2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Allah bağışlasın canım yavrularımızı. Bence kiloları çok güzel. Ayda 700 gr az değil anne sütü alan bebeğe.biz altı aylık olacağız 2.5kg doğdular şuan biri 5, 5 diğeri 6, 5 kg. Seninkiler iyi maşallah. Bende Doymuyorlarmı diye dr sorduğumda kilo alıyorlarsa problem yok dedi bu zamana kadar mama vermedim şükür. Ama sık sık emziriyorum bebeler aç kalmasın diye. Çok şükür öyle aç gibi ağlama görmedim zaten ne zaman mızmız olsalar hemen emmeye geçiyoruz. Gaz derdimiz bitti çok şükür. Bi kızımında kusması nerdeyse yok gibi ama diğeri çoğu zaman kusuyor birde kusmalar bitse rahatlıcam

maşallah allah bagışlasın bebişlerini. benim de kızımla oglum arasında ciddi bir kilo farkı var. kızım 2580 oglum 3130 dogdu, şu an 4buçuk aylıklar ve aralarında 2buçuk kilo var. kızım daha minyon oglum daha iri yapılı, vücut tipleri de farklı. doktor kaç kilo dogduklarını sormuştu, söyledim, o zaman normal dedi. ben 50 gün süt verebildim. o da mamayla birlikte. sütüm zaten azdı belki devam etsem çogalırdı ama psikolojik sorunlar yaşayıp ilaç almak zorunda kalınca veremedim. şu an ek gıdayla birlikte mama veriyorum. ama mama vermeme ragmen aralarında 2buçuk kilo var. yan mama boş kilo diyorlar ya, yok öyle bir şey. kızım almadı benim çok kilo. dışkıları nasıl? günde en az bir kez yapıyorlarsa doyuyorlar demektir diye biliyorum.

annelerin hakkı ödenmez benim de annem dogum yaptıgımdan beri hep yanımda sadece 3 hafta felan ayrı kaldık :) maşallah sütü bol olanlara hep imrenmiştim, hep sagarak buzdolabını doldurmayı beklemiştim ama azdı benimki. 50 günden sonra hiç olmadı zaten. maşallah sübhanallah allah daha da arttırsın :)

Kızlar bende ins 2014 ikiz annesi olucam.. Sormak istedigim su: aranızda normal dogum yapan oldu mu?

Benimkiler neyaIkki kaka yapmayı bilmiyorlar. 3-4 gün geçiyor bazen. Bazı bebekler kaka yapmayı zamanla öğrenirmiş. Kızım öğrendi artık Günde2-3 kez yapıyor, oğlumsa bazen yapıyor 3 gün yapmasaa fitil koyuyorum. Seninde bebişlerin arasında fark var benimkilerinde giderek çoğalıyor. İnşallah yetişir oğlumda kardeşine.

benimkilerin de 4. ayına 12 gün kaldı, ben de başlamayı düşünyrm, elma ve armut suyunu günde ne kadar verdin?

Mrsbeyaz ben mayıs ayında normal doğumla ıkızlerımı doğurdum.

Ay cok sevindim allah bagışlasın bende Mayıs annesi olucam ins..nirmal dogum yapmak istiyorum eger hi sorun olmazsa. Benim için erken ama sormak istedigim bazı seyler var izninle cevaplarsan cok sevinirim:
- spor falan yaptın mı pilates yüzme yada normal dogum için özel bisi?
-doktorun destek oldu mu sen mı istedin nası karar verdiniz ?
- kaçıncı hafta dogum yaptın?
-dogum nasıl gecti ikinci bebekte cok zorlandın mı?
-söylemek veya tavsiye etmek istedigin seyler neler? Tecrübeye ihtiyacım var.. 11 haftalık hamileyim su anda..

Son düzenleme:

Ben bildiğimi cevaplayım tatlım:))sporu platesi bırak,5-6 aydan sonra hareketlerini kısıtlaman gerekşyo doktorum böle söledi bana.erken doğum olmasın diye..ben şimdiden başladım kısıtlamaya...süpürgeyle viledayla vedalaşalı 2 ay oluyo nerdeyse

Hmm kimisi pilates yapmış bel ağrısı için falan iyi geldi dedilerdi ondan demiştim..3 ayım haftaya dolacak eger doktorum uygun görürse biraz spor yapıyım diyodum ben.. yuzebilirim mesela..bende hiç süpürge yapmıyorum annem izin vermiyo..ya kadın geliyo yada kardeşim veya esim yapıyo..

Son düzenleme:

Boşver canım yapma zaten iş güç eksik kalsın.doktorum izinde verse ben yapamazdım heralde spor:44impirikliyim biraz..bazen yürürken dik durmakta zorlanıyorum o kadar büyüdü artık karnım.

Kızlar 17 günlük oldular bugün. 5.gun topuk kani icin gittiğimizde isitme testi için 15 gun sonra tekrar gelmemizi istediler. Bugun gittik ancak normal bir kontrol yapildi. Kilo kalp bas cevresi vs. İşitme testi icin ayrica randevu almamız gerekiyormuş. 30-35 gunlukken de kalca ultrasonu icin gelecekmisiz. Ya her muayenede 100 lira bayiliyoruz bu testleri devlet hastanelerinde yaptiranlar var mi?

Kızlarımız da 17 gunde 440-610 gr almışlar :)

Son düzenleme:
benimkilerin de 4. ayına 12 gün kaldı, ben de başlamayı düşünyrm, elma ve armut suyunu günde ne kadar verdin?

ya 2 3 çay kaşıgı ile başlayın felan diyorlar ama ben 25 ml ile başladım. koca elmayı sıkıp 2 3 kaşık mı vericem yazık günah kararıyor o elma sonra.bugün mesela elma mandalina karışık 75 ml verdim. kızım 50 ml içti kalanı da ogluma verdim. arının sütlü muzlu pirinç unlu mamasını yediriyorum bayıla bayıla yiyorlar. bugün ilk yogurdumuzu mayaladık, akşama onu yediricem bakalım nasıl olacak :) sebze çorbası ve kahvaltı için 5. ayı ortalamayı bekliyorum. saat 12 gibi meyve suyu, 5 6 gibi yogurt akşam yatmadan da pirinç unlu mama veriyorum şimdilik. onun dışında mama içiyorlar.

gerçekten çok pahalıymış ya. hangi şehirdesin? istanbuldaysan beylikdüzü kolanı öneririm çocuk başına 25 tl veriyorum ben. topuk kanını ben saglık ocagında yaptırdım para vermedm. işitme testmiz de dogumda yapıldı dogum ücretine dahildi. sonrasında tekrar istemediler. kala ultrasonunu da ben 2buçuk aylıkken yaptırdım kanuni sultan süleyman hastanesinde. para vermedim. ama ugraştırıyorlar biraz.

benimkiler de kabızdı, ben zeytinyaglı çubuk ile yaptırıyordum. bir ara hep benim uyarmamla yaptılar. sonra mama degiştik kendi kendilerine yapmaya başladılar.ek gıdaya geçtik her bezimiz kakalı nerdeyse :) benim kız oglana yetişecek gibi görünmüyor ama dert etmiyorum ben. doktorum dogum kilolarına göre normal oldugunu söyledi. bir de çift yumurta benimkiler, gelişim farklılıgı olabilirmiş.

canlar selam,
ben yine böyle ara ara girebiliyorum..tek başıma bakıyorum eşimde şehir dışında ara ara gelecek annemler arada geliyor yani işim zor..allahtan sadece sabır ve güçistiyorum..9 aylık oldular ..
urazım çok sakin bir çocuktu ancak 2gündür çocuğa bişey oldu kardeşine dalıyor her fırsatta saçını çekiyor enseden yakalayıp çekiyor benim saçımı çekiyor ve gülüyor kahkaha atıyor..kardeşine zarar vermesi beni çok üzüyor iki dk. yanlız bırakamıyorum kızmakta istemiyorum kızınca oyun zannediyor gülüyorne yapcam bilemedim...bana bir akıl verin.....ve hala ayaktalar....)))))

Benim henüz cocuğum yok Mayıs'a anne olucam ins. Ama aklıma gelen bazı seyler var yazayım dedim belki faydası olur diye sanırım sac tutup cekebildigi için mutlu oluyo cunku yeni bise öğrenmiş onun mutluluğunu yasiyo onun yerine gececek bişiler verin eline oyuncak bebek sacı çekebilir yada kağıt falan yirtabilir eline elini kesmeyecek kalınlıkta ip verebilirsiniz yada bunun ucunu bi yere bağlayıp ilk siz cekin gulun onun da istediği zaman çekmesini gösterin..

eger ilgi çekmeye çalışıyorsa yakın temas kurun derim kucağınıza alın yerlerde yuvarlanın öpün gidiklayin hafif..kizmaktan anlamaz cunku küçük daha..

Bunlar aklıma gelen amatör çözümler bilmiyorum belki isinize yarar..

Ankaradayim cnm. Topuk kani zaten doğum yaptığım hastanenin ilk kontrolunün icinde olduğundan ücretsizdi. Ya arastirip devlet hastanesinde yaptiricam. Evimize 2-3 km mesafede koca devlet hastanesi var. Dogum yaptığım hastane 16 km mesafede . Bir de dün bebeklere devit 3 damla verdi. Bu ne zamana kadar kullanılıyor

Doğumdan kaç gün sonra kendiniz için kontrole gittiniz? Ve kontrolde ne yapılıyo?

Son düzenleme:

teşekkür ederim evet kızmamak gerekirmiş yoksa daha çok yaparmış...dediklerinizi yapıyorum kucağıma alıp seviyorum ona sevdiğimi söylüyorum gıdıklıyorum ..bu bir süreç sanırım bunuda atlatıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…