- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.981
Ayyy demeAa tabiki:) buruşukluk bir yana bebekler küvezdeyken hastanede ne kadar kaldı diyenler bile oluyordu sanki içerde bi tane daha kalmış gibiydi. Göbeğim yeni yeni toparlanmaya başladı birde benim karnım sivriydi yayılmadı yanlara buruşukluk neysede şu sarkan göbek sinir bozucu mübalağa olacak ama koyun kuyruğu gibiçatladın mı canım
Ayyy deme(benimde sivri yanlara yayılmadı daha...karnım gerçekten büyük,tek gebelikteki 7,8 ay gibi ama çatlak yok daha.sporla falan düZelecek gibi değilmi canım ya
Canım doymadığını nasıl anlıyorsun? Banada bebeğim ağlayıp yada uyumak istemediğinde bunlar doymuyor ek ver dediler ama kimseyi dinlemedim sık Emzirmeye baktım. Süt bünye işi az olur yada hiç olmayabilir anlarım ama bebeklerin daha küçük sık emzirmeye bak. İki saatte bir sağıyordum en idaeli bence.artık büyüdükleri için sağmıyorum arada stoktakileri kullanmak için sağıyorum şükür yine aynı ama biberonla ml hesabı yapsaydım yetmezdi diye düşünüyorum. Gece tek tek uyanıyor lar gündüz ikiside uyanık ise sakin olanı oyalarken diğerini emziriyorum tabi bazen ikiside birden emmek istiyor ikisini beraber emziriyorum ama bu çok nadir oluyor hafta da bir iki belki.birde emzirme sırasının arasını açıyorum ki aynı anda acıkmasınlar
Canım ikisinden 110 çıkıyor önceden daha azdı şimdi maksimum bukadar.iki saatide geçirsem karlı olmuyorum o yüzden iki saatte bir sağmak en iyisi.canım su içmeden olmaz komposto meyve suyu ama mutlaka sıvı alCnm sağınca kaç cc çıkıyor...valla hayran kaldım inş sütümüz artar yaaa.. Çok şükür azda olda emziriyorum.. Gerçi ben çok su içmiyorum yaaaaonunda etkisi var..
Kzlar bugün bebeklerim dogali tam 10 gun oluyor. Basta mama takviyesi yaptik ancak yavas yavas mamadan kopalim istiyorum. Bol sivi ve yeşillik tüketiyorum. Cok şükür sütüm geldi. Bebeklerimi emziriyorum iki gündür. 10-15 dakika falan emiyorlar.acaba sütüm yetiyor mudur? Belki aclardir diye mama veriyoruz üstüne ama pek yemiyorlar mamayi. Gecen gun elektrikli pompa ile sagdim. Her bir gogsumden 70-80 cc süt geldi. Bir sorum daha var. Her zaman ayni gogsu ayni bebege mi veriyorsunuz?
arkadaşlar sizlere bir kaç sorum olacak :
süt sağma makinası almadım ben mutlaka almak gerekiyormu tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..
doğumdan sonra kanama çok oluyormu ben külot şeklindeki hasta bezlerinden aldım kullanışlı olurmu?
biberon olarak hangisini seçtiniz aventin seti var yenidoğanlar için 2 tane 125ml 2 tane 260 ml olanlardan ama cam değil alsam mı acaba yoksa kesin cam mı alayım?
zaman az kaldıkça stres de artıyor....
arkadaşlar sizlere bir kaç sorum olacak :
süt sağma makinası almadım ben mutlaka almak gerekiyormu tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..
doğumdan sonra kanama çok oluyormu ben külot şeklindeki hasta bezlerinden aldım kullanışlı olurmu?
biberon olarak hangisini seçtiniz aventin seti var yenidoğanlar için 2 tane 125ml 2 tane 260 ml olanlardan ama cam değil alsam mı acaba yoksa kesin cam mı alayım?
zaman az kaldıkça stres de artıyor....
Bildiğim kadarıyla sorularını cevaplamak isterimcnm bende sut sagma makinesi alip almama konusunda kararsiz kalmistim basta ancak simdi görüyorum ki ikizlerde gerçekten kolaylik oluyo. Benim yanımda annem var simdi.bazen oyle yorgun düşüyorum ki sutumu sagip birakiyorum annem gece veriyo bebeklere. Bende hic değilse birkac saat uyuyabilmisoluyorum. Bir de süt üretiminin artmasi icin goguslerin boşalması gerekiyor. Bebeklerim emdikten sonra kalan sutu mutlaka sagiyorum birkaç gündür. Hem arada acikirlarsa verme sansimiz oluyo.
Doğumdan sonra ki kanama meselesini sormussun. Bu bence kisiden kisiye degisir. Adet donemi bile herkesin cok farkli. Benim cok asiri bir kanamam olmadi. Benim dogum yaptığım hastanede hasta bezi verdiler. Ama camasir seklinde olanlardan değil. Yataga duz serilenlerden. Ameliyattan sonra alt tarafa birsey giymene musade etmiyorlar. Hasta bezine birsey derler mi bilemiyorum.
Biberon olarak bn cam aldim 4 tane. Ikisi bebedor ikisi wee. Cok şükür bebeklerim de biberonlarini begendiler :) sıkıntı yaşamadık
Baska sorularin olursa elimden geldiğince aydinlatmaya çalışırım
Nasıl gidiyo annelik :)alışabildinmi.akıllımı bebişlerin
Bildiğim kadarıyla sorularını cevaplamak isterimcnm bende sut sagma makinesi alip almama konusunda kararsiz kalmistim basta ancak simdi görüyorum ki ikizlerde gerçekten kolaylik oluyo. Benim yanımda annem var simdi.bazen oyle yorgun düşüyorum ki sutumu sagip birakiyorum annem gece veriyo bebeklere. Bende hic değilse birkac saat uyuyabilmisoluyorum. Bir de süt üretiminin artmasi icin goguslerin boşalması gerekiyor. Bebeklerim emdikten sonra kalan sutu mutlaka sagiyorum birkaç gündür. Hem arada acikirlarsa verme sansimiz oluyo.
Doğumdan sonra ki kanama meselesini sormussun. Bu bence kisiden kisiye degisir. Adet donemi bile herkesin cok farkli. Benim cok asiri bir kanamam olmadi. Benim dogum yaptığım hastanede hasta bezi verdiler. Ama camasir seklinde olanlardan değil. Yataga duz serilenlerden. Ameliyattan sonra alt tarafa birsey giymene musade etmiyorlar. Hasta bezine birsey derler mi bilemiyorum.
Biberon olarak bn cam aldim 4 tane. Ikisi bebedor ikisi wee. Cok şükür bebeklerim de biberonlarini begendiler :) sıkıntı yaşamadık
Baska sorularin olursa elimden geldiğince aydinlatmaya çalışırım
canım çok sağol verdiğin bilgiler için...o zaman ben de alayım süt sağma makinasını...
canım ya ben ankaranın ilçasindeyim doğum için ankara ünv. ne gidicem allah nasip ederse. doğumdan hemen sonra da eve gelmeyi düşünüyorum aslında annemin evi hastaneye 10 dk ama eve alışsın istiyorum bebekler..topuk kanı falan alıyorlarya onu başka yerde yapmaya izin veriyorlar mı bir bilgin var mı canım ?
bebekler için kaç tane hastane çıkışı koymuştun çantana çok kirleniyo mu hemen ? kendin için gecelik pijama ne kadar lazım oldu bi de ? canım ya çok sordum hakkını helal et..
bebişlerinle ilk bayramınız ne güzel gelmiştir size....bebişlerin de usluymuş inşallah hep böyle devam ederler...
Ben lansinoh elektrikli olanını aldım. Memnunum.bildigim kadariyla ilk topuk kanini hastanede alıyorlar 5.gun saglik ocaginda da aliniyo. Bizim hastaneden cagirmislardi 5.gun. yani sağlık ocagina gitmedik.
Hastane cikisi birer takim vardi. Ama yedek olarak alt üst (ikili takım olarak) 2 takim daha koyduk. Kullanilmazsa da cantada durur dedik.alt değiştirirken kirlenebiliyo.kendim için 2 gecelik bir tane de pijama Takımı goturmustum. Gecelikleri giydim.
Bayramınız cok güzel gecti. Allah sağlıcakla kucağına almayi nasip etsin insallah
öncelikle tebrik ederim canım ve aramıza hoşgeldin :) nasıl gidiyor alışabildin mi sütün nasıl? allah bol süt versin inşallah mamaya ihtiyaç duymadan 6 ayı devirirsin kolay gelsin :) uykuları nasıl?
Cnm ilacı aldım aynı zamanda metsil aldım metsili denedim bakalım olmazsa sab simplex deneyeceğim sen kaç saat aralıklarla kullanıyorsun..benimkilerden biri çok gazlı çıkarıyor çıkarıyor bitmiyor yaaaa.. İnş etkili olur da rahatlarız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?