- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.381
Neden her doktor farklı davranıyor anlamıyorum.ben 3 saatte bir sağıp günde iki defa onları götürüyorum. bir de doktor hem sabah hem akşam birer kez emzirmem için küvezden çıkarıyor. emmeye alışmaları ve ağızları gelişmesi için hemde annekokusu alıp benimde sütümün artması için. onları kucağına alıp emzirip seversen psikolojik olarak sütün artar diyor doktorumuz.seslerimizi ayırt atmeye başladırlar. eşim seslenince gözlerini ona çeviriyorlar. ben seslenince bana çeviriyorlar. keşke sütüm biraz daha olsa da emdiklerine değse. benim küçüğüm ilk gün çok güzel emdi. sonra bu durumua nzarımız değdi herhalde. şimdi ammiyor küçüğüm pek.
umarım yakın zamanda bebeklerinle evinizde olursunuz. emzirmekde çok farklı bir duygu. hele emzirirken memede uyumaları yok mu çok masumlar.
lansinohu bende 3 saatte nir sürüyorum. yani çok aşırı yara olmadı ama pompa çalışmaya ilk başladığında canım çok yanıyor sonra alışıyorum.
bu arada bebeklerin çok tatlı . Maşallah.
günaydın hanımlar...
dünden beri biraz rahatsızım yada ben abartıyorum bilmiyorum ama acil yorum bekliyorum lütfennnnnn....
erken doğum belirtilerine baktım onlar yok ama şöyle kısaca durumumu anlatayım. ayağa kalktığımda sanki karnım ileri gidiyor ve sertleşiyor oturduğumda ve yattığımda yumuşuyor. arada tekmelerden canım yanmakla birlikte karın ağrısı oluyor ama dayanılmıcak kadar değil yani onların pozisyonlarından olabilir. ve işin ilginci ishal oldum ve ara ara bulantım oluyor. ebeye sormuştum bulantıyı son 3 ayda da olabilir demişti.
eşim de akşam panikledi. annemi çağıralım artık kalsın diyor ben daha erken dedim çünkü artık uzuuuunnnn bir süre birlikte yaşayacağız. ev işlerini sen yapmazsın o yapar diyor. ben de bu işler yorucu değil onları yapmazsam iyice kötü olurum hep yatmaktan daha yatacağım çok vakit var diyorum.yaptığım işler sabah kahvaltısı, öğlen kendime yemek hazırlama çorba salata felen bir de akşam yemeği ki bunları da çok yavaş dinlene dinlene yapıyorum hep yatıyorum bir lavaboya kalkıyorum işte.
tecrübeli arkadaşlardan erken doğum riski olabilir mi diye yorum bekliyorum.
perşembe doktor kontrolum var yani rapor almak için gidicem bakalım inşl bişey çıkmaz.lütfen yardım edin
Öyle Başakçığım, arada kalmak zor. Ben nişanlıyken annem ve eşim çok iyi anlaşırlardı. Ben evlendim, herkesin eşi değişir benim annem değişti :) Eşim çok sakin ve sabırlıdır aslında. Bugüne kadar anneme bir kere bile saygısızlığı, ters bir hareketi olmamıştır ama nedense annem sürekli onun her hareketine kusur buluyor. Evet aklınca beni koruyor, bana kıyamıyor ama üzülen ben oluyorum aslında. Araları açılsın istemiyorum. Eşim artık farkında, anne beni sevmiyor artık biliyorum, diyor. Bu durum da beni çok üzüyor. Konuşsam çok alıngan annem, daha evime gelmez. Ne yapacağım bilmiyorum.bekaycım,arada kalmak kadar kötü bişey yokbi tarafta annen bi tarafta eşin...aslında annen haksız,eşinede hak vermesi lazım,ama o da anne yüreği işte,o da sana dayanamıyo,ama böyle yaparak seni daha çok üzüyo aslında,allah kolaylık versin,yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin,su son zamanlarıda atlat,bebişlerine kavuş,ondan sonra hiç kimse umrunda olmayacak,tek derdin bebişlerin olcak :)
Papatya ben de aynı durumdayım, ellerim özellikle çok fena. Ayaklarımda da var. 14 kilo almışımkızlar ben de kendimden haber vereyim dedim
bu haftaya kadar iyi geliyordum, öyle ciddi problemlerimiz yoktu
hala da yok çok şükür ama
vücudum inanılmaz ödem toplamaya başladı
bu hafta 3 kilo aldım
ayak bileklerim, ayaklarım ve ellerim inanılmaz şişti
kontrolümüz cuma günü ama korktum biraz kendimden ve acaba daha erken gitsem mi diye düşünmeye başladım
Maalesef öyle Hilal, ne yaptıysak memnun edemedik valla. İdare ediyorum mecburen. Ömrüm birilerini idare etmekle geçecek sanırım bundan böyle. Annemi idare ederim, o gider. Kayınvalidem gelir, onu idare ederim :))anneler eşlerimizden bir türlü memnun olmuyor malesef ama onu kibar bi dille idare et..düşünsene erkekler bi baba olunca birde babası ölünce baba olur derler..eşin hem şanslı hem çok şansız...baba oluyo çok şükür ama babasını kaybetti...sen anlayışlı ve sabırlı ol...o zaten bebekler doğunca seni bırakıp gittiğine üzülcek ama inan doğumda yalnızsın...eşin uçarak gelir şimdi bide bu kadar üzüntüden sonra buna sıkılma derim ben...
Kontrolümüz iyi geçti şükür, doktorumuz biraz yorgundu, güne pek iyi başlamamışa benziyordu bu yüzden fazla soru soramadım ama gelişimleri normalmiş, haftalarına uygunmuş maşallah. İki hafta sonra tekrar kontrolümüz olacak, nst ye bağlanacakmışım, bol su içmeye devam dedi. Bizden haberler böyle, hayırlısı bakalım...
bekaycim sen nasilsin nasil gidiyor?esin daha iyimi toparladimi kendini?istanbula gidip gelince daha iyimi oluyor yoksa acisimi tazeleniyor?Allahin izniyle tamamen atlacak zamanla.hele bide bebisler gelince hepten unutur..mutlulugunuza mutluluk katilir ins..
kızlar sevgili kocam da sonunda bebişlerimin tekmelerini hissetti:) tesadüf elini karnıma koyar koymaz birkaç tekme üst üste geldi,o da çok şaşırdı.miniklerim güçlenmeye başladı galiba
canım haftalarımız ve durumlarımız yakın dıye soyluyorum, o dedıklerın (bulantı harıc) ben de oluyor.ayaga kalkınca karnım sertlesıyor, one dogru uzayıverıyor sankı o yuzden yuruyemıyorum. yatınca gecıyor en azından rahatlıyorum.bu yuzden zaten okula gıtmem ımkansızz...ayrıca kasılmalarımda oluyordu. magnezyum da kullanıyorum..dün doktor erken doguma karsı protolun ıgne baslattı.bu ıgneyı düşük rıskı var dıye ılk aylarda kullanmıstım..sımdı tekrar kullanıyorum..
bulantılar hakkında bırsey dıyemecegım, bastan berı fazla olmadı cunku bende.
kendımı fazla dınlememeye basladım,herkes bırbırıne benzemıyor...normal bırsey olabılır senınkısı.doktora gıtmene az kalmıs, bebek hareketlerını ızle bence, farklı bır durum olursa(allah korusun) hıssedersın dıye dusunuyorum..ınsallah bıseycıgın yoktur canımm, sakınn olmaya calıss, dualarım senınler
bebekler emerken canım yanımıyor hiç. öyle çekemiyorlar. ama pompa ile çekerken ilk 3 dakika canım acıyor. sonrasında alışıyorum. ama bundan da ileriye gitmedi çok şükür. daha kötülerini gördüm çünkü. zamanla da alışacaktır sanırım meme uçları. kimisi de yaşamıyor bu sorunları hiç. herkes farklı işte.Amann ben bu minikleri severim. Hilal maşallahları varÇok tatlılar. Allah sağlık, uzun ömürler versin. İnşallah en kısa zamanda her şey normale dönecek ve alıp döneceksiniz evinize. Nasıl da acele ettiler çıkmak için, günlerce sancın durmadı, şimdi de nazlanıyorlar annesi sana :)
Ben de şaşırdım dr.lar arasındaki uygulama farkına. Görüş farklılığı oluyor demekki, hangisi kesin doğru bilinmez ama vardır bir bildikleri. Ben nazara çok inanırım, hatta anne babanın daha çok gözü değer derler bizim oralarda. Miniğe maşallah demeyi unutmayın aman. Hilalin yarası yok, bebekleri emmeyip sadece süt pompası kullandığı için yoktur belki de ya da şöyle diyeyim senin yaran bebişlerinden kaynaklı olabilir mi?
teşekkürler milasis. benim de baştan beri bulantım olmadı o yüzden garip geliyor. ama ben mide yanmaları başlayınca magnezyum ve calsiyum içmeyi bırakmıştım çünkü onlar daha çok yakıyor midemi. bugün küçük araştırmalarımdan sonra magnezyum eksikliğinden olabiliyormuş. hemen bugün içtim. napıyım mide yanmasına dayanıcam artık. bir de dinlenince geçiyor. çok şükür. yalnız olduğum için duşa bile giremiyorum. :) var mı ki benim gibi panik acaba :)
kızlar sevgili kocam da sonunda bebişlerimin tekmelerini hissetti:) tesadüf elini karnıma koyar koymaz birkaç tekme üst üste geldi,o da çok şaşırdı.miniklerim güçlenmeye başladı galiba
tuğba ve hilbur maş. bebeklerinize RABBİM hayırlı sağlıklı evlat olmayı nasip etsin inş.
herkese selamm
dün akşam farkettikki bizim zilli kız yüzüstü yatmayı seviyor
babası bi deneyelim dedi
normalde 1 ,1-5 saatte uykuya dalan minik büşramız hemen bayıldı uyudu iimi
sabah da aynı şekilde yatırdım hemen uyudu ,zillinin derdi meğer pozisyonmuş
bi de kafası soldaydı sağa çevirmiş uyurken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?