2013 ikiz anne adayları buraya

canım maşallah çok tatlılar
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin canım

canım herkes fikir vermiş ama bende şöle yaptım
ben istikbalden 2 beşik komidin ve 3 kapaklı gardrobunu aldım
bebek odama da 3lü bi çekyat yerleştirdim
yatak odam dar beşik sığmadı ama bi tane de sepet beşik aldım oturma odasına yerleştirdim
şu an annemle bu odada kalıyorum malesef eşimden ayrı düştüm
kırkımdan sonra eşim bizim yanımıza gelcek
yanyana yatma olayı her bebekte değişiyor
benimkiler şimdiden birbirlerini etkiliyor ... hoş ayrı da yatsalar genelde aynı anda uyanıyorlar
kendi odalarında gündüz yatırıyorum bebefon kullanıyorum uzun süreli uyuyorlar
gecede bizimle kalıyorlar ama malum geceleri sıkıntılı oluyor
komşunun ve büyüklerin dediğine bakma
bütçene uygun olsun ama yine de bebklerinin yatacağı kendilerine ait yatakları olsun
bi de içinizde bişey bırakmayın ben zor buldum diye gönlümce bütçeme uygun herşeyi yaptım
herkesi çok dinlemeyin tecrübeli insanların dediklerini dinleyip karar verin

Benim besikler 70*130cm,diyorum ya,tekrar tekrar besik degistirmektense,tek besikle 5yasina kadar idare ederim diye dusunuyorum,bende burada yorumlari okuyarak,onlari almistm,gercekten tecrube önemli;-)

Benim besikler 70*130cm,diyorum ya,tekrar tekrar besik degistirmektense,tek besikle 5yasina kadar idare ederim diye dusunuyorum,bende burada yorumlari okuyarak,onlari almistm,gercekten tecrube önemli;-)

benim beşiklerde 5 yaşına kadar idare eder canım...
beşiklerini çok seviyorlar ama gece sepet beşiğe alıyorum ... bi de çekyata yatırdığımda oluyor
zamanla düzen oluşuyor ... herkesin bi yöntemi var bebekler ne isterse o oluyor sanırım

Beşik işini ben de araştırıyorum.Daha bir kıyafet bile almış değilim.Sanırım ben 2 tane park yatak alıcam.Odadan odaya taşımak da gerekecek bizim evde.Yazın çok sıcak oluyor.
Sağlık ocağından haftaya için aşıya çağırdılar.2 dozmuş ama sonrasında 5 doza tamamlarsan iyi olur dedi doktor.Şu dönemi bir atlatalım da bana da sonrası mantıklı geldi.

Kizlar bisey sorcam,simdi memurlarin yilda 40gun izin hakki var,diyelimki ben bunu aile hekimliginden aldm,sonrasinda baska bi poliklinik,tip merkezinden falan 20şer gun falan izin alabilir miyim,yoksa bu 40gun disinda,alacagim raporlar heyete girip,en az 30- 40gun mu olmali,bilmiyorum anlatabildm mi ama?

bence iki tane park yatak alın 150 liradan 500 liraya kadar bir sürü seçenek var ben gitti gidiyordan iki park yatak+ içine iki visco ( baby2go markası) yatak 430 a falan aldım gayet ekonomik en az 3 yıl yatarlar ben arkadaşlarımda da gördüm. ayrıca taşınacağız demişsiniz katlandığında gayet küçük bir çanta oluyor, ben yazın annemlere kayınvalidemlere giderken taşımayı düşünüyorum hatta. bence iki tane olmasa bile ilk sene için mutlaka bir tane alın. normal yataklara da bakmıştık çok yer kaplıyor ve yanımızda taşıyamayız diye hiç düşünmedik, çünkü yaz mevsimini evimde geçirmiyorum hep geziyoruz her yerde bebek uyutacak yer olmayabilir.

40 gün izin hakkı değil rapor hakkı
toplamda 40 gün rapor alabilirsin
bunun dışında heyet raporu alırsan geçerli olur ancak yoksa diğer aldığın raporların toplamı 40 günü geçmeyecek
ama heyet raporu şeklinde ( 20 günden fazlası heyete girer ) olacak şekilde alınan raporları istediğin kadar alabiliyorsun

Merhabalar. Herkes iyidir umarım. Ben şu an benden 1 hafta bile önde olan arkadaşlara hayranlıkla bakıyorum. İyice ağırlaştım. Ayağa kalktığımda aşağıda çok fena baskı hissediyorum. Eller ve ayaklar fena şiş. Her şeye razıyım bebeklerim acele etmesinler de. Benden size tavsiye aman ilk zamanlar öyle çok kilo almayın. Ben ilk zamanlar o kadar dikkat ettim,30 sonrasında bebekler kilo alsın diye çok dikkat etmedim. Yine tam buğday ekmeği yiyorum, hamur işi çok yemiyorum ama şu an 14 kilo almışım. Hareketlerim çok kısıtlandı. Sonumuz hayrola...
Bu arada Mergen, Tuğba ve Hilbur nerdeler acaba? Tuğba ve Hilal bebişleri çıkardılar da ondan mı fırsat bulamıyorlar acaba? Mergen, doğumdaşım acele etmedi umarım senin kuzular. Bizim gün bire bir aynı olunca sen doğum yaparsan kendimi yalnız hissedeceğim...
Papatya senden güç alıyorum canım...

Bebeğinle aynı odada yatmayı önermiyorum. Bu hatayı abimin eşi de yaptı ve çocukta uyku düzeni sıfır. Gündüz hiç uyumadı. Gecede 1'den önce uyumuyor, sabahın köründe de kalkıyor. Anne kokusuna, sesine alışan bebek çocukluk döneminde anneden ayrılmada güçlük çeker. Bence ayrı bir odada yatırman en iyisi. Zaten ikizleri de yanyana yatırmak çok zor. Uzmanlar, ilk üç aydan sonra kesinlikle ayrılmaları konusunda hemfikir. Yine de senin kararın.

20+20 rapor hakkın var. Başka bir aile hekiminden 20 gün daha alamazsın. Heyet almak zorundasın. Heyeti istediğin kadar alabilirsin.

Pardon ya izin degil,rapor hakki diycektm.dogru tam tahmin ettigm gibi,anladim delikiz tesekkurler

bn de hissediyorum artık:) iş yerinde hareketleri çok olunca bi tuhaf oluyorum kendi kendime gülüyorum ,yanımdaki çocuk da gene ne oldu diyiyor:)))

bir süredir eşim de hareketleri anlamaya çalışıyordu ama hissedemeyince hemen sıkılıp vazgeçiyordu.şimdi göbeğimi daha çok seviyorher geçen gün sanki daha güçlü hissediyorum.gerçekten bu tarifi imkansız bir mutluluk.geçende bir gün hiç hareket hissetmedim ve öyle bir ağlama krizine girdim ki anlatamam.Rabbim korusun onları

Az önce haberlerde izledim arkadaşlar, ilginç bir olay gerçekten. Sizlerle de paylaşmak istedim.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Houston kentinde yaşayan Tressa Montalvo (36) adlı kadın, tek seferde iki ayrı tek yumurta ikizi dünyaya getirdi. Doktorların 70 milyonda bir ihtimal olarak değerlendirdiği olay nedeniyle, bir anda iki ikiz çocuğa sahip olan Montalvo büyük şaşkınlık yaşadı. İki yaşındaki oğlu Memphis'e bir kardeş istediklerini belirten anne, duygularını "Hamileliğimin 10'uncu haftasına geldiğimde doktorum bana ikiz doğuracağımı söyledi. Ancak iki ikiz birden doğurmak çok ilginç geldi" sözleriyle ifade etti.(Sabah)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ABD'nin Teksas Eyaletinde hamile bir kadın kaldırıldığı hastanede iki kez tek yumurta ikiz dünyaya getirdi.

Annenin bir dakika arayla ikiz çocuklarını dünyaya getirdiği vaka, yetmiş milyonda bir rastlanan bir olay olduğu belirtildi.

Dört erkek çocuğunu aynı anda kucağına alan 36 yaşındaki Tressa Montalvo, doğumu 31. haftada gerçekleştirdi.(Habertürk)

ben 4 adet emici külot götürdüm. yetti bana. bez prima götürmüştüm ama lazım olmadı. yenidoğan yoğun bakımından hiç bir şey istemiyorlar. hatta bugün eşim benden hiç bir ücret alınmamıştır diye bir belge dahi imzaladı. her şeyi devlet karşılıyor. başak tan sonrasında istemişler bez ve ıslak mendil. şaşırdım . bence bir ückaat dönmüş bu işte. herkesin verdiği bez ve ıslak mendilleri nasıl titiz bir şekilde ayırt edip kullanacaklar. ben iyisini alırım başkası kötütüsünü. büyük bir ihtimalle karıştırırlar zaten. şeffaf olmaz.
neler yazdığınızdan haberim var. akşam toplu cevap veriyorum.
bugün çok yoğundum. evime temizlikçileri çağırdım. bütün gün onları yönlendir, 3 saatte bir süt sağ, sabah akşam 2 ier saat bebeklerle vakit geçirdim derken zaman geçmiş. doğumdan sonra yoğunluk başlıyor yani. bugün biraz daha iyiydim. çok şükür sezaryenin etkileri geçmeye başladım. iyice ayaklandım.
bu arada bugün doktorumuzla konuştuk. nihayet büyük kızım yarın taburcu oluyor. sütüm şu durumda ikisine de yetmeye başladı. büyük kızım her seferinde doyuyor. doktor kalmasına gerek yok dedi. yarın kafa ve karın ultrasonları çekilecek. sonrasında taburcu olacak inşallah. ama küçük kızımız, selinimiz orada kalacak. 1,5 kilo olana kadar vermiyor doktor. büyük kızımın yarısı kadar süt alıyor. doktor evde biriyle şimdiden deneyim kazanmış olursunuz. selinle biraz daha devam edelim. siz bu arada yine sbaha akşam gelin, sütünü getirin sevin ve emzirmeye çalışın dedi.
doktor büyük kızım için mamaya başlamayacak ilk eatpta. evde sadece anne sütü ile besleyeceksiniz, hergün hastaneye getireceksiniz ve tartacağız. kilo alıyorsa mama başlamayız. almıyorsa ya da veriyorsa hemen mamaya başlarız dedi.
Tugba ve hilal bisey sormak istiyorum,bebekleriniz dogduktan sonra kac gr verdi,yani ödemleri indikten sonra
büyük kızım 50 gr vermiş. küçük kızım 10 gr vermiş. 5 günün sonunda sormayı akıl ettim. yani 5 günün sonundaki kayıpları bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…