2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım sıkma canını bırak kim ne yaparsa yapsın sen çocuklarınla ilgilen adamlar sıkıntıya gelemiyor malesef ve bizi anlamalarına imkan yok...

kızlar merhaba
benim kuzular 9,5 aylık oldular ne çabuk büyüdüler bazen kuzularıma bakıp ağlıyorum çok çabuk büyüyorlar diye..kızlar çok gerginm benim eşim şehir dışında işi gereği 10 ay daha böyle devam edicez ve ben tek başıma bakıyorum çocuklara annemlerle aynı şehirdeyiz arada geliyorlar sağolsunlar ama ben olmadan olmuyor tabiii..birde bu sırada tezimi hazırlıyorum.gündüz kuzulara bakıyorum gecede bu saatlere kadar ders çalışıyorum ve uykusuzluk yorgunluk geriyor beni ..eşim hafta sonları geliyor o gelincede aman aman rahatlamıyorum ama onun evde olması iyi geliyor bana....birde çocuklar birbirine zarar vermeye başladılar buda çok üzüyor beni üstlerine düşmüyorum sakin davranıyorum ama beni çok üzüyor..işte böyle biraz dertleşmek istedim..iyiki varsınız insanın yanlız olmadığını bilmek çok güzel...
bu arada birde herşeyin üzerine poyraz park yatağından düştü o kadar hareketliki sabah ne olduğumu şaşırdım 10 yıl yaşlanıyorum onların başına bişey gelince yüreğim yanıyor ama alışcaz allahım tüm emeleklerimizi korusun....ayy uzun zamandır girmedim girincede susmak bilmedim dimiii))))))

Kızlar ya bebegimin boğazında balgam var sanırım. Böyle midesi bulanıyor gibi yapıyo bazen. Bir de hırıltılı nefes alıyo burnunu kontrol ettim. Burnu temiz. Internette araştırdım biraz. 6 aydan küçük çocuklara yapılan hic birsey bulamadım bu konuda. Nasıl geçer ne önerirsiniz? Bebeklerim daha 37 günlük

Kızlar ya bebegimin boğazında balgam var sanırım. Böyle midesi bulanıyor gibi yapıyo bazen. Bir de hırıltılı nefes alıyo burnunu kontrol ettim. Burnu temiz. Internette araştırdım biraz. 6 aydan küçük çocuklara yapılan hic birsey bulamadım bu konuda. Nasıl geçer ne önerirsiniz? Bebeklerim daha 37 günlük

Canım aynı durumu yaşadım drum sık sık emzirmemi söyledi yapacak başka bişey yok malesef. Benimkiler i balgam tıkıyordu hatta öksürmeye başlıyorlardı boğulacak sanıryordum o derece. Sık sık beslemeye bak. Balgamı ya kusmukla yada kakasıyla atacak inşallah

iki çocuk dışında başka birşeylere vakit ayırabilenlere hayranım... allah kolaylık versin.ama bebekler dışında birşeylerle ilgilenmek bence iyi geliyordur sana,uykusuz kalıyorsun ama en azından kafan dagılıyordur diye düşünüyorum.
bizim eşlerimiz yanımızda da ne oluyor allah aşkına...gerginlikten başka birşey degil.ama tabii ki sen geceleri de yalnızsın,o ayrı konu.9.5 ay çarçabuk geçtigi gibi 10 ay da çabucak geçer inşallah ve rahatlarsın.
bebeklerinin uykuları oturdu mu peki? bizim oturdu derken diş sıkıntılarıyla tekrar bozuldu. çocuk büyüt mek gerçekten çok büyük sabır isteyen bir iş.
geçmiş olsun ben de çok korkuyorum kızım çok hareketli benim de.amin rabbim herkesin kuzularına saglık sıhhatle büyümek nasip etsin.

oglum epeydir rahat görünüyordu,belki de çıktı da biz geç gördük bilmiyorum ki :) teşekkür ederim. kızım çok zorluyor hiç susmuyor uykusu çok bozuldu. darısı başına hayırlısıyla :)

Bizde aynı durumdayız o güler yüzlü kızım gitti yerine ağlak bi kız geldi sesi kısıldı artık herşeye ağlamaktan çok keyifsiz bu günlerde geçecek şimdi sıkılıyoruz ama özlemle anacağız

vee ikinci şok :) kızımın da ilk dişi gelmiş :) ama onun birden fazla dişi şiştigi için sıkıntısı henüz bitmedi. evet haklısın,ne zaman büyüdüler niye küçük kalmadılar dicez ama şu an vakit hiç geçmiyor gibi geliyor degil mi.

kızlar kan ilacı kabızlık yapar mı? kan ilacına başlayalı iki gün oldu ve martı gibi dışkılayan çocuklarım anında kabız oldu.

ek gıda işini tamamen halletmiş annelere bir sorum olacak,kahvaltı ve sebze menüsünü nasıl veriyorsunuz? ben daha onlara başlamadım ama başlıcam artık.ben meyve suyu,yogurt ve gece muhallebisi veriyorum şu an sadece.

İnşallah onunda sıkıntıları geçer canım. Ek gıda işi bizi biraz zorladı ama bu hafta iyiyiz şükür sebze çorbası yaptımm pek sevmediler ara verdim yine denemeye devam ama.

Merhaba benım oğullarım 6 aylıklar 4. Ayda başladım ek gıdaya ama ben hıc meyve suyu vermedım çünkü Dr pire seklınde posasıyle ver dedi cam rendeden geçirip veriyorum. Kahvaltı hala vermedım başlayacağım ama sebzelerı de cıgden tencereye koyuyorum üstünü geçecek kadar su koyuyorum mutlaka ya pırinç ya bulgur eklıyorum pısınce blender yapıyorum ama ram krem kıvamında değil sade tada bazen yoğurt katıp yedırıyorum denedıgım butun sebzelerı yedıler gunde bı kez yoğurt bır kez sebze bır kez meyve verıyorum sımdı kahvaltıya da başlayacağım inşallah

uyku düzenimiz oturmadı hala 1 yaşına kadar oturmazmış 3 gün tam aynı saatte uyuyorlar 4. gün bozuluyor bu gece yine 11 buçuğu buldu..uraz bazen 2-3 saat uyuyor öyle olunca düzen kalmıyor gecede geç yatıyor gece poyraz çok sık uyanıyor ama benle yatınca uyanmıyor denedim ama tabiki çok uyansada yatağında yatıyor alışacak başka yolu yok.ama büyüdükçe uyuma aralıları artıyor...ve artık dışarıyı istiyorlar bugün çıkardım dolaştırdım biraz nasıl sevindiler anlatamam

merhaba
benim kızlar da 9 aylık olacaklar 3 güne. bizimkilerde sorun yok şimdilik. bilmeden birbirlerinin gözlerine daldıkları oluyor. ama hep ben yanlarındayken oldu bu. kızdım ve müdahele ettim. onun dışında birbilerine zarar verdiklerini bilmiyorum. ama bu çok normal. bilmeden yapıyorlar. kıza kıza öğreteceğiz. umarım büyük kazalara sebep olmazlar.
eşinin yanında olmaması zor bir durum gerçekten. yardımı dokunmasa da evde bir ses bir soluk oluyor. tez yazmak ayrı bir konsantrasyon istiyor. başarabiliyorsan ne güzel. ben de uğraştım zamanında bu işlerle.

bebeklerimiz düşe kalka büyüyyecekler. herkesin en az bir kere başına geliyor bu yataktan düşme olayları. allah beterinden korusun. başı sivri bir yere çarpmayınca problem olmuyor genelde. bebeklerin hasta olması, zarar görmesi üzüyor tabiki gerçekten. annelik bu işte. onların canı yanmasın tek derdimiz bu.
kolay gelsin sana.

benim büyük kız, aylin 7 sini bir çıkardı :) selin hala çıkaramadı. ama mosmor dişetleri ve şişti. o da hepsini bir çıkaracak. aylin huysuzluk yapmıştı ama selin maşallah hiç farkettirmiyor diş çıkarttığını.
ek gıda konusunda herkesin kendine göre uyguladığı bir program var. her doktor apayrı şeyler söylüyor. ben bir ortalamasını alıp öyle veriyorum.
kahvaltıda haşlanmış yumurta, labne ve ya süzme peynir, zeytin ezmesi( tuzlu oluyor ama yine de azıcık veriyorum), bebe bisküvili karışım. o da şöyle. devam sütüne (anne sütü de olur) 4-5 tane bisküvi, bir çay kaşığı tereyağı, haşlanmış yumurta, peynir koyuyorum. diğer kahvaltılıkların yanında yediriyorum.bu bahsettiğim karışım bir çerez kasesi kadar oluyor.
sebzeleri de püre gibi değil çorba olarak veriyorum. evde mevsim sebzeleriyle yapabilirsin. bir kaç yaprak ıspanak, pırasa, kereviz havuç, maydanoz, yeşil soğan, bir tatlı kaşığı mercimek, aynı şekilde bulgur veya pirinç atıyorum. et suyuyla yapıyorum çorbaları. kaynamış kemik suyuyla. genellilkle lezzetli oluyor. baktım olmadı birazcık tuz ve limon da katıyorum. tadı tutmuyor bazen. malzemeler farklı oluyır bir de ben göz kararı koyuyorum. artık kendimize yaptığımız yemeklerden de tattırıyorum.

selamm herkesee.. face te grubunuz varmı varsa adını söylermisiniz katılmak istiyorum aklıma takılan bir sürü şey oluyo burayada pek bakamıyorum açıkçası :) 2.5 aylık oldu benim prenseslerim.. sizinkiler 2 aylıkken kaç cc mama yiyolardı? bu arada sadece mamayla beslenebiliyolar =(

İyi olmanıza çok sevindim canım. Rabbim kolaylık versin ben minnak kızımla anca başedebiliyorum:) Benim kızım yaramaz biraz:))) Ama annelik çok güzel rabbim olmayan herkese nasip etsin.Minnaklarını kokla benim için sizleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Benim cadı çok uykuyu sevmediğinden dolayı uyuduğu zaman anca yemek temizlik gün yetmiyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…