacak; ama iş gerçeğe dönüşünce ne olur bilemem. Büyük konuşmamak lazım!!!
Siz nasıl yaptınız karyola işini ? Neyi tavsiye edersiniz? Benim için daha erken aslında biliyorum ama yine de kafamda net bir karar oluşsun artık istiyorum; ona göre bütçemi ayarlayacağım ve diğer alışverişlerimi yapacağım yavaş yavaş...
Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ...
Herkese sağlık ve mutluluklar diliyorum ... İyi Pazarlar ...
geçmiş olsun
sağol canım, hiç ameliyathane görmediğim için
anlattıklarını duyunca ben olsam ben de utanırdım herhalde
benim bebekler tüp bebek ve biliyorsun opu da çok az narkoz veriliyor
25-30 dk sonra ayılıyorsun
ama ben opudan sonra 5 saat ayılamamışım
aynı gün benden sonra opu olan 3 kişi ayılmış ve gitmiş
ben ayılamamışım
eşim korkmuş, hatta ağlamış,
herkes ayıldı eşim neden ayılamıyor diye
ayıldıktan sonra da ertesi gün de dahil sürekli kustum
çok çok zor atlattım
şimdi kendimce şöyle düşünüyorum
eğer o kadar narkozla bile 5 saatte ayılıyorsam sezaryen narkozundan nasıl ayılırım?
çok düşünmek istemiyorum çünkü ciddi anlamda korkuyorum
rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin
sokağa çıkmak sana çok iyi gelmiş,
yazılarını okurken bile bunu hissedebiliyorum
ben de çocuklar olduktan sonra bunalım takılıp eve kapanmak istemiyorum
inşallah becerebilirim
sana da çok geçmiş olsun canım
bugün ballı limonlu açık bir çay içip biraz terledim
sanki biraz düzeldim
sıkıntısız atlatırız inşallah
iyi geceler...yine hastanedeyiz malesef.... sancı vaar...biraz azaldı ama bakalım...
iyi geceler...yine hastanedeyiz malesef.... sancı vaar...biraz azaldı ama bakalım...
Tuğba hastanede benim NST Yi her seferinde değiştirerek tek bebek üzerinden çektiler, bebeklerin durumu iyi önemli olan sizin sancı düzeyinizi anlamak dediler. Ancak bu şekilde bile 40 dk hatta 1 saat bağlı kaldım az ara vererek, neredeyse bütün gece... İnsan perişan oluyor...allah dayanma gücü versin hilbur. benim de var sancım. hele ki akşamları artıyor baya. gündüz daha rahatım. doktora gitmiyorum sadece akşamları yoğunlaştığı için. doktoruma soracağım. akşamları artmasının sebebi ne ki? gündüz hiç uyumuyorum. acaba günün yorgunluğu mu vuruyor diyorum. gece uykusundan sonra sabaha pek bir şey kalmıyor. ara ara devam ediyor. kasılma vurdu mu artık çok fena vuruyor. artık vajinamda bile hissediyorum. vajinamı zorluyor orası açılıp kapanıyor sanki o esnada. en son vajinal muayene yapmamıştı doktorum. ilk seferde açılma var ama kabul edilebilir demişti. yarın hatırlatayım. tekrar baktırayım. zira ben açılma gibi birşeyler hissediyorum. esneme hissediyorum orada kasılma esnasında. umarım hissettiğim başka şeydir.
hastanede kalmak da istemiyorum. çekilecek gibi değil hastaneler.
benim nst 40 dakikada çekiliyor. hastane bir sıcak bir sıcak. çekilmiyor valla. hatta son 2 gidişimde nst makinalarında hep sorun vardı. birinde 3 saat nast ye bağlı kaldım, diğerinde de 1 saat falan.
sizlerde de nst 2 ayrı bebek için çekiliyor değil mi, 20 şer dakika sürüyor?
hilbur umarım sabah evine dönersin. gece pratisyen mi ilgleniyor seninle? doktorunla telefonda irtibat kuruyor değil mi?
allah dayanma gücü versin hilbur. benim de var sancım. hele ki akşamları artıyor baya. gündüz daha rahatım. doktora gitmiyorum sadece akşamları yoğunlaştığı için. doktoruma soracağım. akşamları artmasının sebebi ne ki? gündüz hiç uyumuyorum. acaba günün yorgunluğu mu vuruyor diyorum. gece uykusundan sonra sabaha pek bir şey kalmıyor. ara ara devam ediyor. kasılma vurdu mu artık çok fena vuruyor. artık vajinamda bile hissediyorum. vajinamı zorluyor orası açılıp kapanıyor sanki o esnada. en son vajinal muayene yapmamıştı doktorum. ilk seferde açılma var ama kabul edilebilir demişti. yarın hatırlatayım. tekrar baktırayım. zira ben açılma gibi birşeyler hissediyorum. esneme hissediyorum orada kasılma esnasında. umarım hissettiğim başka şeydir.
hastanede kalmak da istemiyorum. çekilecek gibi değil hastaneler.
benim nst 40 dakikada çekiliyor. hastane bir sıcak bir sıcak. çekilmiyor valla. hatta son 2 gidişimde nst makinalarında hep sorun vardı. birinde 3 saat nast ye bağlı kaldım, diğerinde de 1 saat falan.
sizlerde de nst 2 ayrı bebek için çekiliyor değil mi, 20 şer dakika sürüyor?
hilbur umarım sabah evine dönersin. gece pratisyen mi ilgleniyor seninle? doktorunla telefonda irtibat kuruyor değil mi?
gece kuzenimin doktor olduğu numune ye gittim.taa memoriala gelmiyim sancının boyutunu bi görelim dedik.tek bebeğe nst bağaladılar 20 dak sonra sancıları 2 dak bir görünce hemen kendi hastanenize gidin dediler,doktorumu aradım.nöbetçi kadın doğumcu ile sürekli irtibat kurdu eğer ilaçlarla sancın düşmezse doktorun gelicek dediler..serumdan sonra kasılmalarım azalmıştı.sancılar 120 vurmasına rağmen açılmam yok.tek bebek olaydıda doğuramıcakmışım heeralde normal..inanın benim kasılmayla ve sancıyla sıkıntım yokonu çekmeye razıyım ama bebekler benim sol böbreğime baskı yapıyor ve ben o ağrıdan çıldırıcak gibi oluyorum.dün gece böbreğimede baktılar ama acaba kum falanmı döküyorum diye hiç bişey yok mesela şuan cin gibbiyim kasılmam var ama ona daynıyorum.gerçi bu böbrek ağrısı uyardığı için uterus kasılıyormuş ama o ağrı başlayınca ağlamak bağırmak hiç bişey yetmiyor.bugün doktoruma beni kurtar demeye karalıyım çünkü bu ağrının ne zaman başlayıp ne zaman biteceği belli olmuyor.geçen haftaa 1-2 saat sürüp geçiyordu dün gece aralıksız 8 saat sürdü ve ben bittim.yine yemek ve su yok sezaryan ihtimaaline karşı...elimden geldiğince yazmaya çalışırım...iyi bakın kendinize.dua edin bana ama üzülmeyin....üzülcek bişey yok bide benim yüzümden strese grimeyinn..öpüyorum kuzularınızı ve sizi...
günaydın anneler...
ben bugün anne oluyorum....birazda sezaryan saatimiz belli olucak....diycek bişey yok..ilginç olan heyecanda yok.korkuda...
gebelik testini bekler gibiyim...nötr...
en tehlikelisi bu his mi acaba...
dualarınıza ihtiyacım var....
gece kuzenimin doktor olduğu numune ye gittim.taa memoriala gelmiyim sancının boyutunu bi görelim dedik.tek bebeğe nst bağaladılar 20 dak sonra sancıları 2 dak bir görünce hemen kendi hastanenize gidin dediler,doktorumu aradım.nöbetçi kadın doğumcu ile sürekli irtibat kurdu eğer ilaçlarla sancın düşmezse doktorun gelicek dediler..serumdan sonra kasılmalarım azalmıştı.sancılar 120 vurmasına rağmen açılmam yok.tek bebek olaydıda doğuramıcakmışım heeralde normal..inanın benim kasılmayla ve sancıyla sıkıntım yokonu çekmeye razıyım ama bebekler benim sol böbreğime baskı yapıyor ve ben o ağrıdan çıldırıcak gibi oluyorum.dün gece böbreğimede baktılar ama acaba kum falanmı döküyorum diye hiç bişey yok mesela şuan cin gibbiyim kasılmam var ama ona daynıyorum.gerçi bu böbrek ağrısı uyardığı için uterus kasılıyormuş ama o ağrı başlayınca ağlamak bağırmak hiç bişey yetmiyor.bugün doktoruma beni kurtar demeye karalıyım çünkü bu ağrının ne zaman başlayıp ne zaman biteceği belli olmuyor.geçen haftaa 1-2 saat sürüp geçiyordu dün gece aralıksız 8 saat sürdü ve ben bittim.yine yemek ve su yok sezaryan ihtimaaline karşı...elimden geldiğince yazmaya çalışırım...iyi bakın kendinize.dua edin bana ama üzülmeyin....üzülcek bişey yok bide benim yüzümden strese grimeyinn..öpüyorum kuzularınızı ve sizi...
günaydın anneler...
ben bugün anne oluyorum....birazda sezaryan saatimiz belli olucak....diycek bişey yok..ilginç olan heyecanda yok.korkuda...
günaydın anneler...
günaydın anneler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?