2013 ikiz anne adayları buraya

ilk sütün çok faydalı herkesin dediği gibi. daha dün ameliyat oldun. yavaş yavaş gelir sütün. seni çok iyi anlıyorum, hepimiz ameliyathaneden gelince bebeklerimiz odamızda görmeyi hayal ediyoruz. o anın büyüsünü yaşamayı, kucağa almayı. bana da doktorum bebekler küçük küvezde kalırlar deyince aklıma ilk bu geldi. ona üzüldüm yoksa sağlıklı olacaklarını biliyorum. bugün yürüyüş yaparsın, yenidoğan yoğun bakımına götürürler seni herhalde. bebeklerin görürsün inşallah. doktorlar bebeklerin ne kadar kalacağı konusunda birşeyler söylediler mi?
rahaaaattttt, ve sonra hazır ol. sonrada vakit gelince marş marş hastaneye. baktıysan doğuranların, annelerin tablosuna ortalama 35. haftada doğum yapılmış. tedirgin olman normal. bizim sıramızı kapma tamam mı? :)
sizlere yazmak iyi geldi... çayımı içtim sohbetimi ettim şimdi biraz kendime bakayım... yaramazlar uyanır bu defa mama verecem şimdilik hoşçakalın
sağol dosba paylaştığın bilgiler için. kolay gelsin sana. umarım misafirlerin daha anlayışlı olurlar. en azından herkes uzaktan sevmesini bilmeli. buraya yazmayınca uzun bir süre meraklandık. neyseki geri döndün. tecrübe ettikçe yaz lütfen. bebeişlerin hemencecik büyüsün inşallah.

ben toplamda 15 kilo aldım. kilo alımım durdu son 2 haftadır. ama genel de 15-20 kilo alınıyor. bu kiloyu da oldukça dikkat etmeme rağmen aldım. karbonhidrattan uzak durdum. beyaz ekmek, pilav, hayatımdan çıkmış gibiydi. bulantılarım geçtikten sonra süt, yoğurt, peynir, balık, tavuk ve et ağırlıklı beslendim. zaten bebekleri bunlar büyütüyor.
bebek yağı çatlaklar için kullanıyor. zaten bebek yağlarının üzerinde de yazıyor. ben saf zeytinyağı ve lierac krem kullanıyorum. ikisini bir sürüp güzelce yediriyorum. şimdilik maşallah diyeyim çatlağım yok ama doğumdan sonra karın indiğinde belki ortaya çıkabilir. belki de karın gergin olduğu için gözükmüyordur. kırmızı kırmızı çatlaklarım yok. bazen hastanede nst odasında görüyorum hamileleri karınları boydan boya kıpkırmızı çatlamış halde. bana da dediler hiç çatlamamışsın diye. umarım bu saatten sonra olmaz. karnım indiğinde göreceğim. zaten büzüşük duracaktır, sönmüş balon gibi. o kadar da olur herhalde
bebeklerimin hareketlerini yanlış hatırlamıyorsam 20. haftalarda titreşim halinde hissettim. hiç de bir yere anı gibi yazmamışım. tam da hatırlamıyorum. 24. haftadan sonra baya bir oynamaya başladılar.
senin sorunların erkenden seyretmiş. eğer yeterince dikkat etmezsen bu şikayetlerin ilerleyen haftalarda artar. ve huzursuz olursun. umarım daha da artmaz şikayetlerin.

hil_bur hayırlı uğurlu olsun.
dosba paylaştıkların için teşekkürler çok faydalı bilgiler..
benim bugün tetanoz aşımın 2. dozu var. dün 10 günlük rapor alıp okula götürdüm. öyle evde yatıp dinleniyorum artık...

canım ben forumda yeni olduğum için bilmiyorum o takvim nasıl ekleniyor ki ?ben daha yolun başındayım keselerimi gördüm kalp atışı için gün sayıyorum 5+3 günlüğüm

benim gibi hamileliğinin başında olan yok sanırım hepinizin gebeliği maaşallah ilerlemiş

Walla canım bende 11 haftalığım başında sayılırım ama çok giremiyorum topiğe benim mide bulantım çok fazla hala devam ediyor hiçbirşey yiyemiyorum ne zaman düzelicek diye bekliyorum sanki hep böyle kalacakmışım gibi geliyor. sen kaç haftalıksın?

bende mide bulantıları başlamadı daha çünkü 5+3 günlüğüm keselerimizi gördük henüz.galiba 7. haftada başlıyormuş bulantılar

canım ben forumda yeni olduğum için bilmiyorum o takvim nasıl ekleniyor ki ?ben daha yolun başındayım keselerimi gördüm kalp atışı için gün sayıyorum 5+3 günlüğüm

Sol taraftaki "Ayarlarım/Profili düzenle" menüsünden "Bebeğinizin Tahmini Doğum Tarihi:" bölümüne aralarına tire koyarak (Örn.05-05-2013) bebişlerinin tahmini doğum tarihini yaz canım. Sonra da en alttaki "kaydet" e bas.

Canım kusurabakma görmemişim 5+3 yazmışsın:26: çok minik daha nokta kadar bende 6,5 aftalıkken duymuştum kalp atışını bu arada takvimi eklemek için kullanıcı ayarlarına giriyorsun orada tahmini doğum tarihiniz diye bir kısım var oradan yazıyorsun.

bende mide bulantıları başlamadı daha çünkü 5+3 günlüğüm keselerimizi gördük henüz.galiba 7. haftada başlıyormuş bulantılar

Benim 5,5 haftalıkken başlamıştı ve hala devam ediyor tabi herkeste olacak diye bir kural yok ama ikiz gebeliklerde daha sık görülüyormuş.:44:

Tam olarak kaç haftalık doğuma girdin. Bir de küvözde kaldılar mı? Ne kadar kaldılar mesela..
tam olarak 35+0 da dogum yaptim
oglum kuveze girmedi kizim 12saat kaldi sadece... Yani onemli olan organ gelisimleri...

dosbacım hayırlı ugurlu olsun Allah hayırlı uzun ömürler versin. cok sevindim saglıkla almana kucagına yavrularını.
saol canim darisi sizlere

mamayi dr tavsiye ediyor canim
ve benimki kullanma sutun yeter dedi ama simdilik yetmiyor

Delikiz ve dogum yapan arkadaslar
gunluk ne kadar sut sagabilitorsunuz
kac saatte?
Bi de sutunuz ilk gunlerde nasildi
benimki cogalmaya basladi ama hala ikisine yetmiyor

kac saatte?

süte nazar değiyor o yüzden söylemeyelim :18:
ama ilk baştaki sütten çok çok fazla gelecek zamanla sütün merak etme
3 saatte bir sağıyorum ben
sezeryanlı ilk 2 gün 20 cc geliyordu her sağdığımda
hastaneden çıktıktan sonra günden güne sağdıkça arttı sütüm ,stün artması sağdıkça olur zaten
bi kere ara verirsen bile süt azalıyor hemen o yüzden 3 saate bir mutlaka sağmalısın
sağdıkça zamanla çoğalıyor

Merhaba kızlar Sata göre 29+4 ikiz bebeklerime hamileyim. bir kaç gündür ağrım vardı dün sabah doktoruma gittim. ultrasona girdiğimde rahim uzunluğu 2.3 e kadar incelmiş. nst de sancı çıktı. doktor hemen ciğer geliştirici iğne yaptı ve günde 6 tane nidilat içmeye başladım. magnesyum falan zaten içiyorum. bol bol dinlen dedi. sizce yapmam gereken başka bişey varmı??? Birde başına böyle bişey gelip daha ilerki haftalarda doğum yapanlar var mı aranızda??? şimdiden teşekkür ederim.

Ben ikiz yastığı diye birşey görmedim; ama büyük Mycey marka hamile destek yastığının (C şeklinde olan) ikizleri aynı anda emzirmek için kullanılabileceğini görmüş ve okumuştum. İstanbul'daysan Viaport'taki JOKER mağazasında gördüm geçen gün ama alamadan kızımın çişi geldiğinden çıkmak zorunda kaldım; aklımda kaldı. bir dahaki sefere alacağım inşallah ... Belki yatarken de destek olur.
Su biberonlarına ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. İlk doğumumda hiç öyle birşey götürdüğümü veya hemşirelerin kullandığını hatırlamıyorum. Mama konusunda hiçbir fikrim yok. Tek bebekte gerekmemişti; ama ikiz anneleri bu konuda daha tecrübeli ... Benim şahsi düşünceme gelince ... Sanırım okuduklarıma dayanarak, bir preaptamil ve bir de aptamil 1 numara küçük kutulardan koyacağım ne olur ne olmaz diye ...

kac saatte?

Dosba, seni online görmek ne güzel ... Bebişlerine allah sağlık ve sıhhat versin sana da gün geçtikçe artan süt ve direnç versin Rabbim ... Sütün yetmiyor diye düşünürsen yetmez; hep yetecek ve artacak de ... İnanmak bile çok etkiliyor inan... İlk 15 gün normal yetmemesi ... 40 haftayı doldurup doğurmuyoruz ki vücut tam süt üretimine geçebilsin ... normal doğumda yapmıyoruz... dolayısıyla süreç bozulmuş oluyor ve süt geç geliyor... sen mümkün oldukça sağ ve emzir ... emzirdikten sonra kalan sütünü mutlaka sağ ... bittikçe daha çok gelecektir ... ama memende kalırsa o kadar az üretecektir vücudun ... ayrıca çift pompayı aynı anda kullan; beyne iki bebeğin de sütü aynı anda emdiği uyarısı gidecek ve daha da artacaktır inan bana ... (tabi makinen çift pompalıysa diye söylüyorum, tekse hiç ara vermeden hemen diğerini de sağ bence ...)

Hilbur... Seni de tebrik ediyorum ... Bebişlerinle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu ve uzun bir ömür diliyorum sizlere ....
Zorlukları atlattın, bundan sonra herşey daha güzel olacak inşallah ....

Bu arada doğum yapmış olan unuttuğum arkadaşlarım varsa, onlara da sağlık, sıhhat diliyor ve bebişleri hayırlı olsun diyorum. Rabbim hepinizi korusun ...

Bu arada benden bir tavsiye ... İlk 10-15 gün içinde bence emziğe alıştırın bebişleri ... öyle hop taktık ağzına diye hemen alışmıyorlar maalesef ... atıyorlar, siz takıyorsunuz, atıyorlar siz takıyorsunuz; bu işlem yüzlerce kez tekrarlanabilir... Bazen aldığınız emziği sevmiyorlar; ben kızımda 4 chicco ve avent emzik sonrası ilk aldığım damaklı anne memesine benzer nuk marka emzikle alıştırmıştım ... Yani bebek belirliyor hangi emziği istediğini, siz değil ... Artı pekmeze batırarak bu işlemi kolaylaştırabilirsin... açken bir iki damla pekmeze batırıp verirseniz bir kaç gün de bunu denerseniz alışmış oluyorlar. Ama sakın balla denemeyin; bal 1 yaşa kadar yasak ve çocuğunuzun ileride alerjik olmasına neden olursunuz.

Misafir konusunda benim gözümü korkuttunuz; ben ilk gün zaten sadece eşim ve annemle gitme kararı aldım. ikinci gün duruma bağlı olarak çocuklar küvezde olurlarsa kimseye haber vermeme kararı aldım. Eğer sağlıklı olurlarsa ve yanımda olurlarsa birkaç yakınıma söyleyeceğim sadece .... Eve dönünce birkaç gün daha bekleyebilirim hatta etrafı haberdar etmek için ... Ama bundan bile korktum artık... Hatta ilk hafta kontrollerinden sonra yazlığa mı kaçsam acaba diye düşünüyorum. (Ayvalık-Sarımsaklı'da yazlık bir dairemiz var; doktor uygun görürse ilk bir ay orada kalıp dönsem iyi olacak sanırım) En azından bebişler 40 günü atlatmış olur. Sonra misafir hengamesine girerim sanırım ... Çok mu korkuttunuz beni ne ?!? :)

Bonny, karyolalarını almışsınız bebişlerin ... Allah güle güle kullanmayı nasip etsin .... Hayırlı olsun ... Ben henüz karar veremedim ... Bir gün büyüyen karyola diyorum, bir gün normal asansörlü ve sallanan karyola ... Terazi burcuyum zor karar veririm karar verene kadar 20 haftayı bulacağım sanırım ... :) Ancak alınması gereken zamanlara ulaşağım artık sonunda ...

Nezlem biraz hafifledi; bol su ve ıhlamur çayıyla kurtulmaya çalışıyorum tabi portakalı da arttırdım... Bunun dışında Allah'a şükür şimdilik başka bir sorunum yok... Sizin haftalarınıza ulaşmayı beklemekten başka ... Cumartesi kontrolüm var inşallah .... Bebişlerin son durumunu çok merak ediyorum ...

Rahatsız olan tüm arkadaşlarıma en kısada sürede şifa, doğum yapacak veya doğumu yaklaşmış olan arkadaşlarıma sağlık, sıhhat, esenlik ve sabır, bebekleriyle uğraşan arkadaşlarıma sabır, selamet, sağlık ve esenlikler diliyor ve hepinizi gözlerinizden öpüyorum.

Görüşmek üzere ... Selamlar ve sevgiler ...

Canim masallah haklisin sut nazara gelir
benim daha cok az
artirmak icin beslenmeme cok dikkat ediyorum

Benim 31. Hafta sancim baslafi 35 de dpgurdum
nidilati duzenli al bol bol donlen ve dua et
stres yapma duracaklardir

Canim masallah haklisin sut nazara gelir
benim daha cok az
artirmak icin beslenmeme cok dikkat ediyorum

Benim 31. Hafta sancim baslafi 35 de dpgurdum
nidilati duzenli al bol bol donlen ve dua et
stres yapma duracaklardir
bebekler o zamanlar zaten az içiyordular ama bir anda öyle bir coştularki sana anlatamam içtiklerinin 3 katı süt içiyorlar şuanda
ama ben sürekli sağıyorum ,hatta bazen arada da sağıyorumki tam olarak içmeleri gereken ccyi bulsun diye
şuan standart içtikleri bir cc var onda gidiyorlar ama aşamalı aşamalı artırdılar yemeyi
ve süt yorgunlukla ve stresle çok alakalı
ben ne zaman şöyle 3 saat deliksiz uyusam sütüm derya olup coşuyor
siz de uykusuz kalınca biri bebeklere baksın siz arada uyuyun uykunuzu alın sütünüz artacak göreceksiniz
beni eşim uyutuyor sağolsun o bakıyor bi öğünde ben uyuyorum kalktığımda hemen farkediyor sütüm
ben yetirebildiğim yere kadar sütü yetirmeyi çalışacağım
aralarda mesela 10-15 cc az gelioyr sütüm hemen 1 saat sonra tekrar sağıp hazırda bırakıyorum mama vermemek için
çünkü bebişlerin aldığı birmiktar var ondan aşağı oldumu doymuyor ağlamaya başlıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…