- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.281
merhabalar herkese. nihayet biraz kendime geldim. sabah doğum haberini verdiğimde anestezinin etkisi geçmemişti. rahat rahat yazdım. ama sonrası korkunçtu. hayatımda öyle bir ağrı hissetmemiştim. seruma ekstra enjente edilen ağrı kesici yetmedi. bacağımdan da iğne yaptılar. en azından şiddetini biraz kesti. ayağa kalkıp yürümem işkenceydi. ama o gerçekten iyi geldi. yürümemin sonrasın ağrılarımın şiddeti azaldı. şimdi tek başma kalıp tuvalete gidiyorum ve yürüyorum.
bebeklerim küvezde ama durumları iyi maşallah. solunum desteğini tedbiren küvezin içine veriyorlarmış. yani burunda falan değil. yenidoağn uzamanı daha kötü bekliyordum durumlarını ama çok iyiler. size getirecekler bebeklerini, bu sizi mutlu eder, rahatlatır ve sonuçta sütünüz artar dedi.
ve aylinimi hemşire getir. 1900 gr idi ama küçüktü yine de. heke parmakları kğrdan gibi. dokununca kırılacak gibiydi. emzirme provası yaptık. 4 kere çekiyor bırakıyor. ağzını açıyoruz ayaklarını gıdıklıyoruz uyanık tutmak için. memede uyuyuveriyor.
sonra 1300 gr olan selinim geldi. o daha minik. ama aylinden daha iyi emiyor. ağzı daha güçlü. emiyorlar diyorum ama. sütüm yok henüz. sarı sıvı geliyor, ağız sütü dedikleri. o da bir enjektör falan çıktı sağdığımda gün boyu. onları emzirmeye alıştırmak için memeyi verdik. azıcık azıcık sarı süt emdiler. humana still çaynına başlasık. umarım yarın daha da artar sütüm. kaka yapmaya da başlamışlar kızlarım. doktor kaka yaparlarsa mamaya başlarım demişti sabah. kaka yapmazlarsa serumdan besliyorlarmış. herhalde mamaya da başlarlar. yarın tekrar emzirme provası yapacağız. doktor yarın ki solunum durumuna göre benimle birlikte eve gidip gidemeyeceklerine karar verecek. hem eve gelsinler istiyorum hemde bir kaç gün daha küvezde kalmalrını daha güvenli buluyorum.
şimdi gelirse eğer süt sağacağım. daha sonra yazarım.
görüşmek üzere.
teşekkür ederim başak. doktor bebeklerimin çok sağlıklı olduğunu, eğer sütün çok olsaydı o zaman eve çekarırdın dedin. şuan küvezdeler ama günde iki kere 1-2 şer saat kalıyorlar yanımda. yarın benimle çıkmazlar. sütüm bollaşınca eve çıkacaklar.tuğbacım yeni gördüm,çok sevindim,hayırlı uğurlu olsun,sonunda kavuştun prenseslere:) güle güle büyütün,inş bi an önce çıkarlar küvezden,senin prenseslerin huyu sanki benim prenslerin huyuna benziyo,yasadığımız şeyler ortak gözüküyo,bak dünür olabiliriz:) tekrar tebrik ederim
gaz çıkaramdım hala.genellikle yürüyünce çıkarılıyor ama olmadı. bugün 2. gün ebe 2 tane lavman yaptı bekliyoruz. bugün merdiven indim, çıktım yürüdüm. inşallah çıkar ya. ameliyat sancısıyla eş değer bu gaz sancısı. kimi kolay atlatıyor kimi zor.günaydınlarrrrrrrr
tuğba seninkiler küçük doğdular ama şükür ki kucağındalar
biz hep kiloya ve haftasına takıldık bebeklerin
ama asıl önemli olan onların organ gelişimleri ve emme reflexleriymiş
senin prenseslerin bize bunu gösterdi
gaz çıkarmak için geç kalmamış mısın?
ben yürütmeye başlatdıkları anda gazının çıktığını düşünüyordum
tuğba bebeklerini ilk gördüğünde neler hissettin biraz anlatsana
çünkü anlattıklarından seni gözümde hep realist olarak canlandırdım da
,,,herkese günaydınlarrrrrr,,,,biraz geç ama anca kendime geldim....dün şeker yüklemesi vardı.sabah 10 da gittim 2 de eve geldim sonra bi üşüme ve karın ağrısı sormayın mahvoldum ..
****tuba* cım gözün aydın bebişlerine kavuşmuşsun . görünce çok şaşırdım 33 biraz erken ama ben perşembe doktoruma gittiğimde 32 den öncesi kritik demişti,yani sınırı geçtin inşallah bebişlerinle sağlıcakla eve dönersiniz...hangi hastanede doğum yaptın yazarmısın.bu arada fotolarını gördüm 41 kere maşallahhhhh....
...arkadaşlar şunuda söyliyim iyiki doktorum şeker yüklemesini bu haftalara atmış, ileriki haftalarda kesin yaptıramazdım diye düşünüyorum..benden önceki arkadaşlara ,,ve midesi çok bulananlara önerim ...
**sinemisen sende yavrularına kavuştun rabbim nazarlardan saklasın.kiloları bence en iyi olabilecek seviyede maşallah onlara yavaş yavaş annelerimiz çoğalıyor,allahım bizede bu tatlı heyecanı yaşatsın inşallah.bi kızım var ama iki bebeğinin birden olması çok farklı bi duygu...çabucak iyileşin bebişlerinize bakın inşallah..
teşekkür ederim başak. doktor bebeklerimin çok sağlıklı olduğunu, eğer sütün çok olsaydı o zaman eve çekarırdın dedin. şuan küvezdeler ama günde iki kere 1-2 şer saat kalıyorlar yanımda. yarın benimle çıkmazlar. sütüm bollaşınca eve çıkacaklar.
dünya küçük başak. her şey olabilir. :)
gaz çıkaramdım hala.genellikle yürüyünce çıkarılıyor ama olmadı. bugün 2. gün ebe 2 tane lavman yaptı bekliyoruz. bugün merdiven indim, çıktım yürüdüm. inşallah çıkar ya. ameliyat sancısıyla eş değer bu gaz sancısı. kimi kolay atlatıyor kimi zor.
ben bebeklerim gördüğümde hep önceden ağlarım diyordum. ameliyathanede göstermediler zaten. aynı gün öğleden sonra sırayla getirdiler. ben gerçekten soğukkanlı biriyim. daha önceden ağlayacağımı sandığım, önceden sık sık ağladığım halde bebeklerimi görünce ağlamadm. herşey bir anda oluverdiği için mi bilmiyorum. çok küçük oldukları için acaba bakabilir miyim diye endişe duydum ama ebeler diğer bebekler gibi davranıyorlardı ben de öyle yaptım. sonradan çok kolay kucağıma aldım, emmesi için zorladım. sonuçta yapmak zorundasın. evet realistim, ne yapmam gerekiyorsa yaptım, yapmak zorundayıım onlar sonrasında bana emanet. burada ebelerden hemşirelerden ne kapabilyorsam o. özellikle emzirme konsunda. mesela ebeler nasıl zorla ağızlarını açtırıyorlar, sıkıyorlar ama bir şey olmuyor ya. bugün ben de tuttum yanaklarından sıktım ağızlarını açsınlardiye. damaklarına yapıştım adeta. insan ilk başta kıaymıyor ama onlara da diğer bebekler gibi davranmak gerekiyormuş. bir de şunu anladım ilk gün aemliyat ağrısı ikici gün gaz ağrısı vardı. anne ne kadar sağlıklıysa bebeklere de o kadar iyi bakar bence. doğumdan önce en kısa sürede toparlanmak lazım.
insan doğru yerde ve zamanda serinkanlı olmak zorunda. özellikle anneler, lohusalar. çünkü süt herşeyden etkileniyor, doğumda öyle.
bu arada benim kızlar yaklaşık20 gün önce erken doğma atağında bulunmasalardı ciğer geliştirici iğne yapılmayacaktı. sonuçta 4 doz yapıldı. birden suyum geldi ve doğurdum. çok şükür nefes alıyorlar. önceden haber verdiler annelerine önelemi al diye bebeklerimiz.
böyle yani durumlar. bakalım ne zaman eve çıkacağız. sütüme bağlı. o da gelsin bebeklerimizi bekliyor olacağız inşallah.
kızlar dualar için teşekkür ederim hepinize... o zaman güzel haber...dualarınız sayesinde ve allahın izniyle derin solunum hortumlarından kurtuldu....bugün onuda kucağıma aldımm..denizinde altını aldım yine..ikisinizde öptüm kokladım...ikiside giyiniyor artık :) beslenmeleride düzelince evimize gidicez inşallah...
kızlar dualar için teşekkür ederim hepinize... o zaman güzel haber...dualarınız sayesinde ve allahın izniyle derin solunum hortumlarından kurtuldu....bugün onuda kucağıma aldımm..denizinde altını aldım yine..ikisinizde öptüm kokladım...ikiside giyiniyor artık :) beslenmeleride düzelince evimize gidicez inşallah...[/QUOT hilalcim hadi gözün aydın,süreç hızlı ilerliyo,biliyorum sana yavaş geliyo ama :) az kaldı kavuşmanıza...
Canım aslında ilk hamileliğim olmasına rağmen eşim konusunda çok şanslıydım, hatta dr. gidince hep eşin senden heyecanlı diyordu. Ta ki babasını kaybedene kadar. Acısı çok yeni, haklı olarak bu ani ölüm onu sarstı. Aslınada hepimiz sarsıldık. Eşim girecekti doğuma ama izin vermiyorlarmış hastanemizdeMerhaba arkadaşlar ... Herkese iyi Pazarlar ...
*** BEKAY *** Sana çok hak veriyorum; zor bir süreçten geçiyorsun ve insan eşinin her daim yanında olmasını istiyor; anlayabiliyorum. Ama onun yerine de koyunca kendimi, erkekler ne kadar yanımızda olmak isteseler de bence çocukları doğana hatta biraz büyüyene kadar pek anlamıyorlar; idrak etmiyorlar tam olarak ... Babalık öğreniliyor yani ... İkincisinde daha tecrübeli olduklarından çok daha verimli oluyor ve başından itibaren kendilerini bu sürece daha erken katabiliyorlar. Ama ilk gebeliğinizde beklentileriniz yüksek oluyor ve onun en ufak bir eksikliği bile sizin gözünüzde dağa dönüşebiliyor. Ama onu da anlamaya çalış ve bırak içinden geldiği gibi gidip gelsin ... Arada uzun bir yol yok ... Doğum başlasa bile yetişir merak etme ... Zaten doğumda sana bir faydası da yok sonuçta tek giriyorsun tek çıkıyorsun ... (şimdi eşlere izin verebiliyorlar galiba; ama ben girmesini istemem şahsen ...) Annenin yanında olması çok iyi ... En çok ona ihtiyacın olacak doğuma girmeden önce ve çıktıktan sonra ... Onun sakin olması önemli ... Allah'tan sana ve annene bol sabır ve dayanma gücü vermesini dilerim ...
Bana gelince ... Dün kontrolüm vardı 15-6 günlük ... Bebeklerimin her ikisi de iyi ve önden gidiyorlarmış çok şükür ... Biri 165, diğeri 159 gr. Doppler kan akımları normal... Görünüş itibariyle sağlıklılar ... Bunları duyunca ben de çok iyi oluyorum ... Kontrol iyi geçti... Şimdilik hiçbir sorun kalmadı çok şükür ... Umarım bundan sonra da hiç olmaz. Cinsiyetlerini yine hiç göremediğini söyledi; kordonlar geçiyormuş bacak aralarından ... Biri büyük ihtimalle kız gibi ama ona da kesin diyemem... En azından şimdilik hiçbirşey almayın dedi ... Öncekinde ikisi de büyük ihtimal kız demişti ve ben de pembişler almaya başlamıştım bile ... Ama bu sefer bayağı bir tereddütte kalınca karyola işini bıraktık en azından 5-6 hafta sonrasına. Artık kesinleşir herhalde o zamana kadar; değil mi kızlar?
Doktorum 3 hafta sonrasına gün verdi tekrar ... ayrıca 19 haftadaki bu kontrolümden sonraki hafta detaylı ultrason isteyecekmiş benden ... Fetus veya Sonomed'e gönderecek. Hangisini tercih etmem gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Anadolu yakasında bu merkezlerden birine ayrıntılı ultrasona gitmiş olan arkadaşlarımız varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim. Memnun kaldınız mı? Ayrıntılı ultrason nasıl birşey? aç mı gidiliyor yoksa açlıkla alakası yok mu? Nasıl bir süreç izleniyor? Şimdiden heyecanlandım bile ...
Şimdilik benden haberler bu kadar ...
Selamlar ve sevgiler ...
kızlar dualar için teşekkür ederim hepinize... o zaman güzel haber...dualarınız sayesinde ve allahın izniyle derin solunum hortumlarından kurtuldu....bugün onuda kucağıma aldımm..denizinde altını aldım yine..ikisinizde öptüm kokladım...ikiside giyiniyor artık :) beslenmeleride düzelince evimize gidicez inşallah...
33.09.jpg (38.9 KB (Kilobyte))
2013-02-11 11.05.57.jpg (39.2 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.36.33.jpg (40.4 KB (Kilobyte))
2013-02-07 23.18.42.jpg (34.3 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.49.39.jpg (37.5 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.31.26.jpg (39.4 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.54.21.jpg (50.7 KB (Kilobyte))
33.09.jpg (38.9 KB (Kilobyte))
2013-02-11 11.05.57.jpg (39.2 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.36.33.jpg (40.4 KB (Kilobyte))
2013-02-07 23.18.42.jpg (34.3 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.49.39.jpg (37.5 KB (Kilobyte))
2013-02-08 11.31.26.jpg (39.4 KB (Kilobyte))
2013-02-06 11.54.21.jpg (50.7 KB (Kilobyte))
Canım aslında ilk hamileliğim olmasına rağmen eşim konusunda çok şanslıydım, hatta dr. gidince hep eşin senden heyecanlı diyordu. Ta ki babasını kaybedene kadar. Acısı çok yeni, haklı olarak bu ani ölüm onu sarstı. Aslınada hepimiz sarsıldık. Eşim girecekti doğuma ama izin vermiyorlarmış hastanemizde( Annem her işimi yapıyor sağolsun, Allah başımızdan eksik etmesin ama o da çok panik. Sürekli eşime söyleniyor, şunu niye böyle yapıyor, burda niye bunu yapmıyor diye. O da beni yıpratıyor. Oysa bizi bize bıraksalar biz çok mutluyuz, takılmıyoruz öyle basit şeylere. Mesela istanbula gitmesine bile annem aşırı tepki gösteriyor, bir daha giderse ben de giderim diyor. Arada kaldım anlayacağın (
Bebişlerine ve sana gelince maşallah. İnşallah hep böyle önden giderler.Nazlı çıkmışlar seninkiler göstermiyorlar demek ısrarla. Acele etme kesinleşsin öyle alırsın her şeyi. Sen tecrübelisin ne de olsa. Ayrıntılıdan iyi haberlerinizi alacağız inşallah.
bekaycım,arada kalmak kadar kötü bişey yokbi tarafta annen bi tarafta eşin...aslında annen haksız,eşinede hak vermesi lazım,ama o da anne yüreği işte,o da sana dayanamıyo,ama böyle yaparak seni daha çok üzüyo aslında,allah kolaylık versin,yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin,su son zamanlarıda atlat,bebişlerine kavuş,ondan sonra hiç kimse umrunda olmayacak,tek derdin bebişlerin olcak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?