- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.121
haklısın aslında ben de karsıydım ama soradan hpp organık falan ayzıyor bı dneeyım dedım.sevdıler ve ben yokken kayınvalıde ondan erıyor.kendı basına pureleyemez.o yuzden mecbur kaldım dıye yanı..ıkı gundur mamayı azalttılar.sebze corbası ıle pure yedıler severek.soyledıgın mamaları kullanıcam..sonucu yazarım:)
Benimde ilk doğumum olacak ins.. Ne guzel doktorunun destek olması cok iyi.. Ben daha 3 aylığım ama araştırıyorum iste yavaştan:) cok sagol verdigin bilgiler için..
Makat olan bebegin dondü mu yoksa oyle mı doğdu? Birde zor oldu mu sence? tavsiye edebileceğin bişiler var mı bana?
Rahim açıldıktan sınra doğum çok rahat oldu.. 2.ciyide Dr çevirdi baştan oldu çok şükür...Dr seçimi çok önemli Dr normali desteklemeli ikizlerde genelde direk sezeryan diyorlar sen ilerleyen aşamalarda bebeklerin pozisyonu vs uygunsa dr una sor norml olma ihtimalini... Hamilelikte dinlenmekok önemli ben 6,5 aylık olduktan sonra hep dinlendim..bol bol dinlen kendini yorma...
arkadaşlar kızımın uykusu çok düzeldi maşallah ama oğlum hala bizi çok yoruyor
geceleri kabusa çeviriyor ve hala sabah 5.30 da uyanıyor
8 ayları doldu, hala desteksiz uzun süre oturamıyorlar, sürünmüyorlar
kızımın iki dişi var ama oğlumda hala tık yok
okuldan gelince beni gördüklerinde sevinçten çıldırıyorlar, elleri kolları çırpınıyor resmen
mest oluyorum mest
çok şükür hala süt verebiliyorum
günlük gibi oldu biraz ama bizde durumlar bu
sizlerde neler var canlar?
merhaba papatya. bizim de yaklaşık 10 gün sonra 9. ayımız dolacak. kızlar 3 saatte bir kalkıyor. akşam 7 gibi uyuyorlar sabah 5 te kalıyorlar. yani sabah 5 te günümüz başlıyor.arkadaşlar kızımın uykusu çok düzeldi maşallah ama oğlum hala bizi çok yoruyor
okuldan gelince beni gördüklerinde sevinçten çıldırıyorlar, elleri kolları çırpınıyor resmen
mest oluyorum mest
merhaba papatya. bizim de yaklaşık 10 gün sonra 9. ayımız dolacak. kızlar 3 saatte bir kalkıyor. akşam 7 gibi uyuyorlar sabah 5 te kalıyorlar. yani sabah 5 te günümüz başlıyor.
benimkiler sürünüyorlar. aylin oturuyor ama en fazla bir dakika falan. sonra zaten kendisin yatıyor yere, oyun oynuyor. bugün aylin ilk defa tutunarak ayağa kalktı. bir kaç gün deniyordu. bir iki haftadır sadece dizlerinin üstüne kalkıyordu. bugün ayaklarının üstüne kalkmayı başardı. ama tehlikeli oldu. dengeyi kuramazsa paaatt yerde. 2 gün çok düşmeye başladı. kafayı vurup duruyor yere. ama alıştı. biraz mırın kırın ediyor sonra oyununa devam ediyor. ağlamıyor öyle.
selin ise elleriyle destek verip oturuyor. o da uzun süre değil. o dizlerinin üzerine kalkma çabası içerisinde bu sıralar. değişik sesler çıkartıyor. yakında bence mama baba dede demeye başlar.
süründüklerinden kurcalama olayları başladı bizde. mutfağa bayılıyorlar.
aylin in 7 dişi var. aylin önce 2 tane çıkardı. sonra 5 ini birden çıkardı. selinde hala yok. ama gelmek üzere. şişti etleri. beyaz beyaz belli oluyor.
benim de sütüm var hala çok şükür.
kızlar bugün bebeklerim son antibiyotik ignelerini oldular.
saglık ocagı kapalı oldugu için hastaneye gittik.taksi çagırmıştım taksici bir güzel benim arabam yeni ben bu bebek arabasını almam sıgmaz deyip çekti gitti.bizim araba da küçük,eşim sıgdırıyor.isteyince oluyor yani. o kadar sinirlendim ki.
migros avm ye gittik,servis almadı arabamızı bu sefer de.arabayla hiçbir yere çıkmıcam artık ya rezil olduk yollarda.
Bnde bebek arabası alıp almama konusunda kararsızdım aslında.sence almalımıyım.
Arkadaşım nasılsın bebişler nasıl?Çok mu zor bakmak?Cnm benim epidural oldu.ertesi gun biraz zor da olsa ayaga kalktim.3 gün sonra hersey gayet guzeldi.
Arkadaşım nasılsın bebişler nasıl?Çok mu zor bakmak?
İyiyim cnm Hamdolsun. Bebislerimizde iyi çok şükür. Mutlaka bir yardımcı şart. Benim yanımda annem var.evle alakali hiçbir tasam yok. Bulasik çamaşır ütü yemek temizlik. Ben sadece bebekleri emziriyorum ve dinleniyorum. Kizlar aynı anda uyanirsa iyi oluyo. Bazen.ikisini beraber emziriyorum. Sonra altlarini degistirip uyutuyoruz. 3 saat kadar uyuyolar. Bir iki gun böyle gidiyo sonra düzen bozuluyo :) bazen sabaha kadar bi biri uyuyo bi biri uyaniyo. Hoc uyku uyuyamadigimiz oluyo. O gün gündüz sütü sagip bırakıyorum annem Karinlarini doyuruyo bense biraz uyuyorum. Süt icin dinlenmek cok onemli.
Allah annelerimizi başımızdan eksik ermesin hakları ödenmez bir kaç haftaya çağırıcam ben de, az çok bi düzen oturtmuşsunuz ozaman bebişleri hiç karıştırıyomusun?
Amin canım gerçekten haklarini odemek mümkün değil. Kızları karistirmiyorum. Çünkü aralarinda kilo farkli var.bu fark ilerleyen zamanlarda kapanır mi yoksa böyle mi devam eder bilemiyorum. Sağlık lari yerinde olsun da. Sen ne yapıyorsun nasil geçiyor haftalar? Heyecanlı misin
mrb sende öğretmensin galiba:)ben öğretmenim ve 12 haftalık ikizlere hamileyim sanırım nisan gibi doğacaklar yani inşallah sağlıklı:))okula tekrar başladığımda 5 aylık olmuş olacaklar ozamana kadar uykularında falan bi düzen otutturmuş olurmuyum acaba şimdiden kaygıları sardı beni başta kayınvalıdem gelecek sanırım ama sürekli kalamaz gibi geliyor okul açıldıktan sonra bakıcıyla falan idare edebilirmiyim ki eşim de öğretmen sağolsun şimdiden bile çok yardım ediyor herhalde ozaman da eder diye düşünüyorum yaaa üstesinden gelebilecek miyim.okul da köyde ulaşım tek bi araçla mesela emzirmeyi falan nasıl yapcam okulda mı sağcam (tabi sütüm olacak mı o da ayrı bi mevzu)yani anlayacağın doğmadık çocuklara kaygı dolu donlar biçtim koydum kenara:)))arkadaşlar kızımın uykusu çok düzeldi maşallah ama oğlum hala bizi çok yoruyor
mest oluyorum mest
Amin canım gerçekten haklarini odemek mümkün değil. Kızları karistirmiyorum. Çünkü aralarinda kilo farkli var.bu fark ilerleyen zamanlarda kapanır mi yoksa böyle mi devam eder bilemiyorum. Sağlık lari yerinde olsun da. Sen ne yapıyorsun nasil geçiyor haftalar? Heyecanlı misin
Senin kızların isimlerine bayılıyorum biliyomusun:)eminim çok sewimlilerdir.anlaşabiliyolarmı peki??bişi daha sorcam:)yeni doğduklarındamı daha zordu uykuları bakımı falan yoksa şimdimi?yalnız bakabiliyomusın
papatya ne güzel anlatmışsın çok hoş :)
benim de kızımın uykusu çok bozuldu 6. hastalık yüzünden sanırım.çok huysuz aglaya aglaya sabahı ediyor.annemle kalıyor gece,kadın 3 gündür uykusuz kaldı :) oglum sık kalkıyor ama biberonu verip içince dalıyor yine.
oglumun ilk dişleri on güne geliyor doktorumun dedigine göre.kızımınkiler de onu takip edecekmiş,peşinden hemen çıkaracakmış.
süt verebilmene çok imreniyorum inan ki,maşallah.en büyük üzüntüm bu süt konusu,çok hevesliydim ama veremedim.nasib olmadı.
kızım maşallah 2buçuk aylıkken yüzüstü yattıgında dönüyordu,4 aylıkken sırtüstü oldugunda yüzüstü dönmeye başladı,bir haftadır da yuvarlanmaya başladı maşallah.oglumda hala tık yok.sadece sırt üstüyken saga sola dönüyor o kadar.kilolu oldugu için diyor doktor.
beni de oglumun güleç yüzü çok sevindiriyor.herkese herşeye gülen çok sevimli bir çocuk oldu.kızım da asık suratlı oldu :)
zor ama büyüdüklerini görmek çok güzel.
merhaba papatya. bizim de yaklaşık 10 gün sonra 9. ayımız dolacak. kızlar 3 saatte bir kalkıyor. akşam 7 gibi uyuyorlar sabah 5 te kalıyorlar. yani sabah 5 te günümüz başlıyor.
benimkiler sürünüyorlar. aylin oturuyor ama en fazla bir dakika falan. sonra zaten kendisin yatıyor yere, oyun oynuyor. bugün aylin ilk defa tutunarak ayağa kalktı. bir kaç gün deniyordu. bir iki haftadır sadece dizlerinin üstüne kalkıyordu. bugün ayaklarının üstüne kalkmayı başardı. ama tehlikeli oldu. dengeyi kuramazsa paaatt yerde. 2 gün çok düşmeye başladı. kafayı vurup duruyor yere. ama alıştı. biraz mırın kırın ediyor sonra oyununa devam ediyor. ağlamıyor öyle.
selin ise elleriyle destek verip oturuyor. o da uzun süre değil. o dizlerinin üzerine kalkma çabası içerisinde bu sıralar. değişik sesler çıkartıyor. yakında bence mama baba dede demeye başlar.
süründüklerinden kurcalama olayları başladı bizde. mutfağa bayılıyorlar.
aylin in 7 dişi var. aylin önce 2 tane çıkardı. sonra 5 ini birden çıkardı. selinde hala yok. ama gelmek üzere. şişti etleri. beyaz beyaz belli oluyor.
benim de sütüm var hala çok şükür.
kızlar bugün bebeklerim son antibiyotik ignelerini oldular.
saglık ocagı kapalı oldugu için hastaneye gittik.taksi çagırmıştım taksici bir güzel benim arabam yeni ben bu bebek arabasını almam sıgmaz deyip çekti gitti.bizim araba da küçük,eşim sıgdırıyor.isteyince oluyor yani. o kadar sinirlendim ki.
migros avm ye gittik,servis almadı arabamızı bu sefer de.arabayla hiçbir yere çıkmıcam artık ya rezil olduk yollarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?