2013 ikiz anne adayları buraya

tuğbacım bebişlerini yeni gördüm,iyi toparlanmışlar maşaallah emzikleri de suratını kapatmış resmen,bizimkilerde öyleydi iyi yapmışsın emziğe alıştırmakla arabalarının içine şey al,bende almıştım ana kucağının içine.bel destek minderi diye satılıyo.bu arada sizin arabanın markası neydi ve kaça almıştınız,bende eşim gelince alayım veya gelmeye yakın alayım diyorum

Rabbim tez samanda sağlıkla nasip eder inşallah canım

hilalcim duygularını cok güzel ifade etmişsin ,öncelikleçok beğendimsonrasında yasadıklarını yasamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum ve sadece sabretmeni söylüyorum,ben ilk gün o kadar ağladım ki ben bu çocuklara bakamıycam ,ikisine yetişemiycem diye çok korkmuştum,ki benim yanımda sürekli annem olmasına rağmen ben çok korkmuştum,tabiki zor zamanlar oldu ama inan ki geçiyo,şu an söylediklerim sana boş gelsede,yalnız değilsin emin ol,artı yanında madem hem annen hem kayınvaliden varsa bence değerlendir derim,ne kadar kalcaklar bilmiyorum ama kesinlikle ev işide yapsınlar çocuklarada baksınlarsenin yükün hafiflesin,en azından şu hassas dönemi biraz daha hafif geçir,açıkçası ben şuna katılmıyorum,yanında biri olupta,illa çocuklara ben bakıcam,aman kucağa alışmasınlar,aman şöyle yapmasınlar diye diretmenin anlamı yok,yardım yardımdır,iki çocuğada ev işlerinede yetişcem diye kendini yıpratmanın anlamı yok,yanımdakiler gidince nolcak dersen,emin ol kendi başınada uğrasamayınca ayaktada sallıyosun veya baska seylerede alıştırmak zorunda kalabiliyosun,yani bu benim görüşüm,eğer hem çocuğa,hem ev işine bakarım,hem depresyona girmem,hemde hiçbişeye alıştırmam diyen varsada tebrik ederim...

hilalcim bu arada tuğbanın tavsiyelerine katılıyorum,uyuyakalabiliyolar beslenirken ara ara gazını çıkart,tekrar devam et,bide küçük olunca kendiliğinden uyanmaları zor tabi,ama gerçekten bende önceden alarm kuruyodum uyandırıyodum, çok uyuduğum yoktu da olur ya uyuyakalırsam birden diye,ama zaman geçtikçe inanki şapırtılarına uyanıyorum

allah en kısa zamanda size de nasip etsin inş.hatta üçüz olsun

olur tabi. fikir paylaşımında bulunuruz.
benim büyük kız taburcu olmuştu ama doktor 4 gün boyunca her gün hastaneye çağırmıştı. hastanede 4 saat boyunca kaldık ortalama. ama bizim kızı uyandıramadık. aynı şekilde eve gelince de öyle. gün boyu uyuyordu çocuk. aynı şey diğer kızımda da oldu. hatta bir pazar günü doktor bir oda ayarladı bize tğm günü kızlarımla geçirdim. ama uyandıramadım yine de onları. yan canım hastane ortamı çok farklı. eve gelince de bir adaptasyon süreci yaşıyorlar. bir kaç güne evine ve evdeki seslere alışır bebeklerin. ben de bakamayacağım diye ilk 2 gün boyunca ağladım. o sorumluluk duygusu çok ağır bir şey. seni çok iyi anlıyorum.
bu arada ebnim büyük kız 2200 gr oldu çok şükür 2 saatte bir 50 ml sütü 15 dakikakada içiyor. küçük kız 1600gr oldu. 30 ml sütü 15 dakikada içiyor. 20 ml gayet hızlı içiyor. sonra tıkanıyor. gazını alıyorum. ondan sonra kalan 10 ml sütü içiyr. hatta doymuyor bazen 40 ml veriyorum. ama 2 gündür kusma problem baş gösterdi. 40 ml e çıkınca kusuyor yavrum. normalde gaz çıkarırken kusmuk gelmezdi kızlarımdan. ama küçük kızımda 2 gündür baş gösterdi. çok sık olursa doktor önüne geçmek kolay dedi.
büyük kızım günde toplam 350-400 ml, küçük kızım toplam 280-300 ml civarı içiyor. sınırın çok çok üstünde. umarım miktarımız artar yakın zamanda.
sütün iyiydi değil mi? depolamaya başlamışsındır inşallah. bu zamanlarda süt çok geliyor ama bebekler az içiyor. valla ben humana çayını bıraktım, içmiyorum. buzdolabını derin dondurucusunun alt rafı tamamen sütümle doldu. umarım senin de bolbur sütün.
ben silver cross marka aldım. bir destek minderi şart gibi. ben 900 e aldım arabayı. oda kapısından geçebiliyor. bence piyasadaki en yi bebek arabası diye düşünüyorum. hem kullanım hem de fiyatı açısından.

bekaycım seni merak ediyodum,iyi haberine çok sevindim,maşaallah iyi,sağlıklı bi doğum geçirmişsiniz,kuzularınla evine dönmüşsün,güle güle büyüt ne kadar da doğumda yanınızda bi kişi olsun desende olmuyo maalesef,onlarıda anlamaya çalışıyorum,herkes hevesli,herkes kendi tecrübesinin doğru olduğunu düşünüyo ve dedğini yaptırmaya calışıyo,kimseyide kırmadan dediklerine evet de geç,sen kurallarını koy,şunu şöyle yapalım böyle yapalım,hep beraber büyütelim de,gönülleri olsun,ama sen yine bildiğini yap,sen sakinlikle alttan alttan kendi dediğini yaparsan,bi süre sonra onlarda pes eder,nasıl olsa bildiğini yapıyo deyip,sürekli konuşmaktan,akıl vermekten vazgeçerler inşaallah sütünde zamanla artar,çevndekileri çok kafaya takma,eşin yanında destek olsun,kuzuların koynunda olsun,oooohhhh hayat sana güzel olur inş

tuğba,sen bu pembe prenseslerin resmini koyuyosun,ben kız çocuk için daha bi hevesleniyorum yaaaaa

kızları giyindirdi mi prenses oluyorlar gerçekten. herkes hayran kalıyor. bir de ikiz olması durumu var. şirinliklerine şirinlik katıyor.
valla belli olmuyor bu işler. abimin 2 oğlu var. eşi yine hamile. bugün öğrendik. 3. sü de erkekmiş. hiç farketmiyor cinsiyeti ama 2 iyi bir rakam. :)
bu arada kızlar lohusa efsanelerine inanıyor musunuz?
ya da 40 ı çıkmak gibi şeylere. bebeklerin ve lohusanın kırkı. lohusanın 40 gün mezarı açıkmış vs.
ikindiden sonra bebek yıkanmazmış, giysileri kurutmak için ipe asılmazmış vs...
daha neler var böyle bildiğiniz? uyuyor musunuz bunlara?

Arkadaşlar selam, biz bugün biraz olaylıyızsabahtan beri kasıklarımda ve belimde epeyce ağrı var, bir de dün akşamdan beri ishal başladı, doktorumla konuştum bu gece durumda değişiklik olursa haberleşeceğiz, şimdilik bekliyoruz, yarın zaten kontrol günümüz.

Günü çoğunluk yatarak geçirdim, Papatya - Bekay yanlış hatırlamıyorsam doğum öncesi sizde de ishal olmuştu değil mi?
Bakalım nasıl olacak, merak içindeyim. Allah yardımcımız olsun, en hayırlı zamanda gelir kızlarım inşallah...

Tuğbacım, bebek arabaları için üçlü set halinde satılan alt açma setlerinden alabilirsin. Yastık-battaniye-alt örtüsü şeklinde satılıyor. Tabi ki alt açma şeklinde kullanmıyorsun. Bebek mağazalarında bu modeller artık pusetler için öneriliyor. Çok rahat edeceklerine eminim.

Allah iyilikler versin canım, kritik haftaları tamamladın nasıl olsa,rahat olmaya çalış. Hayırlı haberlerle dön inşallah. Vakitlice, sağlıkla gelsin bebişlerin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…