- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.261
amin bitanem ya, hepimizin. evet meslektaşız öyle mi,,, aa sana sorayım nöbetten ne zaman düşüülüyo fcanım ya,,,öperimm çokkk
Günaydın hepinize
Sorunsuz, güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle.
Malum benim haftalarımdaki arkadaşlarda doğumlar başlayınca bizde biraz tedirginiz. Tuğbanın haberinden sonra zaten, her lavaboya kalkışımda yatak kontrol ediyorumKabul ediyorum biraz psikolojim bozulmuş durumda. Hele bugün eşim de yok, İst.a gitti iyice tedirginim. Gitmesin diye doktorumun yanında söyledim, o da eşimi çok seviyor. "Rahat bırak adamı, gitsin; doğumu ben yaptıracağım ben de burdayım" dedi yaaa Destek bulamayınca boynumuzu büküp git dedik n'apalım. Eşime de hak veriyorum tabi, acısı çok taze ailesinin yanında olmak istiyor ve babasının mezarını ziyaret etmek istiyor. Ama bir yandan suyum falan geliverirse diye korkuyorum işte :18: Amaaann karmaşık ruh hali içerisindeyim
geçmiş olsun öncelikle. bu durumu hiç yaşamadım ilk zamanlarda. ama ilerleyen haftalarda yaşadık. bir hafta kalp atışları iyi olan bebeğin öbür hafta kötü olabiliyor. ya da kötü olanın düzelebiliyor. ama dediğim gibi ilk haftlarda olmadı bu.
karnın aç gitmedin değil mi doktora? etkiliyor çünkü. mesela bizi nst ye girerken ya da ultrasona girmeden uyarıyorlar. şekerli şeyler yiyin, karnınız aç olmasın diye. kalp atışları etkileniyormuş. inşallah bu nedendendir. istersen başka bir doktora daha görün. 2 hafta beklemek zor şimdi senin için.
talihsiz bir kaza yaşamışsın. geçmiş olsun tekrar.
Öncelikle hepinize merhabalar...
şuan tarifi imkansız duygular içerisindeyi,bi bakıyorum ağlıyorum,bi bakıyorum gülüyorum.sizlere söylediğim gibi ALLAH'a şükürler olsun ki 14.02.2013 saat 15.44 ta ÇAĞAN'IMsaat 15.43 tede ASLİN'İM dünyaya sağlıklı bir şekilde geldi .Sizlere bu kadar geç yazıyorum çünkü neredeyse her ikiz annesinin başına gelebilecek ufak problemleri bende yaşadım
Yalnız biz farklı bi olay yaşadık o ayrı,ÇAĞAN 3100 gr ,ASLİN 2800 gr olarak küveze girmeden sağlıklı bi şekilde dünyaya geldi.
Spinal anestezi ile doğum yaptım,doğumum gayet güzel geçti,ertesi gün öğlen taburcu edildik hep beraber,Dünya güzeli yavrularımızı aldık çıktık yola ....
Sütüm doğumdan 1 ay evvel gelmeye başlamıştı zaten,çok şükür sütüm doğumdan sonra hemen devam etti ve bebekleriminde emme refleksi kuvvetli olduğu için gayet rahat emzirmeyi başardım....(Bu arada doğum fotoğrafçısı tutmadım ama sağolsun doğumu yaptıran ekipten biri bebeklerimin dünyaya geldikleri anı ve benim yanıma gelişlerini,kordonlarının kesilişini,ilk ağlamalarını ilk bakışmalarımızın fotolarını çekti,Öyle güzel bi duygu ki tarifi imkansız gerçekten...O ilk ağlama sesini duydum ve bende başladım ağlamaya...sonrasında öpmem ve koklamam için yanıma getirdiler öyle bi bakışları vardıki anlatamam.neyse bu fotoları eve geçince eklerim albüme...)
evet şimdi sizler diyeceksiniz ki madem herşey yolundaydı neden haber vermedin bizlere diye.anlatıyorum...
evet ben şanslı bir anne oldum yavrularım küveze girmedi hep beraber evimize döndük ama bu kezde benim bebeklerim değil de ben girdim nerdeyse küveze
eve geçtikte 3 saat sonra bir boyun ve sırt ağrısı başladıki anlatamam,ardından bacaklarım ve ellerim şişmeye başladı.e haliyle acilde aldık eşimle soluğu.annem ve kayınvalidem evde bebeklerimize bakıyor bizde hastanede ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk ve bi sonuç geldi önümüze benim tekrar hastaneye yatmam gerekiyor.akciğer embolisinden şüphelendiler,neyse aynı gün akşam yeniden taburcu olduğumuz hastaneye yattım ve bebeklerimde geldi yanıma.neyse cuma yattık hastanedeki eski odamıza.
biz tabi yine cumartesi beraber çıkacağız diye beklerken bugün sabah bana akciğerle ilgili ilaçlı bi tomografi gibi bir şey çektirmemi bu nedenle bebeklerimi 2 gün emzirmeyip ve onlarla aynı ortamda bulunamayacağımı söylediler ve bebeklerimi taburcu edip beni yatırdılar yeniden...e tabi ben hüngür hüngür ağlarım bi taftan ben onlarsız nasıl
durabilirim,onlar mamaya alışıp memeyi unutursa diye.inanın böyle bi durumda insan hiç kendini düşünemiyor.şuan hastanedeki odamdan yazıyorum size ,bebeklerim evimizde annem,ablam ve babalar bakıyor onlara,kayınvalidemde hastanede benim yanımda kalıyor.
doktorlar büyük ihtimalle hiç sorun yok tamamen anestezinin etkileri olabileceği gibi böyle bir durumunda çok düşük ihtimalle olabilebeğini söyledi,ikiz gebelikte geçmişte bir hastanın başına böyle bir olay gelmiş ama benim değerlerim hep temiz çıkıyor yarın da ilaçlı bir filmim var ve yarın akşama belki taburcu edilip bebeklerime kavuşabilirim.işte şimdilik benden bu kadar bebeklerimi ALLAH'a şükürler olsunki sağ salim kucağıma aldım ama bu defa da ben biraz rahatsızlandım.(((
duanızı eksik etmeyin bizim için...
merhaba kızlar, facebookta bebeklerimin fotolaını iki günlüğüne herkese açık yaptım.tuğba gökşin diye faceden beni bulanlar pazartesiye kadar kızlarmı isterlerse görebilirler.ama maşallah demeyi unutmayın. nazar değmesin.fotolarda iri çıkmışlar bu kadar iri değiller normalde.
şuan tarifi imkansız duygular içerisindeyi,bi bakıyorum ağlıyorum,bi bakıyorum gülüyorum.sizlere söylediğim gibi ALLAH'a şükürler olsun ki 14.02.2013 saat 15.44 ta ÇAĞAN'IMsaat 15.43 tede ASLİN'İM dünyaya sağlıklı bir şekilde geldi .Sizlere bu kadar geç yazıyorum çünkü neredeyse her ikiz annesinin başına gelebilecek ufak problemleri bende yaşadım
Yalnız biz farklı bi olay yaşadık o ayrı,ÇAĞAN 3100 gr ,ASLİN 2800 gr olarak küveze girmeden sağlıklı bi şekilde dünyaya geldi.
Spinal anestezi ile doğum yaptım,doğumum gayet güzel geçti,ertesi gün öğlen taburcu edildik hep beraber,Dünya güzeli yavrularımızı aldık çıktık yola ....
Sütüm doğumdan 1 ay evvel gelmeye başlamıştı zaten,çok şükür sütüm doğumdan sonra hemen devam etti ve bebekleriminde emme refleksi kuvvetli olduğu için gayet rahat emzirmeyi başardım....(Bu arada doğum fotoğrafçısı tutmadım ama sağolsun doğumu yaptıran ekipten biri bebeklerimin dünyaya geldikleri anı ve benim yanıma gelişlerini,kordonlarının kesilişini,ilk ağlamalarını ilk bakışmalarımızın fotolarını çekti,Öyle güzel bi duygu ki tarifi imkansız gerçekten...O ilk ağlama sesini duydum ve bende başladım ağlamaya...sonrasında öpmem ve koklamam için yanıma getirdiler öyle bi bakışları vardıki anlatamam.neyse bu fotoları eve geçince eklerim albüme...)
evet şimdi sizler diyeceksiniz ki madem herşey yolundaydı neden haber vermedin bizlere diye.anlatıyorum...
evet ben şanslı bir anne oldum yavrularım küveze girmedi hep beraber evimize döndük ama bu kezde benim bebeklerim değil de ben girdim nerdeyse küveze
eve geçtikte 3 saat sonra bir boyun ve sırt ağrısı başladıki anlatamam,ardından bacaklarım ve ellerim şişmeye başladı.e haliyle acilde aldık eşimle soluğu.annem ve kayınvalidem evde bebeklerimize bakıyor bizde hastanede ne olduğunu anlamaya çalışıyorduk ve bi sonuç geldi önümüze benim tekrar hastaneye yatmam gerekiyor.akciğer embolisinden şüphelendiler,neyse aynı gün akşam yeniden taburcu olduğumuz hastaneye yattım ve bebeklerimde geldi yanıma.neyse cuma yattık hastanedeki eski odamıza.
biz tabi yine cumartesi beraber çıkacağız diye beklerken bugün sabah bana akciğerle ilgili ilaçlı bi tomografi gibi bir şey çektirmemi bu nedenle bebeklerimi 2 gün emzirmeyip ve onlarla aynı ortamda bulunamayacağımı söylediler ve bebeklerimi taburcu edip beni yatırdılar yeniden...e tabi ben hüngür hüngür ağlarım bi taftan ben onlarsız nasıl
durabilirim,onlar mamaya alışıp memeyi unutursa diye.inanın böyle bi durumda insan hiç kendini düşünemiyor.şuan hastanedeki odamdan yazıyorum size ,bebeklerim evimizde annem,ablam ve babalar bakıyor onlara,kayınvalidemde hastanede benim yanımda kalıyor.
doktorlar büyük ihtimalle hiç sorun yok tamamen anestezinin etkileri olabileceği gibi böyle bir durumunda çok düşük ihtimalle olabilebeğini söyledi,ikiz gebelikte geçmişte bir hastanın başına böyle bir olay gelmiş ama benim değerlerim hep temiz çıkıyor yarın da ilaçlı bir filmim var ve yarın akşama belki taburcu edilip bebeklerime kavuşabilirim.işte şimdilik benden bu kadar bebeklerimi ALLAH'a şükürler olsunki sağ salim kucağıma aldım ama bu defa da ben biraz rahatsızlandım.(((
telaşmanma bekay, herşey olacağına varır. zor durumdasın psikolojik olarak doğru. yanında annen var yanında en azından. eşin atlar gelir yanına. ve sonra dünyanız bir anda değişiverir. bu arada doğumuma eşim de girecekti benim. öyle planlamıştık. ama apar topar olunca doktor izin vermedi. bir de şakındık, eşim kalbine de güvenemedi zaten.
bu arada apar topar olması daha mı iyi oldu bilemedim. herşey bir anda oldu bitti. öbür türlü heyecanla beklerdik vakit geçmezdi sanırım.neyseki bebeklerim iyi. bir de benim ağrılar geçse. bu sabah tekrar arttı ağrılarım ve gaz da çıkartamadım. bu sabah ilaç verdiler gaz çıkarmam için. merdiven çıkartacaklarmış. çok ağrım var nasıl olacaksa artık. korkutmuş gibi oldum ama durumlar böyle malesef.
Bekaycım stres yapmamaya çalış,bebişlerin etkilenmesin. Yalnız değilsin, bak doktorun da destekleyici konuşmuş, hayırlısı olsun hakkınızda. Eşin de döner en kısa zamanda, zaten çok uzakta da değil. Dualarımdasın, en hayırlı vakitte , en sağlıklı şekilde kavuşursun inşallah kuzucuklarına.
**nurhan*cım bebişlerin çok tatlı maşallah , allahım korusun minikleri inşallah.sağlıkla büyütmen dileğiyle canım...
**mrl pazartesi doğumun var sanırım allah yardımcın olsun bu seferde senin için dua edicez hayırlısıyla kavuşursun inşallah kuzularına...
**bekay,canım stres yapma allahım zorda kalanların yanındadır..hele bu annelikse...inşallah eşin gelene kadar bekler bebişlerin babalarını,en azından annen yanında ya oda gelemeseydi...yavrularının iyiliğini düşün , hep iyi şeyler getir aklına....
merhaba kızlar, facebookta bebeklerimin fotolaını iki günlüğüne herkese açık yaptım.tuğba gökşin diye faceden beni bulanlar pazartesiye kadar kızlarmı isterlerse görebilirler.ama maşallah demeyi unutmayın. nazar değmesin.fotolarda iri çıkmışlar bu kadar iri değiller normalde.
Merhaba sevgili teyzelerimiz.
Biz Aylin ve Selin;
Bu gece 12 buçukta annemizi uyandırdık. Annemiz yatağı ıslattım sanmış halbuki biz sularımızı boşaltmıştık. Annem hala anlamadı bizim geleceğimizi çünkü annemize hiç ağrı sancı çektirmedik.Acilen hastaneye geldik,apor topar gece saat 2 de ameliyata girdik.Ben Selin 1390 gr, Ben Aylin 1960 gr doğduk. Annemiz hala çok şaşkın geldiğimize inanamıyor. Daha annemizi görmedik, sadece bir kaç dakika babamızı gördük. Biz şu an küvezdeyiz güvendeyiz ve iyiyiz. Yeni doğan uzmanı bizi doğar doğmaz muayine etti. şimdlik nefes alabilsek bile yorulmamamız için bizi solunum cihazına bağladılar.
Annemizin de epidural anestezisinin etkisi geçmiş ağrısı var ama dayanamıyacak gibi değilmiş. Sık sık ağrı kesici iğne yaptırmak istemiyormuş çünkü iğne bağırsak hareketlerini azaltıyormuş. Ve gaza neden oluyormuş.Ağrısı artarsa mecburen yaptıracak.
Annemize hiç çaktırmadan biz geliverdik . Çünkü birbirimizi özlemiştik.
Birde annemiz diyorki ;doğum bekleyenler hazırlıklarını biran önce tamamlasınlar. Herkese çok selamımız var.
Eki Görüntüle 634460 Eki Görüntüle 634461 Eki Görüntüle 634462 Eki Görüntüle 634463 Eki Görüntüle 634464
kızlar işte benim 18 günlük kuzularım, Rabbim hayırlısıyla sizlere de yavrularınızı kucağınıza almayı nasip etsin, çok farklı bir duygu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?