2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

evet epey büyüdüler :) korkma,yaplır neden yapılmasın.burada tek bakan çok arkadaş var.uykusuzluga ve yorgunluga dayanıklı olduktan sonra herşey kolay,yaparsın.düzeninin olması lazım,yeme düzeni uyku düzeni vs.tek bakmak daha rahat aslında,karışan yok eden yok.ben devamlı birilerinin yaınıdayım ya annemin ya kayınvalidemin.kalabalıkta düzen olmuyor.oradan oraya sürüklenip duruyorsun.şimdi bakmak biraz daha kolaylaştı ama şimdi de diş sorunu var.devamlı huzursuzlar.ama ilk günlerdeki acemilik yok tabii ki.
allah herkese bebeklerini saglıkla kucagına almayı nasip etsin.

bnm ikiz yeğenlerim doğduğundan beri dr browns gaz önleyici kullanıyolar çok iyi

Gecmis olsun canım bir cok kadın giriyo galiba bu lohusa depresyonuna..ama seninki baya agır gecmis.. Allah bi daha yaşatmasın ins..bebeklerin büyümüşler ne guzel ins bundan sonra hem sana hem bebeklerine saglık sıhhat versin Rabbim..bakalım biz neler yasicaz allah kolaylık verir ins..

kızlar nasılsınız,kimse girmiyor artık herkes bebişleriyle meşgul sanırım :)

biz bugün 4. ay aşımızı olduk.rota aşısı yüzünden 4. ay aşısı 1 ay kaydı.haliyle 6. ay aşısı da kayacak,hep gecikmeli yaptırıcaz.
bol oyunlu günler geçiriyoruz bu aralar :) fisher price ın soft booklarından aldım,alıyorum ikisini karşıma ögrencilerimmiş gibi çiftlik hayvanlarını anlatıyorum güle oynaya dinliyorlar :) oglumun elinde sabahtan akşama kadar bir poşet duruyor,aşıya giderken bile elindeydi :) kızım ise çok sıkılgan,hemen ana kucagında dönmeye çalışıyor dönüyor da :) artık baglamadan bırakamıyorum.

maşallah meyve sularını çok severek içiyorlar.genelde elma havuç yapıyorum,biberonlarımız sapsarı :) bebelac ın sütlü irmikli gece mamasını çok sevdiler,geceleri de ondan veriyorum,bir de ikindide yogurt.kahvaltı ve sebze mamasına başlamadım henüz.

sizler neler yapıyorsunuz? bir iki kişi haricnde kimse kalması buralarda

Kolaylamışsın sanki biraz:)

Kolaylamışsın sanki biraz:)

evet ilk zamanlara göre kolayladım :) kendi kendilerine oyalanmaya başladıklarında biraz daha rahatlıyor insan.ama kızmın diş sıknıtısı var bu aralar,devamlı aglıyor. dişleri beyaz beyaz görünüyor ama daha patlamadı. alttan 4 diş geliyor azı dişleri ile birlikte.o yüzden gece devamlı uyanıyor.jel sürüyoruz rahatlıyor.

senin nasıl gidiyor hamilelik? hazırlık yapmaya başladın mı :)

kızlar dün gece tam bir kabustu.. aşıyla birlikte bebeklerim felaket ateşlendiler üstüne bir de diş agrıları... çıglıklarla uyandılar uyutana kadar canımız çıktı... bir de sabahın köründe kalkıp doktora gittim... bugün tam 13 saat bebeklerimi göremedim nasıl burnumda tüttüler anlatamam...

kızımın dişlerine artık jel de fayda etmiyor,devamlı dudakları büzük ve keyifsiz.şu kahrolası dişler patlayaydı o da rahat edeydi biz de. kızım zaten minicik,ne canı var da dayanabiliyor anlayamıyorum...

Geçmiş olsun canım. Bizde altı ay aşılarımızı olduk çok hafif ateş oldu sıkıntı olmadı. Bizimde diş problemimiz iyice arttı yavrucak sürekli elleri ağzında hiç keyfi yok birde ben hala kundak yapıp uyutuyorum yoksa salla dur uyumuyorlar bir yandan da acıyorum damakları kaşınıyor diyr ama bu seferde uykusuz kalıyorlar.gece düzenimiz bozuldu abartısız yirmi dk bir sırayla bebeler uyanıyor emziriyorum sakinleşiyorlar yanımda uyutuyorum diğeri uyanana kadar.gerçekten şu dişler bi çıksaydı...

Son düzenleme:
Arkadaşlar son haftalarda bebeklerinizin arasındaki kilo farkı kaçtı dıpumda nasıl oldu bizim son kontrolde biraz açılmış fark kafama takıldı

teşekkürler size de geçmiş olsun.bu kadar büyükken hala kundaklayabiliyor musun,sıkılmıyorlar mı?bizimkilerin illa ki elleri gözlerinde olacak uyurken,yoksa uyumuyolar,ellerni alınca uyanıyorlar.ne garip adetleri var degil mi şu bebeklerin :) istedigin kadar kural koymaya çalış kendi kurallarını kendileri koyuyorlar. size de mi jel fayda etmedi? ben neo baby jel kullanıyorum,sakinliyorlar.ama kısa süreli tabii.
gece arada bizde de öyle oluyor,annemle baktıgım için kızım annemle yatıyor ben de oglumla.hiç olmazsa biraz uyumuş oluyoruz böylece ikimiz de.

Arkadaşlar son haftalarda bebeklerinizin arasındaki kilo farkı kaçtı dıpumda nasıl oldu bizim son kontrolde biraz açılmış fark kafama takıldı

dogum sabahı son ultrasonda kilo farkları 300 grdı.dogduklarında ise 600 grdı.doktorum +- 400 gr fark olabilir demişti. şu an 2.5 kg ama nesini kafaya takıyorsun anlamadım.saglıklı olduktn sonra kilolarının arası açılmış çok önemli degil ki. ben soranlara oglum için abimin bebegi diyorum 7 aylık,kız da benim diyorum 5 aylık,böylece aaa ikiz mi öyle mi şöyle mi sorularından kurtulmuş oluyorum :))

:)))) o da güzelmiş) yani şimdiye kadar hiç bu kadar fark olmamıştı biri haftasına göre önden gidiyor biri arkadan geliyor

Iki çocuğun yogunlugu bir yana bir de esimle catisiyoruz bu aralar. Belki biliyorsunuzdur yanımda annem var dogumumdan beri. Allah razı olsun elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmuyo. Eşim ise bu dönemde henüz bir gece bile uykusuzluk yasamadi sağolsun. Basta yardımcı olmak istedi ancak yardimla burnunu sokmayı birbirine karistirdigi için annemle araları bozuldu. Bu ortamda kime hak verdiğimi soylemek gerekirse % 80 annem hakliydi. Şimdi aralarindaki sorun hallolmus gibi godunse de içten içe imisi de birbirine kızgın ve ikisi de birbirine bir şekilde laf sokuyo. Yapilan isten haberi olmadığı gibi kimseye de minneti yok ya. En cok da bu sinir ediyo beni. Annem bırakıp gitse su dönemde bana kim yardim eder bilemiyorum. Gorumcem de Ankara da. Bugun esim ısrarla ablasını cagirmis. Gittik alip geldik.O da iki çocuğu ile geldi. (İş yapmaya!) Sinir olduğum taraf ise şu: ablası is yapıyo diye esim evde dört dönüyo. Meyve tabağı hazirlamalar çay demlemeler. Annemle araları bozulduğu için bir aydır biz böyle bir ilgi hiç görmedik. Ablasının iki saatte yaptığı işin kat be kat fazlasını yaptigimiz halde !!! Bi de bugün kalması için ısrar etmis. Benim haberim yok tabi. Yarin da camları sileyim mı deyince anladım. Akıl verin ya. Düşündükce sinir oluyorum! !!

samsunlu,canım inan benzeri sorunları hepimiz yaşadık,yaşıyoruz.benim de annem yanımda genelde,bir süre sonra eşimle araları gerilmeye başlıyor.annem 3 haftadır bende,haftaya gidecek,şu an felaket gerginlk var evde.kaınvalidem yaşlı,bana yardımı olmadıgı gibi,benden hizmet beklyor.görümcelerimin bana yardımı yok.
dogum yaptıgımda annemle eşim arasında tartışmalar olmuş,benim eşim de ben herşeyi yaparım kimseye ihtiyacımız yok demeye başlamıştı hiçbirşey yapmadıgı halde.erkekler için herşey çok kolay.eşim bir gece uykusuz kalsın,ertesi gün akşama kadar uykum var çok uykusuzum diye hayıflanır,dogru düzgün çocuklara da bakmaz,uyumanın yollarını arar.çogu anlayışsız maalesef. mama bile hazırlamayı bilmeyen adam,kimseyi çagırma diyordu.
takmamaya çalış,bak çok güzel süt veryorsun maşallah,sütün gidecek allah korusun.görme bazı şeyleri.sana yardımları oluyorsa,işlerin kolaylıyorsa sen ona bak,gerisini boşver.allah kolaylık versn.

Canım kundaklamasam uyumuyorlar maalesef ellerini ağzına götürüp sesler çıkarıyorlar sallamak boşuna oluyor normal kundağı açıyorlar tabiki kollarını sarıyorum tülbentle. Henüz jel kullanmadım bukadar huysuz değillerdi ama Denicem pazartesi. Allah yardımcımız olsun uyku problemi dışında bir sıkıntımız yok gündüzleri rahatız çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…