2013 ikiz anne adayları buraya

Hilbur rabbım bebklerıne guç kuvvet sağlık versın inşallah. Hayırlısıyla evını.e gitmeyi nasip etsin . Dualarımız kuvezde olan tum bebeklerımıze..

Kızlar Meralden ses çıkmadı, dün doğum yapacaktı. Mergen de görünmüyor, umarım her şey yolundadır, merak ettim şimdi. :44:. Haklarında hayırlısı olsun.

tugba, yasmın, delikız, dosbaa, bonny, beyazıncı unutup yazmadıgım tum arkadaslarım, yazdıklarınız ıcın tesekkur ederım.paylasınca sıkıntılar azalıyor gercekten..ıyı kı burası var, ıyı kı varsınız..

-hılbur; maşallah bebeklerıne allah nazarlardan saklasın, daha nıce guzel gunler gecırrısnız ınsallah , artık kocaman bı aıle oldunuz:)))

Amann ben bu minikleri severim. Hilal maşallahları var Çok tatlılar. Allah sağlık, uzun ömürler versin. İnşallah en kısa zamanda her şey normale dönecek ve alıp döneceksiniz evinize. Nasıl da acele ettiler çıkmak için, günlerce sancın durmadı, şimdi de nazlanıyorlar annesi sana :)

Ben de şaşırdım dr.lar arasındaki uygulama farkına. Görüş farklılığı oluyor demekki, hangisi kesin doğru bilinmez ama vardır bir bildikleri. Ben nazara çok inanırım, hatta anne babanın daha çok gözü değer derler bizim oralarda. Miniğe maşallah demeyi unutmayın aman. Hilalin yarası yok, bebekleri emmeyip sadece süt pompası kullandığı için yoktur belki de ya da şöyle diyeyim senin yaran bebişlerinden kaynaklı olabilir mi?

Canım senin haftalarınd ben okulda bir o derse bir bu derse koşturuyordum aynı sertleşme ve rahatsızlıklar oluyordu. Dinlenince geçiyorsa panik yapma. Sadece gittiğinde dr.a sor yine de. Biraz da psikolojik, öyle bir yer ediyor ki kafamızda erken doğum; ya rüyalarda ya da bu tip olaylarda gün yüzüne çıkıyor. Bulantılarım geri geldi benim ( Çok iştahsızım, zorlayarak yiyorum yemek. Sabahları yine bulantım oluyor, şekerli yiyeceklere tahammülüm yok yine ilk zamanlardaki gibi. Umarım seninki geri gelmez

Son düzenleme:
canım haftalarımız ve durumlarımız yakın dıye soyluyorum, o dedıklerın (bulantı harıc) ben de oluyor.ayaga kalkınca karnım sertlesıyor, one dogru uzayıverıyor sankı o yuzden yuruyemıyorum. yatınca gecıyor en azından rahatlıyorum.bu yuzden zaten okula gıtmem ımkansızz...ayrıca kasılmalarımda oluyordu. magnezyum da kullanıyorum..dün doktor erken doguma karsı protolun ıgne baslattı.bu ıgneyı düşük rıskı var dıye ılk aylarda kullanmıstım..sımdı tekrar kullanıyorum..
bulantılar hakkında bırsey dıyemecegım, bastan berı fazla olmadı cunku bende.
kendımı fazla dınlememeye basladım,herkes bırbırıne benzemıyor...normal bırsey olabılır senınkısı.doktora gıtmene az kalmıs, bebek hareketlerını ızle bence, farklı bır durum olursa(allah korusun) hıssedersın dıye dusunuyorum..ınsallah bıseycıgın yoktur canımm, sakınn olmaya calıss, dualarım senınler

bekaycim sen nasilsin nasil gidiyor?esin daha iyimi toparladimi kendini?istanbula gidip gelince daha iyimi oluyor yoksa acisimi tazeleniyor?Allahin izniyle tamamen atlacak zamanla.hele bide bebisler gelince hepten unutur..mutlulugunuza mutluluk katilir ins..

kızlar sevgili kocam da sonunda bebişlerimin tekmelerini hissetti:) tesadüf elini karnıma koyar koymaz birkaç tekme üst üste geldi,o da çok şaşırdı.miniklerim güçlenmeye başladı galiba

Öyle Başakçığım, arada kalmak zor. Ben nişanlıyken annem ve eşim çok iyi anlaşırlardı. Ben evlendim, herkesin eşi değişir benim annem değişti :) Eşim çok sakin ve sabırlıdır aslında. Bugüne kadar anneme bir kere bile saygısızlığı, ters bir hareketi olmamıştır ama nedense annem sürekli onun her hareketine kusur buluyor. Evet aklınca beni koruyor, bana kıyamıyor ama üzülen ben oluyorum aslında. Araları açılsın istemiyorum. Eşim artık farkında, anne beni sevmiyor artık biliyorum, diyor. Bu durum da beni çok üzüyor. Konuşsam çok alıngan annem, daha evime gelmez. Ne yapacağım bilmiyorum.
Papatya ben de aynı durumdayım, ellerim özellikle çok fena. Ayaklarımda da var. 14 kilo almışım Doktor normal diyo ama, ben tartıya çıkınca "Aman Allahım" diye kaldım muayenede.Artık iyice hareketlerim kısıtlandı, her yanım ağrıyor. Özellikle ayağa kalkınca aşağıda çok baskı hissediyorum. Hayırlısıyla zaman su gibi geçsin istiyorum artık.

Maalesef öyle Hilal, ne yaptıysak memnun edemedik valla. İdare ediyorum mecburen. Ömrüm birilerini idare etmekle geçecek sanırım bundan böyle. Annemi idare ederim, o gider. Kayınvalidem gelir, onu idare ederim :))
Eşim çok zor günler geçiriyor. İki kez baba oluyor evet, keşke böyle olmasaydı ama takdir-i ilahi. Umarım her şey yoluna girer zamanla

Canım gözünaydın. Güzel geçmiş kontrolün. Hep böyle güzel haberler alırsın inşallah.

Canım sağol, iyiyim şükür. İlaçlar etki ediyor, öyle kasılma sertleşme eskisi kadar değil ama son zamanlar inanılmaz ağırlaşıyor insan. Valla lavaboya gitmek bile zor geliyor artık. Bir de benim cadılar başları aşağıda duruyor ikiside, sanki normal doğuracakmışım gibi. Normal doğuracak olsam dönmezler :)) Onların pozisyon öyle olunca ayağa kalkınca acayip baskı hissediyorum. Bir de ayakları yakında göğsümden fırlayacak gibi :) Onlar iyi olsun da geçer hepsi.
Eşime gelince gidip gelince acısı tazeleniyor aslında. Mezar hala yabancı geliyor diyor. Bu hafta sanırım ailesi yanında ağladı, o da tutmuş kendini. Yolda gelirken durdurup arabayı patlamış sonunda. Şu an sesi dahi çıkmıyor. Ses falan gitmiş. Zor günler, acı kolay değil. Umarım bebişler acısını azaltır, onlar doğunca her şey yoluna girer. Şu an elim kolum bağlı, hiç bir şey yapamıyorum. Sağol canım duaların için. Hepimizin evlerine neşe dolar inşallah bebişlerimiz sağlıkla, vaktnde gelir de...

kızlar sevgili kocam da sonunda bebişlerimin tekmelerini hissetti:) tesadüf elini karnıma koyar koymaz birkaç tekme üst üste geldi,o da çok şaşırdı.miniklerim güçlenmeye başladı galiba

Canım gözünaydın. Başladıysa devamı şiddeti artarak gelir annesi. Muhteşem bir duygu ama. Çok eğlenceli. Büyüyor artık miniklerin

teşekkürler milasis. benim de baştan beri bulantım olmadı o yüzden garip geliyor. ama ben mide yanmaları başlayınca magnezyum ve calsiyum içmeyi bırakmıştım çünkü onlar daha çok yakıyor midemi. bugün küçük araştırmalarımdan sonra magnezyum eksikliğinden olabiliyormuş. hemen bugün içtim. napıyım mide yanmasına dayanıcam artık. bir de dinlenince geçiyor. çok şükür. yalnız olduğum için duşa bile giremiyorum. :) var mı ki benim gibi panik acaba :)

bebekler emerken canım yanımıyor hiç. öyle çekemiyorlar. ama pompa ile çekerken ilk 3 dakika canım acıyor. sonrasında alışıyorum. ama bundan da ileriye gitmedi çok şükür. daha kötülerini gördüm çünkü. zamanla da alışacaktır sanırım meme uçları. kimisi de yaşamıyor bu sorunları hiç. herkes farklı işte.
bu sabah tekrar bebekleri emzirmeye gittim. ikisi de emdiler bu sefer. ve mememde uyuyakaldılar her amanki gibi. hatta büyük kızım kucağıma gelir gelmez kafasını göğsüme çevirip direkt ağzını açtı. beni artık sesimden tanıyor. ağzını açıp memeyi alıyor. çok mutlu oldum. önceden zorla sokuştururduk memeyi ağzına. diğer kızım, küçük kızım da emdi ama. daha yavaş tempoyla. ikisi de kuvvetli çekemiyor farkındayım. hatta boşa emiyorlar. sütü çekemediklerinin farkındaydım. onları emzirdikten hemen sonra emzirme odasında pompamla sütümü sağdım. evde sağdığım kadar süt çıktı neredeyse. yani gerçekten emiyor ama çekemiyorlar. olsun. bu da iyi. en azından emmeyi biliyorlar. büyüdüükçe kuvvetlenir emme refleksleri.
doktorla konuştuk. büyük kızımı bir kaç güne kadar eve verebileceğini çünkü mamayı diğerine göre daha iyi almaya başladığını söyledi. küçük kızım hala mama yemiyormuş. onu 1,5 kilo olduğu zaman vereceğim size. siz de besleyemezsiniz dedi. serumla beslenecek hastane de ve de inşallah benim günden güne artan sütümle. bakalım daha ne kadar ayrı kalacağız onunla.

tuğba ve hilbur maş. bebeklerinize RABBİM hayırlı sağlıklı evlat olmayı nasip etsin inş.
herkese selamm
dün akşam farkettikki bizim zilli kız yüzüstü yatmayı seviyor
babası bi deneyelim dedi
normalde 1 ,1-5 saatte uykuya dalan minik büşramız hemen bayıldı uyudu iimi
sabah da aynı şekilde yatırdım hemen uyudu ,zillinin derdi meğer pozisyonmuş
bi de kafası soldaydı sağa çevirmiş uyurken

ben cok ılac kullanyorum dıye magnezyumu günde 2 kere almam gerekırken, hem 1 kere ıcmeye baslamıstım hem de düzensız sekılde bır gün unutarak devam etmıstım.bu kasılmalar sertlesmeler falan cogalınca gunde ıkı kez düzenlı bır sekılde ıcmeye basladım bıkac gündür.özellıkle aksamları yemekten sonra cok sertlesıyor yurumekte cok zorluk cekıyorm..bakalım, ıdare edıcez artık:)

baskasını bılmem de ben paniğin ta kendısıyım:44: yalnızken duşa girmemekle çok doğru birsey yapıyorsun.ben de yalnızken kesınlıkle banyo yapmıyorum ne olur ne olmaz...zaten tansıyonum da çok düşük dıkkat etmemız gerek:)

yesınler onların tekmelerını:) büyüdükçe tekmelrın şiddeti de artıyor, sıklıgı da...ve ınsan öyle mutlu oluyor ki...bıraz az hareket etseler benım yüzüm düşüyor, canım sıkılıyor; üst üste tekmelerı gelınce benden mutlusu yok:) benım eşim ne zmaan elını koysa karnıma hemen cekıyorlar kendılerını, duruyorlar , esım cok bozuluyor

Rabbim analı babalı büyütsün canım. bize de yaşatsın inşallah sağlıkla

*bonny* iyi haberlerle dönmüşsün kontrelden..inşallah hep böyle gider doğuma kadar...sen hafta olarak daha önlerdesin hele hilalin bebişlerini de gördükten sonra ben böyle sabırsızlanıyom,,sen ve doğumu yakın olanlar ne yapıyodur...
ama tabiiki rabbim zamanında versin inşallahhhhhhhh..................

*bekaycım inan bebişlerin doğduktan sonra eviniz,aileniz öyle bi değişecekki.tabiiki,babasının yerini vermezler ama eşin herşeyden önce tutacak onları,varı yoğu onlar olacak.bizler daha bi hevesli görünüyoz ama babalar çok duygusal yaklaşırlar aslında. onları minnacık görünce...
benim ilk kızım doğmadan önce eşimin ailesiyle olan sorunlarımız bizide huzursuz ediyodu,sonra kızım daha doğmadan hamileyken herşey birden bire yoluna girdi.daha sonrası şükürler olsun hep iyi oldu.herkes farklı sıkıntılar yaşıyo işte.

**kızlar hepinize tavsiyem**gerçi iki bebek olunca mecburen eşimiz de el atacak ama ,daha ilk günden bebeğinizin bakımını yaparken hep eşinizide yönlendirin,ondan yardım isteyin.inanın onunla beraber bebekle ilgilenmek herşeyi daha bi güzel yapıyo...şuan gece bakımından hiç korkmuyorum eşim allah izin verirse hep yanımda olcak o benden daha cesaretli,ilk doğumumda kızımın göbeği düşmemişti altını temizleyememiştim,becerememiştim çünkü.. ve herkeside evine göndermiştik nasıl ağlıyodum eşimde gülüyodu.sonra bigüzel altını bezledi giydirdi.beşiğimiz mobilyaydı büyüyenlerden,kendisi sallanmıyodu geceleri eşim ip bağlamıştı yattığımız yerden sallıyodu, bende beşik başında beklemektense uyuyodum.şimdi bu sefer yapamayız bunu ama en azından psikolojik olarak gecelerden korkmuyorum..şimdiden diyorki, bebişleri emziğe alıştıralım gece sen birini doyururken ben öbürünü oyalarım..biliyorumki eşim hep yardımcım olacak...

**doğum yapmamış olanlara bide şunu söyliyim ,eve gelince ilk gün neysede sonrasında insan istiyoki herkes gitsin eşim ve bebeğimle yanlız kaliyim ve tabii bu böyle olmuyo.insan sinirleniyo lohusalığın verdiği duygusallıkla.ama sabırlı olmak ve ailemizden kimseyi kırmamak en güzeli ben bu sefer böyle olmayı deniycem,,benim gibi pimpirikli biri bunu yapabilir mi...bilmiyorum..yaşıycaz görücez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…