2013 ikiz anne adayları buraya

ben doktoruma sezaryen mi olacak dediğimde alay eder gibi güldü ve tabi ki sezaryen dedi.bebeklerimiz öyle 3- 3,5 - 4 kilo doğamayacakları, çok küçük olacakları için normal doğum riskli. zaten anne de canının son haddine geliyor. patladı patlayacak, annenin hayatı da tehlikeye giriyor. tansiyon en büyük problem. bir de normal doğuracağını düşürürsen, belki bebekler sağlıklı doğar ama aynı şeyi anne için söylemek zor. normal doğum da zorlamaktan rahim, mesane zarar görüyor zaten.ilerde büyük bu organlarda problemler yaratabiliyor. bir de iki tane doğurunca vücut oldukça yıpranır. evet doğanın gereği normal doğum yapmak gerekir ama tıp gelişmiş, riskler analiz edilmiş, en az zararla bu işi nasıl atlatmamuz gerekir? sonuçta ilerideki yaşam kalitemiz de önemli. ileri yaştaki kadınların geneline baktığınızda rahim, mesena hastalıkları çok yoğun yaşanıyor. özellikle çok doğum yapan kadınlarda.
ameliyat ta risk var ama normal doğuma göre risk az. doktorlarda bu şekilde risk analizi yaparak bizleri yönlendiriyor.

bence de bize göre normal doğum çok riskli ,aniden bir sıkıntı gelişirse ne olacak,kordon dolanır ,bebek çıkarken kolu bacağı kırılır ALLAH KORUSUN ..
bu riskleri almaya ne gerek var ,ben de normal doğumu çok istiyordum ama bebeklerin sağlığı en önde gelen şey olmalı ..
bi de ben iki bebek olunca ıkınmaktan bile korkarım brinden birine bişey olacak diye ..

Ben onunla ilgili burda doğumevinde yaşanan bir olayı okudum. Kadın ikiz hamile, bel fıtığı da var üstelik. Doktorlar illa normal yapalım diyorlar, ilk bebeği kadın bağıra bağıra normal doğuruyor. İkinci bebek ters geliyor ve alelacele sezeryana alınıoy. Kadın aylarca kendini toplayamamış, çok yıpranmış. Şimdi kaynanam bende, o da aa neden normal yapmıyorsun diyo bana. Ben de riskli dedim açıkladım, ee eskiler doğururmuş diyo. Hay Allahım ya dedim, gel sen doğur o zaman o riski al. Ben alamam

eskiden doğurmuşlar ama o riski alarak doğurmuşlar ,ne doktor varmış ne teknoloji ,şansına sağlıkla doğan doğmuş ,şimdi o teknloloji imkan varken neden ilkel yöntemleri seçelim ,neden rahat ve sağlıklı olanı seçmeyelim ..
bizim arkadaş da 30 sene önce ikizmiş ,doarken kardeşinin bacağı kırılmış ,öyle doğanlar da var böyle doğanlar da var ..
insanlar kendi çektikleri eziyetleri başkası da çeksin diye ne çok heves ediyorlar anlamıyorum yaa töbe töbe ..

hayırlı cumalar ...
kızlar ben 2-3 gündür hafif hafif kaşınıyorum
aslında ilk başta pek anlamadım ama dün gece bu kaşıntı kendini göstermeye başladı
netten baktım hamilelerde sık olan bi durummuş
sadece %1 kadında karaciğer enzimlerine bağlı olarak çıkarmış ve tehlikeliymiş... müdahele edilmesi ve erken doğum şartmış yoksa bebek kaybedilebilirmiş
neyse tabii en kötüsünü düşünmüyorum Allah tan bugün kontrolüm var yarında test sonuçlarını alırım
aklıma takıldı aranızda kaşıntısı olan var mı?? bu bahsettiğim çatlak kaşıntısı değil yani sadece göbek falan değil... bildiğiniz bacak kol sırt gibi...
kafama takıldı biraz moralim bozuldu açıkcası

hamilelikte hormonlardan dolayı ciltte kuruluk olabiliyor bu da kaşıntıya yol açabiliyor
eğer kaşıntın tüm vucutta uzun süreli devam ederse doktoruna söyle hemen karaciğer enzimlerine baksın bir sorun var mı diye
bir sorun çıkmazsa da bepantoll krem var ondan kullanabilirsin kaşıntı için ,doktor tavsiyesiyle aldım ben de

dedim ya bugün kontrolüm var ...inşallah bugün testleri yaptırırım yarın sonucu alırım yoksa aklım hep karışık kalacak
bi kaç krem tavsiyesi bende okudum bakalım dr.um ne derse artık... sanırım rahatlatacak bişey verir

Merhaba hanımlar
Şu ara yatarak günleri geçirdiğim için internette vakit geçirebiliyorum.Alışveriş benim için daha çok erken ama ikiz olduklarını öğrendiğimizde aklımıza bir soru takıldı.Daha bebeklerin alışverişi,masrafı başlamadan bu arada arabamızı değiştirmemiz gerekiyor mu?
Arabamız küçük.İşe rahat gelip gideyim diye bayanlara da uygun bir araba alalım demiştik.Tatile, yolculuğa filan çıkınca eşimle ancak sığıyoruz diyebilirim.Şimdi ikiz bebek arabası, araba koltuğu filan gelince nasıl olacak diye düşünüyorum.Bagaja bebek arabası sığar mı?İnternette bebek arabalarına bakıyorum daha küçükler var mı diye ama pek bilemedim ne yapmamız gerektiğini.
Sizler aldınız mı bebek arabası?Aldıysanız nasıl tavsiye edersiniz (bizim gibi küçük bagajlı arabası olanlar varsa ne yapmalıyız) ? Aslında doğum öncesi bir de araba masrafına girmeyi çok istemiyouz ama mecbur kalırsak değiştiricez tabi.

herşeyi takma kafana ,hemen panikleme ,uzun sürerse panik yaparsın ..
inş. testlerin de güzel çıkar ..
kansızlıktan ,şekerden filan da kaşıntı oluyor ..
benim hamilelikten önce uyuz gibi heryerim kaşınıyordu ,doktorlara çok gittim bi türlü bulamadılar sebebini ,cildin kuru deyip çıktılar ,sonra hamilelikte kesildi sadece göbek ve göğüs başladı ki o da normal,diyeceğim o ki mesela hamilelikten önce bende başlayan kaşıntının bence bi şeyle alaksı vardı ama tahlillerde çıkmadı ,bi süre bir değerimde sorun vardı sonra düzeldi sanırım ,yani vucutta bazen olabiliyor böyle şeyler ,psikolojik de olabilir ,önemsiz birşey de ,telaş edilecek birşey olduğunu sanmıyorum ben ..sadece biz nette okuyunca felaket tellalı oluyoruz aslında çok okumamak lazım bazen zararı olabiliyor

dün kaşınıyorum dediğimde eşim bi netten baksana dedi... bende bakmayacağım dedim neyse kendisi bakmış bana o kadar masum anlatıyor ki
dedim senin ses tonuna göre önemli de olabilir .... neyse sonuçta bende baktım tabii moralim bozuldu ama bugün kontrolümün olması rahatlatıyo...
bazı yerlerde kan hapından da olabilir diyo... eee bende en son kansızlıkta çıktı ben de bu ihtimali daha çok düşünüyorum
bu hormonlar insanın herşeyini değiştiriyor
çok şükür senin hamilelikte düzelmiş buna sevindim

merhaba hamileliğin hayırlı olsun
durumunuz varsa evet değiştirmekte fayda var ama yok şu ara ikiz masrafı fazla gelecekse ertelenebilir...
açıkcası eskisi kadar araba kullanabilir miyiz ben bilmiyorum
sonuçta uzun yolculuklar ilk 6 ay çok zor
kısa mesafeler içinde idare edilebilir...
bizim arabamız tüplü sanmıyorum ki ikiz arabası sığsın...

bence masrafa arabayı değiştirmekle başlayın eğer durumunuz varsa tabi.
küçük bebek arabası yok malesef. bu sıralar hep bebek arabası bakıyoruz. arabada da çok yer kaplayacak. bebeklerin eşyaları falan derken zor sığarsınz. bizim arabamız clio sembol, bagajı baya büyük, sığarız ama eşim yine de acaba kango, doblo gibi bir şey mi alsak diye belki şimdiki arabayla kafa kafaya olacak şekilde bulurum diye akşamları araba bakıyor.
ben hep evde durmayı düşünmüyorum bebeklerle. hafta sonları eşimle ev ziyaretleri ve alışverişe çıkarım muhakkak. o yüzden arabanın yeterli olması gerek. clio sembol yeter bize.

kalkanda sütün ziyan olmaz birikiyor ama pedde süt emiliyor ve çöpe atıyorsun.ayrıca ped bakteri üretebilir saatlerce sütyen çinde kalınca ama kalkan steril bi şey gibi geliyor bana tabi benim fikrim bu..sizce?

kalkanda sütün ziyan olmaz birikiyor ama pedde süt emiliyor ve çöpe atıyorsun.ayrıca ped bakteri üretebilir saatlerce sütyen çinde kalınca ama kalkan steril bi şey gibi geliyor bana tabi benim fikrim bu..sizce?
bana da kalkan mantıklı geliyor ama pedte aldım
sonuçta hangisi daha kullanışlı olur bilmiyorum ama ped zaten uygun fiyatta gerek olmazsa kullanmam bile
kalkan sütü ziyan etmeyecektir

ya bu kayınvalideler bi alem zaten, bende önce normal istiyordum, sonra bebeklerimi düşününce doktor normal dese de sezeryan istiyorum, ben onlara zor kavuştum o kadar taşıyorum, onlara birşey olmasında amelyat sancısı çekerim sorun değil, Allah herkese akıl fikir versin, eskilerle anlaşması zor....
tatlım inşallah öyle ciddi bir durum yoktur, hayırlı haberlerini alırız inşallah

tatlım u konuyu düşünmek için henüz çok erken, arkadaşların dediği gibi zaten ilk 6 ay ancak pusetlerini kullanırsın o da hastaneye falan giderken, pek dışarı çıkmazlar, o arada bakarsınız gerek görürseniz değiştirirsiniz. bizim aracında bagajı pek büyük değil ama önce bi bebeklerimiz sağlıkla doğsun ondan sonra bebek arabasına binecek kadar olduklarında değişiriz diye erteledik bakalım

Merhaba arkadaslar , herkese allahtan kolaylik sifa diliyorum. Ben 16 haftanin icindeyim iki gun once kontrolumuz vardi iki erkegimiz olacak insallah.evdede bir tane abimiz vardi uc oglum olacak nasipse) doktorum bana magnrzyum hapi verdi sizlerden kullanan varmi ? Zaten elevit kullaniyodum ona devam.

merhabalar arkadaşlar....bugün okullar tatil.kızım evde .bende temizlik yaptım biraz yoruldum.boynumda zaten bugünlerde çok ağrıyo.bende kas romatizmasıda var.tekrarlar diye korkuyom.bilgisayarada fazla bakamıyom hemen ağrı oluyo boynumda.hepimiz allaha emanet,kendinize iyi bakın....

Meraba ben bir aydir takip ediyor ama ilk defa buraya birşey yaziyorum. Ben de 35. Haftadayim kaşintilarim 15 gün önce cikti. Ama onemsememistim doktora gecen hafta soyledim karaciger enzimlerim yuksek cikti. Doktorda erken dogum riski için ilaç başladi k.c enzimlerini düşürecekmiş. İnşallah senin kaşinti sebebin o degildir. Hepimizin bebişleri sağlicakla vaktinde gelir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…