- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.801
bizim evde tartı var ben onda bezleriyle tartıyordum ki bez dediğin çok hafif geliyor 20-30 gram bişey hadi olsun 50 gramEvet canım seninle aynı durumdayız.Senin bebişlerle benimkiler arasında 1 gün var zaten.Biz pre aptamil kullanıyoruz.Kiloları da 2 side aynı şuan 3300 maşallah
Kızlar bir sorum daha olacak.Bebişleri tartarken üzerlerinde 1 kat uzun kollu zıbın,1 kat çıtçıtlı badi,1 kat üst hastane çıkışı,altta 2 tane patikli tulum ve tabi çişli bezleri oluyor :) eee bu durumda kiloları çokta doğru değil :)
hastanede dün tarttırdığımda bizim tartıyla aynı geldi kiloları demekki tartımız doğruymuş
hastanede de bezle tartıyorlar kıyafetle tartmıyorlarki
ben senin gibi giydirmiyorum bi de
altında ayağı kısa kolu uzun çıtçıtlı zıbın üzerine de çıtçıtlı zıbın altına patikli pijama giyiriyorum
ama pusette 2 battaniyeye sarıyorum sıkıca ve üzerlerinde yelek oluyor dışarı çıkarken
maş. seninkinin de kiloları ii ,mama zaten kilo demek
kiloları verdinmi durum nasılCanım yaşım 27.64 le hamile kaldım 81 le doğuma girdim.37. haftamı doldurduğum gün doğum yaptım.38+0 da yani.Çift yumurta ikizi bebişlerim.
ben de 60 la hamile kaldım 80 le girdim doğum sonrası 15 günde hepsini verdim ,alsan da korkma verirsinBayanlar doğum yapan arkadasların kiilolarına baktım da yırmı kilo alınıyo demek ben kendımı hiç seksen lilo duşunemiyorum boyda kısa bı top olacam dmek))
bi de kilo alsan da nasıl göründüğün önemli ,ben de 20 kilo aldım ama buraya göbüş ekliyordum hiç 20 kilo gibi değildi ,ödemim vardı çünkü hepsi göbekte değildi
ödemler de hemen gidiyor zaten
merak etme zamanla gelecek süt ,o daha başlangıç da ondan ,ben ilk sağdığımda 20 cc geliyordu kat kat artıyor ,şuan sezeryanlısın ondan gelmiyor merak etmeçök iyiyizz merak etmeyin....
32+6 da derin 2230 gr,deniz 2005 gr geldiler..3 saniye gördüm.. iyiler ama küvözdeler..ilk sütlerimi yolladım..10cc saarı bi sıvı geldi...çok şükür...
1 hafta sonra gelecek inş. sütün tam olarak
bu arada gözünaydın
hayırılsı olur inş.canım valla heyecan mı desem korku mu desem bilemedim,kızlar doğum yaptıkça ben bi panik oluyorum,hulusi hocaya kalsa 1 hafta daha bekletecek 38 li günlerde alacak ama ben de dayanamıyorum artık.bakalım inşalllah yarın güzel haberler veririm size.bende senin gibi düşünüyordum dayanamam diyodum ama ne bileyim benimkilerin pek gelmeye niyetleri yok herhalde
Bize gelince duzen oturtmaya calusiyorum ama bu 5 gunde birbirinden cok farkliydi
Onemli olan azimli olmak
bebeklerimi saatinde besliyo saatinde altini aliyo ve uyutmaya calisiyorum
kolay degil cnk mama kullaniyorum
ilk 3 gun yatak yuzu gormedim hic lohusa olcam diye bi luksumuz yok bunu unutmayin
cok sukur bugun biraz sutum cogaldi gibi... İlk muayemiz vardi
Kizimin sariligi var ins ilerlemez
dogal olarak kilo verdi
dr. Ogluma premature davraniyor
Ama cok sukur sagligimiz yerinde
Peki ben nedenn gelemedim
2gun hastanede kaldim hastane ortami cok iyi hemsireler besliyo ve bezliyo.. Gayet ders seklindeydi
ilk gece agrilardan bisi anlamadim ama 2.gece hic uyumadalar
uyumayinca sebep aramayin uzun yoldan geliyorlar
Uykusuzlukla ve sut gelmemesiyle orda tanistim
sakin sut gelmeyevek diye uzulmeyin ve asla cevrefekilri dinlemeyin
cok ziyaretcim geldi bebeklerimin cok ustune dustuler mumkunse kimseye duyurmayin
3.gun eve geldim ama bu defa esimin ailesi memleketten geldi
gece kalmadilar ama o gun hic bitmedi
ki ben sadece bebeklerime baktim ama psikolojik olarak cok zordu
elden bisey gelmiyirmus
4.gun kalan misafirler gitti ama cat kapi gecmis olsuna geldiler
bende hem agrim var hemde bebeklere bakcam diye bebek odasina gectim kimse kusura bakmasin ama bu kadar erken gelinmezki
gözünaydın RABBİM yardımcın olsun inş.Bugun dr kontrlmuz vardi eve geldim cat kapi komsular
spnra hepsi bebeklerin icine dustu annem aldi pdadina goturunce boxuldular ama cok iyi oldu hemen kslktilar
niye mi anlatiyorum sakin komseyi dusunmeyin herkesi kirin
Bu bebekler cok ozel ve allahin emaneti
kimse kusura kalmasin inanin cok yorucu ama cok zevkli yeterki sizi yalniz biraksinlar
annm yanimda onsuz simdilik yapamam
evet geceleri zor ama imkansiz degil
bu gece daha iyiyiz birazdan acikirlar
simdilik benren bu kadar
gelemezsem nerak etmeyin
Duzenimi salayim aranizdayim
kucak mı ? kucağa mı veriyorsunGözünaydın canım.Allah ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
Yazdıklarına katılıyorum.Özellikle misafir geldiğinde bütün düzen şaşıyor kızlar.Hani 1 tane olsa bebiş yine idare edilebilir ama bizim bebişler maşallah daha çok zaman ve özen istiyor.Oyüzden olabildiğince evde bebişlerle yalnız olmak en iyisi.Çünkü ben misafir olunca bebişleri alıp emziremiyorum bile.Süt sağmamda kalıyor dolayısıyla.Misafir olunca bırakıp içeri gitsem oda olmıyor.Herkes bir alem.Herkes senden 2 bebişle daha hizmet bekliyor,anlayış denen bir şey yok insanlarda...
Mesela geçen cuma komşular geldi akşama.Benim küçük paşa akşam 7:30 da uyandı saat 11 e kadar kucaktaydı gözünü kırpmadı.Misafir olunca düzeni bozuluyor insanın.Oyüzden bazı şeyleri hayatımızda ertelememiz lazım.Çünkü şuan hayatımızdaki en önemli şey bebişlerimiz.Allah ım sağlıkla sağ salim büyütmeyi nasip etsin hepimize...
Hamişlerde inşallah sağ salim kucaklarına alırlar...
bana da gelen oldu ama hiç kucağa vermedim
odalarında uyuyorlardı uyurken 2 dakika bakıp çıktılar ,kuzular uykuya devam etti
misafirler gidene kadar da uyudu ,öyle elalemin eline verme mikrop kapar ,söyle bakıp çıksınlar odalarından
misafir gelse de git sütünü sağ bebeleri doyur
ben hep öyle yaptım kimse misafir diye geçiştirmedim
Hilbur canim o 10 cc cok kiymetli zaten ilk 5 cc yetiyor
benim su an 6.gunum bi ogun icin 30cc cikiyo ve ikisine yetmiyo ek mama yapiyorum
ama inaniyorum zamanla sutum yetecek
dunden beri kizim emmiyo... Hemen gelsin diye inatlasiyo benimle
yani bizim icin duzen zaman olacak
selam herkese
bizimkiler dünden beri düzensizler ,sasnırım aşının etkisi ,sık uyanır oldular uyumuyorlar gündüz az uyuyorlar ,gece yine ii uyudular
bakalım ne olacak ilerleyen zamanlarda
akşam eşim baktı ben uyudum ,gece de eşimle kalktık beraber