- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #4.821
ilk sütün çok faydalı herkesin dediği gibi. daha dün ameliyat oldun. yavaş yavaş gelir sütün. seni çok iyi anlıyorum, hepimiz ameliyathaneden gelince bebeklerimiz odamızda görmeyi hayal ediyoruz. o anın büyüsünü yaşamayı, kucağa almayı. bana da doktorum bebekler küçük küvezde kalırlar deyince aklıma ilk bu geldi. ona üzüldüm yoksa sağlıklı olacaklarını biliyorum. bugün yürüyüş yaparsın, yenidoğan yoğun bakımına götürürler seni herhalde. bebeklerin görürsün inşallah. doktorlar bebeklerin ne kadar kalacağı konusunda birşeyler söylediler mi?günaydın..aylar sonra derin bi uyku uymuşum..şimdi uyandım akşam epidural uyuşukluğum geçince yürüttüler..çok ağrımolmadı bir gece önceki sancılara naazaran müthiş rahat bi geceydi diyebilirim.epidural gerçekten çok rahatmış..bebeklerimin sesini hiç bişeye değişmeme.hala göremedim sesslerinin hayali var sadece...dün gec çocuk doktoru geldi solunum desteğine bağlamışlar ikisinde..ciğerlerini %100 açmaya çalışıyorlarmış...allah yardımcımız olsun...ben öle üzülüp ağlamıyorum..sütüm kesilmesin diye sakin davranıyorum...zaten gelene sütte denirmi bilmem o koyu sarı sıvıdan 10 cc geliyor o kadar.ama hemşireler sanki çok önemli bişey başarmışım gibi seviniyorrlar...aklıma baaşka bişey gelmiyor şimdilik...odada tek başına oturmak yürek burkuyor tabii diğer odalarda bebek ağlamaları geliyorbi gelişme olursa yazarım gene..allah hepinize kolaylık versin..
rahaaaattttt, ve sonra hazır ol. sonrada vakit gelince marş marş hastaneye. baktıysan doğuranların, annelerin tablosuna ortalama 35. haftada doğum yapılmış. tedirgin olman normal. bizim sıramızı kapma tamam mı? :)Ödemler,kabızlık,karnımın gerilmesi,ağırlığın artması vb. nedenlerden ötürü sürekli bir ağrı durumu söz konusu....
Gaz sancısını kasıklarımda hissediyor olmam apayrı bir tedirginlik nedeni...
"Ya hastaneye gitmekte geç kalırsam?" sorusu beni çok geriyor...
Nst'de şuana dek yirminin üzerinde sancı çıkmadı çok şükür ama doktorum "hazır ol" diyor yaptığı muayene ve tahliller sonucunda...
Birkaç gündür çok tedirginim :44:
sağol dosba paylaştığın bilgiler için. kolay gelsin sana. umarım misafirlerin daha anlayışlı olurlar. en azından herkes uzaktan sevmesini bilmeli. buraya yazmayınca uzun bir süre meraklandık. neyseki geri döndün. tecrübe ettikçe yaz lütfen. bebeişlerin hemencecik büyüsün inşallah.sizlere yazmak iyi geldi... çayımı içtim sohbetimi ettim şimdi biraz kendime bakayım... yaramazlar uyanır bu defa mama verecem şimdilik hoşçakalın
Canım çok teşekkür ederim. Ama maalesef idrar yolu enfeksiyonundan kaçamadım. 1 haftadır onunla uğraşıyorum gerçi dün yine doktordaydıkm ilaç tedavisi bitti şimdi bol su tüketme zamanı. Günde yaklaşık 2,5 lt su içiyorum. Bu sadece su olanı ama çayı çorbayı karıştırmıyorum. 14+6 olmama rağmen 3,5 kilo aldım. Ama bunu 3. ayımızdan itibaren almaya başladık. Anormal bir kilo olsa söylerdi doktorum diye düşünüyorum. Ödemlerim şimdiden başladı. Ellerim tombik tombik daha erken olmasına rağmen. Sanırım tuzla alakalı bir sorunum var benim. Tuzsuz yemek yiyemem, salata, salatalık gibi şeylere de bolca serperim. Sonra bir bakıyorum parmaklarım 80 kiloluk bir kadının parmakları gibi :)
Benim bir de merak ettiğim kilo alımınız. İkiz gebeliklerde aşağı yukarı kaç kilo alıyorsunuz. Bir de bebe yağının bu oluşacak çatlakları önlemesi mümkün mü? eğer mümkün değilse neyi tavsiye edersiniz.
Ama en önemli merak ettiğim bebeklerinizin hareketleriniz ne zaman hissettiniz?Allahım sana da diğer tüm arkadaşlara da kolaylıklar versin.
kızlar hamileliğinizde yattınız mı? ikiz olunca insan korkuyor
benim gibi hamileliğinin başında olan yok sanırım hepinizin gebeliği maaşallah ilerlemiş
ben 32. den sonra sürekli yatıyorum. ilk 3 ay kanama vs olmadı ama yine de bulantılardan kusmalardan yattım sürekli diyebilirim. kafamı oynatsam midem bulanıyordu.
gebelik takvimi eklesene, kaçıncı haftanda olduğu görürüz.
benim gibi hamileliğinin başında olan yok sanırım hepinizin gebeliği maaşallah ilerlemiş
Walla canım bende 11 haftalığım başında sayılırım ama çok giremiyorum topiğebenim mide bulantım çok fazla hala devam ediyor hiçbirşey yiyemiyorum ne zaman düzelicek diye bekliyorum sanki hep böyle kalacakmışım gibi geliyor. sen kaç haftalıksın?
canım ben forumda yeni olduğum için bilmiyorum o takvim nasıl ekleniyor ki ?ben daha yolun başındayım keselerimi gördüm kalp atışı için gün sayıyorum 5+3 günlüğüm
Walla canım bende 11 haftalığım başında sayılırım ama çok giremiyorum topiğebenim mide bulantım çok fazla hala devam ediyor hiçbirşey yiyemiyorum ne zaman düzelicek diye bekliyorum sanki hep böyle kalacakmışım gibi geliyor. sen kaç haftalıksın?
Sol taraftaki "Ayarlarım/Profili düzenle" menüsünden "Bebeğinizin Tahmini Doğum Tarihi:" bölümüne aralarına tire koyarak (Örn.05-05-2013) bebişlerinin tahmini doğum tarihini yaz canım. Sonra da en alttaki "kaydet" e bas.
bende mide bulantıları başlamadı daha çünkü 5+3 günlüğüm keselerimizi gördük henüz.galiba 7. haftada başlıyormuş bulantılar
Benim 5,5 haftalıkken başlamıştı ve hala devam ediyor tabi herkeste olacak diye bir kural yok ama ikiz gebeliklerde daha sık görülüyormuş.:44:
tam olarak 35+0 da dogum yaptimTam olarak kaç haftalık doğuma girdin. Bir de küvözde kaldılar mı? Ne kadar kaldılar mesela..
saol canim darisi sizleredosbacım hayırlı ugurlu olsun Allah hayırlı uzun ömürler versin. cok sevindim saglıkla almana kucagına yavrularını.
mamayi dr tavsiye ediyor canim*Prematüre mamayı çocuk doktorumu öneriyor kızlar?:26:Yoksa biz şimdi öneriler doğrultusunda alsak olurmu?Son dakikaya kalıp sıkıntı olmasın...
*Küçük su biberolarına ihtiyaç varmı?
*Emzirme yastığını büyük / ikiz yastığı almayı düşünüyorum fakat bulamıyorum önerisi olan varmı?
Delikiz ve dogum yapan arkadaslar
gunluk ne kadar sut sagabilitorsunuz
kac saatte?
Bi de sutunuz ilk gunlerde nasildi
benimki cogalmaya basladi ama hala ikisine yetmiyor
*Prematüre mamayı çocuk doktorumu öneriyor kızlar?:26:Yoksa biz şimdi öneriler doğrultusunda alsak olurmu?Son dakikaya kalıp sıkıntı olmasın...
*Küçük su biberolarına ihtiyaç varmı?
*Emzirme yastığını büyük / ikiz yastığı almayı düşünüyorum fakat bulamıyorum önerisi olan varmı?
Delikiz ve dogum yapan arkadaslar
gunluk ne kadar sut sagabilitorsunuz
kac saatte?
Bi de sutunuz ilk gunlerde nasildi
benimki cogalmaya basladi ama hala ikisine yetmiyor
Canim masallah haklisin sut nazara gelirsüte nazar değiyor o yüzden söylemeyelim :18:
ama ilk baştaki sütten çok çok fazla gelecek zamanla sütün merak etme
3 saatte bir sağıyorum ben
sezeryanlı ilk 2 gün 20 cc geliyordu her sağdığımda
hastaneden çıktıktan sonra günden güne sağdıkça arttı sütüm ,stün artması sağdıkça olur zaten
bi kere ara verirsen bile süt azalıyor hemen o yüzden 3 saate bir mutlaka sağmalısın
sağdıkça zamanla çoğalıyor
Benim 31. Hafta sancim baslafi 35 de dpgurdumMerhaba kızlar Sata göre 29+4 ikiz bebeklerime hamileyim. bir kaç gündür ağrım vardı dün sabah doktoruma gittim. ultrasona girdiğimde rahim uzunluğu 2.3 e kadar incelmiş. nst de sancı çıktı. doktor hemen ciğer geliştirici iğne yaptı ve günde 6 tane nidilat içmeye başladım. magnesyum falan zaten içiyorum. bol bol dinlen dedi. sizce yapmam gereken başka bişey varmı??? Birde başına böyle bişey gelip daha ilerki haftalarda doğum yapanlar var mı aranızda??? şimdiden teşekkür ederim.
bebekler o zamanlar zaten az içiyordular ama bir anda öyle bir coştularki sana anlatamam içtiklerinin 3 katı süt içiyorlar şuandaCanim masallah haklisin sut nazara gelir
benim daha cok az
artirmak icin beslenmeme cok dikkat ediyorum
Benim 31. Hafta sancim baslafi 35 de dpgurdum
nidilati duzenli al bol bol donlen ve dua et
stres yapma duracaklardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?