- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #6.181
kızlar bebeklerimie yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. aralarında 500 gr fark var. direkt kafalardan belli oluyor zaten. küçüğüme prematüre kıyafet bile büyük geliyor. büyüğüne prematüreler tam oluyor. inşallah bir ay sonra normal kıyafetlere geçeriz.
doğum yapmamış arkadaşlar, umarım tam vaktinde, sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız bebeklerinizi.tekrar teşekkürler.
bu arada bu sabah bebek arabamızı denedik. malum bizimkiler çok küçük. acaba arabaya yatabilirler mi dedik. oldu gibi ama bellerine destekleyecek bir şey koymak gerek. bir ay sonra dışarı çıkmaya başlarız artık.
]Eki Görüntüle 648532
Kızlar mrb ben üç senelik evliyim hamile değilim malesef ama o kadar çok istiyorum ki ikiz bebeklerimin olmasını o yüzden sitenizi gördüm okuyayım dedim hevesim iki kat arttı inşallah Rabbim bana da kısmet eder :)))
merhabalar.....
ikiz gebe olmanın özel mutluluğunu yaşayian kalbim şimdide ikiz annesi olmanın hazzını yaşıyor...hele prematüre ikiz annesi olmak hepsinden özel ve zormuş..
artık evimizdeyiz bildiğiniz gibi...hatanedeyken bişey anlamamışım...şimdi 1de derine 35 cc biberonla süt veriyorum..gazını çıkarıyorum..altını alıyorum..45 dakika...
2 de derine 50 cc biberonla süt veriyorum..gazını çıkarıyorum..altını alıyorum...45 dakika...biberonları yıkayıp steril makinasına koyuyorum...15 dakikada süt sağıyorum...ortalama hepsi 2 saat..deniz 2 saatte 1 besleniyor en başa dönüyoruz...yani ben uyumuyorum...
tüm bu yorgunluğa biberonların tam bitmesi ödül oluyor ama malesef genelde ya yarım kalıyor yada tam bitemiyor..işte bu çok büyük bi psikolojik etki yaratıyor insanda..emzirse insan kaç cc aldığını bilmeyeceği için emmeyince doudu der bırakır ama şimdi...çok sıkılıyorum...
nasıl geçicek bu çocuklar nasıl beslenicek bilmiyorum...
evde olmak gibisi yok ama yinede..tabi hastaneden çıkınca babamız tam bi pimpirik oldu..niye kustu niye hıçkırıyor niye bitiremiyor ...acaba kaç gr aldılar bugün...çok şey yazasım var aslında bu cümleler içinde olduğum durumu anlatmıyor sanki...ama kafamıda topluyamıyorum...
tüm bunlar nedenli öle tek başıma bakıyorum aynı anda bilmem kaç çeşit pasta börek yapıyorum ,bilmem kaç aile ağırlıyorum yok vivaldi dinletiyorum gibi cümleleri okuyunca masal anlatıyor biri gibi geliyor...allah nazarlardan saklasın yapabilene ama ben akan sütlerimin kalkanlarını bile boşaltamıyorum zamanım yetmiyor..dilerim sizin gibi rahat bebekler olurlar zamanlarını tamamlayınca...
bekaycım DESTAN VE MASAL HOŞGELMİŞ....dikat et kendini çok zorlama lohusalık beter...
tuğba kızlar fıstığa bağlamış maşallah onlara...nasıl biberonda veriyormusun....merak ediyorum benim durumuda var mı kimse???
şimdilik benden bu kadar...
saol tubacım...umarım dediğin gibi olur...aslında ben çarşambadan bu yana bebeklerleyim..yaniçarşamba deniz,cuma da derin geldi hastanede bile olsa ben besledim..ama olmuyor..yarısını yiyip uyuyorlar yada iteliyorlar biberonu..uyandırmak için altlarını açıyorum ama nafile çok uyuyorlar...kendiliğiden uyanıp acıktıkları inan günde 2 kereden fazla değil.bilmiyorum benmi abartıyorum...hastanede her sabah tartıyorlardı kilo alıyorsa sorun yok demekki doyuyor diyordu doktor şimdi ağırlıklarınıda bilmiyorum ya stres yaptım..,,yardımcı var aslında ..hem annem hem kayınvalidem var.hiç bi işe elimi sürmüyorum sadece bebkler.hatta dün gece 11den 3e kadar uyuttu annem saolsun o baktı ama bu beceremiyorum fikri ağır şekilde çöktü içime...
Kızlar mrb ben üç senelik evliyim hamile değilim malesef ama o kadar çok istiyorum ki ikiz bebeklerimin olmasını o yüzden sitenizi gördüm okuyayım dedim hevesim iki kat arttı inşallah Rabbim bana da kısmet eder :)))
işte benim miniklerim. aylin ve selin. maşallah deyin :)Eki Görüntüle 647650 Eki Görüntüle 647652 Eki Görüntüle 647653 Eki Görüntüle 647654 Eki Görüntüle 647655
olur tabi. fikir paylaşımında bulunuruz.canım hilbura verdiğin öneriler ne güzel, inşallah ben de ikiz sahibi olucam bikaç aya ama bi de insanların lafları filan nasıl bakıcan çooook zor öldün sen gibi daha daha moral bozuyor.
seni eklesem arkadaş listesine , yeri gelince danışsam bişeyleri sorun olur mu ??? bakalım bizim nasıl olcak. Allahım hepimize yardım etsin..
benim büyük kız taburcu olmuştu ama doktor 4 gün boyunca her gün hastaneye çağırmıştı. hastanede 4 saat boyunca kaldık ortalama. ama bizim kızı uyandıramadık. aynı şekilde eve gelince de öyle. gün boyu uyuyordu çocuk. aynı şey diğer kızımda da oldu. hatta bir pazar günü doktor bir oda ayarladı bize tğm günü kızlarımla geçirdim. ama uyandıramadım yine de onları. yan canım hastane ortamı çok farklı. eve gelince de bir adaptasyon süreci yaşıyorlar. bir kaç güne evine ve evdeki seslere alışır bebeklerin. ben de bakamayacağım diye ilk 2 gün boyunca ağladım. o sorumluluk duygusu çok ağır bir şey. seni çok iyi anlıyorum.saol tubacım...umarım dediğin gibi olur...aslında ben çarşambadan bu yana bebeklerleyim..yaniçarşamba deniz,cuma da derin geldi hastanede bile olsa ben besledim..ama olmuyor..yarısını yiyip uyuyorlar yada iteliyorlar biberonu..uyandırmak için altlarını açıyorum ama nafile çok uyuyorlar...kendiliğiden uyanıp acıktıkları inan günde 2 kereden fazla değil.bilmiyorum benmi abartıyorum...hastanede her sabah tartıyorlardı kilo alıyorsa sorun yok demekki doyuyor diyordu doktor şimdi ağırlıklarınıda bilmiyorum ya stres yaptım..,,yardımcı var aslında ..hem annem hem kayınvalidem var.hiç bi işe elimi sürmüyorum sadece bebkler.hatta dün gece 11den 3e kadar uyuttu annem saolsun o baktı ama bu beceremiyorum fikri ağır şekilde çöktü içime...
ben silver cross marka aldım. bir destek minderi şart gibi. ben 900 e aldım arabayı. oda kapısından geçebiliyor. bence piyasadaki en yi bebek arabası diye düşünüyorum. hem kullanım hem de fiyatı açısından.tuğbacım bebişlerini yeni gördüm,iyi toparlanmışlar maşaallahemzikleri de suratını kapatmış resmen,bizimkilerde öyleydi iyi yapmışsın emziğe alıştırmakla arabalarının içine şey al,bende almıştım ana kucağının içine.bel destek minderi diye satılıyo.bu arada sizin arabanın markası neydi ve kaça almıştınız,bende eşim gelince alayım veya gelmeye yakın alayım diyorum
Merhabalar herkese. Cumartesi günü saat 9.30'da spinal anestesi ile Masalım ve Destanım dünyaya geldiler.Çok şükür küvöze girmediler. Her şey yolunda. Bugün bebeklerimizi de alıp taburcu olduk. Ben tabi gelene kadar defalarca şükredip Allaha gözyaşı döktüm. Çok korkuyordum ama sıkıntı olmadı. Ağrılarım var tabi. Onlar olunca kendimi unuttum ve ihmal ettim fazlasıyla. Bugün de sabahtan beri hiç yatmadım ve şimdi sancıdan kıvranıyorum. Sütüm az geliyor ve sağolsun tepemdekiler "aman bu çocuklar emmeyecek, aman sütün gelmeyecek" diye diye beni çıldırttılar. Siz siz olun doğuma bir kişiden fazlasını asla kabul etmeyin. Her kafadan bir ses çıkıyor ve çok yoruluyorsunuz. Biri kucağına alıyor, öbürü sallıyor... Hangi birine laf anlatacağınızı şaşırıp sonunda pes ediyorsunuz...
Bebeklerime gelince şükür kiloları 2,5 kilonun üstündeOna rağmen bana el kadar geliyorlar. Masal karnımdaki gibi tembel :) Süt ağzıma aksın ama ben hiç çekmeyeyim diyor. Destan küçük olduğu halde daha kıpır kıpır ama o da tam memeyi çekemiyor. Şimdilik mama takviyesiyle gidiyoruz. Bu arada lohusalık psikolojisi fenaymış. Ben sürekli ağlama modunda geziyorum.
Delikız, Dosba, Başak, Mehmetderya, Tuğba, Hilal ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşların tavsiyelerine sıkça ihtiyaç duyacağım. Fırsat buldukça yazarım yine. Allah bebek bekleyen arkadaşlarımın hepsine bu güzel duyguyu yaşatsın.
tuğba,sen bu pembe prenseslerin resmini koyuyosun,ben kız çocuk için daha bi hevesleniyorum yaaaaa
olur tabi. fikir paylaşımında bulunuruz.
benim büyük kız taburcu olmuştu ama doktor 4 gün boyunca her gün hastaneye çağırmıştı. hastanede 4 saat boyunca kaldık ortalama. ama bizim kızı uyandıramadık. aynı şekilde eve gelince de öyle. gün boyu uyuyordu çocuk. aynı şey diğer kızımda da oldu. hatta bir pazar günü doktor bir oda ayarladı bize tğm günü kızlarımla geçirdim. ama uyandıramadım yine de onları. yan canım hastane ortamı çok farklı. eve gelince de bir adaptasyon süreci yaşıyorlar. bir kaç güne evine ve evdeki seslere alışır bebeklerin. ben de bakamayacağım diye ilk 2 gün boyunca ağladım. o sorumluluk duygusu çok ağır bir şey. seni çok iyi anlıyorum.
bu arada ebnim büyük kız 2200 gr oldu çok şükür 2 saatte bir 50 ml sütü 15 dakikakada içiyor. küçük kız 1600gr oldu. 30 ml sütü 15 dakikada içiyor. 20 ml gayet hızlı içiyor. sonra tıkanıyor. gazını alıyorum. ondan sonra kalan 10 ml sütü içiyr. hatta doymuyor bazen 40 ml veriyorum. ama 2 gündür kusma problem baş gösterdi. 40 ml e çıkınca kusuyor yavrum. normalde gaz çıkarırken kusmuk gelmezdi kızlarımdan. ama küçük kızımda 2 gündür baş gösterdi. çok sık olursa doktor önüne geçmek kolay dedi.
büyük kızım günde toplam 350-400 ml, küçük kızım toplam 280-300 ml civarı içiyor. sınırın çok çok üstünde. umarım miktarımız artar yakın zamanda.
sütün iyiydi değil mi? depolamaya başlamışsındır inşallah. bu zamanlarda süt çok geliyor ama bebekler az içiyor. valla ben humana çayını bıraktım, içmiyorum. buzdolabını derin dondurucusunun alt rafı tamamen sütümle doldu. umarım senin de bolbur sütün.
ben silver cross marka aldım. bir destek minderi şart gibi. ben 900 e aldım arabayı. oda kapısından geçebiliyor. bence piyasadaki en yi bebek arabası diye düşünüyorum. hem kullanım hem de fiyatı açısından.
Arkadaşlar selam, biz bugün biraz olaylıyızsabahtan beri kasıklarımda ve belimde epeyce ağrı var, bir de dün akşamdan beri ishal başladı, doktorumla konuştum bu gece durumda değişiklik olursa haberleşeceğiz, şimdilik bekliyoruz, yarın zaten kontrol günümüz.
Günü çoğunluk yatarak geçirdim, Papatya - Bekay yanlış hatırlamıyorsam doğum öncesi sizde de ishal olmuştu değil mi?
Bakalım nasıl olacak, merak içindeyim. Allah yardımcımız olsun, en hayırlı zamanda gelir kızlarım inşallah...
allah en kısa zamanda size de nasip etsin inş.hatta üçüz olsun
Rabbim tez samanda sağlıkla nasip eder inşallah canım
Bebişlerimin fotosuna bakmak isterseniz
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/517134-peri-pidilgayla-hamis-kalmayan-kalmayacak-2441.html
burada var kızlar.Ben atamadım arkadaşım koydu oyüzden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?