2013 ikiz anne adayları buraya

hayırlısı olsun ..
sağlıkla doğsunlar da herşeyin zamanı var demekki zamanı gelmiş
RABBİM yardımcın olsun
hadi gözünaydın bendensin
riskli gebeliklerde perinatologlar bakıyorlar ,onların işi sadece bu ,bu alanda uzmanlar
kadın doğumcuyla perinatoloh farklı şeyler o yüzden hele de bizim gibi ikizlerde mutlaka perinatologa gitmelisin
kadın doğumcu yüzeysel görür ama perinatologların alanı bu olduğu için onlar herşeyi ayrıntılı görür bilrler
en önemli tetkik bu zaten bunda bir sıkıntı çıkmazsa korkma inş. birşey olmaz

günaydın geçmiş olsun ..
bende mide yanması değil de nefes daralması olurdu ,gecenin bir yarısı nefesim kesilirdi uyanırdım aniden nefes ala ala ..

Hakkında hayırlısı olsun canım, güzel haberlerini bekliyoruz inşallah senin de. Dualarımdasın.

Sinemisen, Meral ve Mergen üçünden de ses çıkmadı... İnşallah tatlı telaşlarından dolayı yazamamışlardır, endişelenmeye başladım çünkü. Rabbim cümlemize iyilikler versin.

teşekkürederim delikiz..bende hayırlısıyla sizler gibi sağlıcakla alırım bebişlerimi kucağıma inşallah.inan ağrılarım sancılarım uykusuz gecelerim yani yaşadığım sıkıntılar bile bana mutluluk veriyor.kendimi çok şanslı hissediyorum Allahın bir lütfu bu bizlere.düşündüğüm tek şey var sağlıklı sıhhatli olalım evimize gelelim eminim onların kokusu bütün sıkıntıları unutturur insana.

teşekkür ederim bonny.vakit buldukça yazmaya çalışıyorum.

ben 32+3 günlük hamileyim ben de haftaya nst ye başlıcam dün gece çok sırtım ve sol yanım ağrıdı çok korktum siz de de böyle sıkıntılar var mı?

ben 32+3 günlük hamileyim ben de haftaya nst ye başlıcam dün gece çok sırtım ve sol yanım ağrıdı çok korktum siz de de böyle sıkıntılar var mı?

yok cnm.benim karnım biranada taş gibi sertleşiyor ve kasıklarıma adet sancısı gibi sancı giriyor.ne yaparsamda kasılma geçene kadar ağrım geçmiyor.yani sağa dön,sola dön,yürü ama ağrı hep aynı.fakat bu ağrılar belki herkeste farklı olabilir.hakkında hayırlısı olsun.

Canım hakkında hayırlısı olsun. Allah bebeklerini en hayırlı vakitte, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Peki dr.un kasılma önleyici ilaç vermedi mi? Açılman yoksa bir süre daha uzatılabilir bu süreç. Ne olursa gel dedi doktorun? Bir de bebişlerinin kiloları nasıl? İnşallah her şey yolunda gider. Allah yardımcın olsun

insallah dayanirsin hayirlisiyla benimde gunde 4-5kez olan kisa dureli kasilma ,kasik agrisi ve adet olacak gibi agri oluyo...bazen gece oluyo ve dr ye gitmeyi bile dusunuyorum...nst ye girmedim daha mrak ediyorum banada dr hersey yolunda diyo ama sizi dinleyince acaba nst de sancilar fazla cikarsa diyorum..

merhaba kızlar! yarın kalp atışları için doktordayım.bana dua edin hayırlısıya duyarım inşallah.

Son düzenleme:

Amin cnm.dr.um kasılma önleyici nidilat dedi fakat tansiyon ilacı oda.benim tansiyonum zaten çok düşük sanırım pek uygun görmedi kullanmama.o yüzden kullanmıyorum sürekli yatıyorum.kasılmaların iyice sıklaşırsa yada herhangi bir sıkıntı yaşarsan gel dedi.birde benim doğum normal gözüküyor sanırım son anda bir değişiklik olmazsa normal doğum yapıcam.bebişlerimin kilolarıda 2200 2300 civarında ama yanılma payı oluyor kesin kiloları şu diye söyleyemiyorlar.

amin inş.

normal mi yapacaksın ? riskli değil mi normal doğum bi de epidural mi olacak

arkadaşlar bişey soracağım.kendi sülalenizde ikizler var mıydı?yani sizin ikiz olmuş ya.kızın tarafında olursa olur diyorlar o yüzden sordum :)

Merhaba arkadaşlar ... Umarım siz ve bebişleriniz iyisinizdir ...

*** Başak ve Tuğba *** Bebişleriniz çok tatlı ... Allah uzun ömür versin hepinize ve hiç ayırmasın birbirinizden ...

*** Hilbur *** İnan senin kadar ben de özledim Balıkesir'i ... Gerçi Ayvalık'ı kastediyorum ama oraya giderken içinden geçtiğim için ve bazen de uğradığım için Balıkesir'i de çok seviyorum. İstanbul'daki karmaşa, trafik ve hava kirliliği ve stres faktörlerinden sonra bana çok iyi geliyor oraları ... Allah seni de, bebişlerini de ve bizi de tekrar kavuştursun inşallah oralara ... Sağlıkla ve bebişlerinle en kısa sürede kendi yuvana dönebilmen dileğiyle ...

Bebişlerine kavuşmuş olan arkadaşlara tekrar sabır ve dayanma gücü diliyor ve şelaleler gibi bol bol sütleri olmasını temenni ediyorum. Rabbim hep yanınızda olur inşallah ...

Bebeklerine kavuşmasına az kalmış olan arkadaşlarıma biraz daha dayanma gücü ve sancısız stressiz günler diliyorum. Umarım doğumlarınızı sağlıklı bir şekilde atlatıp bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Onlara kavuşunca bizi hemen unutmayın ve bilgilendirin lütfen ...

Aynı konuda ben de yorum istemiştim ama arada kaynadı sanırım. Sanırım günlerimiz çok yakın seninle ... Ama beninkilerin cinsiyeti henüz kesinleşmedi sadece ... Benim de 3 hafta sonra kontrolüm ve kontrolümden bir hafta sonra detaylı ultrasonum var. Doktorum kendi çapında yapacak yine ama farklı bir göz olması açısından, Fetus veya Sonomed'e gitmemi önerdi doktorum. Fiyatlarını henüz bilmiyorum. Fiyattan çok bu süreç nasıl geçiyor, nasıl gidilmesi gerekiyor, açlık veya tokluk durumunun herhangi bir etkisi var mı? vb. bilgilere ihtiyacım var. Detaylı ultrasonunu bu gibi perinatoloji laboratuvarlarında yaptıranlardan deneyimlerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Enfeksiyondan, gripten, şeker testinden kurtuldum ama önüme şimdi de bu çıktı ve endişelendiriyor beni ... Umarım bir sorun çıkmaz ... Gerçi çıksa da bence yapılabilecek birşey yok o haftalardan sonra ... O nedenle sanırım en zor aşama bu olacak benim için ... Geriye doğumlarını beklemek kalacak sanırım ...

Kızım bu sene maşallah iyi gidiyor ve hiç hastalanmadı derken, sanırım annesi olarak ben nazar değdirdim ve bugün hapşırıp burnu akmaya başladı; anaokulunda bir ezber yarışması olduğundan ısrarıma rağmen gitmek istedi ve gönderdim ama sanırım yarın sabah doktora götürmem gerekecek ilerleyip beni tekrar tehlikeye atmaması için ... Şu kıştan bıktım valla ... En ufak soğuk değse etkileniyorum.
Artık Çin burcuna göre yılan yılına girdik biliyorsunuz. Geçen gün tv'de sanırım 6 Şubat'tan itibaren yılan yılına girdiğimizi söylediler ve yılan yılında doğan çocukların çok çok zeki, başarılı, neşeli, bulundukları ortamı kolay şenlendirebilen, ama soğuğa karşı çok çabuk etkilenen çocuklar olacakları söylendi (ki ben de 77 ekim ayında yılan yılında doğmuş bir birey olarak soğuktan hemen nem kapıyorum ve bu tezi doğruluyorum; zeka konusuna girmeyelim o konuda zaten mütevazi değiliz maalesef :)) Yani bundan sonra bu yıl itibariyle doğacak çocuklar açısından şanslıyız ama soğuğa karşı çok iyi korumamız gerekecek, öyle gözüküyor .... Hayat boyu da nezle, grip gibi durumları hiç eksik olmayacak sanırım ... Tabi fala inanma, falsız kalma demişler ... Biz yine de bunu aklımızda tutup tedbirimizi alalım diyorum şimdiden ...

Bir de bir sorum olacak ... Ben ilk hamileliğimde 5. ayımdan sonra göbek altından geçen destek kemeri kullanmıştım ve çok rahat etmiştim. Onu takınca çok kolay hareket edebiliyor ve çıkarınca zorlanıyordum. İkiz hamilelikte kullanan var mı aranızda, henüz doktoruma sormadım benim için daha erken olduğundan ama geçen gün evde elime geçti. İkizlerde bir sorun yaratır mı acaba, ya da faydası var mı ? Bu konuda doktoruna danışan oldu mu hiç?

Neyse benim çenem yine çok açıldı yine ... Biraz kapatayım şimdilik ...

Hepinize selam ve sevgiler ...

**herkes için iyi bir gün olmasını diliyorum arkadaşlar...umarım hepiniz iyisinizdir,moreliniz yerindedir.benim bugün çok kötü başım ağrıyo,evde işim var hiç yapasım yok,morelim bozuk,bişeylere kızıyorum sonra kızlarım aklıma gelince ,onlarda benle üzülüyo, boşver herşey olacağına varır,herşeyi senmi düşünücen diyorum kendikendime....ama şu huyumdan nefret ediyorum,keşke biraz arsız ,umursamaz olsaydım diyorum...akıllı olup başkalarının derdini çekiceğine valla deli ol onlar seni çeksin daha iyi,işte yapabilene...
neyse biraz sizlerle ilgileniyim kafam dağılsın......

beyazinci**canım mide yanması,boğazda asit ve mide ağrısı benimde en başta sadece yanma idi sonra bunlar sıralandı..ve acilde aldık solupu tabii bi fayda göremedim..kendi doktorum rennio iç dedi 4 defaya kadar ,bi süre idare etti.sonra geri geldi o günler şimdi gaviscon şurup oda onu verdi ama bu daha faydalı ve zararıda yok 4 kez alıyom ...unuttuğumda mesela dün yine başlıyo ve beni mahvediyo,sende dok. sor kullan diycek eminim..rahatlarsın inşallah.....

sheisspeaking**cim bende perinatoloğa göründüm bi 18 de bide 24. haftamda dok. um şart dedi ama inan 1.5 saat inceledi ve içimiz çok rahat etti bütün organlarına baktı mesela bana birinin kalbinde beyaz bi nokta var ama önemli değil dedmişti.mutlaka görün derim benimki dç. di ve hastenemiz burda okuduğum fiyatlara göre çok pahalı..senin 400 istem,ş çok iyi biz tekine 375 ödemiştik..ama mecburen içimiz rahat etsin diye ama amniosentez yaptırmadık tabii..bence sende görün için rahat etsin derim .sanırım bütün arkadaşlarımız girdiler...hakkında hayırlısı olsun canım..

**der-den,papatya,nehir ve daha hatırlamadığım arkadaşlarım varsa allahım biraz daha dayanma gücü versin sizlere inşallahhhh.

hilalim** inşallah biran önce bebişlerine kavuşursun ,üzülme en zor günleri geçirdin en azından sen ayaktasın canım...

milasis herkes bişey söylüyo ama demeden edemiycem canım...eltinm ikiz doğurdu önce 1 tane park yatak aldı,sonra biri diğerini uyandırmaya başlayınca ,ikinciyi almak zorunda kaldı...ben 2 park yatak alcam inş. odam müsait yanımda yatırıcam ilk kızımdan azçok tecrübem var sonra kolaylıkla ayırmıştım zaten onlar başka odada yatsa ay kustumu , boğazına kaçtımı kendimi yer bitiririm.çocuk odam var ama ozamanda eşimden ayrı yatmam gerekicek ki asla düşünmüyom zaten şuan aynı yatakta ayrı gibiyiz aramızda yastıklar set kurmuş,eşimde ozaman çocuk odasına gelir durmada içi rahat etmaez ve ben tek başıma başa çıkamam onun yardımına ihtiyacım var....işte böle bizim şimdilik planlarımız belki sanada bi fikir olur

benim doktorum da normal dedi ama ben hiç düşünmüyordum alışmaya çalışıyorum bu fikre ne düşünüyorsunuz bu konuda dezavantajları da var avantajları da aynı şey sezeryan için de geçerli. bu konuya yazan arkadaşlardan biri normal doğumla dünyaya getirdi ikizlerini hatta. doktora bırakayım diyorum kararı.

amin inş.

normal mi yapacaksın ? riskli değil mi normal doğum bi de epidural mi olacak

evet cnm.benim eşim dev.hast de anestezi teknikeri yıllardır bu işin içinde o yüzden eşimin düşünceleri ve dr.umuza güvenimiz son anda bir değişiklik olmazsa bizi normal doğuma götürüyor.ama en ufak bir sıkıntı çıkarsa tabi dr.um riske atmadan sezeryan yapıcak.hayırlısı bakalım bekleyip görücez.

merhaba arkadaşlar
ben de 11 haftalık ikizlerime hamileyim, inşallah ben de sağ salim kucagıma alırım,

korkularım cok fazla, ıkı hafta sonra ense takibi yapılacak ikili üçlü yapmayacagım dedi doktorum umarım iyi sonuclar alırız hem belki cinsiyet de öğreniriz :))

sag gögsumun altında bır agrı var nefes alırken dönerken filan agrı oluyor, inş bebeklerle ilgili değildir, bir de su göbek altındaki çizgi bende erken oluştu daha şimdiden var ,

ben hamileliğimin basında laparoskopik ameliyat gecirdim ve göbegımde ameliyat yaram var, kızlar göbek büyüdükçe bu yara da acılır mı acaba henuz kabuk baglamadı

arkadaşlar bişey soracağım.kendi sülalenizde ikizler var mıydı?yani sizin ikiz olmuş ya.kızın tarafında olursa olur diyorlar o yüzden sordum :)

canım bu doğru .dr. um da bana öyle söylemişti.benimde annem ikiz hamile kalmış benden önceki bebekleri,ama 6 aylık doğmuşlar ve maalesef yaşamamışlar...

benim kızlarım aşılama ile oldu ama babaannem ikiz doğurmuş ve dedem de ikiz eşi.bilimsel olarak eğer kadının anneannesi yada babaannesi ikiz doğurmuşsa şans artıyor deniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…