2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Benimde 5.ve 7. Haftalarda tek göründü. Bir sonraki kontrolde yani 11+2 de ikiz olduğunu ogrendik

Kızlar bebekleriniz yaptığınız yoğurdu yemiyosa maualarken icine bi yemek kasığı falan seker atın biraz tatlı olsun arkadasım oyle yapıyo meyveli yogurt yedirmemeye çalışın onlarda katkı maddesi daha fazla..

kızlar okul- ev arası mekık dokuyorum..halıyle cok yogun gecıyor.herkes aklımda ama bı turlu yazamadım.acıkcası gecmısı de okuyamadım.ınsallah hepınız ıyısınızdır.

bızım kızlar donuyor kalkmaya calısıyor.oyun halısının ustunden sarkan oyuncaklara tutunup govdelerını kaldırmaya calısıyorlar.ama surunme daha yk.delı gıbı dıs kasıntımız ve salyamız var ama dıs gorunmedı hala..gece uykularımız cok bozuldu.artık sureklı gece aglayıp uyanıyorlar.huzursuzuz bıraz.beslenme aralarımız 4 saate cıktı.2 saatte bır ek gıda vermeye calısuıyorum.meyve ıle aramız ıyı ama yogurtla kotuben gunde 4-5 cesıt ek gıda veremıyorum olmuyor.zzaten fazla yemıyorlar.mama yemezlerse de doymuyorlar.
ogklene dogru meyve ıkındı vaktı yıgurt ya da sebze corbası ıcırıyoum.yedıklerı toplamda ıkısıne esıt mıktarda bır kasenın yarısı kadar.saat 8 bucuk gıbı yattıkları ıcın , butun ek gıdaları ver bı de 500 ml mama mıktarına ulas, olmuyor ıste....yapamıyoruz..acıkcası ek gıda ısı benı cok uzuyor.bu ayın sınunda 6 ayımızı bıtırıyoruz.acaba daha kucukler kılo bakımından da.bu yuzden olabılır mı? bılmıyorum....muhallebı tarıflerınızı alabılırmıyım?

Bugün itibariyle 22 günlük olduk cok şükür. Şu son 2-3 gündür bizim kizlar uyurken ıkıniyo gibi sesler çıkarıyo. Sebebini bi türlü bulamadım. Karinlari tok altları temiz gazları çıkmış cok şükür kabızlık sorunumuz yok. Uyurken sürekli bir ikinma.sanki doğuracak gibi hik mik diyolar uyuyolar. Neden ola ki ?

milsis seni merak ediyordum inan ben de sadece okuyup çıkıyorum. okul ev çok yoğunum bütün anlattıklarının aynısını yaşıyorum. ek gıdada yoğurt tam veriyorum denemez. sebze çorbasını da içmiyorlar kusuyorlar tarhanayla idare ediyoruz. sabah kahvaltı öğleye doğru kaşık maması arada kavanoz maması meyve suyu akşam üstü çorba şeklinde. tabi kv veriyor ben çorbaya felen yetişiyorum. 7-9 arası uyuyorlar. gece kalkıyoruz bir sürü salya ve herşeyi ağıza götürme felaket bizde. ama diş yok. 6 ayımız bitti. çok şükür.muhallebi hiç yapmadım ben malesef tarif veremicem. ve hala kusmaları bitmedi dr kilo alımı iyiyse sorun olmaz dedi. ama üstümüz hep ıslak ya kusmuk ya da salya...

ahh canımm yaaaa bı yazsan hangı kasık maması* hangı kavonoz maması kullanıyorsun?ben hero babynın bı elmalı muzlusunu denedım baska deneyemedım.sebze corbası da eh ıste.ıcıne kabak havuc maydonoz patates ya da pırınc atıyorum.baska ne konabılır.*
bı de be daha kahvaltıya gecmedım, ne verıyorsunuz? kahvaltı konusunda cok mu gec kaldım? bebıslerım bısey yemıyor kı hıc hayal edemıyorum onların yumurta peynır falan yıyecegını(((
ve bunları ne kadar yıyorlar? ah bu ek gıda ısı cok zormus yaaa

milasis epey merak etmiştim seni,yazdıgını görünce mutlu oldum :) allah kolaylık versin sana. diş olayları bizde de başladı.oglum bir iki haftaya diş çıkaracak ve biz daha 5. ayımızı doldurmadık. uykular oturmadan bozuldu.oglumu ayagımda uyuttum iki gece.

ben öglen 50-75 cc meyve suyu, ikindi yogurt ve gece yatmadan katı mama veriyorum. arı mamanın muzlusunu ve aptamilin irmikli meyvelisini kullandım şimdiye dek,severek yediler.ben 4. aylara girdikleri anda ek gıdaya başladım.maşallah güzel yiyorlar benimkiler.

diş kaşıntısı için doktorum neo baby jel yazdı,sakinliyor sürdügümde oglum.

ben kavanoz maması kullanmaya kesinlikle karşıyım.evde kendim yapıyorum şimdilik.çünkü kendiin yaptıgında yarım saatte tüketilmesi gereken meyvelerin 2015 2016ya kadar son kullanma tarihine sahip olmalarını anlayamıyorum,bana saglıklı gelmiyor.

kolik başlangıcı olabilir,tam zamanı çünkü. oglum bir aylıkken ıkınmaktan uyuyamazdı.sen gazını alsan da bitmez onların gazları.

kolik başlangıcı olabilir,tam zamanı çünkü. oglum bir aylıkken ıkınmaktan uyuyamazdı.sen gazını alsan da bitmez onların gazları.

Bizimkiler uyanmiyo uykudan cok şükür ama sürekli bir ikinma hali. At kisnemesi gibi sesler çıkartıyolar. Korkuyorum da başka bir sıkıntıları falan mı var diye peki ne kadar surer bu sancılar? Ne yapmalıyım

Hahaha güldürdün beni canınm Aynı durum Benimki lerde de vardı küçük kızımınki dediğin gibi at gibiydi o geldi aklıma bendr ona midillim diyordum:) çok tatlı oluyordu:) diğeri de kendini acayip yapıyordu sıkıyor boğazından ıh mıh sesleri çıkarıyordu bu bi dönem sürdü yatırmadan önce karınlarını ovala senin çıkarttırdığın gazdan fazlası vardır içerde. Arada da yüz üstüyatır bben bu dönemi o şekilde atlattım ilerleyen zamanlarda uyanıyor lar gazdan yüz üstü yatırmak çare olmuştu aklında olsun.

Çıkadiklari sesleri aşağı yukarı tahmin edebiliyosundur o zaman :) 4-5 gündür böyle. Tatlı oluyorsa ama ne bileyim rahat uyuyamiyolar gibi geliyo.biri bitiyo diğeri basliyo. Bi donem dediğin ne kadarlik bi dönem :) acaba doktora mi gotursek diye bile düşündüm

geçmiş olsun minişlerine
sizi okudukça çok heyecanlanıyorum,mutlu oluyorum.inşallah biz hamileler de görürüz o günleri sağlıkla

Canım doktora götürsen gaz diyebilir drluk bişi olduğunu düşünmüyorum üç aydan sonra geçer hareketlendikçe bıraktı Benimkiler gazlarını kendi kendine çıkarmaya başladılar. Nette gaz çıkarmaya yardımcı videolar var izlemeni tavsiye ederim bacak hareketleri vs benim Kızlarıma faydalı oldu

yapılacak pek birşey yok, hkere nin dedigi gibi, bu bir dönem ve geçecek ama zorlayacak sizi.3. aya kadar gaz problemi maalesef bitmiyor.2. ayda tavan yapıyor.devamlı ıkınıyorlar,gazları bitmiyor.benimkilerde kabızlk da vardı hem de.gazını çıkarsan da ıkınıyorlar.bir süre sonra ıkınmaktan uyuyamazlar,dogru. oglum bir de kıpkırmızı olurdu devamlı ıkınana bir çocuk,uyusa da uyuymasa da.şu an ıkınmıyor ama gazını hala kendi çıkarabiliyor diyemem.bazen şiddetli gaz sancıları oluyor,çok aglıyor.ama erkek çocuklarının gazı daha çok olur derler,seninkilerde daha kısa sürebilir.başka bir sıkıntıları yok korkma,gaz sadece,tam zamanı çünkü.ben sab simplex kullandım faydasını çok gördüm.yüz üstü yatır bence de,sırtlarını ovala,hem yüzüstü bırakmak beyin gelişiminie de çok faydalı imiş,bana doktorum özellikle yüzüstü bırakmamı önermişti.
umarım gazları daha da şiddetlenmez, biraz sıkıntılı günler seni bekliyor :) ama korkma o da geçiyor.

Senin de tecrubelerini de duymak isterim canım ilk doğumun mu? Ben Mayıs annesi olucam ins daha erken ama tavsiye edebileceğin bişiler var mı? Sizleri okuyunca kendime güvenim artıyor da:)

Ben çok sancı çektim 2,5 cm açılma vardı ama bende ne su geldi nede sancı fakat Dr lar panik yaptı bebeğin biri aşağıdaydı. Suni sancı verdiler 26 saat sürdü rahmin açılması..bebekler kolay doğdu rahim açıldıktan sonra 5 dk var aralarında.dr 2.si çıksın dönsün diye bastırdı ama ben ağrı hissetmedim.doğum sancısı inanılmaz bişi su geldikten sınra çok şiddetliydi. Doğurduğuma inanamadım. Doğduktan sonra ilkinin başı çıkınca inanılmaz bir rahatlık hissettim.. Karnım küçüktü iç karnım genişmiş..herkes 2 tane olduğuna şaşırıyordu kendim hiç kilo almadım bebekler ve sularıymışb11-12 kilo almıştım toplam. Bacaklarım çok şişmişti kilonun bir kısmıda şişmiş. Öyle işte... Sen ilki çıkınca diğerinin içerde hareketlerini hissettin mi? Yer genişleyince içimde dört döndüğünü hissettim çok korktum bişi olcak diye.. Sen nasıl karar verdin norml doğum yapmaya ? Dr lar genelde direk sezeryan diyorlar. Kaç haftalıktı? Kaç kişoydulsr. Ben. 37+1 di

Doğumdan once bebeklerin pozisyonları uygun muydu? Birde doktorun ne dedi sezeryan yapalım mı dedi yoksa sana destek oldu mu? Birde son olarak ilk doğumun muydu?

aynı durum bizde de var gaz tavan yaptı 42 günlük olduk..Allah yardımcımız olsun..benimkilerden birinde daha çok uykudan uyanıyor gazdan.sürekli üstelik 10 gün öncesine kadar sadece akşamları kolik tutuyordu şimdi hep sancılı yavrularım( sürekli ıkınma hali çok araştırdım çaresi yok gibi sadece zaman(

napicaz yaaaa. Çok üzülüyorum kuzucuklara benimde minik kuşumda biraz daha fazla. Bende internetten araştırıyorum sürekli. Masaj yapıyoruz, havlu isitip sardik karinlarina. O biraz iyi geldi. Baska da bir şey gelmiyo elimizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…