2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşlar çok zor günler attattık, çok şükür geçti gitti
eren 6. hastalık geçirdi ama hastalığın adını bugün koyabildik
cuma günü okuldan gelince erenin ateşinin olduğunu farkettim, ölçtüm 38.5
hemen duş aldırdım, üzerini incelttim, calpol verdim
ateşi düştü bende yatırdım, olayın vehametini kavrayamamışım
gece bir kalktım çocuk yanıyor, ateş 39 derece
neyse sabahı ettik, ateş oldu 39.2
koştuk hastaneye
her şey normal
ciğer, kulak boğaz temiz, hafif bir öksürük var ama geniz akıntısıymış
idrar yollarından şüphelendiler, sonuç temiz çıkınca gribal enfeksiyon diyip antibiyotik verdiler
bebeğim hastanede beziyle geziyor ama ateş bana mısın demiyor
eve geldik, soyduk ereni, duş aldırdık, yine sadece bez var ama ateş 39.7 oldu
biz şoklardayız ve acayip paniğiz
çocuk ılık suyun altında 20 dk duruyor
havlu ile kurulamak yok, su kendi kendine kuruyacak ama bu erenin ateşini 38.5 a kadar bile düşürmüyor
colpol ün yanında başka bir doktor
12 saatte bir kullanmak üzere ibufen verdi
ki daha etkili bir ateş düşrücü
yatarken yapmamız için bir de fitil verdi
havale önleyici dedi
bunları dinlerken kafayı yiyecek gibi oldum
kuzum cayır cayır yanıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz
pazar günü yine kabus gibi geçti
tüm gün duş, kasık, kotuk altı ve enseye soğuk kompres
ve ateş düşürücülerle
dün gece zirveyi gördük, ateş 39.9
inanın takatimin kalmadığıı hissettim
ve gece 38.5 u görünce bir kez daha ibufen verdim
hiç uyumadan başında bekliyoruz bu arada eşimle
sabah doğru ateş düşmeye başladı
sabah 36.5 gördük, sonra 37 de bitlendi çok şükür
yüzü tüm döküntü oldu
ve döküntüden sonra doktor 6. hastalık olduğunu söyledi

allahım çocuklarımız hiç hasta olmasın
çok çok çok zor

aynen ben de metsil ve nurse harveys veriyorum idare ediyoruz ama bittim ne yalan söliyim akşam olucak diye ödüm kopuyor 6 dan sonra 20:30a kadar ikisi birden bağırıyor...nasıl geçicek 1 ay daha bilmiyorum..akşam 9 dan sonra biri sakinleşiyor öbürüyle gece 1 i buluyoruz ..sıcak havlu bende deneyeyim

benim kızlar bir hafta arayla geçirdiler 6. hastalığı. 38,5 oldu en fazla ateşleri. 6. hastalık olduğu ateş düştükten sonra görülen döküntülerden anlaşılıyor. o zamana kadar doktorlar üşüttmüşlerdir ya da klimadan deyip geçiştiriyor. bize antibiyotik vermediler. çünkü ateşleri çok yükselmedi. siz boşu boşuna antibiyotik kullanmışsınız. doktorlarda bilemiyor ki ateşin neden olduğunu. 6. hastalık virütik bir hastalık o yüzden antibiyotik fayda vermez. 3-4 gün sürüyor hastalığın seyri. sonra geçiyor kendi kendine. kızın da yakın zamanda ateşlenebilir. yani ona da bulaşmıştır muhtemelen. kuluçka döneminden sonra ateşi çıkabilir onun da. korkutmayayım seni. ateşlanirse şaşırma ve panikleme.benazıcık ateşte bile çok telaşlandım. sürekli geceleri saatte bir ateş ölçtük. senin durumun daha zormuş. çocuk harap olmuştur. öyle öyle büyüyecekler. yorgunluğu stresi yanımıza kar kalıyor.
geçmiş olsun.

Kızlar bebeklerinşzden biri uyanınca diğerinide uyandırıyomu onun sesi?öyleyse kötü valla

ilk aylarda benimkiler top patlasa uynadmıyorlardı ki birbirlerinin seslarine hiç takmıyorlardı. çok şükür uykuları iyiydi. sallamadan yerlerine koyduğum gibi uyuyorlardı. 6 aylık olduktan sonra çevreden gelen seslere daha çok kulak veriyorlar uykuda olsun olmasın. o yüzden sık uyanmalar başladı. uyuturken bile sıkıntı yaşamaya başladık. 6. aya kadar sallamadım ama 6. aydan sonra çevreye olan ilgilerinden etrafa dikkatli dikkatli bakmaktan gözlerinde uyku akmasına rağmen uykuya dalamıyorlar ve huysuzlukluk yapıyorlardı. o yüzden sallamak zorunda kaldık. ve uyurken sesszi olmaya bşaladık. neredeyse tıkırtıda uyanmaya başladılar.

Gece kaç kere uyanıyolar?bide gündüz uykusu sadece 1 keremi oluyo

Gece kaç kere uyanıyolar?bide gündüz uykusu sadece 1 keremi oluyo

yok ccanım bir kere olmuyor. normal bir bebek neredeyse 3. aya kadar uyku modunda oluyor. süt içiyor, uyuyor eğer bir sıkıntısı yoksa. biz hep 2 saatte bir uyuduk. benimkiler mesela 10.00 da uyandılarsa bir saha iki saat sonra yani 12 de uyuyorlar. uyandıktan sonra tekrar 2 saat sonra uyuyorlar. 2 saat uyanık kalıyorlar yani. daha ileriki yaşlarda uyku gündüzleri bir kereye düşüyor.
bıkmak gibi birşey yok olamaz da. sadece insan yorgunluktan, ve hep aynı döngüden bıkıyor. hele ki tek bakıyorsan. bazen ne oluyor biliyor musun, 2-3 saat uyuyorlar güzelce, öyle güzel bir film izliyorsun ki ya da müzik dinliyorsun ya da sohbet ediyorsun. o 2-3 saat bebekleri hiiç düşünmüyorsun, aklında kalmıyor. yani farklı bir şey yapmış oluyorsun. kafanı sürekli meşgul eden birşeyden kurtulmuş oluyorsun. sonra bir ağlama sesi duyuyorsun. ne kadar özlediğini anlıyorsun. gidiyordun yanına kucaklıyorsun. herieye bedel. kafanı boşalttığın o iki üç saat o kadar iyi geliyor ki insana. hani derler ya bir nefes almak gibi. evet, 2-3 saat bile olsa arada uzaklaşmalıyız, özlemeliyiz.
ben malesef bunu çok az yapabiliyorum. 8,5 aylık olduk. inanaın 8 kere bile yapamadım bunu. yapabildiğim zamanlar çok mutlu oluyor. soluklanmış oluyorum. yanında annesi kardeşi vs olup da bakacak olan varsa bebeklerine bu fırsatı iyi değerlendirsinler. yok çok yıpranıyor insan. yıpranmaya değer mi? evet değer ama ne gerek var. mutlu anne, mutlu bebek demek. anne biraz bebeklerden uzaklaşmalı ve kafasını boşaltmalı. eğer bunu yaparsa bıkmaz, of demez. yorulmaz. yorulmak aşırı sinir bozuyor. asabi yapıyor insanı. bu ister istemez eşine dostuna yansıyor. karşı taraf anlayışsızsa bir de zincirin halkaları gibi ardı ardı olumsuz şeyler yaşanıyor.
annenin psikolojisi çok öenmli. önce anne iyi mutlu ve sağlıklı olacak. anne mutlu ve sağlıklıolduğun bebekler herhalde mutlu ve sağlıklı olurlar.
umarım sana yardım edecek birileri olur doğumdan sonra. öyleyse eğer çok şanslısın.

Çok güzel anlatmışsın canım:)kayınvalidem yan apartmanda oturuyo annemde yakın sayılır.siz onları bana bırakın gezin tozun diyo kayınvalidem ama bende öyle yapamam sanki:)elimden gelse ve uslu bebekler olsalar hiç yardım almadan büyütmek isterşm:)

Mrb arkadaşlar ay maşallah bebişlere darısı bizlere olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...
Ya kızlar bebişler için hangi bezi kullanıyorsunuz?şimdiden alalım dedik

Arkadaşlar benim bi sorum olacak. 34. haftamın içindeyim. bu zamana kadar da bebekler popolarını başlarını dayayıp karnımda çok sertlikler yapıyorlardı. Ama bikaç gündür daha sık oluyor bu sertlikler, zaten artık çok ayakta da kalamıyorum. Bir de sanki adetken anlık yoğun bi akıntı gelecek gibi hissettiğim bi şey hissediyorum vajinadazaman zaman. Belki de kuruntu yapıyorum bilmiyorum ama bu haftalarda olanlarda durum nasıl? kontrolüme bir hafta var . Sanırım ben de erken olurlarsa korkusu başladı. geçen haftaki kontrolümde her şey yolunda demişti doktorum ama ben bi telaşlandım, siz de durum nasıl merak ettim ??

Canım akıntı geliyormu yoksa sadece hismi. Drum bana kırmızı yada yeşil olmadığı sürece akıntıyı problem etme demişti. Bu haftalarda her hafta gitmekllazım kontrole içinde bişey kalmasın bi drunu ara bence.

Kızlar bebeklerinşzden biri uyanınca diğerinide uyandırıyomu onun sesi?öyleyse kötü valla

ilk 2 ay aynı yatakta yatırdım,hiç duymadılar birbirilerini.sonra birbirileriine uyanır oldular o fena oldu işte.benimkiler şimdilik aynı odada yatmadıgı için gece birbirilerine uyanamıyorlar.

canım telaşlanma,zamanla azalacak ve bitecek.ben de buralarda bebeklerim gazlı diye derman arardım,inan en iyi ilaç zaman.3. aya dogru bittigini sen de görecek ve rahatlayacaksın.

papatya geçmiş olsun şu an benim kızımda da doktor 6. hastalık oldugunu söyledi.evvelki gece hiç yatmadı kızım,devamlı agrı çeke çeke agladı, ama gözleri kapalı uykulu yavrum.sabah eşimle doktora götürdük,oglumu da aldık kontrolden geçsin diye. doktor 6 gün igne verdi iesef isminde.antibiyotik herhalde bilmiyorum. ayrıca ventolin,levopront,zaditen ve korax bitkisel şurup verdi.kaç kere gitmiştik rahatsızlıklandıklarında,hiç ilaç vermezdi.sanırım durumu agır gördü ki bu kadar şurubu verdi.
akşama dogru kızımın ateşi 38 olunca doktoru aradık.calpol ver 2 saatte düzelmezse getir dedi.düzelmedi getirdik.testler yapıldı ve doktor 6. hastalık dedi.ateşi 39.5 u dahi görebilir paniklemeyin dedi.ateşten sonra döküntü olacak o zaman anlayın ki hastalık bitmiş dedi,aynı senin yaşadıgın gibi.kzımın ateşi bugün normaldi.ogluma da aynı tedaviyi verdi.bugün maşallah iyilerdi nşallah kötülemezler.

tekrar geçmiş olsun.

Mrb arkadaşlar ay maşallah bebişlere darısı bizlere olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah...

ilk zamanlar için prima premium care öneririm.ben primadan başka bez kullanmam açıkçası. ben de senin gibiydim,doguma gittigimde evde 22 adet bez paketi vardı :) benimkiler 5 aylık olacak ben daha bez almadım :) indirimleri takip et ve hemen stokla :)

bence nst ye girmen gerekiyor. artık her hafta gitmiyor musun kontrole? bende 31. haftada çoğalmaya başlamıştı o kasılmalar. doktor önlem almazsak bugün ayrın doğurursun demişti. bir gece hastanede kaldım. ilaç kullanıdm. ve hep yattım. 33. haftada ise doğum yaptım.
34. haftadasın. doğum belirtisi olabilir. bence bekleme ve doktoruna git. 34. haftada doğum yapan çok. korkutmayayım da. çok erken değil. o kadar panik yapma. 32 den sonra olsun da gerisi problem değil.
sağlıklı doğum ve sağlıklı bebekler diliyorum.

ilk 2 ay aynı yatakta yatırdım,hiç duymadılar birbirilerini.sonra birbirileriine uyanır oldular o fena oldu işte.benimkiler şimdilik aynı odada yatmadıgı için gece birbirilerine uyanamıyorlar.

Merak ettim de gece mı ayrı yatırıyorsun? Ayrı odada yatirinca ikisine nasıl uyanabiliyosun gece? Ben hep ilk yatakodasina yatırayım diye düşünüyorum da..merak ettim simdi:)

prima pampers

canım sana da geçmiş olsun
biz ateşte 39.8 i gördük
huzursuzluk değil de dermansızlık vardı, ve mutsuzdu bebeğim
şimdi döküntü oldu bizde ama huzursuzluk şimdi başladı
colpol, ibufen, paranox fitil verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…