- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.601
benim doktorum baştan itibaren ikiz oldukları için kilom konusunda çok titizdi protein ağırlıklı beslendim başından beri karbonhidrat hayatımda çok azdı..ben bebişleri beslemişim şuan bir tanesi 2 kilo civarındalar ocak 14 gibi doğacaklar aksilik olmazsa yaklaşık 2aydır çok gezmiyorum hatta son 1aydır hep yatıyorum erken doğum riskine karşı benim hamileliği kilo almadığım için hamileliğim rahat geçti sadece son zamanlarda büyüyen karnım biraz rahatsızlık veriyor ama olacak okadar....umarım hepimiz istediğimiz zamanda sağlıkla bebişlerimize kavuşuruz
canım Allah yardımcın olsunohh ohh maşallahhh okurken bebek kokusu geldi burnuma ya huune güzel haftalarınız gecmıs bıtmış bıle, bebeklerınınızı kucaklamanıza cok az kalmışş kızlarrr ne güzel... oysa hayal bıle edemıyorum benn:18: darısı basıma ve dıger benım haftalarımdakı arkadaslarıma ınsallah
kızlarr kafam çok karısık...bakalım sız ne dıyeceksınız...ben esımle aılemızden uzakta dogudayız.sımdı burdakı hastaneler ve ımkanlarına güvenemıyorum.takıplerımı yapan normal bır kadın dogum doktoru genc, oyle fazla tecrubelı degıl fakat guvenıyorum ona..hastanesı ıse berbat..hıjyen yok, donanımlı cıhazlar yok,detaylı ultrasn ıcın bıle baska bı hastaneye gıdıcem mesela...baska bı ozel hastane var burda guzelmıs herseyı ama b seferde ordakı doktorları fazla begenen yok...ben ne yapıcam nereye gıdıcem burda bılmıyorum...
şubat tatılı gelınce ankaraya, aıleme gıtmek ıstıyorum ınsallah kısmetse.orda kalsam gerı dönüş yapmasam bıraz rapor ve dogum ıznıne cıksam bu sefer de esım benım yanıma gelemeycek..en guzel zamanlarımızı, yanımda olması gereken en oenmlı anları paylaşamıycaz..bı yandan da dıyorum kı ankarada perınatolojı var sonucta oraya gıtmem gerek...benım arada bı kanamaarım oluyo bastan berı, gecen haftada oldu mesela.dr. bebeklerden bırının eşi rahım agzında ondan oluyor dıyor artık onemsemıyor...atlanacak bırsey olabılır mı yoksa onemsız mı bılemeıyorum..ayrıca bebeklerın plasentası ortak arada 3gunluk farkları var ne bılıyım bılmıyorumm ya:( ankarada bana ıyı bakarlar dıyorum ama ....kafam cok karısık...sız benım yerımde olsaydınızz ne yapardınız kızlar...:44: düşünmekten beynım uyuştu desem
canım Allah yardımcın olsun
evet haklısın eşinin yanında olmak güzel... ama bi ankaraya gel bakalım dr. ne diyecek
eğer sıkıntılı bi durum yoksa gidersin yok dinlenmen gerekiyorsa kalırsın
bize sormuşsun benim fikrim eğer şartlar zorluyorsa bebekler için ankarada kalmalısın
içini ferah tut herşey gönlünce olsun
maşallah canım sen 33 ü görmüşsün, darısı bize, bende ümitliyim aslında 36 yı görme konusunda, doktoruma ben normal doğum istiyorum dedim, o da güldü karnın biraz daha büyüsün beni kurtarın dersin dedivalla haklı sayılır, bugün çok fenayım, karnım çok ağır geliyor artık, elim bacaklarım aşırı şiş ve uyuşuk, ayaklarımın üstüne basınca canım yanıyor, herhalde 36 dediği gün sezeryane giderim gibi geliyor, yoksa yavaş yavaş vucüt iflas ediyor:26:
canım meraklanma, bende senin haftalarındayken aynı durumdaydım, karnıma vurur durumdum uyanın diye, şimdi onlar gününün %95'ini uyuyarak geçiriyor, kalan %5 de hareket ediyorlar, bu haftalar az hissetmen normal, 26. haftadan sonra daha belirgin olacak hareketleri, sen canını sıkma, onlar karnında ve çok iyiler annesi....
çok karamsar düşünüyorsun
ben 19.haftada ilk riskimi atlattım
doktorun odasından çıktığımda dünya başıma yıkılmıştı ,hem de ne kanama vardı ne bişeyim
sadece sancım ve kasılmam çok şiddetliydi ,doktor devam ederse rahim ağzın açılır doğum başlar demişti
3 ,5 aydır evde raporlu yatıyorum düşün halimi
ilk zamanlar ben de yatalak gibiydim bir süre annemde kaldım sonra düzeldikçe evime geçtim
şimdi normal ev işimi yapıyorum yani temizlik filan değil de hafif yemekler gibi
o zamanlar ben de hep hedef koyuyordum ,önce 24 sonra 28 sonra 32 filan ..
ama çok şükür aylar geçti ve ben bu haftadayım ,RABBİM istesin yeterki gerisi boş ..
şimdi de hedefim 36 inş. görürsem ondan sonra da gittiği yere kadar diyorum ve bu bir hayal değil bence olabilir neden olmasın
iyi düşünürsen ii olur karamsar düşünürsen gelir kötü şeyler seni bulur
ben de tüp bebekle hamile kaldım benimki de zor oldu ,doktor doğal yolla hamile kalma şansımı yüzde yirmi olarak verdi
ilerde çocuk sahibi olmak istesem yine tüp olacak çünkü genetik rahatsızlığım var yumurtalarım hep sağlıksız ürüyor ,herşeyim normal süper ama bu durumdan dolayı sağlıklı yumurta ile hamile kalmam için genetik teste tabi tutulup öyle tüp bebek denenmesi gerekiyor..
ve biz de yıllarca sebepsiz kısırlık diye dolaştık doktorları ..
yani herkesin bir derdi var mutlaka ama önemli olan sabredip dua edip beklemek
ALLAH eğerki bu bebeklerin nasibini 40.haftada verdiyse 40 a kadar gider neden gitmesin
bende yıkamıştım eşyalarını şifonyerlerimiz gelince ütüleyip yerleştirdim, bu arada çantayı da çıkarttım aradan, ama hala düşününce eksik var gibi, sen neler koyacaksın çantaya? ben gecelik, iç çamaşırı, pijama, terrlik, havlu falan koydum, daha ne lazım olur bilmiyorum, göğüs kalkanı ve kremi almadım, onları da alsam olacak sanırım, bebeklerin herşeyi tam ama ben kendime gelince şaştım kaldım sankiya bir de herkes doğum sonrası giymek için korse alın diyor, sen ne düşünüyorsun bu konu da?
Merhaba İkiz anneleri, ben de 33. haftanın içindeyim ikizlerim dogacak insallah. doktorum ve ben normal dogum taraftarıyız. bebeklerin pozisyonu da normal dogum seklini almış durumda. ilk cocugumu cok rahat ve neredeyse sıfır sancı ile 15 dakikada dogurmustum, inşallah bunlarda da sıkıntı olmaz. Allah hepimize akıl, beden ve ruh saglıgı bir arada bebekler nasip etsin insallah.
ohh ohh maşallahhh okurken bebek kokusu geldi burnuma ya huune güzel haftalarınız gecmıs bıtmış bıle, bebeklerınınızı kucaklamanıza cok az kalmışş kızlarrr ne güzel... oysa hayal bıle edemıyorum benn:18: darısı basıma ve dıger benım haftalarımdakı arkadaslarıma ınsallah
kızlarr kafam çok karısık...bakalım sız ne dıyeceksınız...ben esımle aılemızden uzakta dogudayız.sımdı burdakı hastaneler ve ımkanlarına güvenemıyorum.takıplerımı yapan normal bır kadın dogum doktoru genc, oyle fazla tecrubelı degıl fakat guvenıyorum ona..hastanesı ıse berbat..hıjyen yok, donanımlı cıhazlar yok,detaylı ultrasn ıcın bıle baska bı hastaneye gıdıcem mesela...baska bı ozel hastane var burda guzelmıs herseyı ama b seferde ordakı doktorları fazla begenen yok...ben ne yapıcam nereye gıdıcem burda bılmıyorum...
şubat tatılı gelınce ankaraya, aıleme gıtmek ıstıyorum ınsallah kısmetse.orda kalsam gerı dönüş yapmasam bıraz rapor ve dogum ıznıne cıksam bu sefer de esım benım yanıma gelemeycek..en guzel zamanlarımızı, yanımda olması gereken en oenmlı anları paylaşamıycaz..bı yandan da dıyorum kı ankarada perınatolojı var sonucta oraya gıtmem gerek...benım arada bı kanamaarım oluyo bastan berı, gecen haftada oldu mesela.dr. bebeklerden bırının eşi rahım agzında ondan oluyor dıyor artık onemsemıyor...atlanacak bırsey olabılır mı yoksa onemsız mı bılemeıyorum..ayrıca bebeklerın plasentası ortak arada 3gunluk farkları var ne bılıyım bılmıyorumm ya:( ankarada bana ıyı bakarlar dıyorum ama ....kafam cok karısık...sız benım yerımde olsaydınızz ne yapardınız kızlar...:44: düşünmekten beynım uyuştu desem
evet protein ağırlıklı beslenme çok önemli ,benim de bir hafta önce 2 kiloyu geçkindiler,oğlan 1 hafta 10 gün önden gidiyor kız ise 3-4 gün öndeben daha bir aydır protein ağırlıklı besleniyorum hemen farketti ..
ben hemen her gün dışarı çıkıyorum vallaama öyle uzun süreli değil 1 saat filan ,onun da 15 dakikası yürümedir o kadar .
başta hiç kustunmu peki onu merak ettim
kızlar bu arada kalakanı doğumdan 1 ay önce takmaya en azından günde birkaç saat takarsak göğüs uçları emizrmeye hazrılanıyormuş ve yara olmaması için iyi bir önlemmiş,denemekte fayda olabilrir değilmi?
o konu da bilgim yok canım ama yakın arkadaşım göğüs kremini 1 ay önce kullanmam konusunda sıkı tembihte bulundu
çok faydası oluyormuş yara olmasını önlüyormuş
dün duştan sonra göğüs uçlarımın soyulduğunu ve genişlediğini farkettim
30.haftadan sonra kreme başlamayı düşünüyorum bakalım
canım bende ilk doğumumda onu yapacaktım arkadaşlarım banada söylemişti..doktoruma sordum sakınn dedi göğüsleri uyardığın için doğumu tetiikliyor erken doğuma neden oluyor dedi..ben doğum yapar yapmaz lansinoh diye bi krem var onu surdüm her emzirdikten sonra sürdüm ama hiç yara olmadı..
iadere etme isteiğini anlıyorum bende denemek istedim aslında ama insankaynaklarını aradığımda bana neden zorluyorsunuz 9 ayı bile raporlu geçirmek gibi bi hakkınız var,neden risk alıyorsunuz dediler...eee onlar öle derse ben durumuyum hiç:) iyi oldu ama akşam resmen hiç uyumadım tekmeler iice şiddetlendi,hareketettiklerinde canım yanıyor.bugün şeker yüklemesi yapıldı değerim normal çıktı çok şükür.orda kanımı alan hemşiredede ufak bi göbek vardı sizdemi hamilesiniz dedim demezmi 29 haftalık diye neeeee ben ona bakınca vallahi 55 haftalık gibiyim:) sende çok yorma kendini bankanın ve bankacının işi bitmez.ve hiç bişeye değemez...
aaa gerçekten mi?? eğer süt gelirse sağılmaması gerektiğini biliyordum ama bunu bilmiyordum
saol canım bilgilendirdiğin için...
inşallah planlı bi doğum olursa 3 gün önce sürsekte olur sanırım
tabii bu durumda dr.uma da sorarım
bende göğüs uçlarımı öğle görünce başlarım diye düşünmüştüm
bu gögüs kalkanı ve pedi konusunda hiç fikrim yok. yani şunu demek istiyorum. göğüs kalkanı aldıktan sonra göğüs pedine gerek var mı? göğüs kalkanı yani koruyucusu anladığım kadrıyla sütyenle teması engelliyor, tahrişi önlüyor. kalkan kullanmayan yani yara derdi olmayanlar sızan süt giysiye geçirmesin diye göğüs pedini kullanıyor sanırım. eğer yara olduysa göğüs kalkanı yani koruyucusu kullansa yeter değil mi? yara yoksa göğüs pedi kullanmak yeterli sanırım. doğru mu düşünüyorum. etrafımda da kullanan yok soramıyorum.
bir de göğüs kremi olarak en etkili hangi marka?alışveriş listeme ekleyeyim.
amin inş.harika anlattın içim ferahladı valla...öle tabi bende dualarımı hep öle yapıyorum ben dayanırım allah bebeklerime dayanma gücü versin sağlık versin....hepimizinkilere..
hoşgeldin ..valla normal doğurabileceksen süper ben cesaret edemem doğrusu ,zaten bizimkiler baştan beri hep tersler hiç niyetleri yok normal doğmayaMerhaba İkiz anneleri, ben de 33. haftanın içindeyim ikizlerim dogacak insallah. doktorum ve ben normal dogum taraftarıyız. bebeklerin pozisyonu da normal dogum seklini almış durumda. ilk cocugumu cok rahat ve neredeyse sıfır sancı ile 15 dakikada dogurmustum, inşallah bunlarda da sıkıntı olmaz. Allah hepimize akıl, beden ve ruh saglıgı bir arada bebekler nasip etsin insallah.
hoşgeldin hayırlı olsunmerhaba
bende 7.haftamdayım ve çift kese göründü,29 aralıkta kalp atışları için giicem.inşallah 2 ses duyarız.
protein ağırlıklı beslenme nasıl oluyor,biraz öğün öğün anlatabilir misin?
cinsiyetini kaçıncı haftada öğrendin.ne güzel bir kız bir erkek.allah bağışlasın,darısı bana olsun :)
benim de aşırı kaşınıyor göğüslerim yırtıyorum kaşımaktan ,özellikle de uçları ve koyu renkli kısmı ...canım bende ilk doğumumda onu yapacaktım arkadaşlarım banada söylemişti..doktoruma sordum sakınn dedi göğüsleri uyardığın için doğumu tetiikliyor erken doğuma neden oluyor dedi..ben doğum yapar yapmaz lansinoh diye bi krem var onu surdüm her emzirdikten sonra sürdüm ama hiç yara olmadı..
**arkadaşlar ben* oznrr*kullanıcı adımı değiştirdim.kaç gündür bakamıyorum neler yazmışsınınz...bilgisayarda sorun oldu.bu arada kullanıcı adımı değiştim.bundan sonra** **gelincik_41*****...olarak yazıcam sizlere..2 gün önce doktora gittim.herşey normal...18. haftamdayım .iki kızımda sağlıklı ama bu günlerde çok karnım çıktı rahatsız ediyor ve geceleri sırt,bel,boyun ağrılarıma uyanıyorum.kalkıp dolaşıyorum vede rahat bi koltuğum var odamda onda oturarak uyuyorum.sabaha kadar bi yatak bi koltuk,böyle sabah oluyo.bu arada kan şuruplarına başladım.berbat bi tadı var.birde balık yiyemediğim için doktorum omega3_700 diye bi hap verdi balık yağı ama kapsül.fiyatıda çok pahalı ama mecbur aldık.kızımdayken acayip balık yerdim şimdi görmek bile istemiyorum.neyse benden haberler şimdilik bu kadar.allah hepimize yardım etsin,bebişlerimize sağlık versin inşallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?