2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Kaç aylıklar canım?yani kaç aya kadar kundakta kıpırdamadan yatabilirler.bende kundak yapmayı düşünüyorumda:)

Canım benim boşuna kafana takıyorsun tırnağın varsa başını kaşıcaksın kimseden fayda yok hepimiz yaşadık bu gibi durumları emin ol. Şuan senin üzülmemen lazım ki sütünü etkilemesin.
Benimde annem çalışıyor bi ay izin almıştı benim için bende ayrı ayrı gelsin ler istedim tabi nazım anneme geçeceği için önce onu istedim. İlk hafta hadi bebekler vardı kayınvalide gitmek istemedi ama ikinci hafta herkes birbirine bakıyor ortada boş boş iddialar çekişmeler yahu annem izin almış başka vakti yok daha sonra gel diyemedik kendi düşünmesi lazım gelir. Bizde en son ikisinide yolladık ee tek kayınvalideye git dersek olmazdı alınırdı mecbur annemide gönderdik inanırmısın wcye gitcek vaktim bile olmuyordu ev işleri aldı başını gitti akşamları kahvaltı yada ekmek arası ile geçiştirdik halbuki iyi beslenmem lazımdı ama hiç dikkat edemedim. Onca uğraşıma rağmen kafam rahattı arkadaşım. Akşam gece vericeksin bi çocuğu eşine bak bakim nasıl anlıyor annenin kıymetini. Çok değil inanki etrafı algılamaya başlayınca rahat ediyorsun ben artık ev işi yemek tek başıma yapabiliyorum çok şükür o günler uzak değil merak etme ama biraz sabır canım. Sana hayırlı yolculuklar üzülmeye değmez

Ah samsunlu senin bu eşine napılırkirabbim size 2 tane ewlat vermiş,sana cocuklarına daha bağlı olması lazımken o işleri nereye getirdi.inşallah annenlerden dönüşte herşey biraz rayına oturmuş düzelmiş oda sizi özlemiş değerinizi anlamış olur.rabbim her zaman sizin yanınızda olsun

En zor aşamaları atlattım sayılır diyosun:)ne güzel darısı bize olsun inş.

Kaç aylıklar canım?yani kaç aya kadar kundakta kıpırdamadan yatabilirler.bende kundak yapmayı düşünüyorumda:)

Canım 6, 5aylığız ilk başlarda sadece kundak yeterli oluyor ama ilerleyen günlerde birde kundağın üstünden kollarını tülbentle bağlamak gerekiyor. Birde benim küçük kız ne kadar sallarsan salla bir türlü gözünü kapatmayı bilmezdi bandana yada şapkayla kapatıyorum tülbent örtüyordum ama onu emmeye başladı:) şimdi uyutmam beş dk yı geçmiyor tabi uykusu varsa huysuzluğu yoksa

iyi gelecek sana uzaklaşmak emin ol.hemen hemen herkesin benzeri şeyler yaşadıgını düşünüerek rahatlat kendini.adamlar odun ve genelde sadece kendi ailelerini düşnüyürolar. sanırım burada eşinin ailesiyle çok güzel anlaşan sadece papatya :) maşallah diyelim :)

ben de bu günler geçmeyecek büyümeyecekler diye az mı agladım :) şimdi kendim kendime komik geliyorum inan ki.hala yalnız bakamıyorum ama bakabilirim şu an,açıkçası b,iraz keyif yapıyorum :) buradaki arkadaşlar bana bugünler geçecek demekten bıkmışlardı artık biraz eskileri okursan :) ama insan bugünler geçmeden inanmıyor işte... rahat olmaya çalış.

ya bir de bana şöyle geliyor yanlışsam düzelt,eşin anneni yollamak için 40ın çıkmasını mı bekledi? yanlışım yoksa sizin 40ınız yeni çıktı. ninyeyse öyle düşündüm bilmiyorum.

rabbim hepimize çocuklarımıza tek bakabilme gücü versin inşallah.

ben de dogduklarında kundaklamıştım ama gece kundak ipini oglumun bogazında görünce çok korktum bir daha yapmaya cesaret edemedim. evet ileride ne yapıcaz ben de bilmiyorum allah kerim :)

Bende bu ayrılığın iyi gelmesini umuyorum. Aslinda ben gidince Kayinvalidemler hic gelmeseydi ve esim bombos bir eve gelseydi. Yalniz kalsaydi bizi dusunseydi ozleseydi isterdim. Ama anne babasiyla ve ankarada yasayan ablasiyla otururlar kalkarlar ne bizi özlemeye nede yaptiklarini dusunmeye zamani olur.isleri gucleri de onlara yaptirir. Sadece evde biz olmamis oluruz. Iste o kadar.annemi yollamak icin kirkini beklemedi. Basindan beri annemi o kadar üzdü ki annem aslinda coktan gidecekti. Ama akrabalarin esin dostun sözünden çekindigi icin bu zamana kadar durdu. Yada durabildi sabredebildi. Yoksa bu kirginliklardan herkesin haberi olurdu anlardi millet yani. Annem söyle düşünüyodu. 3ay kadar ben dururum 3 aydan sonra da kaynanası gelir. Sonra da artik kendi bakar diyodu. Ama istediğimiz gibi olmadi malesef

bebekler beraber mi yatmalı yoksa ayrı mı ona göre yatak alcam da:)

canım uzun süre aynı yatakta yatıramazsın en çok iki ay.
dogduklarında haliyle ses seda pek duymuyorlar o yüzden birlikte yatırmak dert olmuyor.ama 40 bitince algılar artıyor,ya da bende öyle oldu.ben 40larına kadar bir arada yatırabildim.
sonra mümkün degil bir arada yatmadılar.oglum çok huysuzdu çok aglardı,o yüzden kızım da kalkardı.yani karar senin ama tek yatakta uzun süre yatıramazsın.

kızlar giren eden yok bizim topige ya,bir ben mi kaldım ne ?!

benimkiler su içmiyor ya... biberonla içmiyorlar,kaşıkla içirince çıkarıyorlar ne yapiyim bilemedim... bir de devamlı ıkınmaya başladılar birinci ikinci aylarında oldugu gibi,yarı kabız oldular. neredeyse tamamen ek gıdaya geçtim ben,kahvaltı hariç.conformili çok az içiyorlar gün içinde,bir tek geceye düştü diyebilrim. sizde de kabızlık durumu oldu mu neler yaptınız?

Canım kaşıkla dene bir kaç gün alışırlar benimkiler biberon almıyor artık biraz alıştırmak istiyorum dışarı çıkınca beslemek kolay olsun diye bilmiyorum iyimi yapıyorum savaş veriyoruz. Bizde bir dönem kabızlık geçirdik aslında kabız denemez üçgün yapmıyordu dr önemsemedi bile yapar dedi çpoposuna z.yağ sür bi çay kaşığı içir dedi yine yapmazsa fitil dedi birkaç kez fitil attım üç günü geçince şimdi düzelsi şükür sıkıntı yapma.
bebekler beraber mi yatmalı yoksa ayrı mı ona göre yatak alcam da:)

Ben hala aynı beşikte yatırıyorum birbirlerinin sesine çok nadir uyanıyorlar nasıl alışırsa öyle gider ayrı beşikte olsa sonuçta aynı odada olacaktır ama iyice dönmeleri başlayınca ayrı yatırmak lazım

teşekkürler canım:)))

ben her gün buradayım
benim kızım oğluma göre suyu hep fazla içti, hala da öyle devam ediyor
beklerimde hiç kabızlık yaşamamıştım
ama 15 gündür yaşıyorum ikisinde de
her şeyi yemeye başladılar neredeyse
sanırım o yaptı ama bağırsaklar ona da alışacaktır
mamayı gündüzden kaldırman biraz erken değil mi?
benimkiler 9 aylık, hala gün içinde süt isteyebiliyorlar
ne kadar tok olsalar da ağlayabiliyorlar, biraz süt içince susuyorlar
hem süt sindirime faydalı oluyor
bebeklerinin ayına göre ek gıda miktarının fazlalığı ve mamayı kesmen kabız yapmış olabilir canım

papatya doyuyorlar açıkçası verdiklerimle. sebze mamasına yeni başladım. kzım bulguru çok sevdi :) daha kahvaltıya başlamadım ona 6. ay dolsun öyle geçeyim diyorum.
bugün elma püresine bir tatlı kaşıgı pekmez ve bir çay kaşıgı tarçın attım (toplamda yani) maşallah çok severek yediler denemediysen tavsiye ederim ama sen sanırım artık direkt elmayı veriyorsundur çocuklara degil mi :)
12 gibi meyve suyu veriyordum 125 cc içiyorlardı havuç ve elma.onu kestim püre vereyim posasıyla dedim,anında kabız oldular.meyve suyuyla çok güzel dışkılıyorlardı. ona tekrar başlıcam. sebze mamasına da patates koymıcam her gün,sanırım o da petlik yaptı.
öglen 12ye kadar ve tüm gece acıkırlarsa mama içiyorlar.arada çok nadir mama istiyorlar,genelde oglum istiyor kızım çok çabuk doyuyor.
senin nasıl gidiyor? 9. ayda daha da kolayladın mı uykuları oturdu mu ?

canım biz hemen her şeyi yiyoruz artık
dün ıspanak yediler, bayılarak ama çok gazlandılar
bugün patates yemeği yediler
yani demem o ki sofraya bizle birlikte oturuyorlar
tüm yemekler tuzsuz pişiyor
salça kullanmıyoruz, her şeyi yiyorlar ama fasulye, nohut falan vermiyorum daha
yemedikleri meyve yok bizimkilerin
oyuncakla oynamaya bayılıyorlar
uyanıkken vakit geçirmeleri çok kolay artık
uykuya dalma şekilleri sürekli değişiyor bu ara
oğlumu battaniyede sallıyorduk, kucakta uyumaya başladı, çok sevindik buna
ikinci bir kişiye ihtiyaç duyuyorduk sürekli
kızım kendi kendine uyuyordu
o da kucakta uymak istiyor iki gündür
gece iki kere kalkıp süt içip yatıyorlar şimdilik
ama diş çıkarıyoruz ve bu gece uykularını etkiliyor
saat 5 ten sonra mızırdanıyorlar ama uyanmaları 6 veya 6.30 u buluyor çok şükür

ben meyve suyunu iki hafta kadar anca erdim
hemen püre şeklinde vermeye başlamıştım
bence sen de ver canım
bağırsakları alışsın
ben hiç sebze püresi vermedim
sebzeleri çorbalarının içine kattım, vitaminini aldılar
bir de ben kabak falan vermedim hormonlu diye
şimdi mesela tarhana çorbasının içine iki yaprak ıspanak atıyorum
tüm çorbalarını kemik suyu ile yapıyorum
kilo alımları gayet iyi
mesela kahvaltıya bayılıyorlar
doymayı bilmiyorlar kahvaltıda

aaaa ne çok yazacak şeyim varmış
uzun oldu kusura bakma

tecrübeli arkadaşlarım yardım....

çok yorucu bu ikiz anneliği üstelik eşim annem kv falan hep yardım ediyor ona rağmen(

bebekler 2 aylık çok gazlı hep ağlıyorlar uyanık olduklarında,geceler çok daha zor hele kızımın biri dün gece çatlayacak sandım ağlamaktan..ne zaman rahatlarım bu günler geçmeyecek bitmeyecek gibi geliyor bunaldım(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…