2013 ikiz anne adayları buraya

hayırlı akşamlar ikiz gebeliklerde tarama testlerini çoğu doktor yapmıyor değerler normalden yüksek çıktğı için yanıltıcı olabilir diye ayrıntılı usg ile burun kemiği ense kalınlığı ölçümü gibi bebeğin gelişimini takip ediyorlar sadece ...biz hem devlete hem özele gidiyoruz iki yerde de aynı uygulamayı yaptı doktorlarımız ..kuzularımız allaha emanet...benim soldaki bebeğimin başı aşşağıda ara ara böle bir batma hissi oluyor sizlerde de olmuşmuydu ?

lansinohtan çok çok memnunum. kesinlikle tavsiye ederim.

benim de bebeklerim arası 224. haftadan sonra açıldı. seninkiler gibi oldu aynı. ikizlerde çok normal bir durum bu. gönğl isterki hep aynı olsun kiloları ama olmuyor işte. canını sıkacak bir şey yok.

Merhaba!

Ben 22 haftalik hamileyim ve 21 haftada detayli ultrasona cagirdi doktorum.. Hatta okadar incelediki 1 1/2 saat sonra ara verelim bir hafta sonra yine gel dedi... Yalnis hatirlamiyorsam 20-23 hafta arasi detayli ultrason cekiliyormus...

Merhabalar herkese. Cumartesi günü saat 9.30'da spinal anestesi ile Masalım ve Destanım dünyaya geldiler. Çok şükür küvöze girmediler. Her şey yolunda. Bugün bebeklerimizi de alıp taburcu olduk. Ben tabi gelene kadar defalarca şükredip Allaha gözyaşı döktüm. Çok korkuyordum ama sıkıntı olmadı. Ağrılarım var tabi. Onlar olunca kendimi unuttum ve ihmal ettim fazlasıyla. Bugün de sabahtan beri hiç yatmadım ve şimdi sancıdan kıvranıyorum. Sütüm az geliyor ve sağolsun tepemdekiler "aman bu çocuklar emmeyecek, aman sütün gelmeyecek" diye diye beni çıldırttılar. Siz siz olun doğuma bir kişiden fazlasını asla kabul etmeyin. Her kafadan bir ses çıkıyor ve çok yoruluyorsunuz. Biri kucağına alıyor, öbürü sallıyor... Hangi birine laf anlatacağınızı şaşırıp sonunda pes ediyorsunuz...
Bebeklerime gelince şükür kiloları 2,5 kilonun üstünde Ona rağmen bana el kadar geliyorlar. Masal karnımdaki gibi tembel :) Süt ağzıma aksın ama ben hiç çekmeyeyim diyor. Destan küçük olduğu halde daha kıpır kıpır ama o da tam memeyi çekemiyor. Şimdilik mama takviyesiyle gidiyoruz. Bu arada lohusalık psikolojisi fenaymış. Ben sürekli ağlama modunda geziyorum.
Delikız, Dosba, Başak, Mehmetderya, Tuğba, Hilal ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşların tavsiyelerine sıkça ihtiyaç duyacağım. Fırsat buldukça yazarım yine. Allah bebek bekleyen arkadaşlarımın hepsine bu güzel duyguyu yaşatsın.

hayırlı olsun bebekleriniz sağlıklı sıhhatlı bir ömrü birlikte geçirirsiniz inş ...darısı bizlere

Canim hayirli ugurlu olsun.Rabbim anali babali buyutsun yuvaniza huzur dolsun ins.
guzel haberlerle geldin cok sukur.hepimiz senden gelecek haberi bekledik.cok sevindim canim darisi basimiza ins.
Sen yanindakilere takilma bak keyfine.neden bizim psikolojimizi dusunmeden konusurlarki ne islerine yarar hic bilmiyorum.daha 2 gun oldu.sutunde gelir bebelerinde emerler yeterki moralini bozma.demesi kolay biliyorum ama bizde cabaliyacagiz.zaten bizler erken dogum yaptigimiz icin sutumuzun gec gelmesi bebislerimizin hemen emmemesi bekledigimiz ve normal olan seyler.yeterki saglik olsun gerisi zamanla yoluna girer ins.
kizlarinin kilolari gayet iyiymis masaallah.ins.bizimkilerde o kadar olurlar...
bebislerinizle mutlu huzurlu gunler diliyorum.sevgiler canim.

Canım maşallah çok tatlılar darısı bizlere:)
yine süperler maşallahh.çok canım çekti annesi bi kezde benim için kokla lütfen

bu gibi ters durumlarda 2 doktora gitmende fayda var
ben 15 günde bir bi devlete bi özele gidiyordum
yani farklı iki doktora gidip aynı şeylerimi söylüyorlar kontrol etmek lazım
doktorlara çok güvnmemek gerek bize de iş düşüyor ,biraz araştırmacı olmalıyız
çünkü doktorun vicdansızı insana çok büyük zararlar verebiliyor ALLAH KORUSUN

Kzlar tum vucudum agriyo usuyorumda sanki hasta olacam.. napim ya
Yavrularima bisey olurmu arasammi doktoru..

maaşallah..
ikisini de sana benzettim ,zaten birbirlerine de benziyorlar ,kardeş oldukları belli..
ben benimkilere küçük diyordum seninkiler daha minicikmiş:))
ama çok çabuk büyüyorlar bi anda şaşırıyorsun
bu arada prematüre kıyafetler bi kaç markada var ,senin kızlarda da bizim zillinin takımından var hemen dikkatimi çekti :))
bir ay sonra bi bakmışsın o kıyafetler rafa kaldırılmış hatta o kadar bile sürmeyebilir ben sadece 15 gün kullanabilmiştim
RABBİM sağlıkla büyütsün inş.

ya bu ultrason aletleri hem ii hem kötü ,işte böyle milim ölçüm hatası arada çok fark var gibi gösterebiliyor
sen çok takılma buna bence ölçümden olabilir hem fark olsa da bişey olmaz korkma benim arkadaş yarım kilo farkla ikiz doğurdu şimdi 5 yaşındalar maş.

geçmiş olsun en iisi doktoruna gitmen biz ne desek boş

hadi bakalım atlattın bunu da çok şükür..darısı diğer kontrole inş.
evet doktorlar riske atmak istemiyor gerçekten
gerçi herşey bahanesi oluyor aslında ne zaman gelecekse o zaman gelecek
her insanın bir doğum vakti var ve bişeyler bahane olup o vakte düşüyor işte
sağlıkla gelsinler de zamanı önemli değil
çabucak büyüyorlar zaten

herkese günaydın..
topiği bu ara boşlamış herkes çekecğim kulaklarınızı
arada bi haber verin az da olsa kendinizden
bizim bebeler gece çıldırdı
gece rahat uyusunlar diye akşam az uyutalım dedik uykudan uyandırdık besleyelim yatıralım diye
eşim bana sen yat ben hallederim demişti
yattım ama ortalık zınlıyor ,ikisi birden ağlıyor filan
kalktım ,eşim niye uykunu böldün yat ben halledicem dedi
ii dedim yattım ama durmuyor bizim hamsiler
mecbur kalktım beraber hallettik ,hamsiler de uykudan uyandırılmanın verdiği huzursuzlukla biraz ağlayıp zırladılar ama sonunda uyudular
eşim tabi ipttal olmuş ikisi de ağlayınca gerilmiş biraz
zamanla alışacak inş.
demekki neymiş ,uyuyan çocuk uyandırılınca böyle insanın anasını ağlatıyormuş ,uyanmasını beklemek gerekiyormuş ,özellikle de akşamları
ben artık gece uykularına ağırlık vermek için gündüz az uyutma moduna geçeceğim inş. becerebilirsem
aslında havalar biraz daha ısınsa cam balkonuma yere atacağım halı minder atacağım üzerine hamsileri
akşama kadar oynar ayakta tutarım ben onları da havaların ısınmasını bekliyorum
gündüz uyumazlarsa da gece rahat 6-7 saat uyurlar inş.

Bekaycığım canım benim hadi gözünüz aydın. Her şeyin sorunsuz geçmesine çok sevindim. Bebişlerine de sana da maşallah, Rabbim birlikte uzun ve hayırlı bir hayat nasip etsin inşallah. Sütünü de dert etme, elbet artacaktır, dış seslere kulaklarını tıka mümkünse.

Amin delikız, çok sağ ol. 34. haftayı bitirsek hayırlısıyla organları gelişmiş olur en azından, dediğin gibi kiloyu bir şekilde alırlar zaten inşallah.
Siz annelerin anlattıkları deneyimlerden çıkardığım sonuç şu: "Bebekler -özellikle ikiz bebekler- insana ezber bozduruyor." Bebeğin davranışlarına göre A,B,C artık elde ne planı varsa uygulamamız gerekecek galiba.

Hayırlı olsun canım bebişlerin.Çok şükür sağlıkla almışsın kucağına.Küvözde ve hastanede kalmadıklarına da çok sevindim.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...
Canım küçükler daha hareketli oluyor galiba.Bizde de öyle.Benim büyük oğlum maşallah ağır abi.Görseniz halini ağlarken bile narin İlk doğduğunda ağlamadı bile zar zor ağlattı hemşireler.Ememiyordu bile 4 gün küvözde kaldı bu yüzden.Küçüğümüz ise maşallah süt ilk günler olmadığı halde eme eme sütümü getirdi.Abisine hazırladı sütü :)
Şuan da aynı devam küçük daha hareketli ve yaramaz büyüğe göre mız mız.Karnı tok olsun altı temiz olsun yinede hep pışpışlanmak istiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…