2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Sende hayirlisiyla alirsin kucagina insallah. Benim ikinci dogumum bi oglum var onu normal dogurmustum. Biz istedik olabiliyosa normal olsun dedik. Dr da yardimci oldu cok destekciydi. Spor faln yapmadim sonlara dogru yurumek bile zorlastj 37 haftalik dogurdum. 15 kilo aldim.ikinci bebegim 9 dk sonra oldu. Bi sikinti gerceklesmedi. Ikincide karnima bastirdikar yola girsin diye o biraz zordu.iki kere sanci cektim yani dikis yerlerim agridi oda norml. Aklina geldikce sor cevaplarim, benimde aklimma geldikce yaxarim. Drmun tecrubesi vardi. Cok guveniyodum dr unda destegi onemli.

Ilgilendiğin için cok cok sagol.. Daha once birçok topikte sordum ama bizzat yaşayan birini bulanadim..
Benim ilk hamileliğim ama normal dogum olsun istiyorum bazı arkadaslar ilkini doğurursun ikincisine gücün kalmaz sezaryene alınırsın dediler ondan sordum yani..9 dk cok iyi gelmiş maşallah..allah nazardan saklasın..
henüz doktoruma sormadım yada fikrimi belirtmedim erken diye..
bebekler cok buyuk olmazlar zaten diye düşünüyorum maşallah sen 37 yi görmüşsün ins bende görürüm :)

kaç kilo doğmuştu senin kuzuların?

Ben Cok canı tatlı birisi degilim kendime güveniyorum ama tabi hiç bilmediğim bisi dogum:) birde hamileliğimin saglıklı gitmesi ve doktorumun destegi olması lazım dedigin gibi..yine aklıma geldikçe sorarım canım cok teşekkür ederim allah evlatlarını bagışlasın hayırlı saglıklı evlatlar olsunlar ins..

bence de araştr yoksa iki bebek epey masraflı oluyor. deviti bir yaşına kadar kullanacaksın saglık ocakları da verir zaten aşıları için saglık ocagına gidersin. 4. ayla birlikte de ferrum kan ilacı verilecek.

ben kendim için 40ıma yakın gitmiştim. doktor belli bir süre sonra gel dememişti ben gitmiştim. spiral taktırmak için de gidecektim ama henüz fırsat olmadı.

Canım doğum şekline drun ne karar verirse güven. Bende hep normal doğum istiyordum kendime güveniyordum hatta 27.haftaya kadar bebeklerim den biri tersti ona rağmen netten bebeği ters bile olsa normal doğum yapabilen birilerini araştırdım( var) önceki drum bu saatten sonra bebek dönmez yeri dar demişti ama 27.haftada döndü ikiside normal doğum için uygun pozisyondaydı ama o kadar boşuna kafa yormuşum 34+1dr kontrole gittiğimde bebeklerimin birinin suyu azaldığını için sezeryan oldum. Demem oki doğum şekline karar ver ama herşeyi oluruna bırak çok kafa yorma tatlım. Drununda şşimdiden kulağına koy normal doğum istediğini bence. İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın

canım ben o testleri sami ulus çocuk hastanesinde ücretsiz yaptırdım ve bebeğin küçük olduğu için sana öncelik tanıyorlar

Cok teşekkür ederim..
Tabiki cok haklısın zaten benim merakım yapılabilir mı diyeydi hamileliğimde bi sıkıntı oldugu snda hiç düşünmem zaten..tecrübelerinize cok ihtiyacım var..bunu takıntı yapmış degilim ama hersey normal giderse niyetim normal dogum yapmak..ins tavsiyene uyup doktorumla da konuşayım yakın vakitte..

Selam kizlar nasilsiniz....biz iyiyiz sukur dun rahat bir uyku uyuduk ....iyi uyandik kizimida okula yolladim usutmustu biraz olsun rahatladi gitti....

Saol canım . Aslında çok erken senın için dr muane etsin çatın muaaitmi en önemlisi bebklerin pozisyonları ikiside baş aşağı olması gerek. Oyuzden hayırlısı olsun . Benımkiler 2750 2500 doğdular 2600 2300 le hastaneden çıktık şişleri inince ama şükür şimdi beş ayın içindeyinz yedi kiloya aZ kaldı:)

Kızlar Merhaba. Bi sıkıntımız var. Bebekleri emzirdikten sonra kalani sagiyorum ancak sağ göğsümden daha az süt geliyo.sol tarafta 100 ml e yakin çıkarken sag tarafta cogu zaman 50 yi zor görüyorum ; ( ne önerirsiniz acaba.

Maşallah kuzularına.. Bana da erken geliyo tabiki buna bi ön araştırma diyelim allah hayırlısını nasip etsin ama verdigin bilgiler için cok teşekkür ederim canım..

herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...

sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

önce eşim grip oldu, sonra oğluma bulaştı, sonra da kızıma
burunları gündüz akıyor, geceleri ise tıkanıyor
emziksiz uyuyamıyorlar, burun tıkalı olunca ağızdan nefes almaya çalışıyorlar
ağızdan nefes almaya çalışırken de emzikleri düşüyor ve uyanıyorlar
sonra emziklerini ağızlarına verince tüm bu yaşanılanlar tekrar başa sarıyor
eşimle ikimiz iki gündür zombi gibiyiz
ayyyyyy bebekler hasta olmasın
biz olalım onların yerine

Bu ara haber alamadik senden nasilsiniz?bebeklerin sutlerini icmeye basladilarmi?

canım aslında ben burayı sürekli takip ediyorum ama
benimle birlikte üç aşağı beş yukarı beraber doğum yaptığımız arkadaşlar( dosba, ntuğbagökşin,delikız,hil-bur) face grubuna kaydığı için yalnız kaldım
daha çok yeni arkadaşlar var ve bebekleri benimkilerden küçük
aylar yakın olunca daha çok paylaşılacak konu oluyor

oğlum süte direniyor hala
kızım ise yoğurda direniyor bu ara
et suyuna çorbalar, kahvaltılar,meyveler,köfteler
yiyoruz çok şükür
her ikisi de oturuyor ama sürünmüyorlar
oğlum tutunarak kalkmaya da başladı yavaş yavaş
uykumuzda hala bir düzen yok
bazen geceleri 2 kez bazen de 7,8 kalkıyorlar
yazın sokağa alıştılar, şimdi içeride zor tutuyoruz
sürekli dış kapıyı gösteriyorlar
sokakta onlardan mutlusu yok
şimdilik bizden haberler böyle
sizlerden ne haber?

Gezmeyi seviyolar demek:))kaç aylık oldukar canım? Dış kapının önünden ayrılmayan iki minik düşününce çok komik oluyo:)ne tatlılardır.yalnızmı bakıyosun alıştınmı

kızlar oglumun iki dişi şişti devamlı aglıyor huzursuz... ne zaman çıkacak acaba bir an önce çıksa... dün gece yarım satte bir bagırarak uyandı inşallah uzun sürmez.

ya şu face grubu hangisi kadınlar kulübü yazıyorum saçma sapan şeyler çıkıyor tam adı ne?

herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...

sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

o zamanlar biraz zor geçiyor zamanla rahatlayacaksınız. gaz sorununuz var mı? şu an en önemli sorun o olmalı. sonra uyku düzeni kurma problemi bşalayacak sonra diş gelecek ek gıda vs... bize kolaylık yok pek 1 yaşına 2 yaşına kadar :)

Arkadaşlar hepinize kolay gelsin yazdıklarınızı okuyorum benim de doğuma az kaldı korkmaya başladım anaların hakkı ödenmez ikiz annelerinki hiç ödenmez:)) bebişlerin fotolarını da koysanıza ne tatlılardır şimdi:)

Gezmeyi seviyolar demek:))kaç aylık oldukar canım? Dış kapının önünden ayrılmayan iki minik düşününce çok komik oluyo:)ne tatlılardır.yalnızmı bakıyosun alıştınmı

gezmeyi sevmek az kalır, dışarı hastası desek daha iyi
canım benimkiler 8. ayını bir kaç gün sonra dolduruyorlar
ben yalnız bakamayanlardanım
kayınvalidem ile kayınpederim birlikte bakıyorlar benim kuzularıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…