- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.221
Rica ederim canım.ben doğduklarından beri kundaklıyorum hem daha rahat uyuyorlar hemde çabuk ikisini aynı beşikte sallıyorum hatta akşamları eşime sallattırıp kendin mutfağı filan topluyorum iyi oluyor. Komşumuz kundaktan korkma bebek derki annem babama kızsada beni o hırsla sıkı sıkı sarsa:) :) artık ne kadar aslı var bilemicem ama işe yarıyot. Dün gece küçük kızımı tam arka arkaya üç kere sardım ben daha sallamaya başlamadan elini boynunun altından çıkarıyor nasıl beceriyor anlamadım rn son pes ettim o şekilde bir saat salladıktan sonra uyudu bi dönem daha böyle gider ama ileriki günlerde kundakta fayda etmicek allah yardımcımız olsun
Samsuna gidiyorum yarin. Annemle birlikte. Esim götürecek arabayla. 24-25 gun kadar kalicam.esime bir türlü bir ay kalmayi kabul ettiremedim. Sonra bu psikolojiyle bunu da kabul etmek zorunda kaldim. Esimde annesigile demiski beraber gidelim hem dönerken yalnız gelmemiş olurum. Esimin ki biraz hirs biraz inat. Annesigilin bizle beraber gelmesine ne gerek vardi simdi su donemde.sanki bir gunluk yola gidiyo da gelirken yalniz gelmek istemiyo. Alti saatlik yol sonucta ne var yani. Kayinpeder son zamanlarda maddi noktada cok sıkıntı yaşadı. Cok uzuldu falan. Bana dese ki babamlara da bi değişiklik olsun istiyorum. Eger annenler musaitse bizimkilerde gelsin bir gün kalip doneriz. Bunu bu sekilde ofade etmiyo hirsindan veya bana inadindan annemlerde gelecekler. Ben böyle düşündüm diyo kestirip atiyo. İnadına inadına konusunca bende sinirleniyorum tabi. Hatta dun diyo ki (normalde benim annrm icin bilet almıştık bugün gidecekti ama annesigil gelecegi için bileti yarina aldirdik) dun aksam gelmis diyo ki annemin yaninda "babam bizim arabayla gelir bi bilet daha alırız annemler otobusle giderler. Çünkü ben babamla hic yolculuk yapmadim" bu nasıl bir mantık. Illaki yolculuk yapacaksan sonra yap benim yanimda arabada bi anne olsun. O annede suanki sartlara gore benim annem olmali. Arabada kendi annesi olursa otobuste benim annemle onun babasi mi gitsin. Neymiş anne babasini otobüsle o şekilde gondermek istemiyomus. Ne var bunda? Sen benim annemi goz yasiyla otobusle gondermeye goz yummustun ama. Kendi ana babasini düşündüğü kadar bizimkileri de dusunse hic de boyle olmazdi. Mantıksız mantıksız konusuyo.biz ya oyle olur mu falan deyince de diyo ki "benim ailem istenmiyo". Mantikli dusuneyim dedigi yok. Ben samsunda olduğum surece kayinpeder ve Kayinvalide bizim evde kalacaklarmis. Halbuki benim istedigim esimin yalnz kalip oturup dusunmesiydi.bizleri ozlemesiydi. Annesigille gayet te guzel vakit gecirebilirler yani. Ama malesef onu da kabul etmrk zorunda kaldim çünkü buradan uzaklaşmak istiyorum. Yoksa hic istermiyim ben yokken evimde onlarin bi duzen kurmalarini.benim Kayinvalidem de bakamaz cocuklara. Ya ben cocuklara bakarim o evimin isini gucunu yapsinda.
Ütü falan da yapmadan gidicem.biraz ne hali varsa görsün demek istiyorum. Burda evin düzenini dört dörtlük yapan annemin kalbini kirip burdan gonderirse basinin caresine de baksin bi zahmet
Canım benim boşuna kafana takıyorsun tırnağın varsa başını kaşıcaksın kimseden fayda yok hepimiz yaşadık bu gibi durumları emin ol. Şuan senin üzülmemen lazım ki sütünü etkilemesin.
Benimde annem çalışıyor bi ay izin almıştı benim için bende ayrı ayrı gelsin ler istedim tabi nazım anneme geçeceği için önce onu istedim. İlk hafta hadi bebekler vardı kayınvalide gitmek istemedi ama ikinci hafta herkes birbirine bakıyor ortada boş boş iddialar çekişmeler yahu annem izin almış başka vakti yok daha sonra gel diyemedik kendi düşünmesi lazım gelir. Bizde en son ikisinide yolladık ee tek kayınvalideye git dersek olmazdı alınırdı mecbur annemide gönderdik inanırmısın wcye gitcek vaktim bile olmuyordu ev işleri aldı başını gitti akşamları kahvaltı yada ekmek arası ile geçiştirdik halbuki iyi beslenmem lazımdı ama hiç dikkat edemedim. Onca uğraşıma rağmen kafam rahattı arkadaşım. Akşam gece vericeksin bi çocuğu eşine bak bakim nasıl anlıyor annenin kıymetini. Çok değil inanki etrafı algılamaya başlayınca rahat ediyorsun ben artık ev işi yemek tek başıma yapabiliyorum çok şükür o günler uzak değil merak etme ama biraz sabır canım. Sana hayırlı yolculuklar üzülmeye değmez
Kaç aylıklar canım?yani kaç aya kadar kundakta kıpırdamadan yatabilirler.bende kundak yapmayı düşünüyorumda:)
En zor aşamaları atlattım sayılır diyosun:)ne güzel darısı bize olsun inş.
İnsan çok daralıyor büyümeyecklermiş gibi geliyor ama çabukta unutuluyor. O yüzden kimse kimseyi kırmasın. Darısı başınıza canım inşallah nekadar kaldı senin
Samsuna gidiyorum yarin. Annemle birlikte. Esim götürecek arabayla. 24-25 gun kadar kalicam.esime bir türlü bir ay kalmayi kabul ettiremedim. Sonra bu psikolojiyle bunu da kabul etmek zorunda kaldim. Esimde annesigile demiski beraber gidelim hem dönerken yalnız gelmemiş olurum. Esimin ki biraz hirs biraz inat. Annesigilin bizle beraber gelmesine ne gerek vardi simdi su donemde.sanki bir gunluk yola gidiyo da gelirken yalniz gelmek istemiyo. Alti saatlik yol sonucta ne var yani. Kayinpeder son zamanlarda maddi noktada cok sıkıntı yaşadı. Cok uzuldu falan. Bana dese ki babamlara da bi değişiklik olsun istiyorum. Eger annenler musaitse bizimkilerde gelsin bir gün kalip doneriz. Bunu bu sekilde ofade etmiyo hirsindan veya bana inadindan annemlerde gelecekler. Ben böyle düşündüm diyo kestirip atiyo. İnadına inadına konusunca bende sinirleniyorum tabi. Hatta dun diyo ki (normalde benim annrm icin bilet almıştık bugün gidecekti ama annesigil gelecegi için bileti yarina aldirdik) dun aksam gelmis diyo ki annemin yaninda "babam bizim arabayla gelir bi bilet daha alırız annemler otobusle giderler. Çünkü ben babamla hic yolculuk yapmadim" bu nasıl bir mantık. Illaki yolculuk yapacaksan sonra yap benim yanimda arabada bi anne olsun. O annede suanki sartlara gore benim annem olmali. Arabada kendi annesi olursa otobuste benim annemle onun babasi mi gitsin. Neymiş anne babasini otobüsle o şekilde gondermek istemiyomus. Ne var bunda? Sen benim annemi goz yasiyla otobusle gondermeye goz yummustun ama. Kendi ana babasini düşündüğü kadar bizimkileri de dusunse hic de boyle olmazdi. Mantıksız mantıksız konusuyo.biz ya oyle olur mu falan deyince de diyo ki "benim ailem istenmiyo". Mantikli dusuneyim dedigi yok. Ben samsunda olduğum surece kayinpeder ve Kayinvalide bizim evde kalacaklarmis. Halbuki benim istedigim esimin yalnz kalip oturup dusunmesiydi.bizleri ozlemesiydi. Annesigille gayet te guzel vakit gecirebilirler yani. Ama malesef onu da kabul etmrk zorunda kaldim çünkü buradan uzaklaşmak istiyorum. Yoksa hic istermiyim ben yokken evimde onlarin bi duzen kurmalarini.benim Kayinvalidem de bakamaz cocuklara. Ya ben cocuklara bakarim o evimin isini gucunu yapsinda.
Ütü falan da yapmadan gidicem.biraz ne hali varsa görsün demek istiyorum. Burda evin düzenini dört dörtlük yapan annemin kalbini kirip burdan gonderirse basinin caresine de baksin bi zahmet
Rica ederim canım.ben doğduklarından beri kundaklıyorum hem daha rahat uyuyorlar hemde çabuk ikisini aynı beşikte sallıyorum hatta akşamları eşime sallattırıp kendin mutfağı filan topluyorum iyi oluyor. Komşumuz kundaktan korkma bebek derki annem babama kızsada beni o hırsla sıkı sıkı sarsa:) :) artık ne kadar aslı var bilemicem ama işe yarıyot. Dün gece küçük kızımı tam arka arkaya üç kere sardım ben daha sallamaya başlamadan elini boynunun altından çıkarıyor nasıl beceriyor anlamadım rn son pes ettim o şekilde bir saat salladıktan sonra uyudu bi dönem daha böyle gider ama ileriki günlerde kundakta fayda etmicek allah yardımcımız olsun
iyi gelecek sana uzaklaşmak emin ol.hemen hemen herkesin benzeri şeyler yaşadıgını düşünüerek rahatlat kendini.adamlar odun ve genelde sadece kendi ailelerini düşnüyürolar. sanırım burada eşinin ailesiyle çok güzel anlaşan sadece papatya :) maşallah diyelim :)
ben de bu günler geçmeyecek büyümeyecekler diye az mı agladım :) şimdi kendim kendime komik geliyorum inan ki.hala yalnız bakamıyorum ama bakabilirim şu an,açıkçası b,iraz keyif yapıyorum :) buradaki arkadaşlar bana bugünler geçecek demekten bıkmışlardı artık biraz eskileri okursan :) ama insan bugünler geçmeden inanmıyor işte... rahat olmaya çalış.
ya bir de bana şöyle geliyor yanlışsam düzelt,eşin anneni yollamak için 40ın çıkmasını mı bekledi? yanlışım yoksa sizin 40ınız yeni çıktı. ninyeyse öyle düşündüm bilmiyorum.
rabbim hepimize çocuklarımıza tek bakabilme gücü versin inşallah.
bebekler beraber mi yatmalı yoksa ayrı mı ona göre yatak alcam da:)
Canım kaşıkla dene bir kaç gün alışırlar benimkiler biberon almıyor artık biraz alıştırmak istiyorum dışarı çıkınca beslemek kolay olsun diye bilmiyorum iyimi yapıyorum savaş veriyoruz. Bizde bir dönem kabızlık geçirdik aslında kabız denemez üçgün yapmıyordu dr önemsemedi bile yapar dedi çpoposuna z.yağ sür bi çay kaşığı içir dedi yine yapmazsa fitil dedi birkaç kez fitil attım üç günü geçince şimdi düzelsi şükür sıkıntı yapma.kızlar giren eden yok bizim topige ya,bir ben mi kaldım ne ?!
benimkiler su içmiyor ya... biberonla içmiyorlar,kaşıkla içirince çıkarıyorlar ne yapiyim bilemedim... bir de devamlı ıkınmaya başladılar birinci ikinci aylarında oldugu gibi,yarı kabız oldular. neredeyse tamamen ek gıdaya geçtim ben,kahvaltı hariç.conformili çok az içiyorlar gün içinde,bir tek geceye düştü diyebilrim. sizde de kabızlık durumu oldu mu neler yaptınız?
canım uzun süre aynı yatakta yatıramazsın en çok iki ay.
dogduklarında haliyle ses seda pek duymuyorlar o yüzden birlikte yatırmak dert olmuyor.ama 40 bitince algılar artıyor,ya da bende öyle oldu.ben 40larına kadar bir arada yatırabildim.
sonra mümkün degil bir arada yatmadılar.oglum çok huysuzdu çok aglardı,o yüzden kızım da kalkardı.yani karar senin ama tek yatakta uzun süre yatıramazsın.
kızlar giren eden yok bizim topige ya,bir ben mi kaldım ne ?!
benimkiler su içmiyor ya... biberonla içmiyorlar,kaşıkla içirince çıkarıyorlar ne yapiyim bilemedim... bir de devamlı ıkınmaya başladılar birinci ikinci aylarında oldugu gibi,yarı kabız oldular. neredeyse tamamen ek gıdaya geçtim ben,kahvaltı hariç.conformili çok az içiyorlar gün içinde,bir tek geceye düştü diyebilrim. sizde de kabızlık durumu oldu mu neler yaptınız?
ben her gün buradayım
benim kızım oğluma göre suyu hep fazla içti, hala da öyle devam ediyor
beklerimde hiç kabızlık yaşamamıştım
ama 15 gündür yaşıyorum ikisinde de
her şeyi yemeye başladılar neredeyse
sanırım o yaptı ama bağırsaklar ona da alışacaktır
mamayı gündüzden kaldırman biraz erken değil mi?
benimkiler 9 aylık, hala gün içinde süt isteyebiliyorlar
ne kadar tok olsalar da ağlayabiliyorlar, biraz süt içince susuyorlar
hem süt sindirime faydalı oluyor
bebeklerinin ayına göre ek gıda miktarının fazlalığı ve mamayı kesmen kabız yapmış olabilir canım
papatya doyuyorlar açıkçası verdiklerimle. sebze mamasına yeni başladım. kzım bulguru çok sevdi :) daha kahvaltıya başlamadım ona 6. ay dolsun öyle geçeyim diyorum.
bugün elma püresine bir tatlı kaşıgı pekmez ve bir çay kaşıgı tarçın attım (toplamda yani) maşallah çok severek yediler denemediysen tavsiye ederim ama sen sanırım artık direkt elmayı veriyorsundur çocuklara degil mi :)
12 gibi meyve suyu veriyordum 125 cc içiyorlardı havuç ve elma.onu kestim püre vereyim posasıyla dedim,anında kabız oldular.meyve suyuyla çok güzel dışkılıyorlardı. ona tekrar başlıcam. sebze mamasına da patates koymıcam her gün,sanırım o da petlik yaptı.
öglen 12ye kadar ve tüm gece acıkırlarsa mama içiyorlar.arada çok nadir mama istiyorlar,genelde oglum istiyor kızım çok çabuk doyuyor.
senin nasıl gidiyor? 9. ayda daha da kolayladın mı uykuları oturdu mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?