2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...

sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Cnm naber ya. Seni burada görmek ne guzel :) valla bizde aynı durumdayız. Uyku nedir unuttuk. Tuvalete bile gitmeye zaman bulamıyoruz. Sütun nasil emziriyor musun? Mama takviyesi yapiyo musun

herkese merhaba arkadaşlar ben de 36 günlük ikiz annesiyim...

sizler nasıl yaptınız biz annemle baş etmekte çok zorlanıyoruz

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Hayırlı olsun canım alışırsınız zamanla bu tempoya :) bebekleri aynı anda besleme canım araya 20 dk filan koy her zaman aynı anda uyanmazlar. Birde ben iki aylık olana kadar sallamadan uyuttum yedirdim gazını aldım attım beşiğe ama iki aydan sonra gaz sancılarıyla baş edemedim uyutamadım mecbur sallayayım dedim. Kendime göre rahatladım yanımda yardımcı da yok.şimdi sen loğusasın ağrın sızın vardır belki. Daha rahatlayacaksın ilerleyen zamanlarda ama şu üç ayı sabırla atlatmaya bak. İki saatlik uykuyla gezdiğim zamanlar oluyordu ama hepsi bitti şükür. Bebek işi sabır işi. Allah kolaylık versin merak ettiğin bişiler olursa yardımcı oluruz canını sıkma

zor ki ne zor...gaz var canım baya..ben çok dikkat ediyorum ama kolik var kızlarımda( Allah yardımcımız olsun (

Cnm naber ya. Seni burada görmek ne guzel :) valla bizde aynı durumdayız. Uyku nedir unuttuk. Tuvalete bile gitmeye zaman bulamıyoruz. Sütun nasil emziriyor musun? Mama takviyesi yapiyo musun

merhaba canm arkadaşım bende sevindim seni gördüğüme:))merak ediyordum seni ..ben de 10 dk bir duş alsam dünya benim oluyor tuvalete randevuyla gidiyorum resmen:) aman olsun yavrularımızın canı sağolsun yeter ki zamanla geçicek inş..sütüm iyi diyebilirim canım ama mama veriyorum vermesem yetmez sütüm sanırım bir de benim kızlardan biri çok iştahlı maşallah...:)(ama çok kusuyor) siz nasıl oldunuz biz dün aylık kontrolümüze gittik biri 3500 diğeri 3750 olmuş kızlarımın:)) kolik var gazımız çok şu üç ay geçsin diye bakıyorum canım ben..

senden haber bekliyorum..

sağol canım:)biz sallıyoruz canım yaa bebişleri çok gazları var kıyamam..annemle babam burda benim Allah'tan:) ikiside bir de ben bakıyoruz..ağrım sızım kalmadı çok şükür ama işte bu kolik mahfetti hepimizi şu üç ay geçse bi..sana geçmiş olsun ne güzel atlatmışsın sen Rabbim hepimize dayanma gücü evlatlarımıza sağlık sıhat versin inşallah:)

zor ki ne zor...gaz var canım baya..ben çok dikkat ediyorum ama kolik var kızlarımda( Allah yardımcımız olsun (

ne kadar dikkat etsen de kolik oluyorlar canım maalesef. ben sab simplex kullandım sabah ögle akşam 4er damla. benimkilere iyi gelmişti. benimkiler kolik degildi ama yine de zordu.3 aydan sonra nispeten rahatladım ben ama şimdi de oglum diş çıkarıyor çok huzursuz hep aglıyor uyku yok...gece ayagımda uyuyor korkuyorum alışacak diye.annem yanımda nöbetleşe ayagımıza alıyoruz.tabii felaket bir bacak agrımız oluyor sabah :) 4 ay 3 haftalıgız biraz erken geliyor dişimiz sanırım.

bende nurse harvey's ve metsil kullanıyorum bakalım umarım işe yarar( bir de diş olayı var değil mi canm Allah yardımcın olsun bize daha var bakalım umarım hafif atlatırız bizde ayakta sallıyoruz gaz yüzüden alıştılar bile ay ne güsel siz kocaman olmuşsunuz diş için de erken değil sanırım hep o aralar çıkıyor 5.- 6. ayda falan galiba

ay ne zormuş ikiz...tek bebği olupta hayıflanan arkadaşlarıma gülesim geliyor elimde olmadan..

Son düzenleme:

Yorucu ama güzel yorgunluklar. Bende gun icinde sürekli emziriyorum. Iki kere de sagiyorum tabi bebekler emdikten sonra. Cikan sütü de bir sonraki öğünde tuketiyoruz. Bizde gun icinde mama takviyesi yapıyoruz. Ya doktora da sormayi unutmuşum. Mamayi hic birakmayacak miyiz bizde 17 gunlukken gittik kontrole. Kuzucuklar 2500-3000 olmuslar :) doktor kilo alımları gayet iyi dedi. D vitamini baslatti. Benim kızların da biri değerine göre daha iştahlı. O da kusuyo arada.sanirim doydugunu anlamiyo yavrum :) yiyo yiyo sonra fazlasını cikariyo :)

Cnm sen mama takviyesini biraktin mi? Anne sütünün yettigini nasıl anliycaz

millete sorsan, kucaga alıştırma sallamaya alıştırma.. çocuk uyumuyorsa durmuyorsa ne yapacaksın çare bulmaya çalışıyor insan. kuagıma alıp sevmeyeyim mi yani çocugumu. salla boşver bende iki tane ana dizi var, saga sola sallanıyor ayakta sallamak gibi, bebeklerim seninkiler kadarken akşama kadar ana dizlerinde sallıyorduk annemle :) şimdi sıgmıyorlar ama başka yerde de yatıramıyoruz boşa karyola aldık valla :)

sorma tek çocugu olup hayıflananlara ben de sinir oluyorum. tek çocuk ne ki,sabaha kadar uyumasa al dizine salla.biz birini uyuttuk derken digeri kalkıyor onların 'digeri ne yapıyor' diye düşünme dertleri yok ki. tek çocugu al kucagına vur sırtına bir çanta heryere gidersin, ama iki çocukla evden çıkmak işkence.

Cnm sen mama takviyesini biraktin mi? Anne sütünün yettigini nasıl anliycaz

mama takviyesi devam ediyor. hemen bırakılmıyor anne sütü almadıkları için. günde en az 2 kere vermek gerekiyor.

açıkçası benimkiler bir aylıkken ben ogluma 125 ml lik biberonu sütümle doldurup içirirdim yine doymaz mama isterdi. sütüm doyurmazdı, 50 ml mama içip anca uyurdu. eger emzirdigin halde uykusu 5 10 dk ise şahsımca doymuyordur. çünkü doyan yenidoganlar uzun uyur. benim sütüm bembeyaz su gibiydi, seninki belki daha kıvamlıdır doyurucudur. doyup doymadıgına sen karar vereceksin canım hemen mama verme, mesela bir gün mama vermeden sütünle beslemeye çalış bakalım nasıl olacak ne kadar uyuyacaklar. bir de zamanla sütün artar kalitesi de artar daha doyurucu olur.

Canım bende normal doğurdum.. Doğum nasıldı anlatırmısın.. 2. Bebek kaç dk sonra doğdu...

Rana ne güzel geceden yatışım oldu sabahki muanede açılmm vardı. Öğleden sonra doğurdum iki üç saat sancı çektim şiddetlisinden ilk yavrum kanala girmişti zaten hemen doğdu. İkinci yavrum 9 dk sonra oldu. O da yola girsin diye ebe karnıma bi çöktü canım çok yandı ikinci bebeğim bi saat oksijen aldı hemen yanıma vermediler. Arnin nasıldı??

Canım bende normal doğurdum.. Doğum nasıldı anlatırmısın.. 2. Bebek kaç dk sonra doğdu...
Senin de tecrubelerini de duymak isterim canım ilk doğumun mu? Ben Mayıs annesi olucam ins daha erken ama tavsiye edebileceğin bişiler var mı? Sizleri okuyunca kendime güvenim artıyor da:)

merhaba herkese. iki haftadır evimde değildim hiç bakamadım da buraya, yazamadım da.
papatya geçmiş olsun sizlere. benimkiler henüz hastalamadılar. sadece biraz ateşleri oldu. iki sürdü. başka da bir sıkıntı yaşaşadım. azıcık ateşte bile telaşlanıyor insan. grip olduğunda ne yapardı bilmiyorum.
biz sekiz buçuk aylık olduk. sürünüyorlar. ek gıdaları alıyorlar çok şükür. ama benimkiler neredeyse dört saatte bir beslenmek istiyorlar. öyle çok yedirmiyorum. yarım kasayi bulmuyor her öğün yedikleri miktar. beş öğün yediremiyorum. yani kahvaltı, çorba ve akşam muhallebi versem gün boyu yetiyor. ara öğün olarak çorba ve meyve veriyorum. eğer onları çok verrsem muhakkak bir öğünü atlamış oluyoruz. çok doyuyorlar. ben neredeyse iki-üç saatte bir besliyorum. böyle olunca acıkmıyorlar tam olarak. dört saat beklemek gerekiyor. dört saat bekleyince her öğün 5. öğün yetişmiyor. bir şekilde ayarlamaya çalışıyorum. ara öğünleri daha az vereceğim.
aylin 7300 selin 5700 gr oldular. aylin in kilo alımı normla ama selin hala tam olarak toparlayamadı. ama çok şükür sağlıklı. gerisi önemli değil.
mamayla besleyen arkadaşlar ek gıda vermek konusunda endişe yaşamasınlar. miktarı bence çok önemli değil. anne sütünü az ya da hiç almaıyorsa bence yedikleri kadar meyve, sebze verin. yiyorsa ne hoş. çok uğraştım ben. sadece anne sütüyle beş buçuk ay besledim. sonrasında normal gıdalara alışmak iki buçuk ayımı aldı. çok zor oldu. iştahsızlar.
ikiz anneleri bence muhakkak süt sağma makinası alsınlar. tek bebek bekleyenler de almalılar. çünkü her vakit her yere bebekle gidilmiyor. sağ sütü bebeğe bakacak kişiye bırak, işini gör. hastaneye git, ne bileyim spora git, yürüyüşe git. böyle zamanlarda kolaylık.
iki bebeği emzirmek çok güç. hele memede uyumak istiyorsa. hele ki bebeklerine tek bakan anneler için çok zor. ben tek bakıyorum. ama yapamadım. gün denedim. hem onlar almadılar mememi hem ben çok yoruldum.
işitme testi, görme testi, yani doğumdan sonra yapılan tüm kontrolleri tıp fakültesinde yaptırdık biz.
benim bebeklerimde de kilo farkı var ilk başta 500 gr dı. şimdi 1600 gr oldu. nemli değil o kadar ya. sağşılıklılar ya gerisi mühim değil.
bu arada aylin beşinci dişini de çıkardı. her iki günde bir diş patlatıyor. tüm dişeri gözüküyor. aynı anda ıkarıyor kuzum. o yüzden çok huzursuzuz. selin de daha diş miş yok. ama onunkiler de belli olmaya başladı.
daha neler konuşuldu, soruldu hatırlayamadım şimdi. ama çoğu konu daha önce defsalarca konuştuğumuz konulardı. defa cevaplamışımdır. bence vaktiniz varsa bu sayfaları baştan beri okuyun. faydası olacaktır.
kolay gelsin herekese.

Son düzenleme:
kızlar bugün gecikmeli 4. ay kontrolümüze gittik. oglum maşallah 550 gr kızım da maşallah 530 gr almış. oglumun boyu da maşallah 4 cm kızımın boyu da maşallah 5 cm uzamış. amma maşallah dedim :) her görenin aa ikiz mi bakması zor mu demesinden de bıktım artık.
doktorum yogurt makinesini asla kullanma dedi.annem yokken ya tutturamazsam nasıl olacak bilmiyorum annem yapıyor yogurdumuzu şimdilik.her gün yogurda birşeyler katarak yedirirdim bugünkü yogurt o kadar güzel tutmuş ki, krema gibi yedi bebişler. içim'in yogurdu ve sek'in günlük sütü ile yaptık. yörsanla yaptıgımız yogurtlar hiç güzel olmamıştı. dışarda satılan açık sütlere de güvenmiyorum almıyorum.

bu arada rota virüs aşısı iki dozmuş ben bilmiyordum biz daha 4. ay aşımızı pazartesi olucaz. nerdeyse 5. ayda yani. bir ay sonra da rota virüs tekrarlanacakmış her ay aşı oluyoruz yahu.

ben de makineyle yapıyorum. bir yaptığım diğer yaptığımı tutmuyor. çünkü göz kararı koyuyorum herşeyi.
yoğurt makinasının bir esprisi yokkki. sadece mayaladığın sütü sabit sıcaklıkta tutuyor o kadar. fırın gibi yani. ne zararı olacak ki.
hem biz bu yoğunlukta işimize ne kolay geliyorsa onu yapacağız mecburen. benimkiler normal ev yoğurdun alışamadılar hala. meyveli hazır yoğurtlardan veriyorum zaman zaman. yoğurt mayalamayı unutuyorum, dışarıda oluyorum. mesela 2 hafta boyunca şehir dışındaydım. o bayram kalabalığında hiç yoğurt yapmaya fırsatım olmadı. hep hazır verdim. herşeyi doğal, kendi el yapaımımız gibi veremiyoruz. mümkün değil. o zaman evden dışarı hiç çıkmamak gerek. ya da evde mutfaktan hiç çıkmamak gerek. o yüzden fazla takılmamak gerek. hele makinayla yaptığın yoğurda hiç mi hiç takılma.
ben yakınımızda bir sütçü var oradan alıyorum. piyasadakilerde bozulmasın diye koruyucu maddeler. gerçi her şeyde var da. onu geçtim paket sütte hiç yağ yok. neymiş efendim tam yağlıymış. alaksı yok. sütçüden aldığım sütte bir karış kaymak oluyor. hem kaymağı yediriyorum hem de yoğurt yağlı kıvamlı oluyor. tadı o kdar farkediyor ki. süt alamadığım zaman da evde her zaman bir paket hazır süt oluyor mecbur yapıyorum. o da olmadı hazır meyveli yoğurt veriyorum. elimden geldiği kadar yapıyor, gelmediğinde hazıra başvuruyorum, ne yapayım.

merhaba kızlar nasılsınız?
ben 2014 mayıs annesiyim inşallah, hamile kaldığım ay 2 yumurtam çatlamıştı hep rüyamda ikiz gördüm ve ikiz kardeşlerim var
10. haftamdayım bu zamana kadar hep tek gördük ama yinede merak ediyorum öyle hikayeler duyuyoruz ki sonradan öğrenen çok oluyormuş... acaba sizler kaçıncı haftalarda öğrendiniz çoğul gebelik olduğunu???

Son düzenleyen: Moderatör:

gerçekten öyle. cam rendeyle havuç rendelemeye çalışıyorum, olmuyor.deli gibi efor sarfettim bir havucu rendelicem diye.ikincisinde metalle rendeledim valla.meyve sıkacagından da geçirdim,posalı çıktı onu da tülbentten süzmek gerek diye bıraktım.en iyisi metal rende :)
yogurt makinesi internetten sipariş vermiştim zaten,siparişimi de geri almadım.doktorlara anlatması kolay zaten,kendi çocuklarını bile eve oturup bakmanın ne demek oldugunu bilmedikleri için.

ben 4 haftalık hamileyken tek göründü, bir ay sonra tekrar gittigimde çiftti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…