2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

5 haftalıkken öğrendim.

bu ayın 8 inde 8 ayları doluyo.kızım oturuyo gibi ama oğlum tontiş oturamıyo:)
ikiside aynı hafta içinde 2 şer diş çıkardı.
maşallah canım süt verebiliyosun allah nazardan saklasın
bizim 3,5 ay mümkün olabildi

Amin sağlık herseyden önemli tabi,artık geceleri çok zorlanıyorum dönemiyorum kollarım uyuşuyor korku stres birarada

Dinlenebildigin kadar dinlen. Kendine çok dikkat et. Şu aralar havalarda bi garip gidiyor. Hasta falan olayim deme sakin. Korku stres yasak :) elinden geleni yap gerisini rabbime birak. O herseyi öyle guzel ayarlıyo ki. Benim 3 ekimde kontrolum vardi doktor 8 inde tekrar gel belki 9 unda aliriz demisti. Ama ben 3 ü gecesi sancilandim.doktorumu aradım ama maalesef gelmeyeceğini söyledi. (Geçerli mazereti vardi hakkini yiyemem) gece saat 4 te hastaneye gittik.( Hastane evimize 16 km) Yollar bomboştu.gunduz mümkün değil kısa sürede gidemezdik. Yolda dogururdum heralde. Cunku hastaneye gittiğimde 6-7 cm acilmam vardi. Ve o gun hastanenin en iyi doktoru nobetciydi. Yani allah herseyi öyle güzel ayarlıyor ki. Sen hiç dert etme. Dua et rabbime birak.

Benimkilerde 600 gr farklı dogdular. Hic dert etmiyorum. Sagliklari yerinde olsun da. Ayse Rana ile zeynep erva :)

Kızlar ben tüp ile 19 haftalık ikizlerime hamileyim son 10 gündür ne uyku ne yemek nede nefes alabiliyorum çok daralma vardı. Neyse bunlar sorunumun yanında basit kalır.bu şikayetlerle dahiliyeye gittim yapılan kan testlerinde karaciğer alt ve ast değerlerim önce 56 4 gün sonra 130 bir hafta sonrada 269 'a fırladı ve doktorlar kullandığım bütün vitamin ve ilaçları kestiler ilaçlar kesildiği halde değerim 1 gün sonra 350 ye çıktı.karaciğer safrada çamur varmış ama onun dışında bir rahatsızlık yokmuş ve beni acil Ankara'ya sevk ettiler bende hacettepede Prof''dan randevu aldım yarın sabah yola çıkıyoruz bu arada ben aksaraydayım değerlerimin neden yükseldiğini araştıracaklarmış inşallah hastaneye yatırır beni çok yükselen vakalarda annenin hayatı tehlikeye girdiği için gebeliği sonlandırıyorlarmış hem kendim için hem bebeklerim için çok korkuyorum çaresiz kaldım hem rahatsızlığım hem moralim yüzünden çok sıkıntılıyım başından buna benzer sorunu geçen yada etrafında olan varsa lütfen yardım etsin ve ne olur benim ve bebeklerim için dua edin 3 yıldır hamile kalmak için uğraşıyoruz Allah hepimizin çocuklarını kucağımıza vermeyi nasip etsin... Acil cevap ne olur...

maşallah seninkiler erken hareketlendiler
benimkilerin dönmesi bile neredeyse 6 ayı bulmuştu

canım 6. hastalığın ilacı yok ki?
ne içindi antibiyotiğiniz?

sorma papatya,kızım çok erkenci çıktı,doktor bile gelişimi önde diyor. maşallahları var :) annem sen ve abin de erken yaptınız herşeyi,ben şaşırmıyorum bana göre çocuk büyütmenin normal şekli bu diyor :) annemle nerdeyse aynı günlerde dogum yapmışız zaten,ben 5 haziranda dogum yaptım,kendi dogum tarihim 4 haziran,abimin dogum tarihi 10 haziran :) o yüzden epey yardımı dokunuyor allah razı olsun.

antibiyotik ne içindi inan ki bilmiyorum.benim kızda ne ateşlenme oldu ne döküntü oldu.geçti mi yani şimdi hastalık? ben de döküntü bekliyorum ısrarla.
doktor ayrıca levopront öksürük şurubu,ventolin balgam şurubu,korax bitkisel gögüs açıcı şurup ve zaditen alerji şurubu verdi. epey ilaç kullandılar şimdi maşallah iyiler.

Son düzenleme:

öncelikle üzüldüm. allah 3 yıllık bu bekleyişinizin karşılığını verir inşallah. canım normal hamileike karaciğer değerleri yükselen kişiler oluyor ama sanırım senin söylediğin kadar kritik değildi. ilaç kullananlar vardı. ama kim olduklarını hatırlamıyorum.
şimdi baktım da şu adreste artvin08 isimli kişinin başına gelmiş böyle bir şey. ona yazsana özelden.
http://www.kadinlarkulubu.com/ikiz-...36408-2013-ikiz-anne-adaylari-buraya-311.html
umarım yardımcı olabilmişimdir.
umarım sağlıklı olursun ve sağlıklı bebekler dünyaya getirirsin. moral çok önemli biz hamileler için. allah sabır versin.

maşallah ne kadar bilinçli ve morallisin.inşallah sütün daha da çogalır.kendimi düşünüyorum da,ne kadar kötüydüm dogum yaptıgımda.moral lazım,uyku lazım,stres olmaması lazım,bende ise hiçbiri yok.sütüm azıcık..bebeklerimi görünce korkuyordum.istemiyordum onları.kaç gece ayrı yattım,görmek istemedim onları.başımda yıgınla insan..neyse ki geçti gitti.rabbim kimseye yaşatmasın bunları.

Neden yaşadın canım bunları beklenmedik bir zamanda hamilelik miydi?Hamileliğinde de böyle hissetmiş miydin?

Bende merak ettim simdi neden korktun? Psikolojik bi durumdu galiba?biraz anlatır misin?

Sütümün yetmeyecegini hic dusunmedim. Israrla emzirdim. Elbette mama takviyesi de yaptık. Ancak suanda mamayi gunde sadece biriki kere veriyoruz. Bazen annem acaba sütün yetiyo mu dediğinde sütümu sagip en azından çıkan sütü gozumle görüyorum. Bir de ben şu yönden de sansliyim sanirim. Bi yığın insan yok basimda. Bi annem var. Kayinvalidem ile ayni anda gelmelerini istemedim. Yoksa ister istemez gerginlik olurdu bende etkilenirdim

sevgili anneler yardımınıza ihtiyacım var soruları şöyle biberon olarak dr browns araştırdım 240ml bu bebek için büyük olur mu cam mı alayım yoksa plastik mi bilemedi avent i de araştırdım kararsız kaldım kaçtane almam lazım onuda bilmiyorum:)biberon sterilizatör kullanıyomusunuz öneririmisiniz?bir de ben biberon ısıtıcısı alsam mı acaba arzumun ki ekonomik ama kullanımı nasıl bu palastik olanlara zarar verir mi ki bu kadar şimdilik:)))

Ben tecrübeli değilim ama cevap vermek istedim:)chicco aldım biberonları...2 tane cam,2 tane plastik...150 şer ml aldım ben yeter sanırım oda.sterilizatör almadım çok pahalıkendim kaynatırım diye düşündüm

Isıtıcıya falan gerek yok diye düşünüyorum canım ya.hangimiz o kadar lüks büyüdükki.ama sen bilirsin yinede

ya evet o çok pahalı ama bilemedim işte napsam ısıtıcı için de;şimdi ben zaten panik bi insanım ikisini birden emzirmede problem olursa sağdığım sütü pratik olur ısıtmak gece falan die düşündüm arzum 60 lira falan çok pahalı değil ama işte kullanan var mı memnun mu onu araştırıyorum:)))))

Neden yaşadın canım bunları beklenmedik bir zamanda hamilelik miydi?Hamileliğinde de böyle hissetmiş miydin?

yo hayır beklenmedik bir hamilelik degildi. ikiz olması beklenmedikti ama o da sorun degildi. hamilelik dönemimde hayatımda hiç olmadıgım kadar mutluydum.benim hamileligim o kadar güzel ve huzurlu geçti ki.ben tek bir gün bile yatmadım,hep ayaktaydım hep bir işle meşguldüm,sorunsuz bir hamilelik geçirdim. hamile kalmadan önce 6 sene psikolojik tedavi gördüm. hamile kalınca tekrar hastalanacagımı sandım hatta,herkes öyle sandı.tam tersine,hamilelik bana çok çok iyi geldi.
37. haftada dogum yaptım.bebeklerim karnımdan çıktı,ben tekrar hastalandım. dogum tetikledi herşeyi,tekrar ilaçlar başladı... hastaneden eve döndügüm gün, hayatımda hiç yaşamadıgım kadar büyük bir sinir krizi yaşadım.sabaha kadar titremişim.3 gün hiç uyumadan geçti.o gece bebeklerimden ayrı yattım,içerden seslerini duydukça daha çok titremişim,eşim öyle anlatıyor.kötü günlerdi... ben bebeklerime çok zor alıştım.çok zor. her gün saatlerce aglardım,bu bebekler büyümeyecekler,yapamayacagım bakamayacagım diye. ama geçti.şimdi büyüyorlar,gözümün içine bakıyorlar. gülümsüyorlar,sevinç çıglıkları atıyorlar. böyle sorunsuz anneleri görünce çok mutlu oluyorum,ve biraz da imreniyorum.

senin tercih edebilme imkanın varmış demek ki,ne güzel... ben kayınvalidemle annemin aynı anda evde olmamalarını istemek gibi bir lükse sahip degildim.maşallah,dirayetli ve güçlüsün,allah daim etsin.sütün daha da bollaşsın inşallah,burada her okudugum yeni anne için hep aynı duayı ediyorum. ben emzirdigim zaman sinirim tepem gelirdi,alın bu çocugu mememden derdim.2 hafta emzirdim,bir ay sagarak hiç emzirmeden verdigimde,tek seferde 3 saatte bir en fazla 90 ml çıkardı.olan da doyurmazdı.muhakkak mama yiyip yatarladı.bir sütün az olması var,bir de doyurmaması var.sanırım anneme benzemişim ben de,onun sütü bolmuş akar akar gidermiş ama ben ve abim doymazmışız.
inşallah en az 6 ay sütünü verebilirsin.maşallah.

240 ml ilk etap için çok büyük.ben de 2 tane cam dr browns aldım 240 ml,inan hala kullanmıyorum,çok büyükler serum şişesi gibi.125 ml yeterli.ben hep cam aldım ama artık elleri ile tutmaya başlıyorlar,tehlikeli oluyor.chicco ve aventin çok kaliteli plastkleri var onları tercih et bence.
bende arzumun hem yogurt makinesi hem sterilizatörü hem de buhar makinesi var.sterilizatör hediye geldi,ben olsam almazdım.ama arzumunki hem steril ediyor.hem yumurta pişiriyor hem sebzeyi buharda pişiriyor.ben şimdiliik sadece steril kısmını kullanıyorum.kaynatmaya vakit bulamazsın,makine daha pratik oluyor.ama sütünü sagacaksan,o farklı bence.biberonların iyi steril olması lazım.yani karar senin.

Son düzenleme:

canım 120 al camlar ağır ve büyük ama tabi daha sağlıklı ben 120 küçükleri epey kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…