2013 ikiz anne adayları buraya

nehir*cim şimdi okudum nasıl oldun inş. sen ve bebişler iyisinizdir..eğer doğum yaparsanda korkma eltim de ikizlerini 35+3 de doğurdu.hiçbir sorun olmadı sadece sarılık oldular oda anne sütü alamadıkları içinmiş..hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah...

mehmetderya* canım maşallah çok tatlılar bebişlerin inş.sağlıkla büyüt inşallah...

bekaycım sorunsuz bişekilde taburcu olmuşsun çok şükür hadi bakalım bundan sonra seninde tecrübelerini bekliyoruz...

hilal cım gözünaydın sende kuzularına kavuşmuşsun..allah kolaylık versin inşallah bundan sonra kendi evinizde mutlu huzurlu büyütürsün bebişlerini..

milasis canını sıkma,benimde birinin suyu az dedi bir hafta sonra tekrar bakıcak sonucu yazarım sende de değişiklik olursa yazarsın iyi bi doktor şart bebişlerimizin sağlığı için...

bonny*canım sen nasılsın hep buralarda olduğunu görüyorum iyisin bi sorun yok sanırım...

Benim 1 saatlik ölçümüm 206 çıkınca iki saat hiç bakılmadı, direkt diyete başladım, 5 hafta diyetle takip edildi bazı öğünlerde yeterince kontrol altına alınamayınca insülin başlattı doktor, öyle devam ediyorum ve sürekli ölçümle kontrol ediyorum, şimdi gayet iyi gidiyor. İnşallah sende diyetle çözülür, mutlaka şeker uzmanı bir dahiliyeci veya endokrinolog bir doktorla görüş derim. Geçmiş olsun...

bonny*canım sen nasılsın hep buralarda olduğunu görüyorum iyisin bi sorun yok sanırım...

Sağ ol canım, iyiyim, ufak tefek kasılmalarım dışında çok şükür bir yaramazlık yok, o da normalmiş bu haftalarda. Bu ara çok uykucu oldum. Gece uykusu, gündüz uykusu derken bir bakıyorum gün bitmiş.

Son düzenleme:
bebeklerin kiloları çok iyi haftasına göre. bu saatten sonra kendini hiç yormaman gerek. yoksa 33. haftada bir bakmışsın doğum yapmışsın. artık tamamen dinlenmeye geç.

tetanos aşısıdır o. bu haftadan sonra yapılıyor çünkü. geçmiş olsun. kimi hamileliği hiç sorunusz geçiriyor kimi türlü türlü dertlerle.

aayy ne güzeelll beni hatırlamana çookk sevindim cnm =)) hoşbuldumm çookk şükür bende hamileyim artıkkk cevapların için çoookk teşekkür ederim canımm.. bana elevit vermediler henüz ama bi vitamine ihtiyacım var artık bağışıklık sistemim çöküyo gün geçtikçe hissediyorum bunu
sendedemi pko var canım?? tedaviylemi hamile kaldın??

iyi gecelere tatlı anne adayları , ucuz hamıleyım 19 haftalık uyuyordum karnımda bır sey benı kalk dıye durtukledı acıkmışlar haytalar miss kokulularımı doyurdum sımdıde bulantılar

geçmiş olsun ,geçecek inş. bugünler ..iğne hakkında bilgim yok ağrı kesici olabilir ama yine de araştırmadan yaptırma
aile hekimleri sonuçta pratisyen doktor bilmeyebilir bazı şeyleri
böyle anlayışsız amirler her yerde var ...
ALLAH vicdan sahibi amirler nasip etsin inş.

bebeklere bişey olmaz korkma yediklerin gayet sağlıklı ve onlara kilo aldıracak şeyler
ben de diyet yaptım hemen farketti bebeişler kilo almışlardı
protein ağırlıklı beslenmen hem senin hem onlar için gayet sağlıklı hiç korkma diyete uy
hadi bakalım darısı diğer kontrole inş.

gözünüzaydın herşey yolunda demekki
inş. hep böyle devam etsin
çok ayakta kalma yavaş yavaş yap herşeyi

rahim ağzını mı dikeckler acaba muhtemelen öyledr
süreci uzatabilmek için rahim ağzına dikiş atıyorlarki suyun gelmesin vs diye
RABBİM yardımcın olsun inş.

evet ben de onu düşünüyorum tek tek bastonlardan alıp birleştrmek en mantıklısı bence de
sonuçta belki biri hastalanacak diğerini evde bırakıp onu doktora götüreceğiz o zaman ne olacak
heryere ikisini taşımanın manası yok bence de
ben de öyle almayı düşünüyorum
bu arabanın modeli hoşuma gitmişti sadece
olabilir..ben de vazgeçtim zaten

ikinize de hayırlı olsun RABBİM tamamına erdirsin inş.
adet ağrıları normal çok artarsa doktora gitmelisin
evet o testlere gerek yok doktorun doğru söylemiş
ayrıntılı ultrasonu yaptırdınmı tamamdır
diğerlerinin bir geçerliliği yok onlar tek gebelere göre hazırlanmış testler
zamanla kilo alırlar merak etme herkeste kilo alım süreci farklı farklı olabilir
kimi birden alır kimi yavaş yavaş
seninkiler de öyledr belki
bizimkiler ilk 15 gün kilo almayı bırak kilo vermişlerdi ama takmadım ben sonra bi kilo almaya başladılar ayda 1 kilodan fazla
yani belli olmuyor bu işler gönlünü ferah tut

bunlar çok normal şeyler ,herkeste farklı dönemlerde çıkabilir
herkesin yapısı farklı çnkü
geçmiş olsun bol bol dinlenmeye çalış arada hareket et masa başında kalma
ben de çalışırken belim ağrırdı
koltuktan ve oturma şeklinden de olabiliyor

Selam arkadaşlar bende ikiz bebek bekliyorum. Henüz geçmiş yazıları okumadım fırsat buldukça bakarım sizleri de tanırım

hoşgeldin hayırlı olsun

herkese günaydın ,ne var ne yok ,sağ baştan sayın bakalım
kimler burda

bende alışverişi son haftalara bırakanlardanım dün son eksiklerimizi aldık çok zor oluyor birde erken doğum riski olunca insan çok tedirgin oluyor ve içine hiçbir şey sinmiyor :18: . o yüzden arkadaşlar 28.haftada alışverişiniz bitmiş olsun
bu hafta evin boyası ve temizliğide halledersek çok güzel olacak

iyi gecelere tatlı anne adayları , ucuz hamıleyım 19 haftalık uyuyordum karnımda bır sey benı kalk dıye durtukledı acıkmışlar haytalar miss kokulularımı doyurdum sımdıde bulantılar

Allah tamamına erdirsin inşallah, sağlıklı ve vakitlice kavuşmanızı dilerim miniklerinize.

Aldıklarınızı güle güle kullanın inşallah canım. Evet bence de 28. haftadan önce hazırlıklar tamamlanmalı, yoksa çok zor oluyor...

Bebişlerinin altlarını pamukla temizleyen ikiz anneleri, normal pamuk mu kullanıyorsunuz, hidrofil pamuk mu? Makyaj pamuğu aldım ama bir paket de pamuk koymayı düşünüyorum hastane çantamıza.

hayırlı olsun aramıza hoşgeldin sağlıklı bi gebelik geçirirsin inş...ben hamile kalmayı planladığım zaman folik asite başlamıştım ve 1 ay öncesinde 4ay kadar da gebelikte kullandım sonra kestik elevit ve kan ilacıyla devam ettim bence folik asit önemli ilk aşamada onu bi danış hekimine
2li ve 3lü testte de doktorum istersen yapılabilir ama doğru sonuç vermiyo,down send. olsa bile aldırmayı düşünür müsün dedi,tabi ki öyle bişey düşünmeyiz,o zaman gerek yok demişti ense kalınlığına baktı biliyosun o da çok önemli bi sorun çıkmadı çok şükür....daha sonrada ikinci düzey ultrasonumuz oldu onda da zaten herşey belli oluyo....
tabi yine karar sizin

sevgili forum üyeleri; nette ikiz bebeklerle ilgili araştırma yaparken, bir yazı dikkatimi çekti ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. benim gibi ikiz bebek bekleyen annelerin okumasını özellikle tavsiye ederim...

İKİZ ANNESİ OLMAK DEMEK 
ikiz annesi olmak demek ; herşeyden önce kendini iki melekle ödüllendirilmiş özel bir insan gibi hissetmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; "aaaa bunlar ikiz mi?" diye heryerde dikkat çekmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; "normal mi tüp bebek mi?" sorularına sürekli maruz kalmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir ninniyi iki bebek için ayrı ayrı besteleyip gerekirse ikisine ortak bir şekilde söylemek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; işe gelirken arkanızdan ağlayan 2 çocuk birden bırakmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; gerekirse iki bebeğinizi aynı anda emzirmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; "o benim annem, hayır benim annem" diye kavga eden çocuklarınızı görünce gözünüze yaşlar dolması demektir.

İkiz annesi olmak demek ; yemeğini yemiyen bir çocuğunuzdan kahrolduktan sonra arkasından ikinci bir yemek yedirme savaşından da malup ayrılıp yemekleri çocuklarının başından aşağı dökmeyi istemek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; yeni yeni tuvaletini söylemeye başlıyan bir çocuğunu iki damla çiş için binbir zahmetle ve oyunla klozete oturtmuşken diğer çocuğunun bir anda banyoya dalıp elini ayağını yıkamasına engel olmaya çalışmak bu arada klozette oturan çocuğunun yerinden kalkmaması için eline tuvalet kağıtlarını tutuşturmak ve kendisini mumyaya çevirmesine izin vermek akabinde elimi yıkayacağım diye ağlayan çocuğununa iyi hadi yıka bari demişken her yeri ıslatmasına ek olarak kayan taburesinden düşmesin diye müdahale etmek bu sefer de kakasını yapmış ama poposu daha yıkanmamış çocuğunun salona kaçmasına engel olmak ve sonrasında poposunu yıkamaya tam ikna etmişken diğer veledin taharet musluğunu sonuna kadar açmasından dolayı üstünün hatta hatta ağzının burnunun su içinde kalması ve sonrasında çöp kovasının üstüne basılarak etrafı mahvetmiş olan sifonu ben çekicem yarışı içindeki çocuklarına sabırla tuvalet eğitimi vermeye çalışmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; evin içinde sürekli yapılan "o benim" kavgalarına iki tarafıda kırmadan müdahale etmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğunuzu başarısından dolayı överken diğer çocuğunuzun da başarısını bulup onu da övmek demektir.

İkiz annesi olmak demek; evde yalnızken aynı anda ağlayan iki bebeği birden susturmaya çalışmak sonra da n'den 4 tane elim yok ki diye üzülüp ağlamak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğunuzu uyuturken diğerinin kapıda ben de annemi istiyorum diye ağlamasına kahrolmak aynı zamanda da kahrolurken kucağınızda ki bebeği uyutmaya çalışmak ama kalbi sürekli yarım kalmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; etrafa çil horozu gibi dağılan küçük çocuklarınızla tek başınıza parka, markete v.s. gidememek bundan dolayı da hep bir başkasına mahkum kalmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; zorla uyuttuğunuz çocuklarınızdan birinin uyanıp ses çıkarıp da diğerini uyandırmaması için dua etmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; şöyle keyifle alayımda kuzucuklarımı sırayla yıkayayım dediğiniz vakit banyonun dışında kalan çocuğunuzun viyaklamalarına dayanamayıp yalap şalap sırayla ağlaşan çocuklarınızı yıkamak , ya da banyoda geçirilecek en az bir buçuk iki saati gözden çıkarmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; oğlunuzla arabalarla oynarken sıkılmış küçük kızınızı eğlendirmek için acıkan arabalara kızınızın yaptığı çay servisinden içirmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; herşeyden 2 tane almak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir yavrunuzu kucağınıza almış öpüp koklarken, mahsunlanmış diğer yavrunuzu da kucağınıza alıp çifte mutluluk yaşamak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; beni kucağına al diye ağlıyan iki çocukla aynı anda nasıl başa çıkacağı çoktan çözümlemiş olmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; birbiriyle oynayan çocuklarını gördükçe çok mutlu olmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; çocuklarının birbirlerine sahip oldukları için çok şanslı olduklarını düşünüp sevinmek demektir.

İkiz annesi olmak demek ; çete oluşturmuş çocuklarına karşı guardı almak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir çocuğuyla içerde oyun oynarken diğeri gözünün önünden kaybolduğu zaman eyvah şimdi kimbilir n'yapıyor diğer odada diye telaşlanıp bir türlü tam konsantre olmuş vaziyette birebir oyun oynayamamak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bir yere gezmeye gidileceği zaman çekilen çocuk giyindirip soyundurma alt değiştirme eziyetini 2 kere yaşayıp kan ter içinde kalma durumunun çarpı 2 olması demektir.

İkiz annesi olmak demek ; farklı çizgi filmler izlemek isteyen çocukları için yarımşardan bir çizgi film oluşturmak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; duyargalarının çifter çifter açık olması demektir.

İkiz annesi olmak demek ; arada bir tek çocuğum olsaydı n'kadar rahat olurdum diye düşündükten ve iç geçirdikten sonra vicdan azabından ölmek ve ayy ben böyle düşündüm ya çocuklarıma bir şey olursa şimdi ben n'yaparım diye de ağlamak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; ikiz annesi olmayan hiç kimsenin anlayamayacağı şekilde farklı bir yaşam farklı bir annelik yaşamak demektir.

İkiz annesi olmak demek ; bu listenin hiç bitmemesi demektir.

Gunaydin arkadaslar nasilsini?? Aramiza yeni gelenler hosgeldiniz sorunsuz bi hamilelik diliyorum.
Bende alisverisi daha yapmayanlardanim ilk oglumdan Tecrubeliyim ama bu ikizler grcrkten Ezber bozduruyolar sanki ilk hamileligimi yasiyorum...

o sırt ağrıları bende de başladı malesef=(((
iğne dediği tetanoz aşısı canım gebelikte iki doz yapılması gerekiyo hem seni hemde bebeği koruması açısından....sadece aile hekimleri yaptığı için oraya gitmen gerekecek bence ihmal etme yaptır

serklaj deniyormuş adına, evet rahim ağzını dikip torba gibi büzüyorlarmış %90 başarılı oluyormuş. teşekkür ediyorum, hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:

ama çok zoooooorrrrrrrr!!!!!!!! valla çok korktum((

ama çok zoooooorrrrrrrr!!!!!!!! valla çok korktum((
korkma alışırsın :))
ben şuan oturma odasına halının üzerine battaniye attım ikisini de attım üzerine cebelleşiyorum:))
artık gündüzleri az uyutup gece uykularına ağırlık veriyorum
bi yandan tv izliyorum bi yandan onlarla uğraşıyorum
zor ama güzel bir duygu
mesela ikisi bir ağlıyor bi birine biberon bi birine emzik :))

maşallah canım kuzularınnaa.:):) benım ufaklıklar da gramdan kurtulup artık kıloya gecseler cokkk mutlu olucamm:)))

tesekkur ederım cevabın ıcın nehır, ınsallah duzelırım:)

uyusun da buyusunler annesı bıraz daha

çökmez hemen bagısıklıgın takma kafana:) halsızlık olur ılk zamanda sana oyle gelıyor:) bı dahakı gidişinde elevıt verır sana:) sen bol bol muz , portakal, kıvı falan ye:)
ben görüntüde pkoluydum..yanı hormonlar normaldi hep, ultrasonda pko görüntüsü vardı.bu görüntüde bıkac ay ıcınde ortaya cıkmıstı.normalde pkolularda adet gecıkmesı olu ben sureklı adet görüyordum, bıtmıyordu.sebebı de bulunamamıstı.allahın hıkmetı ıste hıstereskopı yapıldı son care, onda da bırsey cıkmadı...3 ay korunmadan sonra kendılıgınden pat dıye hamıle kaldım, tek yumurta ıkızlerımee:)) rabbımın hıkmetı, allah ısteyen herkesee nasıp etsın, bızımkını de tamamına erdırsın ınsallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…