2013 ikiz anne adayları buraya

bizim evde tartı var ben onda bezleriyle tartıyordum ki bez dediğin çok hafif geliyor 20-30 gram bişey hadi olsun 50 gram
hastanede dün tarttırdığımda bizim tartıyla aynı geldi kiloları demekki tartımız doğruymuş
hastanede de bezle tartıyorlar kıyafetle tartmıyorlarki
ben senin gibi giydirmiyorum bi de
altında ayağı kısa kolu uzun çıtçıtlı zıbın üzerine de çıtçıtlı zıbın altına patikli pijama giyiriyorum
ama pusette 2 battaniyeye sarıyorum sıkıca ve üzerlerinde yelek oluyor dışarı çıkarken
maş. seninkinin de kiloları ii ,mama zaten kilo demek

Canım yaşım 27.64 le hamile kaldım 81 le doğuma girdim.37. haftamı doldurduğum gün doğum yaptım.38+0 da yani.Çift yumurta ikizi bebişlerim.
kiloları verdinmi durum nasıl
Bayanlar doğum yapan arkadasların kiilolarına baktım da yırmı kilo alınıyo demek ben kendımı hiç seksen lilo duşunemiyorum boyda kısa bı top olacam dmek))
ben de 60 la hamile kaldım 80 le girdim doğum sonrası 15 günde hepsini verdim ,alsan da korkma verirsin
bi de kilo alsan da nasıl göründüğün önemli ,ben de 20 kilo aldım ama buraya göbüş ekliyordum hiç 20 kilo gibi değildi ,ödemim vardı çünkü hepsi göbekte değildi
ödemler de hemen gidiyor zaten
çök iyiyizz merak etmeyin....
32+6 da derin 2230 gr,deniz 2005 gr geldiler..3 saniye gördüm.. iyiler ama küvözdeler..ilk sütlerimi yolladım..10cc saarı bi sıvı geldi...çok şükür...
merak etme zamanla gelecek süt ,o daha başlangıç da ondan ,ben ilk sağdığımda 20 cc geliyordu kat kat artıyor ,şuan sezeryanlısın ondan gelmiyor merak etme
1 hafta sonra gelecek inş. sütün tam olarak
bu arada gözünaydın
hayırılsı olur inş.

gözünaydın RABBİM yardımcın olsun inş.

kucak mı ? kucağa mı veriyorsun
bana da gelen oldu ama hiç kucağa vermedim
odalarında uyuyorlardı uyurken 2 dakika bakıp çıktılar ,kuzular uykuya devam etti
misafirler gidene kadar da uyudu ,öyle elalemin eline verme mikrop kapar ,söyle bakıp çıksınlar odalarından
misafir gelse de git sütünü sağ bebeleri doyur
ben hep öyle yaptım kimse misafir diye geçiştirmedim

selam herkese
bizimkiler dünden beri düzensizler ,sasnırım aşının etkisi ,sık uyanır oldular uyumuyorlar gündüz az uyuyorlar ,gece yine ii uyudular
bakalım ne olacak ilerleyen zamanlarda
akşam eşim baktı ben uyudum ,gece de eşimle kalktık beraber

Ödemler,kabızlık,karnımın gerilmesi,ağırlığın artması vb. nedenlerden ötürü sürekli bir ağrı durumu söz konusu....

Gaz sancısını kasıklarımda hissediyor olmam apayrı bir tedirginlik nedeni...

"Ya hastaneye gitmekte geç kalırsam?" sorusu beni çok geriyor...

Nst'de şuana dek yirminin üzerinde sancı çıkmadı çok şükür ama doktorum "hazır ol" diyor yaptığı muayene ve tahliller sonucunda...
Birkaç gündür çok tedirginim :44:

daha çok yeni anneyim ama tecrübelerime gelince
emzürmeyi kafaya koyduysanız kesinlikle emzirme yastığı almanızı tavsiye ederim
bebekler çok küçük olduğu için eğilmek ve pozisyon almak çok zor oluyor
ama yastık tam bi kurtarıcı... ben hatta bi kaç kez ikisini de emzirmeyi başardım
ama kızım almayınca zorlandım

diğer bi tavsiyem göğüs kalkanı alın göğüs pedine ihtiyaç olmuyor
kalkan göğüs ucunda olabilecek yaralara karşı çok güzel koruyor ve tabii ki de lansinoh kremi tavsiye ediyorum

evde kesinlikle sabun tozu bulundurun... ben dalininkini kullanıyorum

hastane de mama kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz siz çıkmadan eşiniz mamayı hazır etsin çünkü hiç bi eczanede prematüre mama bulunmuyo... sipariş ile 5 saat sonra elde ettim bebekler ilk gün sütünüz yoksa beklemiyor

humana çayı işe yarıyor tavsiye ederim

bol bol ağız bezi alın...çamaşır birkmediği için çok gerekli oluyor benim paket paket vardı ama yine de çok ihtiyaç oldu

bebek bezine gelince haftaya kalmadan bi paket bitiyo :)))

incir hoşafı işe yarıyor yanınızdaki kişi eksik etmesin

hasta bezi işe yarıyor ama hastane ilk gün açık yatırdılar ve hep kendileri değiştirdi
ikinci gün pedimi bile onlar hazırladı ama evde çok işime yaradı 1 paket yeterli...

ıslak mendili çok tavsiye etmem her değişimde pamuk ve ılık su gibisi yok
ıslak mendiller tahriş ediyor pişik kremi hemen kullandım geçti.. pudra kesinlikle kullandırmıyo doktorlar

kızlar şimdilik bu kadar ama herşeyi sorabilirsiniz
bildiğim kadarıyla yardımcı olurum

bu kadar detaya rağmen dünyanın en güzeeeellll duygusu....

3 kilo aldım 8 kilo verdim... bi de öyle bi verdim ki hiç göbüş kalmadı
bol bol humana ve incir hoşafına devam ediyorum
valla şimdilik korkum yok bebeklerime süt olsunda ... bol bol su içiyorum stres yapmıyorum ama benim uyuyacak pek bi vaktim olmuyor
gecelerimiz hala çok düzensiz
dün kızım hiç uyutmadı... kaka problemi vardı çok şükür dün gece yaptı ama o yapana kadar beni de mum etti başında... sabahta tekrar yapmış kuzum... nasıl mutlu oldum anlatamam ...insanın kakaya
bu kadar sevinmesi anne olduğunu gösterir

bugün dr. kontorlüm var
anneme ve eşime bırakıp çıkacağım
nasıl heyecanlılar anlatamam
mama verecekler ama yinede erken gel çabuk ol deyip duruyorlar :)))

sizlere yazmak iyi geldi... çayımı içtim sohbetimi ettim şimdi biraz kendime bakayım... yaramazlar uyanır bu defa mama verecem şimdilik hoşçakalın

Canım benim
Rabbim sana ve kuzucuklarına sağlık,iyilik,afiyet versin

Canım çok teşekkür ederim. Ama maalesef idrar yolu enfeksiyonundan kaçamadım. 1 haftadır onunla uğraşıyorum gerçi dün yine doktordaydıkm ilaç tedavisi bitti şimdi bol su tüketme zamanı. Günde yaklaşık 2,5 lt su içiyorum. Bu sadece su olanı ama çayı çorbayı karıştırmıyorum. 14+6 olmama rağmen 3,5 kilo aldım. Ama bunu 3. ayımızdan itibaren almaya başladık. Anormal bir kilo olsa söylerdi doktorum diye düşünüyorum. Ödemlerim şimdiden başladı. Ellerim tombik tombik daha erken olmasına rağmen. Sanırım tuzla alakalı bir sorunum var benim. Tuzsuz yemek yiyemem, salata, salatalık gibi şeylere de bolca serperim. Sonra bir bakıyorum parmaklarım 80 kiloluk bir kadının parmakları gibi :)

Benim bir de merak ettiğim kilo alımınız. İkiz gebeliklerde aşağı yukarı kaç kilo alıyorsunuz. Bir de bebe yağının bu oluşacak çatlakları önlemesi mümkün mü? eğer mümkün değilse neyi tavsiye edersiniz.

Ama en önemli merak ettiğim bebeklerinizin hareketleriniz ne zaman hissettiniz? Allahım sana da diğer tüm arkadaşlara da kolaylıklar versin.

bugün dr. kontorlüm var
anneme ve eşime bırakıp çıkacağım
nasıl heyecanlılar anlatamam
mama verecekler ama yinede erken gel çabuk ol deyip duruyorlar :)))

Öyle güzel anlatıyorsun ki ilgiyle okuyorum yazdıklarını. 6 ay sonra başıma neler gelecek diye. Her tecrüben bana ve benim gibilere de tecrübe. Herşeyini mümkün olduğunca anlat... Anlat ki bilelim. Çünkü ben bir şey bilmeyince çok sinirleniyorum :18:

Ben götürdüğümde hastanede de sağlık ocağındada kıyafetleriyle tarttılar.Çokta takmıyorum kiloya.Sağlıklı olsunlarda...
Canım bende misafire öyle yattıkları yerden baktırıyorum tabiki.Kucaktaydı derken babasının ve benim kucağımdan bahsetmiştim...
Kilo olarak 69 da sabitlendim 4 haftadır.Ama okadar yememe rağmen almadığıma şükrediyorum.Yemem iyi çünkü.Bol bol su içiyorum.5 kg üstümde kaldı.64 le hamile kalmıştım çünkü.Ama kot pantolonlarım oluyor artık...O 5 kg gidecek zamanla inşallah...

Canım benim
Rabbim sana ve kuzucuklarına sağlık,iyilik,afiyet versin
amiiinnn
hayırlıca hepinize nasip olsun

canım çok güzel bi duygu... kendine şimdiden hiç kızma... her bebek kendine özel....
her ne kadar ben anlatsam da herkesin ki farklı oluyor
hatta günleri birbirine benzemiyor ama biz anlatalım ki sizde tecrübelri değerlendirin

benim doğumum çok kolay oldu ama herkes sezeryan sonrasını aynı yaşamıyor
ben çok sancılı oldum ama iğnelerle rahat ettim
kiminde çok sancı olmuyor
umarım herşeyiniz kolay olur

benim bebiklerimi sadece bezi ile tartıyorlar... daha sağlık ocağına gitmedik ama dün arayıp bilgilerini verdim
dr.um ilk hafta kilo kaybı bekliyorum dedi ve dediği gibi kilo verdiler...
%14 den fazla kilo vermedikçe sorun yok dedi... benimkilerde idealmiş

tüm annelerimize bizi merakda bırakmadıkları ve tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum.hepiniz süpersiniz kızlar....

Tam olarak kaç haftalık doğuma girdin. Bir de küvözde kaldılar mı? Ne kadar kaldılar mesela..

biz nereye götürsek bebeleri hemen soyun diyorlar da
ne bileyim kucak deyince başkalarının kucağı sandım ama sen yine de odalarından çıkarma bence ,o kadar kalabalık ortama girmesinler
biz oğlanı hastaneye götürüp getirirken bir kadınla tanıştık daha bizim gibi yeni doğmuş bebek böyle gelen birinden virüs kapmış yavrum zatürre olmuş küveze aldılar hemen
ben çok korkuyorum o yüzden dışarı çıkınca ikisinin de yüzünü kapatıyorum battaniyeyle biri yaklaşırsa hemen örtüyorum yüzünü ne yapayım bi virüs kaparlarsa maazallah uğraş sonra
ben de çok yiyorum süt olsun diye..
süt yapsın diye yemediğim şey kalmıyor ,hamsileri uyutunca tek işim zaten o arada hemen süt çayımı içmek ,kuru incir ,bol marul ,helva vs yemek
ben de 3 litre su içiyorum hemen hemen ..
yemek yemek ,süt sağmak ve bebelere bakmak ..bütün rutinim şuanda bu
verirsin tabiki kilodan ne olacak ..

*Prematüre mamayı çocuk doktorumu öneriyor kızlar?:26:Yoksa biz şimdi öneriler doğrultusunda alsak olurmu?Son dakikaya kalıp sıkıntı olmasın...

*Küçük su biberolarına ihtiyaç varmı?

*Emzirme yastığını büyük / ikiz yastığı almayı düşünüyorum fakat bulamıyorum önerisi olan varmı?

kızlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.enfeksiyonum romatizmadan kaynaklı yükseliyormuş, bugün tekrar dr. kontrolüm var daha kalp atışlarını duyamadım.
5+3 günlüğüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…