- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.201
Ne diycemi bilemedim ya ne zor bi durum.annemin saçının teline kurban olurum ben,çok zor bi durumdasın anlıyabiliyorum.yazık ya annenin durumunu gözümün önüne getirdimde...valla canım gaz vermek gibi düşünme ama ben olsam bende onları yok sayardım.bu kadar gerginliğin içinde bebeklerine kendin bakabilsen keşke gücün olsada.kimseye ihtiyacım olmasa...kayınvalidenle aran zaten limoniyse pek anlaşamazsanız sende onları takma kalın kafalı eşin anlasın!!!ama kayınvalidende iyi biriyse napılır bilemedimEsimle annem arasında dogumumdan bu yana bir gerginlik vardı. Eşimin alttan almaması nedeniyle gerginlik tirmandikca tırmandı. (Bu arada 4 yıl once 20 yaşındaki kardeşimi trafik kazasında kaybettik. Annem hala sinir hapi kullaniyo kadının sagligida en az psikolojisi kadar bozuk) annemin bu durumunu sürekli hatirlatmama ve benim hatrim icin alttan almasini istememe rağmen eşim bi türlü cenesini tutamadı. Annem kendisine birsey sorduğunda bunu kendisine karşılıyo olarak değerlendirdi. Işten geldiginde bi hos muhabbeti olmadi. Bes dakka icerde oturup musade bile istemeden yatak odasına gecti ya telefonla konustu ya yatti uyudu. Sağlık ocağında gitmek için hazırlanırken cocuklardan biri agliyo diye gidip memesini vermemi soylememe rağmen annemin kaldığı odadan cocuklari alıp yatak odasina falan getirdi. Saglik ocaginda hemsire diger cocugu istediginde tam annem cocugu alacakken " tamam ben hallederim"diyerek annemin elinden aldı cocugu.kadin eve gelince hüngür hüngür agladi. Tansiyonu fırladı ya. Yani bi sekilde annemi takmadigini istemedigini davranislariyla belirtti. Yapilan yemegi yemedi bir isin ucundan tutmadi. Annemin yaninda bana ikidebir "artik isleri bi taraftan ogren vs"diyerek anneme gondermeler yapti.annem "bana ihtiyaciniz yoksa gideyim" dediginde sessiz kaldi yada "siz bilirsiniz ben kimseye gidin diyemem" dedi.Zanneti ki burada hep annem kalacak. Kendi annesi gelemeyecek.ben hamilelik döneminde annemle Kayinvalidenin aynı zamanda kalmasını istemediğimi, zaten ikizlerde uzun süre yanımızda birilerinin olması gerektiğini dönem dönem gelip kalmalarini istedim. Kayinvalide ile annem cok farkli karakterler. Ister istemez arada gerginlik olurdu ben arada kalırım diye istemedim ayni zamanda gelmelerini. Şimdi eşimle annem bu kadar olay yasamisken esim "cmts gunu annemler gelecekler" diyo. Bunu inat olsun diye yapıyorsun dedigimde " sen cok art niyetlisin" diyo bana.o da torunlarini görmek isteyemez mi diyo. Ortalıkta hiç bir şey yokken ben ikisinin yanyana gelmesini istemedim ki bu kadar gerginlikten sonra hic istemem. Ortalık daha da gerilir. Yarın annem gidiyo cmts Kayinvalide ile kayinpeder gelecekmis. Allah aşkına ben bunlara nasıl davranayim simdi? Benim annemi buradan gözyaşı ile gonderdikten sonra ben bu aileye nasıl davranayim allah aşkına soyleyin ya.ben mi gönderiyorum diyo bi de. Kendisi kimseye git dememis. Demedi ama demekten beter etti. Benim de su en gunlerimi zehir etti. Madem benim annem kötüydü benim hatrim icin sen iyi olsaydin. Psikolog arastiriyorum once esim icin sonra kendm için. Ankarada varsa bildiginiz bir doktor söyleyin nolur
Esimle annem arasında dogumumdan bu yana bir gerginlik vardı. Eşimin alttan almaması nedeniyle gerginlik tirmandikca tırmandı. (Bu arada 4 yıl once 20 yaşındaki kardeşimi trafik kazasında kaybettik. Annem hala sinir hapi kullaniyo kadının sagligida en az psikolojisi kadar bozuk) annemin bu durumunu sürekli hatirlatmama ve benim hatrim icin alttan almasini istememe rağmen eşim bi türlü cenesini tutamadı. Annem kendisine birsey sorduğunda bunu kendisine karşılıyo olarak değerlendirdi. Işten geldiginde bi hos muhabbeti olmadi. Bes dakka icerde oturup musade bile istemeden yatak odasına gecti ya telefonla konustu ya yatti uyudu. Sağlık ocağında gitmek için hazırlanırken cocuklardan biri agliyo diye gidip memesini vermemi soylememe rağmen annemin kaldığı odadan cocuklari alıp yatak odasina falan getirdi. Saglik ocaginda hemsire diger cocugu istediginde tam annem cocugu alacakken " tamam ben hallederim"diyerek annemin elinden aldı cocugu.kadin eve gelince hüngür hüngür agladi. Tansiyonu fırladı ya. Yani bi sekilde annemi takmadigini istemedigini davranislariyla belirtti. Yapilan yemegi yemedi bir isin ucundan tutmadi. Annemin yaninda bana ikidebir "artik isleri bi taraftan ogren vs"diyerek anneme gondermeler yapti.annem "bana ihtiyaciniz yoksa gideyim" dediginde sessiz kaldi yada "siz bilirsiniz ben kimseye gidin diyemem" dedi.Zanneti ki burada hep annem kalacak. Kendi annesi gelemeyecek.ben hamilelik döneminde annemle Kayinvalidenin aynı zamanda kalmasını istemediğimi, zaten ikizlerde uzun süre yanımızda birilerinin olması gerektiğini dönem dönem gelip kalmalarini istedim. Kayinvalide ile annem cok farkli karakterler. Ister istemez arada gerginlik olurdu ben arada kalırım diye istemedim ayni zamanda gelmelerini. Şimdi eşimle annem bu kadar olay yasamisken esim "cmts gunu annemler gelecekler" diyo. Bunu inat olsun diye yapıyorsun dedigimde " sen cok art niyetlisin" diyo bana.o da torunlarini görmek isteyemez mi diyo. Ortalıkta hiç bir şey yokken ben ikisinin yanyana gelmesini istemedim ki bu kadar gerginlikten sonra hic istemem. Ortalık daha da gerilir. Yarın annem gidiyo cmts Kayinvalide ile kayinpeder gelecekmis. Allah aşkına ben bunlara nasıl davranayim simdi? Benim annemi buradan gözyaşı ile gonderdikten sonra ben bu aileye nasıl davranayim allah aşkına soyleyin ya.ben mi gönderiyorum diyo bi de. Kendisi kimseye git dememis. Demedi ama demekten beter etti. Benim de su en gunlerimi zehir etti. Madem benim annem kötüydü benim hatrim icin sen iyi olsaydin. Psikolog arastiriyorum once esim icin sonra kendm için. Ankarada varsa bildiginiz bir doktor söyleyin nolur
Ne diycemi bilemedim ya ne zor bi durum.annemin saçının teline kurban olurum ben,çok zor bi durumdasın anlıyabiliyorum.yazık ya annenin durumunu gözümün önüne getirdimde...valla canım gaz vermek gibi düşünme ama ben olsam bende onları yok sayardım.bu kadar gerginliğin içinde bebeklerine kendin bakabilsen keşke gücün olsada.kimseye ihtiyacım olmasa...kayınvalidenle aran zaten limoniyse pek anlaşamazsanız sende onları takma kalın kafalı eşin anlasın!!!ama kayınvalidende iyi biriyse napılır bilemedimkadınında bi suçu yok sonuçta.oğlunu dolduruyo olamaz demi annene karşı???
selamm herkesee.. face te grubunuz varmı varsa adını söylermisiniz katılmak istiyorum aklıma takılan bir sürü şey oluyo burayada pek bakamıyorum açıkçası :) 2.5 aylık oldu benim prenseslerim.. sizinkiler 2 aylıkken kaç cc mama yiyolardı? bu arada sadece mamayla beslenebiliyolar =(
Esimle annem arasında dogumumdan bu yana bir gerginlik vardı. Eşimin alttan almaması nedeniyle gerginlik tirmandikca tırmandı. (Bu arada 4 yıl once 20 yaşındaki kardeşimi trafik kazasında kaybettik. Annem hala sinir hapi kullaniyo kadının sagligida en az psikolojisi kadar bozuk) annemin bu durumunu sürekli hatirlatmama ve benim hatrim icin alttan almasini istememe rağmen eşim bi türlü cenesini tutamadı. Annem kendisine birsey sorduğunda bunu kendisine karşılıyo olarak değerlendirdi. Işten geldiginde bi hos muhabbeti olmadi. Bes dakka icerde oturup musade bile istemeden yatak odasına gecti ya telefonla konustu ya yatti uyudu. Sağlık ocağında gitmek için hazırlanırken cocuklardan biri agliyo diye gidip memesini vermemi soylememe rağmen annemin kaldığı odadan cocuklari alıp yatak odasina falan getirdi. Saglik ocaginda hemsire diger cocugu istediginde tam annem cocugu alacakken " tamam ben hallederim"diyerek annemin elinden aldı cocugu.kadin eve gelince hüngür hüngür agladi. Tansiyonu fırladı ya. Yani bi sekilde annemi takmadigini istemedigini davranislariyla belirtti. Yapilan yemegi yemedi bir isin ucundan tutmadi. Annemin yaninda bana ikidebir "artik isleri bi taraftan ogren vs"diyerek anneme gondermeler yapti.annem "bana ihtiyaciniz yoksa gideyim" dediginde sessiz kaldi yada "siz bilirsiniz ben kimseye gidin diyemem" dedi.Zanneti ki burada hep annem kalacak. Kendi annesi gelemeyecek.ben hamilelik döneminde annemle Kayinvalidenin aynı zamanda kalmasını istemediğimi, zaten ikizlerde uzun süre yanımızda birilerinin olması gerektiğini dönem dönem gelip kalmalarini istedim. Kayinvalide ile annem cok farkli karakterler. Ister istemez arada gerginlik olurdu ben arada kalırım diye istemedim ayni zamanda gelmelerini. Şimdi eşimle annem bu kadar olay yasamisken esim "cmts gunu annemler gelecekler" diyo. Bunu inat olsun diye yapıyorsun dedigimde " sen cok art niyetlisin" diyo bana.o da torunlarini görmek isteyemez mi diyo. Ortalıkta hiç bir şey yokken ben ikisinin yanyana gelmesini istemedim ki bu kadar gerginlikten sonra hic istemem. Ortalık daha da gerilir. Yarın annem gidiyo cmts Kayinvalide ile kayinpeder gelecekmis. Allah aşkına ben bunlara nasıl davranayim simdi? Benim annemi buradan gözyaşı ile gonderdikten sonra ben bu aileye nasıl davranayim allah aşkına soyleyin ya.ben mi gönderiyorum diyo bi de. Kendisi kimseye git dememis. Demedi ama demekten beter etti. Benim de su en gunlerimi zehir etti. Madem benim annem kötüydü benim hatrim icin sen iyi olsaydin. Psikolog arastiriyorum once esim icin sonra kendm için. Ankarada varsa bildiginiz bir doktor söyleyin nolur
ya arkadaşım gerçekten çok zor bir durum kadıncağız en zor zamanınızda yardımınıza koşmuş insan sevmese de minnet duyar böyle davranmazki eşinin annesi olması bile saygıyı gerektirir ben sanırım konuşmazdım eşimle böyle bişi yapsa ailesi nasıllar sana davranışları nasıl?
Bende annemin yaşadığı onca olaydan sonra annemin gözünden akan bir damla yas icin yakarım dünyayı. Annem öyle zor bir durumda kaldı ki gitse gözü arkada kalacak gitmese kendisini bunca olaydan sonra yuzsuz gibi hissedecek. Dogum yaptığında anlayacaksın beni. Tek başına bakmak imkansız değil ama çok zor. Çocuklara bakarsın o sorun değil ama birilerininde sana esine ve evine bakması lazım. İki çocuk gun boyu ugrastiriyo zaten. Yemek çamaşır bulasik ütü temizlik vs bunlara zaman olmuyo. Diyorum ki bana biraz müsade et samsuna gidip kalayim biraz. Kafam dagilsin. Musade etmiyorum şimdi olmaz diyo. Iyi de benim simdi ihtiyacım var bu degisime. O zaman tamam annen gitmesin diyo. Hangi yuzle hala bunu diyebiliyorsa artik. Bende diyorum ki annem o kadar yaptigina ragmen bunlari unutmaya hazırdı. Yeter ki gönül almayi bilebilseydin. Onu da yapamadi. Samsuna gitmeye de izin vermiyo. Ben ne yapıcam peki diyorum. Annesi gelecekmis. Bende diyorum ki benim annem bunları hak etmemisken sen böyle davrandiysan bende onlara oyle davranirim. Onu da istemiyo. Artık bu sabah dedimki ben samsuna gidicem. Bunaldim çünkü ya. Ben kardes acisi yasadim. Hala atlatamadim bunu.gözümün onunde anneme bu şekilde davranildi. Ben arada kaldim yiprandim. Iki cocugun sorumlulugu ile uğraşıyoruz uykusuz yorgun bir halde. Millet tek cocukla lohisalik psikolojisinden çıkamıyo aylarca ben bunca yasanan seye karsi nasil pskilojimi bozmayayim. Bana sabah " samsuna gidicem " dediğimde sabret diyo ya. Herseyi yutan üstüne bi de sabreden sadece ben mi olmaliyim? Bihhafta sabret diyo. Sanırım ailesine bi sekilde durumu anlatacak. Beraber gideriz samsuna diyo. Bir hafta kalip geri donecekmisiz beraber. Bit buçuk aylik bebeklerle 6 saatlik yol bir hafta için gidilir mi ya. Bende dedim ki bir hafta sonra samsuna beraber gideriz ben bir ay daha kalirim sonra biz almaya gelirsin dedim. Öğlen e kadar haber bekliyorum eger bana rahatlamam için bir seçenek sunmazsan anneni arayip anlatirim herseyi ve ondan musade isterim dedim. Kayinvalidenin sucu yok ama az cok haberi var olaylardan ve genel olarak oğlunu hakli görüyo gibi.
Bi esim farkında değil nasıl davranması gerektiginin. Benim icin benim hatrim icin annemin karşısında cenesini tutamadı. Bende onu ailesini sevmiyorum kaba saba insanlar. Ama esim için ses cikarmiyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. En mutlu olmamiz gereken donemde bana bunları yasatti ya bunun için hakkımı helal etmiyorum
Çok zor bir durum olmuş sen zaten yeni doğum yaptığın için daha hassas sın birde üstüne böyle şeylerin yaşanması kötü olmuş Allah sana sabır versin fazla kafana takma sütün etkilenir diyeceğim ama nasıl kafana takmayacaksın çok zorEsimle annem arasında dogumumdan bu yana bir gerginlik vardı. Eşimin alttan almaması nedeniyle gerginlik tirmandikca tırmandı. (Bu arada 4 yıl once 20 yaşındaki kardeşimi trafik kazasında kaybettik. Annem hala sinir hapi kullaniyo kadının sagligida en az psikolojisi kadar bozuk) annemin bu durumunu sürekli hatirlatmama ve benim hatrim icin alttan almasini istememe rağmen eşim bi türlü cenesini tutamadı. Annem kendisine birsey sorduğunda bunu kendisine karşılıyo olarak değerlendirdi. Işten geldiginde bi hos muhabbeti olmadi. Bes dakka icerde oturup musade bile istemeden yatak odasına gecti ya telefonla konustu ya yatti uyudu. Sağlık ocağında gitmek için hazırlanırken cocuklardan biri agliyo diye gidip memesini vermemi soylememe rağmen annemin kaldığı odadan cocuklari alıp yatak odasina falan getirdi. Saglik ocaginda hemsire diger cocugu istediginde tam annem cocugu alacakken " tamam ben hallederim"diyerek annemin elinden aldı cocugu.kadin eve gelince hüngür hüngür agladi. Tansiyonu fırladı ya. Yani bi sekilde annemi takmadigini istemedigini davranislariyla belirtti. Yapilan yemegi yemedi bir isin ucundan tutmadi. Annemin yaninda bana ikidebir "artik isleri bi taraftan ogren vs"diyerek anneme gondermeler yapti.annem "bana ihtiyaciniz yoksa gideyim" dediginde sessiz kaldi yada "siz bilirsiniz ben kimseye gidin diyemem" dedi.Zanneti ki burada hep annem kalacak. Kendi annesi gelemeyecek.ben hamilelik döneminde annemle Kayinvalidenin aynı zamanda kalmasını istemediğimi, zaten ikizlerde uzun süre yanımızda birilerinin olması gerektiğini dönem dönem gelip kalmalarini istedim. Kayinvalide ile annem cok farkli karakterler. Ister istemez arada gerginlik olurdu ben arada kalırım diye istemedim ayni zamanda gelmelerini. Şimdi eşimle annem bu kadar olay yasamisken esim "cmts gunu annemler gelecekler" diyo. Bunu inat olsun diye yapıyorsun dedigimde " sen cok art niyetlisin" diyo bana.o da torunlarini görmek isteyemez mi diyo. Ortalıkta hiç bir şey yokken ben ikisinin yanyana gelmesini istemedim ki bu kadar gerginlikten sonra hic istemem. Ortalık daha da gerilir. Yarın annem gidiyo cmts Kayinvalide ile kayinpeder gelecekmis. Allah aşkına ben bunlara nasıl davranayim simdi? Benim annemi buradan gözyaşı ile gonderdikten sonra ben bu aileye nasıl davranayim allah aşkına soyleyin ya.ben mi gönderiyorum diyo bi de. Kendisi kimseye git dememis. Demedi ama demekten beter etti. Benim de su en gunlerimi zehir etti. Madem benim annem kötüydü benim hatrim icin sen iyi olsaydin. Psikolog arastiriyorum once esim icin sonra kendm için. Ankarada varsa bildiginiz bir doktor söyleyin nolur
Çok zor bir durum olmuş sen zaten yeni doğum yaptığın için daha hassas sın birde üstüne böyle şeylerin yaşanması kötü olmuş Allah sana sabır versin fazla kafana takma sütün etkilenir diyeceğim ama nasıl kafana takmayacaksın çok zor
Çok zor bir durum ikiz bebek bakımı zor birde böyle şeylerle uğraşıyorsun inşallah Rabbim eşine biraz anlayış verir senin için dua edeceğim Rabbim sıkıntını feraha ulaştırsınEsime gore abartiyomusum ben. Psikolojimin bozulması icin hiçbir sebep yokmus. İki tane evladım olmus sukretmeliymisim. Sanki ben sukretmiyorum. Beni hayata bağlayan onlar zaten
Kayinvalideyi aradim. Olani biteni guzellikle anlattım. Inanamadi oglunun yaptiklarina. Bana da hak verdi haliyle. Biraz önce esim aramis. Neymis annemle beni hafta sonu goturecekmis 15 gun sonra beni almaya gelecekmis. Bende 15 gun için gidilir mi dedim. Ben 1 ay kalmak ve kafa dinlemek istiyorum dedim. Şansını zorlama eger kabul ediyosan böyle etmiyosan başka türlü gondermem diyo samsuna. Neyse bunu ikna edemedim. Kayinpederi aradım. Bana böyle diyo dedim. Siz ne dediniz oglunuza dedim. O da " bunalmis belli ki gitsin 10-15 gun dinlensin değişiklik olur " dedik dedi. Baba 15 gun icin burdan oraya gidilir mi ben 1 ay bari kalayim diyordum dedim. Kizim sen 15 günlük diye git ben onu ikna ederim bi 15 gun daha.sana musade eder 1 ay olur sen canını sıkma dedi.ama ben esimin inadini biliyorum 15 dediyse 15.gun kapiya dikilir.bana sansini.zorlama kabul ediyorsan böyle diyo dedim. O da.ben ararım. Oyle terbiyesizlik mi olur ben ararım şimdi onu dedi. Bakalim sonuc ne olacak. Onun yaptığı onca şeye rağmen tek istediğim 1 ay gidip kafa dinlemekti. Izin verseydi böyle anne babaya gitmeyecekti.bu olaylar. Ayrica annemle yaşadığı sorunlarda daha kolay hallolacakti. Annemi bi başına yarin otobüsle postalamamis olacaktik. Basım şişti yemin.ederim bu ne ya
Geçmiş olsun canım. Bizde altı ay aşılarımızı olduk çok hafif ateş oldu sıkıntı olmadı. Bizimde diş problemimiz iyice arttı yavrucak sürekli elleri ağzında hiç keyfi yok birde ben hala kundak yapıp uyutuyorum yoksa salla dur uyumuyorlar bir yandan da acıyorum damakları kaşınıyor diyr ama bu seferde uykusuz kalıyorlar.gece düzenimiz bozuldu abartısız yirmi dk bir sırayla bebeler uyanıyor emziriyorum sakinleşiyorlar yanımda uyutuyorum diğeri uyanana kadar.gerçekten şu dişler bi çıksaydı...
yazılacak o kadar çok şey var ki... ben de neredeyse aynılarını yaşadım.ama benim avantajım annemle aynı şehirde olmamdı.eşim daha pazartesi günü annenle birlikte gidin dedi,geldim annemin evine,annemdeyim şu an.bir olay olsa bile,haklı olsalar bile büyüklere surat etmenin,hele ki kendi ailemize surat etmenin bizleri ne kadar zor duruma düşürdüklerinin farkında degiller...bizi hiçbir zaman anlayamayacaklar.
samsunlu canım psikolog aradıgını yazmışsın.ben şu an 4 tane antidepresan kullanıyorum ve o yüzden süt veremedim desem inanır mısın? güçlü olmaya çalış.süt verememek beni eşimin davranışlarından daha çok yaralamıştı... hala imrenirim süt verebilenlere ben veremedim diye oturup aglarım... dünyanın sonu degil tabii ki ama,süt vermek çok farklı bir duygu,ynie bu konuda da erkekler bizi anlayamaz. ve şunu bil ki,ben de annemle kayınvalidemin aynı anda gelmelerini istememiştim.çok benzer şeyler yaşamışız.benim eşimin ailesi de çok kaba saba insanlar.herşeyde kendilerini haklı göstermeye çalışan hep böbürlenen hep övünen insanlar övünecek hiçbirşeyleri olmadıgı halde...hep cahillikten bunlar.dogum yaptıgımda annemin yanlış hareketleri olmuşmuş da,o yüzden kayınvalidemin tansiyonu fırlamış,şekeri düşmüş o yüzden gitmişmiş bilmem ne..eşim bunları direkt söylemişti bana.artık gelip bende kalmayacakmış niye,annem yüzünden.. o kadar üzüldüm ki anlatamam,gelip kalmayacakmış bende.zaten hiçbir işin ucunda tutmaz bir de hizmet bekler.ve maalesef sana kötü bir haberim olacak ki,kayınvalidenlerin yanında annenle oldugun kadar rahat edemeyeceksin.çok yorulacaksın.belki de bebeklerine gece kalkıp bakmayacaklar bile.ben kayınvalidemde kaldıgımda süt bile sagacak vaktim olmamıştı.çünkü tuvalete gitmeme bile fırsat yoktu, çocuklara bakmıyordu kayınvalidem.gel çocuguna bak diyordu içerde 5 dk uzun kalsam.yahu ben senin yanına niye geldim? bana yardımın olsun diye.evimde de zaten aynı durumdaydım.
sütün çok çabuk kesilir çok dikkatli ol.gerekirse restini çek. hiçbirşeyi düşünme gerçekten,şu an herşey bizim bebeklerimiz için.ve korkma eşimle aram bozulacak diye,al çocuklarını sar sarmala bin otobüse git.hiiiç korkma hiç birşey olmaz.bundan anlıyor adamlar.yumuşak oldukça tepene biniyorlar.
hkere canım ben de iki gecedir kızımın kollarını baglayarak uyuytuyorum.gözünü kapatıyorum bir tülbentle,elleriyle aşagıya indiriyor bir güzel,oyun zannediyor gülüp duruyor.yuvarlanıyor resmen beşiginin içinde uyutamıyorum bir türlü gün geçtikçe zorlaşıyor. aklıma sen geldin,bir baglayayım bakayım nasıl olacak dedim.yarım saatten önce uyumayan kızım 5 dkda uyudu :) teşekkür ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?