- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.101
bence nst ye girmen gerekiyor. artık her hafta gitmiyor musun kontrole? bende 31. haftada çoğalmaya başlamıştı o kasılmalar. doktor önlem almazsak bugün ayrın doğurursun demişti. bir gece hastanede kaldım. ilaç kullanıdm. ve hep yattım. 33. haftada ise doğum yaptım.
34. haftadasın. doğum belirtisi olabilir. bence bekleme ve doktoruna git. 34. haftada doğum yapan çok. korkutmayayım da. çok erken değil. o kadar panik yapma. 32 den sonra olsun da gerisi problem değil.
sağlıklı doğum ve sağlıklı bebekler diliyorum.
Doğumdan once bebeklerin pozisyonları uygun muydu? Birde doktorun ne dedi sezeryan yapalım mı dedi yoksa sana destek oldu mu? Birde son olarak ilk doğumun muydu?
Bebeklerin biri baş aşağı diğeri makattı. Ben öncesinde karımdan birçok ameliyat geçirdiğim için Dr umda normlden yanaydı ama zaman gösterecek dedi.. Bebeklerin haftası gelişimleri uygun olunca Dr um ısrar etti norml doğuma..ilk doğumum senin 2. Mi?
dün akşamdan beri daha iyiyim o sertleşme rahatladı. ama yeşilimsi akıntım var daha önce de böyle akıntılar olmuştu doktorum mantar olduğunu söylemişti trovagen fitil kullanmıştım. bugün de enfeksiyon olabilir diye idrar tahlili yaptırdım bakalım sonuçlara göre doktorumu bilgilendireceğim. inşallah sıkıntı yoktur. bakalım inşallah sağlıklı zamanında bir doğum olur
Peki canım senin bebeklerin nasıl oldu küvezde kaldlar mı?
Kızların şu an sağlıklıysa ne mutlu sana :) Benim de iki kızım olacak. Hazırlıklar tamam hastane çantamı hazırladım kapının kenarında duruyorsezaryen ile oldu. bir gece suyum geldi. 2 saat içerisinde ameliyata alındım. 1800 gr doğan kızım 5 gün, 1300 gr doğan kızım 1 gün küvezde kaldı. ikisinin organ gelişimleri iyiydi. sadece ilk doğdukları saatlerde 2-3 saat oksijen aldılar. daha da almadılar. sadece beslenme problemi vardı. aylin i iyi emmeye başlağı zaman eve gönderdiler. selin in 1500 gr olunca eve çıktı. emziremedim hiç. onlar sütümü çekemediler. ve de kilo alımlarına teşvik olsun diye anne sütüne protein kattık 2 ay. onun için sağıp verdim. sonrasında da mememi almadılar. daha doğrusu pek uğraşmadım. tek bakıyordum. ikisini emzirmek çok zor olurdu benim için.
umarım sütün iyi olur, yeter. zamanında doğum diliyorum. hazırlıklar tamamdır sanırım. her an hazır ol. yoksa benim gibi saç baş karışmış bir halde paspal bir anne olursun. geceliğim hazır değildi. sabahın köründe eşim buldu buluşturdu da öyle giydim :) ne bileyim tüm bakımlarını falan yaptır.
sezaryen ile oldu. bir gece suyum geldi. 2 saat içerisinde ameliyata alındım. 1800 gr doğan kızım 5 gün, 1300 gr doğan kızım 1 gün küvezde kaldı. ikisinin organ gelişimleri iyiydi. sadece ilk doğdukları saatlerde 2-3 saat oksijen aldılar. daha da almadılar. sadece beslenme problemi vardı. aylin i iyi emmeye başlağı zaman eve gönderdiler. selin in 1500 gr olunca eve çıktı. emziremedim hiç. onlar sütümü çekemediler. ve de kilo alımlarına teşvik olsun diye anne sütüne protein kattık 2 ay. onun için sağıp verdim. sonrasında da mememi almadılar. daha doğrusu pek uğraşmadım. tek bakıyordum. ikisini emzirmek çok zor olurdu benim için.
umarım sütün iyi olur, yeter. zamanında doğum diliyorum. hazırlıklar tamamdır sanırım. her an hazır ol. yoksa benim gibi saç baş karışmış bir halde paspal bir anne olursun. geceliğim hazır değildi. sabahın köründe eşim buldu buluşturdu da öyle giydim :) ne bileyim tüm bakımlarını falan yaptır.
Merak ettim de gece mı ayrı yatırıyorsun? Ayrı odada yatirinca ikisine nasıl uyanabiliyosun gece? Ben hep ilk yatakodasina yatırayım diye düşünüyorum da..merak ettim simdi:)
canım sana da geçmiş olsun
biz ateşte 39.8 i gördük
huzursuzluk değil de dermansızlık vardı, ve mutsuzdu bebeğim
şimdi döküntü oldu bizde ama huzursuzluk şimdi başladı
colpol, ibufen, paranox fitil verdi
canım ben yalnız bakamayanlardanım.
sadece kayınvalidemde kaldıgım zaman ikisiyle birlikte yatıyorum,onun dışında biri annemle yatıyor. o da genelde kızım oluyor :) çünkü oglum kızımdan daha sık kalkıyor annemi gece o kadar da kaldırmak istemiyorum.
genelde annem yanımda kalıyor.sonra ben anneme gidiyorum.annem bana yakın oturmuyor,o kadiköyde ben beylikdüzündeyim.o yüzden geldigi zaman en az 2 hafta kalıyor.mesela şu an annem yanımda.5. ay bitecek ama biz araya rota virüs aşısını soktugumuz için 4. ay aşısı bir ay kaydı.geçtigimz pazartesi aşı olacaklardı,bu sefer de 6. hastalıga yakalandılar aşı yine kaydı.annem aşı için gelmişti, bir hafta daha benimle kalacak keyfini çıkarmaya çalışıyorum :)
kayınvalidemde kaldıgımda da eşimle sırayla kalkıyoruz.eşim bana çok destekçi bu konuda gerçekten şanslıyım.eşlerimiz yardım etmezse hayat çok zor bizim için.
babam iki bebege de karyola alamamıştı,bir tane büyüyen karyola aldı.digerini bir arkadaşımızdan alacaktık,onlar da son anda karar degiştirdiler karyolalarını veremediler.biz de küçük bir karyola aldık,hem de ilk etapta yatak odasına ikisini yan yana tek yataga yatırırız dedik. ben dogum sonrası rahatsızlanınca yatagı kaldırdık odadan,çünkü ben bebeklerimle aynı odada yatamıyordum o zaman.
iki ana dizimiz var,çocuklar bir aylık olduklarından beri onlarda uyuyorlar.oglum artık sıgmıyor ama başka yerde yattıgında da hemen uyanıyor açıkçası ne yapacagım hiç bilmiyorum.yepyeni karyolalarına hiç yatıramadım ben.
Anladım canım allah kolaylık versin ins yatarlar zamanla alışarlar besiklerine..ben bi sure annemle bakarım ama sonra kendim bakarım diye hayal ediyorum zaman ne gösterir bilinmez tabi:)
anneyle bakılan süreler hiç bitmesin
canım hiç uğrayamadım
canım aslında ben burayı sürekli takip ediyorum ama
benimle birlikte üç aşağı beş yukarı beraber doğum yaptığımız arkadaşlar( dosba, ntuğbagökşin,delikız,hil-bur) face grubuna kaydığı için yalnız kaldım
daha çok yeni arkadaşlar var ve bebekleri benimkilerden küçük
aylar yakın olunca daha çok paylaşılacak konu oluyor
oğlum süte direniyor hala
kızım ise yoğurda direniyor bu ara
et suyuna çorbalar, kahvaltılar,meyveler,köfteler
yiyoruz çok şükür
her ikisi de oturuyor ama sürünmüyorlar
oğlum tutunarak kalkmaya da başladı yavaş yavaş
uykumuzda hala bir düzen yok
bazen geceleri 2 kez bazen de 7,8 kalkıyorlar
yazın sokağa alıştılar, şimdi içeride zor tutuyoruz
sürekli dış kapıyı gösteriyorlar
sokakta onlardan mutlusu yok
şimdilik bizden haberler böyle
sizlerden ne haber?
arkadaşlar çok zor günler attattık, çok şükür geçti gitti
eren 6. hastalık geçirdi ama hastalığın adını bugün koyabildik
cuma günü okuldan gelince erenin ateşinin olduğunu farkettim, ölçtüm 38.5
hemen duş aldırdım, üzerini incelttim, calpol verdim
ateşi düştü bende yatırdım, olayın vehametini kavrayamamışım
gece bir kalktım çocuk yanıyor, ateş 39 derece
neyse sabahı ettik, ateş oldu 39.2
koştuk hastaneye
her şey normal
ciğer, kulak boğaz temiz, hafif bir öksürük var ama geniz akıntısıymış
idrar yollarından şüphelendiler, sonuç temiz çıkınca gribal enfeksiyon diyip antibiyotik verdiler
bebeğim hastanede beziyle geziyor ama ateş bana mısın demiyor
eve geldik, soyduk ereni, duş aldırdık, yine sadece bez var ama ateş 39.7 oldu
biz şoklardayız ve acayip paniğiz
çocuk ılık suyun altında 20 dk duruyor
havlu ile kurulamak yok, su kendi kendine kuruyacak ama bu erenin ateşini 38.5 a kadar bile düşürmüyor
colpol ün yanında başka bir doktor
12 saatte bir kullanmak üzere ibufen verdi
ki daha etkili bir ateş düşrücü
yatarken yapmamız için bir de fitil verdi
havale önleyici dedi
bunları dinlerken kafayı yiyecek gibi oldum
kuzum cayır cayır yanıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz
pazar günü yine kabus gibi geçti
tüm gün duş, kasık, kotuk altı ve enseye soğuk kompres
ve ateş düşürücülerle
dün gece zirveyi gördük, ateş 39.9
inanın takatimin kalmadığıı hissettim
ve gece 38.5 u görünce bir kez daha ibufen verdim
hiç uyumadan başında bekliyoruz bu arada eşimle
sabah doğru ateş düşmeye başladı
sabah 36.5 gördük, sonra 37 de bitlendi çok şükür
yüzü tüm döküntü oldu
ve döküntüden sonra doktor 6. hastalık olduğunu söyledi
allahım çocuklarımız hiç hasta olmasın
çok çok çok zor
kolik başlangıcı olabilir,tam zamanı çünkü. oglum bir aylıkken ıkınmaktan uyuyamazdı.sen gazını alsan da bitmez onların gazları.
Bizimkiler uyanmiyo uykudan cok şükür ama sürekli bir ikinma hali. At kisnemesi gibi sesler çıkartıyolar. Korkuyorum da başka bir sıkıntıları falan mı var diyepeki ne kadar surer bu sancılar? Ne yapmalıyım
arkadaşlar çok zor günler attattık, çok şükür geçti gitti
eren 6. hastalık geçirdi ama hastalığın adını bugün koyabildik
cuma günü okuldan gelince erenin ateşinin olduğunu farkettim, ölçtüm 38.5
hemen duş aldırdım, üzerini incelttim, calpol verdim
ateşi düştü bende yatırdım, olayın vehametini kavrayamamışım
gece bir kalktım çocuk yanıyor, ateş 39 derece
neyse sabahı ettik, ateş oldu 39.2
koştuk hastaneye
her şey normal
ciğer, kulak boğaz temiz, hafif bir öksürük var ama geniz akıntısıymış
idrar yollarından şüphelendiler, sonuç temiz çıkınca gribal enfeksiyon diyip antibiyotik verdiler
bebeğim hastanede beziyle geziyor ama ateş bana mısın demiyor
eve geldik, soyduk ereni, duş aldırdık, yine sadece bez var ama ateş 39.7 oldu
biz şoklardayız ve acayip paniğiz
çocuk ılık suyun altında 20 dk duruyor
havlu ile kurulamak yok, su kendi kendine kuruyacak ama bu erenin ateşini 38.5 a kadar bile düşürmüyor
colpol ün yanında başka bir doktor
12 saatte bir kullanmak üzere ibufen verdi
ki daha etkili bir ateş düşrücü
yatarken yapmamız için bir de fitil verdi
havale önleyici dedi
bunları dinlerken kafayı yiyecek gibi oldum
kuzum cayır cayır yanıyor ve hiç bir şey yapamıyoruz
pazar günü yine kabus gibi geçti
tüm gün duş, kasık, kotuk altı ve enseye soğuk kompres
ve ateş düşürücülerle
dün gece zirveyi gördük, ateş 39.9
inanın takatimin kalmadığıı hissettim
ve gece 38.5 u görünce bir kez daha ibufen verdim
hiç uyumadan başında bekliyoruz bu arada eşimle
sabah doğru ateş düşmeye başladı
sabah 36.5 gördük, sonra 37 de bitlendi çok şükür
yüzü tüm döküntü oldu
ve döküntüden sonra doktor 6. hastalık olduğunu söyledi
allahım çocuklarımız hiç hasta olmasın
çok çok çok zor
milasis epey merak etmiştim seni,yazdıgını görünce mutlu oldum :) allah kolaylık versin sana. diş olayları bizde de başladı.oglum bir iki haftaya diş çıkaracak ve biz daha 5. ayımızı doldurmadık. uykular oturmadan bozuldu.oglumu ayagımda uyuttum iki gece.
ben öglen 50-75 cc meyve suyu, ikindi yogurt ve gece yatmadan katı mama veriyorum. arı mamanın muzlusunu ve aptamilin irmikli meyvelisini kullandım şimdiye dek,severek yediler.ben 4. aylara girdikleri anda ek gıdaya başladım.maşallah güzel yiyorlar benimkiler.
haklısın aslında ben de karsıydım ama soradan hpp organık falan ayzıyor bı dneeyım dedım.sevdıler ve ben yokken kayınvalıde ondan erıyor.kendı basına pureleyemez.o yuzden mecbur kaldım dıye yanı..ıkı gundur mamayı azalttılar.sebze corbası ıle pure yedıler severek.soyledıgın mamaları kullanıcam..sonucu yazarım:)
diş kaşıntısı için doktorum neo baby jel yazdı,sakinliyor sürdügümde oglum.
ben kavanoz maması kullanmaya kesinlikle karşıyım.evde kendim yapıyorum şimdilik.çünkü kendiin yaptıgında yarım saatte tüketilmesi gereken meyvelerin 2015 2016ya kadar son kullanma tarihine sahip olmalarını anlayamıyorum,bana saglıklı gelmiyor.
Kızlar sezeryanınız epiduralmi oldu spinalmi???benim doktorum spinal yapıcağını söyledi
Canım epidural normal doğumda iyi oluyor. Brn spinal oldum ağrı hissettikçe iğne yaptırdım ve ağrılarım iyice geçene kadar parol kullandım bende sezeryandan hemen sonra ayağa kalkamayanlardanım çok ağrım oldu on beş gün şiddetli çektim ama bi şok arkadaşım ertesi gün ayaklanıp işlerine baktılar. Epiduralda ayrıca bişey takıyorlarmış senin ağrı hissetmene kalmadan azar azar ilaç veriyormuş bünyeye ama orasıda kesik gibiymiş bir arkadaşım söylemişti birdronun aacısı oluyor demişti.gittiğim hastanede de 500tl fiyat farkı vardı ikisi arasında. Doğum zaten1100 tl idi.
Kızlar sezeryanınız epiduralmi oldu spinalmi???benim doktorum spinal yapıcağını söyledi
Anladım canım doktorum en iyisi hangisiyse onu yapar heralde:)spinale karar verdi.senin doğum ücretin iyiymiş:)benim 5000 lira olcak
Anladım canım bende çabuk toparlanırım inşallah bünyem kuvvetlidir aslında.hasta gibi yatmayıda hiç sevmem:)Cnm benim epidural oldu.ertesi gun biraz zor da olsa ayaga kalktim.3 gün sonra hersey gayet guzeldi.
Canım sen nerdesin hangi hastaney gidiyorsun çok valla ne gerek var. Benim gittiğim hastanede a sınıfı idi çok memnun kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?