- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.041
herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...
sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...
sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz
Allah hepimizin yardımcısı olsun...
o zamanlar biraz zor geçiyor zamanla rahatlayacaksınız. gaz sorununuz var mı? şu an en önemli sorun o olmalı. sonra uyku düzeni kurma problemi bşalayacak sonra diş gelecek ek gıda vs... bize kolaylık yok pek 1 yaşına 2 yaşına kadar :)
Cnm naber ya. Seni burada görmek ne guzel :) valla bizde aynı durumdayız. Uyku nedir unuttuk. Tuvalete bile gitmeye zaman bulamıyoruz. Sütun nasil emziriyor musun? Mama takviyesi yapiyo musun
Hayırlı olsun canım alışırsınız zamanla bu tempoya :) bebekleri aynı anda besleme canım araya 20 dk filan koy her zaman aynı anda uyanmazlar. Birde ben iki aylık olana kadar sallamadan uyuttum yedirdim gazını aldım attım beşiğe ama iki aydan sonra gaz sancılarıyla baş edemedim uyutamadım mecbur sallayayım dedim. Kendime göre rahatladım yanımda yardımcı da yok.şimdi sen loğusasın ağrın sızın vardır belki. Daha rahatlayacaksın ilerleyen zamanlarda ama şu üç ayı sabırla atlatmaya bak. İki saatlik uykuyla gezdiğim zamanlar oluyordu ama hepsi bitti şükür. Bebek işi sabır işi. Allah kolaylık versin merak ettiğin bişiler olursa yardımcı oluruz canını sıkma
zor ki ne zor...gaz var canım baya..ben çok dikkat ediyorum ama kolik var kızlarımda( Allah yardımcımız olsun (
ne kadar dikkat etsen de kolik oluyorlar canım maalesef. ben sab simplex kullandım sabah ögle akşam 4er damla. benimkilere iyi gelmişti. benimkiler kolik degildi ama yine de zordu.3 aydan sonra nispeten rahatladım ben ama şimdi de oglum diş çıkarıyor çok huzursuz hep aglıyor uyku yok...gece ayagımda uyuyor korkuyorum alışacak diye.annem yanımda nöbetleşe ayagımıza alıyoruz.tabii felaket bir bacak agrımız oluyor sabah :) 4 ay 3 haftalıgız biraz erken geliyor dişimiz sanırım.
merhaba canm arkadaşım bende sevindim seni gördüğüme:))merak ediyordum seni ..ben de 10 dk bir duş alsam dünya benim oluyor tuvalete randevuyla gidiyorum resmen:) aman olsun yavrularımızın canı sağolsun yeter ki zamanla geçicek inş..sütüm iyi diyebilirim canım ama mama veriyorum vermesem yetmez sütüm sanırım bir de benim kızlardan biri çok iştahlı maşallah...:)(ama çok kusuyor) siz nasıl oldunuz biz dün aylık kontrolümüze gittik biri 3500 diğeri 3750 olmuş kızlarımın:)) kolik var gazımız çok şu üç ay geçsin diye bakıyorum canım ben..
senden haber bekliyorum..
ne kadar dikkat etsen de kolik oluyorlar canım maalesef. ben sab simplex kullandım sabah ögle akşam 4er damla. benimkilere iyi gelmişti. benimkiler kolik degildi ama yine de zordu.3 aydan sonra nispeten rahatladım ben ama şimdi de oglum diş çıkarıyor çok huzursuz hep aglıyor uyku yok...gece ayagımda uyuyor korkuyorum alışacak diye.annem yanımda nöbetleşe ayagımıza alıyoruz.tabii felaket bir bacak agrımız oluyor sabah :) 4 ay 3 haftalıgız biraz erken geliyor dişimiz sanırım.
bende nurse harvey's ve metsil kullanıyorum bakalım umarım işe yarar( bir de diş olayı var değil mi canm Allah yardımcın olsun bize daha var bakalım umarım hafif atlatırız bizde ayakta sallıyoruz gaz yüzüden alıştılar bile ay ne güsel siz kocaman olmuşsunuz diş için de erken değil sanırım hep o aralar çıkıyor 5.- 6. ayda falan galiba
ay ne zormuş ikiz...tek bebği olupta hayıflanan arkadaşlarıma gülesim geliyor elimde olmadan..
Cnm sen mama takviyesini biraktin mi? Anne sütünün yettigini nasıl anliycaz
Mrsbeyaz ben mayıs ayında normal doğumla ıkızlerımı doğurdum.
Canım bende normal doğurdum.. Doğum nasıldı anlatırmısın.. 2. Bebek kaç dk sonra doğdu...
Senin de tecrubelerini de duymak isterim canım ilk doğumun mu? Ben Mayıs annesi olucam ins daha erken ama tavsiye edebileceğin bişiler var mı? Sizleri okuyunca kendime güvenim artıyor da:)Canım bende normal doğurdum.. Doğum nasıldı anlatırmısın.. 2. Bebek kaç dk sonra doğdu...
kızlar bugün gecikmeli 4. ay kontrolümüze gittik. oglum maşallah 550 gr kızım da maşallah 530 gr almış. oglumun boyu da maşallah 4 cm kızımın boyu da maşallah 5 cm uzamış. amma maşallah dedim :) her görenin aa ikiz mi bakması zor mu demesinden de bıktım artık.
doktorum yogurt makinesini asla kullanma dedi.annem yokken ya tutturamazsam nasıl olacak bilmiyorum annem yapıyor yogurdumuzu şimdilik.her gün yogurda birşeyler katarak yedirirdim bugünkü yogurt o kadar güzel tutmuş ki, krema gibi yedi bebişler. içim'in yogurdu ve sek'in günlük sütü ile yaptık. yörsanla yaptıgımız yogurtlar hiç güzel olmamıştı. dışarda satılan açık sütlere de güvenmiyorum almıyorum.
bu arada rota virüs aşısı iki dozmuş ben bilmiyordum biz daha 4. ay aşımızı pazartesi olucaz. nerdeyse 5. ayda yani. bir ay sonra da rota virüs tekrarlanacakmış her ay aşı oluyoruz yahu.
ben de makineyle yapıyorum. bir yaptığım diğer yaptığımı tutmuyor. çünkü göz kararı koyuyorum herşeyi.
yoğurt makinasının bir esprisi yokkki. sadece mayaladığın sütü sabit sıcaklıkta tutuyor o kadar. fırın gibi yani. ne zararı olacak ki.
hem biz bu yoğunlukta işimize ne kolay geliyorsa onu yapacağız mecburen. benimkiler normal ev yoğurdun alışamadılar hala. meyveli hazır yoğurtlardan veriyorum zaman zaman. yoğurt mayalamayı unutuyorum, dışarıda oluyorum. mesela 2 hafta boyunca şehir dışındaydım. o bayram kalabalığında hiç yoğurt yapmaya fırsatım olmadı. hep hazır verdim. herşeyi doğal, kendi el yapaımımız gibi veremiyoruz. mümkün değil. o zaman evden dışarı hiç çıkmamak gerek. ya da evde mutfaktan hiç çıkmamak gerek. o yüzden fazla takılmamak gerek. hele makinayla yaptığın yoğurda hiç mi hiç takılma.
ben yakınımızda bir sütçü var oradan alıyorum. piyasadakilerde bozulmasın diye koruyucu maddeler. gerçi her şeyde var da. onu geçtim paket sütte hiç yağ yok. neymiş efendim tam yağlıymış. alaksı yok. sütçüden aldığım sütte bir karış kaymak oluyor. hem kaymağı yediriyorum hem de yoğurt yağlı kıvamlı oluyor. tadı o kdar farkediyor ki. süt alamadığım zaman da evde her zaman bir paket hazır süt oluyor mecbur yapıyorum. o da olmadı hazır meyveli yoğurt veriyorum. elimden geldiği kadar yapıyor, gelmediğinde hazıra başvuruyorum, ne yapayım.
merhaba kızlar nasılsınız?
ben 2014 mayıs annesiyim inşallah, hamile kaldığım ay 2 yumurtam çatlamıştı hep rüyamda ikiz gördüm ve ikiz kardeşlerim var
10. haftamdayım bu zamana kadar hep tek gördük ama yinede merak ediyorum öyle hikayeler duyuyoruz ki sonradan öğrenen çok oluyormuş... acaba sizler kaçıncı haftalarda öğrendiniz çoğul gebelik olduğunu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?