2013 ikiz anne adayları buraya

geçmiş olsun ,dikkat et yorulmamaya çalış ..

gerçi diyene bak sabah kalktım etrafı toparladım toz aldım banyo tuvalet yıkadım ,duşa girdim çıktım ,hamsilerin kurumuş eşyalarını katladım yerleştirdim ,odalarını sildim

hoşgeldin.maş.RABBİM sonuna kadar sağ salim gitmek nasip etsin.
magnezyum ,elevit ,kan hapı ve soraspin kullanıyorum ben
evet işte araştırınca neler neler çıkıyor insan kendini ölecek falan sanıyor hiç gerek yok aslında ama şeytan dürtüyor

bence de ilk 6 ay bırakın gezmeye dışarıya çıkmayı tuvalete vaktimiz olmayacak
en ufak boş anımızda uyumak isteyeceğiz zaten ..
zaten hava da kar kış ben zorunlu olmadıkça doktor dışında dışarı çıkarmayı pek düiünmüyorum
yaza doğru toparlasınlar o zaman bol bol gezeriz diyorum inş.
bizim ikizi olan arkadaş var mesela 6 ay hiç evden çıkmadı,çıkamadı ,hem de 4 kişi bakıyorlardı
biz de seneye yaza araba almayı düşünüyoruz ,onun dışında zaten dışarı çıkmayı düşünmüyorum ,yakın mesafeye de pusetle taksiyle gider idare ederiz diyorum
bizim de çok borcumuz var yaza hafifleyecek inş. o yüzden şimdi hiç durduk yere araba masrafına gerek yok ,araba 6 aydan sonra aktif kullanılır bence
hoşgeldin..hafta olarak benden önde biri çıktı sonunda
nasıl gidiyor hamilelik ,çalışıyormusun evdemisin ,bu haftalara nasıl geldin kısa bir özet geç de bize de tecrübe olsun

Geçmiş olsun dosba, umarım kontrolün güzel geçmiştir. Umarım korkulacak bir durum değildir, acil şifalar dilerim. Farklı bir durum yoksa ,acaba ilaçlarından biri alerji yapmış olabilir mi, benim de aklıma o geldi. Yan etkilerine falan bak istersen.

Bizim arabamızda küçük ama ilk aylar dışarı çıkabileceğimizi pek sanmıyorum. Sanırım bir müddet değiştirmemiz de mümkün olmaz tahminimce.

Hayırlı olsun bebişlerin. Sağlık ve mutlulukla kucağına alırsın inşallah. Diğer yavrunu da Allah bağışlasın.
Elevit, coraspin ve kan hapı kullanıyorum ama doktorum bana magnezyum hapı vermedi ayrıca, gerek görmedi herhalde.

Geçmiş olsun, benim de belim ve boynum bu aralar ağrımaya başladı ama sende romatizma da varmış, daha çok dikkat et kendine. Cereyanda kalmamaya çalış, çok da yorma kendini. Acil şifalar dilerim.

Maşallah 35. haftayı görmüşsün, darısı bizlere inşallah. Rabbim, sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebişlerimizi.

Doğru aslında artık dışarı çıkmak çok kolay olmayacak bizler için.Neyse sağlıkla olsunlar da evde dururuz biz.Umarım senin de sıkıntın çabucak geçer.Allah hepimize yardımcı olsun

Biz de ikiz olduğunu duyunca eşim ilk transit alalım biz ancak sığarız demişti:) Sizinki yeter.Bizimki getz küçük bir bagaj var.Sadece bebek arabası sığsa ona razıyım ben.Bir süre idare etsek bile eninde sonunda sığamıcaz gibi duruyor.

Evet önemli olan sağlıkla onlara kavuşmak tabi.Benimki daha çok erken olduğu için heveslenmeye bile çok korkuyorum sonra bir terslik olacak diye

Herkes bu fikirde sanırım. Başlangıç için belki de idare edilebilir. Ben her şeyi planlayayım ona göre hareket edeyim diyorum ama çoğu şey plana uymuyor ki. Siz de borçları bitirir, arabanızı alırsınız umarım

planlamamak lazım ,planlayınca tutmuyor çünkü ,akışına göre davranmak lazım bence ..küçük arabayla idare eden de var herkes büyük araba mı kullanıyor ,herkesin bebeği farklı durumu farklı ,bütçesi farklı ,herkes ona göre yaşadıkça bir çözüm bulacaktır diye düşünüyorum ama şimdiden bu kadar kasmaya gerek yok bence ..

Tesekkur ederim delikiz rabbim sizlerinde yavrularina sglk versin. Burda haftalarinizi gordukce bende mutlu oluyorum insallh ozamanlara ulasirim.benim erken dogum korkum var ilk oglumdan dolayi tekrar olmasini istemiyorum dua ediyorum hep.boonny sana tskkr edrrim .buarada hastane ismi falan yazabiliyormuyuz

rica ederim ..inş. erken doğum olmaz ,iyi düşün ii olsun inş. ilkinde oldu diye bunda da olacak diye bir şart yok .tabiki hastane ismi yazabilirsin

Amin İnsallah tam vakitlerinde gelirler . Doktorumda oyle soyluyor iyi dusun diye ama bazen elimde olmuyo.ben istanbul hizmet hastanesine gidiyorum orasi hakkinda bilgi sahibi olaniiniz varmi?

hoşgeldin..hafta olarak benden önde biri çıktı sonunda
nasıl gidiyor hamilelik ,çalışıyormusun evdemisin ,bu haftalara nasıl geldin kısa bir özet geç de bize de tecrübe olsun [/QUOTE]

Ben 30. Haftada doğum iznine ayrildim. Hamilelik biraz sikintili geçiyor diabet cikti karacigerimde sorun cikti 30. Haftada erken dogum riski oldu. Şimdi hiç birşey yapmiyorum/ yapamiyorum sadece yatiyorum. Gözünüz korkmasin herkesinki farkli olur ama bence bütun hazirliklari 30. haf oncesinde bitirin derim. Hepimize Allah kolaylik versin.

30.haftaya kadar çalışman da çok güzel bence ,ben de 19 haftalıkken düşük riski atlattım o zamandan beri raporlu yatıyorum evde
ama yatalak gibi değil tabi sadece ağır iş yapmıyorum o kadar evdeyim yani kendi işimi görüyorum çok şükür...
geçmiş olsun doğum ne zaman peki bişey söyledilermi ,,
amin inş

Son düzenleyen: Moderatör:
Maşallah 35. haftayı görmüşsün, darısı bizlere inşallah. Rabbim, sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah bebişlerimizi.[/QUOTE]

Amin inşallah hepimize:)

slm kızlar
dr.dan yeni geldim
kaşıntıların inşallah karaciğer enzimlerinden değildir dedi dr.um kan tahlili idar tahlili verdim
yarın sonucu öğreneceğim inşallah
bebeklerime gelince çok şükür oğlum haftasında gidiyor 1280gr çıktı
kızım danaymış :)) 1650gr çıktı
araları açıldı diye telaşlandım ama dr.um önemli değil dedi... oğlan geride olsa sorun ama kız önden gidiyor korkma dedi...
dişimi sordum ağrı çekme git yaptır dedi... ama ben dayanabildiğim kadar duracağım ...sonuçta o strese girmek istemiyorum
doğum için hastaneyi konuştuk... fiyat konuştuk... 32 den önce gelmesin diyo :)) inşallah
yarın umuyorum iyi haberler alırım
bizden bu kadar şimdilik

canım çok geçmiş olsun
inşallah k.c. enziminden değildir
ne tür bi ilaç verdi adı ne?? bi de bu şekilde hamilelik ne kadar devam edebilirmiş
birde kaşıyınca benimki kızarıyor hatta ufak ufak kızarıklıklar oluyor senin kaşıntın nasıl canım
bi de benimki akşamları başlıyor ... çok sordum ksura bakma

merhabalar herkese
arkadaşlar göğüs pompasını ihtiyaç duyduğunuzda mı alacaksınız, yoksa hazırlıklarınızda olacak mı? yani önceden almayı düşünüyor musunuz?
ben ihtiyaç olursa alayım diyorum. sütüm iyi gelirse gerek yok sanki değil mi?

güzel haberler ile gel yarın inşallah.

canım bilsydim nette olduğunu açardım bende valla.sabah 6 ya geliyordu uyuduğumda(
bide benim kuzucuklarda maşallah hiç uyutmadı bi sağdan bi soldan canımı okudular valla:))

ciddi anlamda uyku problemi yaşıyorum
geç saatlere kadar oturup, tüm günü de sersem gibi geçiriyorum maaleseffff
uykun kaçarsa beklerim burayaaaaaa

allah bağışlasın yavrularını canımmmm
canım kullana arkadaşlar cevap yazar ama ben hiçbir şey kullanmıyorummmm

çalışırken ben de kar tatillerine bayılırdımmmmm
ohhhhh misssssssss
tadını çıkarın ne güzellllll
rahatsızlığın için geçmiş olsun canımmmmm

çok geçmiş olsun canım
rabbim şifasını versin inşallahhhh
ohhhhhhhhhhhhhh maşallah
35 i görmüşsün zaten hiç korkma canımmmmmmm
aminnnnnnn

imkanınız varsa güzel olur diye düşünüyorum
bizim de arabamız sadece bize yetecek kadardı
biraz borçlandık ama sedan bir araba aldık sığabilmek adına

inşallah güzel gelecek sonuçların
iyi düşünelim iyi olsunnnnn
bebişlerine de maşallahhhhhhhhhhh
nerede yapacaksın canım doğumu? ne kadara? bizimle de paylaş
inşallah hiçbirimizinki 32 den önce gelmez
aminnnnnnnnn

Sevgili Bebeğim;

Bebeklerin
annelerini seçtiklerine dair bir yazı okumuştum vaktiyle bir dergide. Gülüp
geçmiştim o zamanlar. Ama artık pekala mümkün geliyor bu fikir. Gökyüzünde
meleklerle yan yana oturup kainatın koca kataloğundan anneni seçerken düşlüyorum
seni. Önünde kocaman bir kitap açık duruyor. İçinde renk renk fotoğraflar. Her
bir fotoğrafın altında kısa tanıtım bilgileri. Melekler sabırla çeviriyor
sayfaları. Sen alıcı gözle bakıyorsun tek tek tüm adaylara.
"Bu değil.." diyorsun. "Yok bu da değil.."

Ne doktorlar, ne mühendisler, ne ev hanımları, ne iş
kadınları geçiyor gözünün önünden. Geçit töreni gibi. Hiçbirine alaka
duymuyorsun. Oysa oldukça iddialı anne adayları var içlerinde. İşini iyi yapan,
sevgi dolu ve hayli marifetli kadınlar bunlar. Sen gene de oralı olmuyorsun.

Derken yeni bir sayfa açıyor yanındaki tombul melek ve
benim resmim çıkıyor karşına. İyi bir fotoğrafım değil bu. Saçlarımı
beceriksizce toplamışım(...) Altında
tanıtım bilgilerim. Muhtemelen şöyle yazıyor:

"Kafası karışık, hayatı düzensiz, henüz tam olarak
kendini bulamamış, arayış halinde...

Sen minicik parmağını benim resmime doğru sallayarak,
"Hah, bak bu eğlenceli olabilir.." diyorsun meleğe. "Şuna
biraz yakından bakayım."
Nasıl ve niye kâinatın onca başarılı anne adayı arasından
beni seçtiğini bilmiyorum. Belki de çılgın bir kızsın sen. Dört dörtlük bir
anneyi sıkıcı buluyorsun. Ya da beni benden iyi tanıyorsun şimdiden. Bendeki
potansiyeli görüyorsun. Eksiklerimi, zaaflarımı aşmama, hatalarımı düzeltmeme
yardım edersin. Rehberim olursun, en güzel öğretmenim.

Dedim ya, niye nasıl beni seçtiğini bilemiyorum. Ama bir
şeyi bilmeni istiyorum:
Sana müteşekkirim. Seçiminle onurlandım. Gururlandım.
İnşallah hayatta hiçbir zaman, "Ulan o koskoca katalogdan bula bula bunu mu
bulmuşum. Başka birini seçseydim keşke.." dedirtmem sana. Seni mahcup ederim
diye ödüm patlıyor.

( Elif ŞAFAK/ Siyah Süt kitabından alıntıdır)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…