- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.081
Gunaydin arkadaslar haftaya guzel baslayalim insallah .. Benim gece uykularim artik boluk boluk napcam bilmiyorum. Ayaklarim yaniyo sanki sizlerede oluyomu..
Nadiderunsu gecmis olsun . Insallah biraz daha Beklerler . Merak ettim nasil bi tedavi uygulaniyo evde uygulanamazmi. Bana ole bise olsa aklim evdeki oglumda olur heralde.rabbim bizleri dara koymasin hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah.
Bu arada dun alisveris merkezinde ikiz annesj gordum hemen yanina gittim biarz konustuk kadin 38 haftalik dogum yapmis bebkleri 3600 ve 2200 dgmus masallah dedim darisi bizlerin basina insallah .. Iyi dusunelim iyi olsun ...
kizlar 15. haftada kahverengiye yakin acik tonda akinti yasayan varmi aranizda. cok degil ama bu sabah günlük pedde birar böyle bir lekeye rasatladim. ne yapmam lazim acaba
Bende 14. haftada turuncuya pembeye dönük bir akıntı olmuştu.Dr aradım gel bakalım dedi.Yatış verdi.Bence sen de bir arayıp haberdar et.Gerekli görürse zaten gel der.kizlar 15. haftada kahverengiye yakin acik tonda akinti yasayan varmi aranizda. cok degil ama bu sabah günlük pedde birar böyle bir lekeye rasatladim. ne yapmam lazim acaba
Sorunsuz girer çıkarsınız inşallah.Güzel haberlerle dönünBu arada günaydın herkese. Bugün kontrolüm var, ilk kez nst ye bağlanacağız. İnşallah her şey yolunda gider, dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar.
offf...nasıl bır gündü böyle , yorgunluktan bayılmak üzereyim
bugun kontrol günümdü,her zaman gıttıgım doktora gıdıp hem bebeıslerımı görüp hem de bana verecegı heyet raporu ıcın sabah tüm neşemle uyandım. 2 gündür asansör bozuktu, heralde yapılmıstır dıye düşündüm ama yanlıs düşünmüşümev zaten 5.kat, apartmanımız öyle ilginçki, ılk kattakı asansöre ulaşmak ıcın ıkı kat uzunluktakı merdıvenlerden cıkmak gerekıyor...al sana 7 kat!!!! ) neyse ...bı evden cıkayım , ınmesı kolay da dönüşte de yapılır allah buyuk dedım , tuttum hastanenın yolunu..
ılk sıra benımdı muayene oldum, su az mı ıctın dedı dr. bebeklerın suyu az görünüyor dedıcok moralım bozuldu.su cok ıcıyorum fakat su gıbı akıntım oluyor daha hala bellı degıl enfeksıyon mu yoksa su sızdırması mı!!!!!!!!! bır türlü teshıs koyamadı.daha dogrusu teshıs koymak ıcın fazla bı cabası yok.bu boyle gıdıcek gıbı görünüyor dıyor..ya bı hastanın doktoru yönlendırmesı kadar kötü birsey yok...bana enfeksıyonun var dedı tahlıl yapılmıstı, 3 kutu antıbıyotık ıctım, sonucta hala var mı yok mu neden ısrarla test yaopmıyor anlamıyorum!!!!!! ya da gelen sıvı keseden mı gelıyor tam olarak bı tahlılı yok mu bu ısın??????
bebeklerı kesın yanlıs ölçüyor...son ölçümlerıne göre bır kızım ıkı haftada ala ala 47 gr.almıs dıgerı 200 gr.almıs görünüyor? nasıl yanı dedım, ölçümlerıne baktı, normal yok bırsey dedı, sen güzel beslenmemıssın demek kı dıyor.haftada ıkı gun balık, hergun tahın pekmez sut yogurt bal kaymak muz, ıkı gune bır et, vs.....bu mu kötü beslenme?
bır hafta gelıyorum bır kızım baya baya one cıkmıs almıs basını gıtmıs oluyor, dıgerı arkada kalmıs oluyor; dıger hafta ne hıkmetse onde gıden kızım büyüye büyüye bıkac gün buyumus, kucuk olan almıs basını gıtmıs oluyorben anlamadım bu doktorun ölçümününden falan bı de takıp ettıgım ıcın bana kızıyor delı olucam..
neyse raporu alayım da gıdeyım dedım.asagı kata rapor servısıne ındım...raporun ustunde detaylıca bılgılerım yazıyor.mono koryonık dıamnıyotık yazılması gereklı, kagıtta dıamnıyotık dıkoryonık yazıyor..sorun olur mu dedım sekretere.gıdın doktorla konusun dedı..haydaaa cık bı daha ust katlara..sekreterıne durumu anlattım.doktor hanfendı(!!!!!!) o zaten cıft kese cıft plasenta, nerden cıkarmıslar demez mı!!! ya pess dogrusu , ben kac zamandır sana gelıp muayene oluyorum, benı 1 ay once apar topar ıkızden ıkıze transfuzyon olabılır, bebeklerın arasındakı fark cok ankaraya gıt ben bakamam sana dıyen kendın degıl mıydın? detaylı ultrasonda tek plasenta rısklı yazmıyor mu?sen hastanı nasıl takıp edıyorsun? hadı onu gec 5 dakıka once geldım gözün görmedı mı muayene ederken??? bı ıcerı gıdıp konusabılır mıyız dedım.hocam unuttunuz mu benı dıye tekrar kendımı tanıttım...hımm.....allah allah sen tek plasentalımıydın dedı, agzını bükerek...ıyı soyle duzeltsınlerr!!! senınle ılgılenmekten hasta bakamıyorum demez mı bı de bana..odasında kımse yoktu ve oturuyordu..bela oldum kusura bakmayın(!) dedım; e bıraz oyle oldun dedııkızlar..kudurdum sınırdenn!!! dıger doktorların ımzalarını topladım rapor ıcın ve sınırle cıktım ordan...seker yuklemesı yaptrdım..eve zar zor geldım...
asansör bozuk ve merdıvenlerı cıkarken bayılacagımı hıssettım...
cok yazdım ksusura bakmayın ama ıcıme dökecek bı yer bulamadım yoksa oturup aglayacaktım
bır doktor hastasının bılgılerını tam olarak bılmelı ve ona gore takıp etmelı.yanlıs mı dusunuyorum ben anlamadım..benı yarım yamalk takıp edersen haftalar ılerlerken ılerıye gıdıp gıtmedıgı ya da gerıleme olup olmadıgını nasıl anlayacaksın? ben cozemedım bu işi
herkese günaydın daha doğrusu tünaydın
nasıl geçti haftasonu geriye çok bakamadım umarım herşey yolundadır
bizim dün misafirimiz vardı ,3 aile bizle beraber 4 aile ,çoluk çocuk kalabalıktık
çok şükür üstesinden geldim
artık alışacağız ,biz de çoluklu çocuklu olduk çünkü ,hamsiler de gürültüyümü seviyorlar ne mışıl mışıl uyudular sorun çıkarmadılar
bugün de sabahtan temizliğe kadınlar geldi 2 kişi
bu zamana kadar hep kendi temizliğimi çalışmama rağmen kendim yapardım ilk defa kadın tuttum
öğlene kadar bitirdiler vala çok rahat oldu heryeri de ince ince sildiler temizlediler
hem denemiş oldum hem eve gelen gidenin pisliği arındı
halılarımı da yıkamaya vermiştim akşama da onlar gelecek temiz temiz sereceğim inş.
bu arada hamsilerin son görüntülerini yükledim albüme bakmak isteyenlere duyurulur
offf...nasıl bır gündü böyle , yorgunluktan bayılmak üzereyim
...
Güzelim, bugün yaşadıklarına üzüldüm ama sakin olmaya çalış ... Sanırım artık evine ulaştın, dinlen biraz bacaklarını uzat şöyle ...
Doktoruna ben de çok kızdım ... tavsiyem mutlaka bir başka doktorla daha takibine devam etmen. Doktorun bana hiç güven vermedi; daha 5 dakika önce gördüğü hastasının tek plasenta olup olmadığını hatırlamıyorsa, bu bana tamamen kendini hastasına vermediğini düşündürdü. İnan benim de sinir katsayım yükseldi burada ... Doktoruna devam edip etmemen senin bileceğin iş; ama sonlara doğru zorlandığında seni ortada bırakabilecek bir karakterde olabileceği tehlikesini göz önüne alarak, bir doktora daha devam etmeni öneririm. Yerinde olsam kesinlikle böyle yapardım çünkü bu örnekleri gelinimizde çok yaşadım ve gördüm. Son bir ay kala bırakanı mı dersin, çocuğu düştüğünde görmek istemeyeni mi ... her türlüsü var.
Doktor çok önemli... Kendini tamamen yanına gittiğinde güvende hissetmeli, arkadaş gibi sohbet edebilmelisin bence ... Oraya gideceğin için mutlu olmalı ve ayrıldığında en azından o günlük iç rahatlığına kavuşmuş olmalısın diye düşünüyorum. Ben doktoruma 6 yıl aradan sonra tekrar gittiğimde "aaa gelmiş benim hamileliğinde 9 ay balı su gibi tüketen hatun ..." dedi ve bu detayı halen hatırlıyor olması ona güvenimi daha da arttırdı hemen ... pek önemli bir detay değil, hatta hamilelik açısından hiçbir önemi yok ama daha 6 yıl önce takip ettiği ve doğumunu yaptığı hastasının ne yediğini halen unutmamış olan bir doktor bence hastasına yeterince önem verdiğini gösteriyor. Senin doktorun ise daha az önce gördüğünü beş dakikada unutuyor... ne diyeyim pes ...
Belki iyi doktordur, doktorluğuna birşey diyemem ama güven de önemli bir unsur ... güvenebileceğin bir başka doktor daha yedekte olsun güzelim ... için daha rahat olur ... Biraz yine ihtiyatlı konuşuyorum senin yerine koyarak kendimi ama ben olsam, o anda bela olduğumu öğrenir öğrenmez, ağzının payını verir, yönetime şikayetimi yapar ve bir daha ona gitmezdim. Ama sen yine de daha tedbirli davran, onu tanıyan sensin; artılarını eksilerini çıkar ona devam edip etmememin. Yol yakınken kararını önceden belirle; ya bırak, ya da daha iyi bir doktorla daha destekle kendini ...
Ayrıca enfeksiyon testini kendin de yaptırabilirsin; illa onun istemesini bekleme. Eşinle çıktığınızda bir laboratuvara uğra ve tekrar ettir idrar ve kanda CRP testini ikisini birden yaptır; emin olursun böylece ... Tabi asansörler çalıştığında yap bunu ... :) Benim kayınvalidem de 5. katta oturuyor ve çıkmamak için gitmiyorum hiç malesef ... İlk hamile kaldığımda haber vermek için gitmiştim; "artık doğurana kadar bir daha gelmem anne, merdivenler beni çok korkutuyor; yanlar da korkulukları da yok henüz ... Siz gelin" diyerek kurtuldum şimdilik ... Üniv. hayatımda merdivenlerden yuvarlanarak ayağımı kırmış ve 1,5 ay yatmış biri olarak ne çektiğini anlayabiliyorum. Aman çok dikkatli ol ve hep tutunarak in kendinden emin olsan dahi ...
Çok konuştum yine ... Kendine iyi bak ve sinirlerine hakim olmaya çalış ... Bu hayatta en önemlisi sen ve karnında taşıdığın bebişler biliyorsun. Gerisi teferruat ... :)
çok can sıkıcı olmuş gerçekten, böyle hissetmekte haklısın, dr undan genel olarak memnun değilsen yani bugüne özel bişi deilse değiştirebilirsin. bende bazen çok kızıyorum dr uma ama 3 yıldır beni o takip ediyo herşeyimi biliyo bu yüzden arada değiştirme fikri aklıma gelse de vazgeçiyorum:) benim tek sıkıntım dr umun çok fazla hastası olması ve içime siner şekilde bebekleri muayene etmemesi. çok güzel çok sağlıklılar bu kadar.. ben de istiyorum ki kafası şurda, bacağı bu uzunluğu şu, bak hareket etti vs gibi şeler sölesin ama yok işte.. çok fazla hastası olduğu için unutabiliyo bazı şeyleri ama beni ve durumumu hiçbir zaman unutmuyo:))
canım süreçte dr çok önemli genel olarak böyle bi dr dan bahsediyorsan değiştirmeni öneririm. ama bazen yoğunluktan dalgın olabiliyorlar. sen canını sıkma, önemli olan şuanda bebişlerin, onları düşün ve kendini rahatlat..
kizlar 15. haftada kahverengiye yakin acik tonda akinti yasayan varmi aranizda. cok degil ama bu sabah günlük pedde birar böyle bir lekeye rasatladim. ne yapmam lazim acaba
arkadaşlar merhabalar herkese doğum yapanların gözü aydın sağlıkla büyütsünler bebişlerini , ben henüz 7. haftadayım, mide bulantıları yanmaları ve özellikle ağız sulanmasından çok çekiyorum bi tavsiyesi olan var mı? ağız sulanmam çok rahatsız edici boyutta buna bi çare bilen var mı? umarım uzun sürmez çünkü bu problemlerden dolayı gebeliğime sevinemiyorum bileüstelik iyi beslenemiyorum oda rahatsız ediyor, su içemiyorum süt içemiyorum bakalım Allah yardımcımız olsun...
yazdıklarını okuyunca ben stres oldum inan ki...gerçekten kötü bir gün geçirmişsin.drları anlamak bazen zor olabiliyor.bu yüzden ben iki dra birden gidiyorumofff...nasıl bır gündü böyle , yorgunluktan bayılmak üzereyim
bugun kontrol günümdü,her zaman gıttıgım doktora gıdıp hem bebeıslerımı görüp hem de bana verecegı heyet raporu ıcın sabah tüm neşemle uyandım. 2 gündür asansör bozuktu, heralde yapılmıstır dıye düşündüm ama yanlıs düşünmüşümev zaten 5.kat, apartmanımız öyle ilginçki, ılk kattakı asansöre ulaşmak ıcın ıkı kat uzunluktakı merdıvenlerden cıkmak gerekıyor...al sana 7 kat!!!! ) neyse ...bı evden cıkayım , ınmesı kolay da dönüşte de yapılır allah buyuk dedım , tuttum hastanenın yolunu..
ılk sıra benımdı muayene oldum, su az mı ıctın dedı dr. bebeklerın suyu az görünüyor dedıcok moralım bozuldu.su cok ıcıyorum fakat su gıbı akıntım oluyor daha hala bellı degıl enfeksıyon mu yoksa su sızdırması mı!!!!!!!!! bır türlü teshıs koyamadı.daha dogrusu teshıs koymak ıcın fazla bı cabası yok.bu boyle gıdıcek gıbı görünüyor dıyor..ya bı hastanın doktoru yönlendırmesı kadar kötü birsey yok...bana enfeksıyonun var dedı tahlıl yapılmıstı, 3 kutu antıbıyotık ıctım, sonucta hala var mı yok mu neden ısrarla test yaopmıyor anlamıyorum!!!!!! ya da gelen sıvı keseden mı gelıyor tam olarak bı tahlılı yok mu bu ısın??????
bebeklerı kesın yanlıs ölçüyor...son ölçümlerıne göre bır kızım ıkı haftada ala ala 47 gr.almıs dıgerı 200 gr.almıs görünüyor? nasıl yanı dedım, ölçümlerıne baktı, normal yok bırsey dedı, sen güzel beslenmemıssın demek kı dıyor.haftada ıkı gun balık, hergun tahın pekmez sut yogurt bal kaymak muz, ıkı gune bır et, vs.....bu mu kötü beslenme?
bır hafta gelıyorum bır kızım baya baya one cıkmıs almıs basını gıtmıs oluyor, dıgerı arkada kalmıs oluyor; dıger hafta ne hıkmetse onde gıden kızım büyüye büyüye bıkac gün buyumus, kucuk olan almıs basını gıtmıs oluyorben anlamadım bu doktorun ölçümününden falan bı de takıp ettıgım ıcın bana kızıyor delı olucam..
neyse raporu alayım da gıdeyım dedım.asagı kata rapor servısıne ındım...raporun ustunde detaylıca bılgılerım yazıyor.mono koryonık dıamnıyotık yazılması gereklı, kagıtta dıamnıyotık dıkoryonık yazıyor..sorun olur mu dedım sekretere.gıdın doktorla konusun dedı..haydaaa cık bı daha ust katlara..sekreterıne durumu anlattım.doktor hanfendı(!!!!!!) o zaten cıft kese cıft plasenta, nerden cıkarmıslar demez mı!!! ya pess dogrusu , ben kac zamandır sana gelıp muayene oluyorum, benı 1 ay once apar topar ıkızden ıkıze transfuzyon olabılır, bebeklerın arasındakı fark cok ankaraya gıt ben bakamam sana dıyen kendın degıl mıydın? detaylı ultrasonda tek plasenta rısklı yazmıyor mu?sen hastanı nasıl takıp edıyorsun? hadı onu gec 5 dakıka once geldım gözün görmedı mı muayene ederken??? bı ıcerı gıdıp konusabılır mıyız dedım.hocam unuttunuz mu benı dıye tekrar kendımı tanıttım...hımm.....allah allah sen tek plasentalımıydın dedı, agzını bükerek...ıyı soyle duzeltsınlerr!!! senınle ılgılenmekten hasta bakamıyorum demez mı bı de bana..odasında kımse yoktu ve oturuyordu..bela oldum kusura bakmayın(!) dedım; e bıraz oyle oldun dedııkızlar..kudurdum sınırdenn!!! dıger doktorların ımzalarını topladım rapor ıcın ve sınırle cıktım ordan...seker yuklemesı yaptrdım..eve zar zor geldım...
asansör bozuk ve merdıvenlerı cıkarken bayılacagımı hıssettım...
cok yazdım ksusura bakmayın ama ıcıme dökecek bı yer bulamadım yoksa oturup aglayacaktım
bır doktor hastasının bılgılerını tam olarak bılmelı ve ona gore takıp etmelı.yanlıs mı dusunuyorum ben anlamadım..benı yarım yamalk takıp edersen haftalar ılerlerken ılerıye gıdıp gıtmedıgı ya da gerıleme olup olmadıgını nasıl anlayacaksın? ben cozemedım bu işi
yazdıklarını okuyunca ben stres oldum inan ki...gerçekten kötü bir gün geçirmişsin.drları anlamak bazen zor olabiliyor.bu yüzden ben iki dra birden gidiyorum
herkese iyi geceler...
ikizlerim 20 günlük oldu..allahıiz n izniyle sabah 7 de yenikapıdan gemi ile balıkesire doğru yola çıkıyoruz...derin 20.gününde 2660 deniz 2440 oldu...artık evimizle tanışıcaklar...
duygu gözün aydın canım...bekayı merak ettim haber yokmu?
gazla ilgili dosbacım bağırsak masajı öğrettilermi hastanede sana...Anne Olunca Anladm - AYE NER - Gaz masaj
bu adrese girin bak ben bu masajı yapmadan hiçbişey yediremiyorum benim veletlere...ama bayağı bi bastırıcaksınız karnına ..bebeğinizden gelen sesler inanmıycakısnız...benimkiler kendi gazından korktu :)
herkese iyi geceler...
ikizlerim 20 günlük oldu..allahıiz n izniyle sabah 7 de yenikapıdan gemi ile balıkesire doğru yola çıkıyoruz...derin 20.gününde 2660 deniz 2440 oldu...artık evimizle tanışıcaklar...
duygu gözün aydın canım...bekayı merak ettim haber yokmu?
gazla ilgili dosbacım bağırsak masajı öğrettilermi hastanede sana...Anne Olunca Anladm - AYE NER - Gaz masaj
bu adrese girin bak ben bu masajı yapmadan hiçbişey yediremiyorum benim veletlere...ama bayağı bi bastırıcaksınız karnına ..bebeğinizden gelen sesler inanmıycakısnız...benimkiler kendi gazından korktu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?