- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.061
merhaba kızlar nasılsınız?
ben 2014 mayıs annesiyim inşallah, hamile kaldığım ay 2 yumurtam çatlamıştı hep rüyamda ikiz gördüm ve ikiz kardeşlerim var
10. haftamdayım bu zamana kadar hep tek gördük ama yinede merak ediyorum öyle hikayeler duyuyoruz ki sonradan öğrenen çok oluyormuş... acaba sizler kaçıncı haftalarda öğrendiniz çoğul gebelik olduğunu???
kızlar okul- ev arası mekık dokuyorum..halıyle cok yogun gecıyor.herkes aklımda ama bı turlu yazamadım.acıkcası gecmısı de okuyamadım.ınsallah hepınız ıyısınızdır.
bızım kızlar donuyor kalkmaya calısıyor.oyun halısının ustunden sarkan oyuncaklara tutunup govdelerını kaldırmaya calısıyorlar.ama surunme daha yk.delı gıbı dıs kasıntımız ve salyamız var ama dıs gorunmedı hala..gece uykularımız cok bozuldu.artık sureklı gece aglayıp uyanıyorlar.huzursuzuz bıraz.beslenme aralarımız 4 saate cıktı.2 saatte bır ek gıda vermeye calısuıyorum.meyve ıle aramız ıyı ama yogurtla kotuben gunde 4-5 cesıt ek gıda veremıyorum olmuyor.zzaten fazla yemıyorlar.mama yemezlerse de doymuyorlar.
ogklene dogru meyve ıkındı vaktı yıgurt ya da sebze corbası ıcırıyoum.yedıklerı toplamda ıkısıne esıt mıktarda bır kasenın yarısı kadar.saat 8 bucuk gıbı yattıkları ıcın , butun ek gıdaları ver bı de 500 ml mama mıktarına ulas, olmuyor ıste....yapamıyoruz..acıkcası ek gıda ısı benı cok uzuyor.bu ayın sınunda 6 ayımızı bıtırıyoruz.acaba daha kucukler kılo bakımından da.bu yuzden olabılır mı? bılmıyorum....muhallebı tarıflerınızı alabılırmıyım?
milsis seni merak ediyordum inan ben de sadece okuyup çıkıyorum. okul ev çok yoğunum bütün anlattıklarının aynısını yaşıyorum. ek gıdada yoğurt tam veriyorum denemez. sebze çorbasını da içmiyorlar kusuyorlar tarhanayla idare ediyoruz. sabah kahvaltı öğleye doğru kaşık maması arada kavanoz maması meyve suyu akşam üstü çorba şeklinde. tabi kv veriyor ben çorbaya felen yetişiyorum. 7-9 arası uyuyorlar. gece kalkıyoruz bir sürüsalya ve herşeyi ağıza götürme felaket bizde. ama diş yok. 6 ayımız bitti. çok şükür.muhallebi hiç yapmadım ben malesef tarif veremicem. ve hala kusmaları bitmedi dr kilo alımı iyiyse sorun olmaz dedi. ama üstümüz hep ıslak ya kusmuk ya da salya...
kızlar okul- ev arası mekık dokuyorum..halıyle cok yogun gecıyor.herkes aklımda ama bı turlu yazamadım.acıkcası gecmısı de okuyamadım.ınsallah hepınız ıyısınızdır.
bızım kızlar donuyor kalkmaya calısıyor.oyun halısının ustunden sarkan oyuncaklara tutunup govdelerını kaldırmaya calısıyorlar.ama surunme daha yk.delı gıbı dıs kasıntımız ve salyamız var ama dıs gorunmedı hala..gece uykularımız cok bozuldu.artık sureklı gece aglayıp uyanıyorlar.huzursuzuz bıraz.beslenme aralarımız 4 saate cıktı.2 saatte bır ek gıda vermeye calısuıyorum.meyve ıle aramız ıyı ama yogurtla kotuben gunde 4-5 cesıt ek gıda veremıyorum olmuyor.zzaten fazla yemıyorlar.mama yemezlerse de doymuyorlar.
ogklene dogru meyve ıkındı vaktı yıgurt ya da sebze corbası ıcırıyoum.yedıklerı toplamda ıkısıne esıt mıktarda bır kasenın yarısı kadar.saat 8 bucuk gıbı yattıkları ıcın , butun ek gıdaları ver bı de 500 ml mama mıktarına ulas, olmuyor ıste....yapamıyoruz..acıkcası ek gıda ısı benı cok uzuyor.bu ayın sınunda 6 ayımızı bıtırıyoruz.acaba daha kucukler kılo bakımından da.bu yuzden olabılır mı? bılmıyorum....muhallebı tarıflerınızı alabılırmıyım?
Bugün itibariyle 22 günlük olduk cok şükür. Şu son 2-3 gündür bizim kizlar uyurken ıkıniyo gibi sesler çıkarıyo. Sebebini bi türlü bulamadım. Karinlari tok altları temiz gazları çıkmış cok şükür kabızlık sorunumuz yok. Uyurken sürekli bir ikinma.sanki doğuracak gibi hik mik diyolar uyuyolar. Neden ola ki ?
kolik başlangıcı olabilir,tam zamanı çünkü. oglum bir aylıkken ıkınmaktan uyuyamazdı.sen gazını alsan da bitmez onların gazları.
Bizimkiler uyanmiyo uykudan cok şükür ama sürekli bir ikinma hali. At kisnemesi gibi sesler çıkartıyolar. Korkuyorum da başka bir sıkıntıları falan mı var diyepeki ne kadar surer bu sancılar? Ne yapmalıyım
Hahaha güldürdün beni canınm Aynı durum Benimki lerde de vardı küçük kızımınki dediğin gibi at gibiydi o geldi aklıma bendr ona midillim diyordum:) çok tatlı oluyordu:) diğeri de kendini acayip yapıyordu sıkıyor boğazından ıh mıh sesleri çıkarıyordu bu bi dönem sürdü yatırmadan önce karınlarını ovala senin çıkarttırdığın gazdan fazlası vardır içerde. Arada da yüz üstüyatır bben bu dönemi o şekilde atlattım ilerleyen zamanlarda uyanıyor lar gazdan yüz üstü yatırmak çare olmuştu aklında olsun.
Çıkadiklari sesleri aşağı yukarı tahmin edebiliyosundur o zaman :) 4-5 gündür böyle. Tatlı oluyorsa ama ne bileyim rahat uyuyamiyolar gibi geliyo.biri bitiyo diğeri basliyo. Bi donem dediğin ne kadarlik bi dönem :) acaba doktora mi gotursek diye bile düşündüm
Çıkadiklari sesleri aşağı yukarı tahmin edebiliyosundur o zaman :) 4-5 gündür böyle. Tatlı oluyorsa ama ne bileyim rahat uyuyamiyolar gibi geliyo.biri bitiyo diğeri basliyo. Bi donem dediğin ne kadarlik bi dönem :) acaba doktora mi gotursek diye bile düşündüm
Bizimkiler uyanmiyo uykudan cok şükür ama sürekli bir ikinma hali. At kisnemesi gibi sesler çıkartıyolar. Korkuyorum da başka bir sıkıntıları falan mı var diyepeki ne kadar surer bu sancılar? Ne yapmalıyım
Senin de tecrubelerini de duymak isterim canım ilk doğumun mu? Ben Mayıs annesi olucam ins daha erken ama tavsiye edebileceğin bişiler var mı? Sizleri okuyunca kendime güvenim artıyor da:)
Rana ne güzelgeceden yatışım oldu sabahki muanede açılmm vardı. Öğleden sonra doğurdum iki üç saat sancı çektim şiddetlisinden ilk yavrum kanala girmişti zaten hemen doğdu. İkinci yavrum 9 dk sonra oldu. O da yola girsin diye ebe karnıma bi çöktü canım çok yandı ikinci bebeğim bi saat oksijen aldı hemen yanıma vermediler. Arnin nasıldı??
Ben çok sancı çektim 2,5 cm açılma vardı ama bende ne su geldi nede sancı fakat Dr lar panik yaptı bebeğin biri aşağıdaydı. Suni sancı verdiler 26 saat sürdü rahmin açılması..bebekler kolay doğdu rahim açıldıktan sonra 5 dk var aralarında.dr 2.si çıksın dönsün diye bastırdı ama ben ağrı hissetmedim.doğum sancısı inanılmaz bişi su geldikten sınra çok şiddetliydi. Doğurduğuma inanamadım. Doğduktan sonra ilkinin başı çıkınca inanılmaz bir rahatlık hissettim.. Karnım küçüktü iç karnım genişmiş..herkes 2 tane olduğuna şaşırıyordu kendim hiç kilo almadım bebekler ve sularıymışb11-12 kilo almıştım toplam. Bacaklarım çok şişmişti kilonun bir kısmıda şişmiş. Öyle işte... Sen ilki çıkınca diğerinin içerde hareketlerini hissettin mi? Yer genişleyince içimde dört döndüğünü hissettim çok korktum bişi olcak diye.. Sen nasıl karar verdin norml doğum yapmaya ? Dr lar genelde direk sezeryan diyorlar. Kaç haftalıktı? Kaç kişoydulsr. Ben. 37+1 di
aynı durum bizde de var gaz tavan yaptı 42 günlük olduk..Allah yardımcımız olsun..benimkilerden birinde daha çok uykudan uyanıyor gazdan.sürekli üstelik 10 gün öncesine kadar sadece akşamları kolik tutuyordu şimdi hep sancılı yavrularım( sürekli ıkınma hali çok araştırdım çaresi yok gibi sadece zaman (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?