- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.021
Ay cok sevindim allah bagışlasın bende Mayıs annesi olucam ins..nirmal dogum yapmak istiyorum eger hi sorun olmazsa. Benim için erken ama sormak istedigim bazı seyler var izninle cevaplarsan cok sevinirim:
- spor falan yaptın mı pilates yüzme yada normal dogum için özel bisi?
-doktorun destek oldu mu sen mı istedin nası karar verdiniz ?
- kaçıncı hafta dogum yaptın?
-dogum nasıl gecti ikinci bebekte cok zorlandın mı?
-söylemek veya tavsiye etmek istedigin seyler neler? Tecrübeye ihtiyacım var.. 11 haftalık hamileyim su anda..
Sende hayirlisiyla alirsin kucagina insallah. Benim ikinci dogumum bi oglum var onu normal dogurmustum. Biz istedik olabiliyosa normal olsun dedik. Dr da yardimci oldu cok destekciydi. Spor faln yapmadim sonlara dogru yurumek bile zorlastj37 haftalik dogurdum. 15 kilo aldim.ikinci bebegim 9 dk sonra oldu. Bi sikinti gerceklesmedi. Ikincide karnima bastirdikar yola girsin diye o biraz zordu.iki kere sanci cektim yani dikis yerlerim agridi oda norml. Aklina geldikce sor cevaplarim, benimde aklimma geldikce yaxarim. Drmun tecrubesi vardi. Cok guveniyodum dr unda destegi onemli.
Ankaradayim cnm. Topuk kani zaten doğum yaptığım hastanenin ilk kontrolunün icinde olduğundan ücretsizdi. Ya arastirip devlet hastanesinde yaptiricam. Evimize 2-3 km mesafede koca devlet hastanesi var. Dogum yaptığım hastane 16 km mesafede . Bir de dün bebeklere devit 3 damla verdi. Bu ne zamana kadar kullanılıyor
Doğumdan kaç gün sonra kendiniz için kontrole gittiniz? Ve kontrolde ne yapılıyo?
Ilgilendiğin için cok cok sagol.. Daha once birçok topikte sordum ama bizzat yaşayan birini bulanadim..
Benim ilk hamileliğim ama normal dogum olsun istiyorum bazı arkadaslar ilkini doğurursun ikincisine gücün kalmaz sezaryene alınırsın dediler ondan sordum yani..9 dk cok iyi gelmiş maşallah..allah nazardan saklasın..
henüz doktoruma sormadım yada fikrimi belirtmedim erken diye..
bebekler cok buyuk olmazlar zaten diye düşünüyorum maşallah sen 37 yi görmüşsün ins bende görürüm :)
kaç kilo doğmuştu senin kuzuların?
Ben Cok canı tatlı birisi degilim kendime güveniyorum ama tabi hiç bilmediğim bisi dogum:) birde hamileliğimin saglıklı gitmesi ve doktorumun destegi olması lazım dedigin gibi..yine aklıma geldikçe sorarım canım cok teşekkür ederim allah evlatlarını bagışlasın hayırlı saglıklı evlatlar olsunlar ins..
Kızlar 17 günlük oldular bugün. 5.gun topuk kani icin gittiğimizde isitme testi için 15 gun sonra tekrar gelmemizi istediler. Bugun gittik ancak normal bir kontrol yapildi. Kilo kalp bas cevresi vs. İşitme testi icin ayrica randevu almamız gerekiyormuş. 30-35 gunlukken de kalca ultrasonu icin gelecekmisiz. Ya her muayenede 100 lira bayiliyoruz bu testleri devlet hastanelerinde yaptiranlar var mi?
Kızlarımız da 17 gunde 440-610 gr almışlar :)
Cok teşekkür ederim..Canım doğum şekline drun ne karar verirse güven. Bende hep normal doğum istiyordum kendime güveniyordum hatta 27.haftaya kadar bebeklerim den biri tersti ona rağmen netten bebeği ters bile olsa normal doğum yapabilen birilerini araştırdım( var) önceki drum bu saatten sonra bebek dönmez yeri dar demişti ama 27.haftada döndü ikiside normal doğum için uygun pozisyondaydı ama o kadar boşuna kafa yormuşum 34+1dr kontrole gittiğimde bebeklerimin birinin suyu azaldığını için sezeryan oldum. Demem oki doğum şekline karar ver ama herşeyi oluruna bırak çok kafa yorma tatlım. Drununda şşimdiden kulağına koy normal doğum istediğini bence. İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın
Ilgilendiğin için cok cok sagol.. Daha once birçok topikte sordum ama bizzat yaşayan birini bulanadim..
Benim ilk hamileliğim ama normal dogum olsun istiyorum bazı arkadaslar ilkini doğurursun ikincisine gücün kalmaz sezaryene alınırsın dediler ondan sordum yani..9 dk cok iyi gelmiş maşallah..allah nazardan saklasın..
henüz doktoruma sormadım yada fikrimi belirtmedim erken diye..
bebekler cok buyuk olmazlar zaten diye düşünüyorum maşallah sen 37 yi görmüşsün ins bende görürüm :)
kaç kilo doğmuştu senin kuzuların?
Ben Cok canı tatlı birisi degilim kendime güveniyorum ama tabi hiç bilmediğim bisi dogum:) birde hamileliğimin saglıklı gitmesi ve doktorumun destegi olması lazım dedigin gibi..yine aklıma geldikçe sorarım canım cok teşekkür ederim allah evlatlarını bagışlasın hayırlı saglıklı evlatlar olsunlar ins..
Saol canım . Aslında çok erken senın için dr muane etsin çatın muaaitmi en önemlisi bebklerin pozisyonları ikiside baş aşağı olması gerek. Oyuzden hayırlısı olsun . Benımkiler 2750 2500 doğdular 2600 2300 le hastaneden çıktık şişleri inince ama şükür şimdi beş ayın içindeyinz yedi kiloya aZ kaldı:)
Bu ara haber alamadik senden nasilsiniz?bebeklerin sutlerini icmeye basladilarmi?
canım aslında ben burayı sürekli takip ediyorum ama
benimle birlikte üç aşağı beş yukarı beraber doğum yaptığımız arkadaşlar( dosba, ntuğbagökşin,delikız,hil-bur) face grubuna kaydığı için yalnız kaldım
daha çok yeni arkadaşlar var ve bebekleri benimkilerden küçük
aylar yakın olunca daha çok paylaşılacak konu oluyor
oğlum süte direniyor hala
kızım ise yoğurda direniyor bu ara
et suyuna çorbalar, kahvaltılar,meyveler,köfteler
yiyoruz çok şükür
her ikisi de oturuyor ama sürünmüyorlar
oğlum tutunarak kalkmaya da başladı yavaş yavaş
uykumuzda hala bir düzen yok
bazen geceleri 2 kez bazen de 7,8 kalkıyorlar
yazın sokağa alıştılar, şimdi içeride zor tutuyoruz
sürekli dış kapıyı gösteriyorlar
sokakta onlardan mutlusu yok
şimdilik bizden haberler böyle
sizlerden ne haber?
canım aslında ben burayı sürekli takip ediyorum ama
benimle birlikte üç aşağı beş yukarı beraber doğum yaptığımız arkadaşlar( dosba, ntuğbagökşin,delikız,hil-bur) face grubuna kaydığı için yalnız kaldım
daha çok yeni arkadaşlar var ve bebekleri benimkilerden küçük
aylar yakın olunca daha çok paylaşılacak konu oluyor
oğlum süte direniyor hala
kızım ise yoğurda direniyor bu ara
et suyuna çorbalar, kahvaltılar,meyveler,köfteler
yiyoruz çok şükür
her ikisi de oturuyor ama sürünmüyorlar
oğlum tutunarak kalkmaya da başladı yavaş yavaş
uykumuzda hala bir düzen yok
bazen geceleri 2 kez bazen de 7,8 kalkıyorlar
yazın sokağa alıştılar, şimdi içeride zor tutuyoruz
sürekli dış kapıyı gösteriyorlar
sokakta onlardan mutlusu yok
şimdilik bizden haberler böyle
sizlerden ne haber?
herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...
sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
Gezmeyi seviyolar demek:))kaç aylık oldukar canım? Dış kapının önünden ayrılmayan iki minik düşününce çok komik oluyo:)ne tatlılardır.yalnızmı bakıyosun alıştınmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?