- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.001
Merhaba hanımlar, benimde 3 aylık ikizlerim var biri kız biri oğlan. Çok şükür bi sıkıntımız yok en büyük sıkıntım aralarındaki kilo farkı. Oğlum 2100, kızım 2500 doğdu. Şuanda kızım 5500,oğlumsa 4700 oldu. Aradaki fark 3 ayda ikiye katlandı. İkisinide aynı şekilde besliyorum. Ama oğlan başta emmedi,40 ından sonra başladı emmeye. Sanırım fark oyüzden oluştu . Şimdide günde 2 kere mama veriyorum iki saatte bir emziriyorum. Ama hiç doymuyorlar sanki hep açlar. Sürekli aranıyorlar. Doymasalar kilo almazlar diyorum ama doyuramıyorummu acaba diye de düşünmeden edemiyorum. Geçen ay hep meme verdim sadece 700 gram almışlar daha önceleri 1 kilonun üstümde alıyorlardı, bende bu ay tekrar mama vermeye başladım. Siz nasıl yapıyorsunuz beslenme işini
Merhaba hanımlar, benimde 3 aylık ikizlerim var biri kız biri oğlan. Çok şükür bi sıkıntımız yok en büyük sıkıntım aralarındaki kilo farkı. Oğlum 2100, kızım 2500 doğdu. Şuanda kızım 5500,oğlumsa 4700 oldu. Aradaki fark 3 ayda ikiye katlandı. İkisinide aynı şekilde besliyorum. Ama oğlan başta emmedi,40 ından sonra başladı emmeye. Sanırım fark oyüzden oluştu . Şimdide günde 2 kere mama veriyorum iki saatte bir emziriyorum. Ama hiç doymuyorlar sanki hep açlar. Sürekli aranıyorlar. Doymasalar kilo almazlar diyorum ama doyuramıyorummu acaba diye de düşünmeden edemiyorum. Geçen ay hep meme verdim sadece 700 gram almışlar daha önceleri 1 kilonun üstümde alıyorlardı, bende bu ay tekrar mama vermeye başladım. Siz nasıl yapıyorsunuz beslenme işini
Teşekkür ederim canım. Hos buldukyorucu ama cok güzel ya. Emzirdikten sonra sütü sagiyorum bir sonraki öğünu o şekilde atlatiyoruz. Hem göğsümde bosalmis oluyo. Hemde o ara dinlenecek olsam da annem devreye giriyo :)
Benimkiler neyaIkki kaka yapmayı bilmiyorlar. 3-4 gün geçiyor bazen. Bazı bebekler kaka yapmayı zamanla öğrenirmiş. Kızım öğrendi artık Günde2-3 kez yapıyor, oğlumsa bazen yapıyor 3 gün yapmasaa fitil koyuyorum. Seninde bebişlerin arasında fark var benimkilerinde giderek çoğalıyor. İnşallah yetişir oğlumda kardeşine.maşallah allah bagışlasın bebişlerini. benim de kızımla oglum arasında ciddi bir kilo farkı var. kızım 2580 oglum 3130 dogdu, şu an 4buçuk aylıklar ve aralarında 2buçuk kilo var. kızım daha minyon oglum daha iri yapılı, vücut tipleri de farklı. doktor kaç kilo dogduklarını sormuştu, söyledim, o zaman normal dedi. ben 50 gün süt verebildim. o da mamayla birlikte. sütüm zaten azdı belki devam etsem çogalırdı ama psikolojik sorunlar yaşayıp ilaç almak zorunda kalınca veremedim. şu an ek gıdayla birlikte mama veriyorum. ama mama vermeme ragmen aralarında 2buçuk kilo var. yan mama boş kilo diyorlar ya, yok öyle bir şey. kızım almadı benim çok kilo. dışkıları nasıl? günde en az bir kez yapıyorlarsa doyuyorlar demektir diye biliyorum.
Kızlar bende ins 2014 ikiz annesi olucam.. Sormak istedigim su: aranızda normal dogum yapan oldu mu?
benimkilerin de 4. ayına 12 gün kaldı, ben de başlamayı düşünyrm, elma ve armut suyunu günde ne kadar verdin?uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar :) evimdeyim şu an çok şükür, hala yalnız kalamıyorum pazartesi annem gelecek.
4. ayımıza girdigimiz ilk gün ek gıdaya başladık biz :) oglum agır bronşit geçirdi bu arada, yeni yeni toparlandı. sabah akşam eritilmiş tereyagı içine pekmez yedirdim, önlem olsun diye kızıma da verdim. oglumun hiç sesi çıkmıyordu, kucagımda aglıyordu, bana diyorlardı elif oglun aglıyor diye o kadar sesimiz çıkmıyordu yani. her sabah bgün sesi çıkacak mı diye uyanıyorduk resmen aglasın gümbür gümbür diye bekliyorduk. elhamdülillah şu an iyi. siz de dikkat edin kızlar. gribal bronştti, kızıma da geçebilirdi, doktor aynı oadada yatırmayın dedi, çok şükür ona bulaşmadan atlattık.
pirinç lapası yapıyorum arkadaşlar. pirinci haşlıyorum, tülbentten geçiriyorum. biraz mamalarından katarak katılaştırıyorum ve çocuklarıma yediriyorum. kaşıkla araları da iyi maşallah, yabancılık çekmediler. elma suyu armut suyu hepsinden veriyorum artık. birkaç gün pirinç lapasına yogurt da kattım, maşallah güzel yediler. mandalinayı pek begenmediler ama elmayı sevdiler. doktrum 135. günde ek gıdaya başlıyoruz demşti ama ben erken başladım çünkü çocuklarım doymuyorlardı ve devamlı aglıyorlardı. yarın muzu deneyecegim bakalım neler olacak.
Mrsbeyaz ben mayıs ayında normal doğumla ıkızlerımı doğurdum.
Ay cok sevindim allah bagışlasın bende Mayıs annesi olucam ins..nirmal dogum yapmak istiyorum eger hi sorun olmazsa. Benim için erken ama sormak istedigim bazı seyler var izninle cevaplarsan cok sevinirim:
- spor falan yaptın mı pilates yüzme yada normal dogum için özel bisi?
-doktorun destek oldu mu sen mı istedin nası karar verdiniz ?
- kaçıncı hafta dogum yaptın?
-söylemek veya tavsiye etmek istedigin seyler neler? Tecrübeye ihtiyacım var.. 11 haftalık hamileyim su anda..
Hmm kimisi pilates yapmış bel ağrısı için falan iyi geldi dedilerdi ondan demiştim..3 ayım haftaya dolacak eger doktorum uygun görürse biraz spor yapıyım diyodum ben.. yuzebilirim mesela..bende hiç süpürge yapmıyorum annem izin vermiyo..ya kadın geliyo yada kardeşim veya esim yapıyo..Ben bildiğimi cevaplayım tatlım:))sporu platesi bırak,5-6 aydan sonra hareketlerini kısıtlaman gerekşyo doktorum böle söledi bana.erken doğum olmasın diye..ben şimdiden başladım kısıtlamaya...süpürgeyle viledayla vedalaşalı 2 ay oluyo nerdeyse
Hmm kimisi pilates yapmış bel ağrısı için falan iyi geldi dedilerdi ondan demiştim..3 ayım haftaya dolacak eger doktorum uygun görürse biraz spor yapıyım diyodum ben.. yuzebilirim mesela..bende hiç süpürge yapmıyorum annem izin vermiyo..ya kadın geliyo yada kardeşim veya esim yapıyo..
benimkilerin de 4. ayına 12 gün kaldı, ben de başlamayı düşünyrm, elma ve armut suyunu günde ne kadar verdin?
Kızlar 17 günlük oldular bugün. 5.gun topuk kani icin gittiğimizde isitme testi için 15 gun sonra tekrar gelmemizi istediler. Bugun gittik ancak normal bir kontrol yapildi. Kilo kalp bas cevresi vs. İşitme testi icin ayrica randevu almamız gerekiyormuş. 30-35 gunlukken de kalca ultrasonu icin gelecekmisiz. Ya her muayenede 100 lira bayiliyoruz bu testleri devlet hastanelerinde yaptiranlar var mi?
Kızlarımız da 17 gunde 440-610 gr almışlar :)
Benimkiler neyaIkki kaka yapmayı bilmiyorlar. 3-4 gün geçiyor bazen. Bazı bebekler kaka yapmayı zamanla öğrenirmiş. Kızım öğrendi artık Günde2-3 kez yapıyor, oğlumsa bazen yapıyor 3 gün yapmasaa fitil koyuyorum. Seninde bebişlerin arasında fark var benimkilerinde giderek çoğalıyor. İnşallah yetişir oğlumda kardeşine.
canlar selam,
ben yine böyle ara ara girebiliyorum..tek başıma bakıyorum eşimde şehir dışında ara ara gelecek annemler arada geliyor yani işim zor..allahtan sadece sabır ve güçistiyorum..9 aylık oldular ..
urazım çok sakin bir çocuktu ancak 2gündür çocuğa bişey oldu kardeşine dalıyor her fırsatta saçını çekiyor enseden yakalayıp çekiyor benim saçımı çekiyor ve gülüyor kahkaha atıyor..kardeşine zarar vermesi beni çok üzüyor iki dk. yanlız bırakamıyorum kızmakta istemiyorum kızınca oyun zannediyor gülüyorne yapcam bilemedim...bana bir akıl verin.....ve hala ayaktalar....)))))
gerçekten çok pahalıymış ya. hangi şehirdesin? istanbuldaysan beylikdüzü kolanı öneririm çocuk başına 25 tl veriyorum ben. topuk kanını ben saglık ocagında yaptırdım para vermedm. işitme testmiz de dogumda yapıldı dogum ücretine dahildi. sonrasında tekrar istemediler. kala ultrasonunu da ben 2buçuk aylıkken yaptırdım kanuni sultan süleyman hastanesinde. para vermedim. ama ugraştırıyorlar biraz.
benim henüz cocuğum yok mayıs'a anne olucam ins. Ama aklıma gelen bazı seyler var yazayım dedim belki faydası olur diye sanırım sac tutup cekebildigi için mutlu oluyo cunku yeni bise öğrenmiş onun mutluluğunu yasiyo onun yerine gececek bişiler verin eline oyuncak bebek sacı çekebilir yada kağıt falan yirtabilir eline elini kesmeyecek kalınlıkta ip verebilirsiniz yada bunun ucunu bi yere bağlayıp ilk siz cekin gulun onun da istediği zaman çekmesini gösterin..
Eger ilgi çekmeye çalışıyorsa yakın temas kurun derim kucağınıza alın yerlerde yuvarlanın öpün gidiklayin hafif..kizmaktan anlamaz cunku küçük daha..
Bunlar aklıma gelen amatör çözümler bilmiyorum belki isinize yarar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?